Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

Dievcata, u nas je cas parenia kojotov. Mali by ste pocut co je tu v noci.
A pridem vecer z obchodu, ziadne svetla, len temna hora a svietiaci mesiac - vyjdem z auta, otvorim kufor a v tom nad mojou hlavou zavyjanie, no aspon 10 kusov urcite. V zivote som tak rychlo nevylozila nakup ako vcera 🙂))
A v sobotu, za bieleho dna sme mali pod oknom bobcat, to je cosi ako nas rys. Este syn mi hovori, pozri mami, nieco je hned po oknom
aj som ho rychlo odfotila.
@briketa sa mi páčia tieto tvoje divoké príspevky 🙂. U nás v Slavkove akurát minulého roku prišiel ku otcovému domu lišiak a zobral mu papuču, ale bol obrovský ako vlčiak, sme si mysleli najprv, že je to sestrina fenka.
Je to úžasné, mať možnosť ukazovať zvieratká naživo. Minulý týždeň sme šli s malou medzi poliami a zrazu srnky, tak som ju za pár sekúnd vybrala zo sedačky, dala som výstražné a srnky nám prebehli priamo cez cestu pred autom. Bolo to skvelé!
Pred týždňom bola u nás jedna pani z BA, ktorá hovorila, že sa k nám tešili. Synček má 1,5 a ešte nevidel na živo koníka, kačičky, kravičky, kury. Je to škoda, že mnoho rodičov radšej zostane v práci a zarobí na niečo s batérkami, čo bude napodobnovať zvieratká. Ako sa dá každý deň prežiť bez zvieratiek 😉
baby, vcera mi prisla zasielka tej prirodnej kozmetiky z http://www.sashe.sk/fibska 😅 to je vona 😵 clovek by si to aj na chlieb natrel 😀 zobrala som si telove maslo, balzam na pery a deodorant, maximalna spokojnost so vsetkym, chodim a ovoniavam 😵
@hexi co konkretne myslis? deodorant? ten som zobrala citronovu travu a mam ho od rana a stale ho je kus citit a hlavne necitit pot 😅 telove maslo mam neutral, krasne vonia za kokosovym olejom, muzovi sa zda, ze trochu vela, ale mne to vyhovuje a fantasticky sa to rozotiera 😅 a balzam na pery mam tusim pomaranc (alebo nejaky citrus 😅 )
ta kosmetika je něco jako lush 🙂, nebo teda na první pohled se mi zdá 😉, lush mám ráda, ale cenově je výhodnější objednávat z Anglie...než v ČR
...nebo teda balení má jako lush, obsahem spíš jako česká kosmetika saloos, tu teď aktuálně používám, v těch mrazech
http://www.shop-saloos.cz/
toto beru pravidelně pro děti
http://www.shop-saloos.cz/saloos/eshop/0/3/5/37...
jinak teda chlebík opět jako šutr, pekla jsem to s plechem vody + několikrát potírala, já to prostě neumím 😖
...chuťově vynikající, jen na vylámání zubů 😝
@pifina , tak idem aj ja objednať, každý deň na to myslím, len som váhala, lebo som nepoznala nikoho, kto to má vyskúšané
@rancuzkaf @gia111 @oscarka3 , aj všetky ostatné maminky, dávam aj sem taký pidioznam, vopred oznamujem, že nie som firma, ani distribútor, len taký nadšenec do bio 😀 ...mám možnosť zohnať osivá zeleniny v bio kvalite od českého výrobcu semo.cz, v pondelok budem vedieť, či to je možné...tak ak by ste niektoré chceli pozrieť ponuku, povyberajte si na ich stránke z odrôd bio, môžete aj z profi aj z hobby ponuky. v pondelok dám vedieť, či ich dodajú aj na sk (lebo štandardne nedodávajú, žiaľ)...ale ak by nie, vybehnem do čiech (my to máme kúsok), len toto by bolo rýchlejšie a si aj lacnejšie 😵
@gia111 kraaaasna fotocka a nadherny mainský myval 🙂 strasne som tuzila po tejto cice 😉
Nádherné téma i příspěvky... vládne tu harmonie 😵 S příchodem malého se změnil i můj náhled na svět.. už dřív jsem tíhla k přírodě, a teď ten pud ještě zesílil. Bydlíme v centru velkého města a vždy když vyjdu ven s kočárkem, procházím šedými uličkami, kolem velmi hlučné dopravní tepny, ani smog se nám nevyhýbá, nemluvě o podivných existencích kolem putyk, kterých je tu jak naseto... Nepotřebuji, aby na každém zbytku zelené plochy postavili nové parkoviště, nebo ještě lépe obchodní centrum. Nechodím po buticích každý měsíc pro novou kolekci módních výstřelků, nerada jezdím do letovisek, kde vedle luxusního hotelu stojí třista slunečníků, mám ráda obyčejné věci, které umí udělat radost a naplnit duši a které jsou většinou zadarmo, výlet, společenská hra s rodinou, vyprávění si, ... Uvědomila jsem si, že nechci, aby malý poznal jen tento šedivý život, neustálý spěch a nervozitu.. snad se mi toho někdy povede dosáhnout.
Moc hezké téma 🙂 Jsem taky člověk, který vyrostl ve městě, ale vždycky jsem milovala hory, ten pohled kdy se člověk cítí maličký oproti tomu všemu mě fakt naplňuje... S dětma si také uvědomuji jak důležité je žít v čistém prostředí, a to poblíž Ostravy zkrátka nejde.. Před dvěmi lety, když bylo staršímu synovi cca půl roku, jsme pořídili chalupu v podhůří Jeseníků a prakticky se tam stěhujeme od jara do podzimu 🙂 Teď se mi narodil druhý chlapeček a já se moc těším, až se okolo května opět přesuneme 🙂 Je fakt, že mě čas od času přepapdnou takové ty ženské rozmary, kdy si musím na sebe pořídit něco nového a hezkého, ale obecně můžu říci, že hodnoty máme nastavené jinak než konzumně a ten život mimo město milujeme, čas tam úplně jinak plyne ;)
@pebi ražno- pšeničný chlieb, pečený v rímskom hrnci:
4hrnčeky múka
2hrnčeky voda
soľ
sušené droždie 1 lyžička
vymiesiť, nechať kysnúť 12-18 hodín, v teple! pripraviť foliu, posypať semienkami, cesto v tom vyváľať, 2x preložiť a znovu nechať kysnúť. pekáč vyhriať na 230°C, potrieť olejom. cesto preložiť do pekáča, zakryť a piecť zakryté 35min. , odkryť a piecť ďalej asi 20min. upečený chlieb zabaliť do utierky a nechať vychladnúť.
ahojte,citam tuto temu a velmi sa mi paci.Zijeme si skromne na dedine.Momentalne nas prijem tvori rodicovsky prispevok a sem tam peniazky z nejakej brigady,takze ma potesi kazdy napad na domacu vyrobu hocicoho,za co by som v obchode musela vysolit vela penazi.Nasla som tu navod na vyrobu jogurtov,takze tie uz nekupujem.Ale pred par dnami som v telke videla,ze vraj domace jogurty su skodlive,ze tak ako sa v mlieku mnozia dobre bakterie,tak aj tie zle a plesne a cojaviem co este.Ze ked len prstom vyskusam teplotu mlieka,tak uz tam mam bacily z prsta,ktore sa tam potom rozmnozia.No neviem co si mam o tom mysliet?A odkial mam vziat istotu,ze v kupovanych jogurtoch je vsetko ok?Takze zostavam pri domacich jogurtoch.Ak sa tam aj nieco mnozi tak su to aspon nase domace bakterie 😉
@maroli a z tibetskej huby si jogurty neskúšala? http://prima.stream.cz/receptar-prima-napadu/43... od 15.25 minuty
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=1...
@adriana7 Už si objednávala tú kozmetiku? Pridala by som sa a poštovné by sme dali napoli, čo ty na to?
@maroli vies tomu sa hovori komercna resp. konzumna lobby, proste vsetko co nie je kupene v obchode a akoze vyrobene v ultra sterilnom prostredi nie je dobre, lebo ved by na nas nemali potom moznost zarabat velke firmy a korporacie.... 😖 boze ked si ja predstavim ako sme pili mlieko este cestou zo stajne od kravy cerstvo podojene, s prepacenim so vsetkym co tam napadalo a nic ale nic nam nebolo a ani nie je!!! ja som vazne stastna ale ani jednen z nas, teda surodencov nemame alergie! verim ze sa ani ziadna neprejavi 😝

@pebi ja sice davam vymiesit v pekarnicke, ale potom dam piect v rure.. ja davam 500g muky a peciem tak cca 40min. a tiez potieram vodou pocas pecenia.. po upeceni zabalim do bielej utierky, je potom chrumkavy.. aky mas recept na chlebik? lebo ja mam uz "svoj"... skusala som rozne, ale ziadny mi takto nevyhovoval.. ale chcem sa naucit robit chlieb z kvasku zitneho, ten je zdravsi...