icon

Naturálna rodina

gia111
15. dec 2011

čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.

Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.

Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.

Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

Naturálna rodina
tikasi
22. máj 2012

@anaxamon sol nepomaha,vapno nemam a som uz zufala,kupila som tie domceky s kontaminovanym jedlom,tak sledujem,uz som zufala. Ale aj tak dakujem za rady 😉

tikasi
22. máj 2012

@rancuzkaf ahoj,aj ja by som chcela patrit do takej skupiny,pls 🙂

tikasi
22. máj 2012

@hexi kupel z odvaru petrzlenovej vnate je skvely,len tak troska do lavorika a nech sa clapoce,moze aj vypit 😀 nam pomohlo, plus praslicka. A nemyslim si,ze imunoglukan nie je prirodny,ved tam nie je ziadna chcemia,mala ho brala pol roka cez zimne obdobie a velmi nam pomohol. Maju este SYNBIO a to su prebiotika a probiotika,skus radsej to,aj ked neviem od akeho veku je vhodny.

hexi
23. máj 2012

@tikasi dakujem za radu uz aj zapisujem, trochu sa nam polepsilo a aj u doktorky to dopadlo suepr tak sa tesim 😀 , ale vyskusam este pre istotu tie homeopatika a aj nejake etericke oleje, neviem co je na tom pravdy ale ze vraj je dobre pre zapale mocovych ciest nakvapkat na nohavicky 2-3 kvapky tea tree. mate s tym niekto skusenost? nebude ju to stipat? sa toho bojim 😒

rancuzkaf
23. máj 2012

@hexi cisty EO (neriedeny) sa nesmie dostat do kontaktu so sliznicou!.......toto by som ja neskusala, je pravda, ze tento olej ma antibakterialne ucinky......ked tak jej skus spravit sedaci kupel, do ktoreho kvapnes zo 2-3 kvapky rozmiesane v troche rastlinneho oleja.....mohla by si jej davat aj vnutorne po jednej kvapke (do kavovej lyzicky medu kvapnut kvapku a zjest, uznavam, ze je to dost nechutne a moja mala toto nezje ☹ )

kacenkaharris
23. máj 2012

@hexi Medvedica lekarska sa to tusim vola po nasom (spytaj sa na bylinku Uva Ursi), neviem teda, ci tak malinke deticky mozu, snad trojrocne uz ano, ale mne jedna jedina "tabletka" zaberie hned. A spominane brusnice, len co to bude mozne. Plne verim i homeoparikam a zlepseniu stravy.

kacenkaharris
23. máj 2012

@tikasi My sme davali do mravencich dierok vyluhovanu mletu kavu, to, co ti ostane po urobeni kavy.

kacenkaharris
23. máj 2012

@hexi A este ma napada vytazok alebo olej z "diveho" oregana (wild oregano), to posilnuje imunitu, zabija mikroby, plesne, bakterie... a tak isto vytazok z grapefruitovych jadierok, to je moj favorit na uuuuuuplne vsetko (chuti hnusne, treba to dat do pomarancoveho dzusu, v tom sa skoro uplne strati ta horka chut). Maju ho v lekarni.

rancuzkaf
24. máj 2012

@kacenkaharris , @hexi oreganovy (typ origanum compactum a vulgaris) EO je zakazany pre deti do 7 rokov!....obidva su ale vhodne na cystitidu......pre deti je vhodny EO majorankovy (origanum majorana), ale ten sa nepouziva na mocove cesty, vynikajuci antistresovy olej, astmu, bolenie brucha, traviace problemy, nespavost, nervozitu

ivanajelinek
24. máj 2012

Kocky nejaky tip co na bronchitidu? Maly ma dost casto, aj je casto soplavy, zahlieneny. Mate nejake tipy? Lebo maly dost casto berie ATB a chcela by som skusit aj nejake prirodne veci ako stale ATB...Dakujem 😉

samika
24. máj 2012

Kočky, prosím, čo na boľavé uško? 😖

rancuzkaf
24. máj 2012

@samika ak to nie je nieco velmi vazne, pomoze kvapka tepleho olivoveho oleja alebo cerstvej citronovej stavy 😉

nae
24. máj 2012

@ivanajelinek Ahoj, kamaratka ma rovnaky problem a vravela, ze v prvom rade obmedzila synovi mliecne vyrobky, kedze mlieko zahlienuje... ale neviem konkretne, co mu inak dava, ked ma problem, mozem sa spytat.

luthien.k
24. máj 2012

@ivanajelinek ahoj, pamatuju si, že jste měli problém s atopickým ekzémem - mléko a časté bronchitidy spolu mohou úzce souviset, je to jedním z možných projevů alergie na BKM.
Jinak na podporu imunity doporučuju echinaceu (kapky), vit. C ve zvýšeném dávkování (například rakytníkový sirup, šípky), omega 3 nenas. kyseliny (rybí olej, pupalkový olej, drcené lněné semínko) a případně i glukany (u nás dostupný Imuno glukan sirup).

luthien.k
24. máj 2012

Ještě jsem zapomněla na probiotika...

samika
24. máj 2012

@rancuzkaf, ďakujem za ďalšiu veľmi užitočnú radu 🙂 😉

briketa
25. máj 2012

@samika na usko aj cesnak (protozapalovy) alebograoefruitovy olej, 1 kvapka. Ak je vsak zapal uska bakterialny, potrebuje ATB!

ange_de_la_morte
25. máj 2012

Ahojky holky, taky bych se k váma ráda přidala . Před rokem a něco jsme konečně utekli ze začouzené Ostravy na Olomoucký kraj do malé vesničky, koupili jsme velký statek s pozemky a od té doby se snažíme hospodařit. Zvířata , zahrádka, malé políčko, i když jdu každý večer unavená spát - konečně mám z toho pocit že to nějak vede a že mně to naplňuje .... Letos sme se pustili i do výroby ovčích sýru, aby byla i změn a k té hromadě ovoce a zeleniny, a vážně mně to baví. A dneska si už neumím představit že bych se vrátila zpátky do města

oscarka3
25. máj 2012

@ange_de_la_morte hromada ovocia a zeleniny, hmmm, škoda,že nie ste bližšie ,pomohli by sme vám s ňou 😀

mimave
25. máj 2012

@ange_de_la_morte tak o takomto niecom sa s manzelom bavime uz dost dlho, no zavist zavist velka 🙂 ale v dobrom samozrejme, toto chce odvahu, klobuk dole 😉

samika
25. máj 2012

@briketa ďakujem za radu, nakoniec sme predsa len skončili s ATB. ale našťastie sú to naše prvé antibiotika. my máme super doktorku, ktorá sa veľmi veľa venuje homeopatii, ale bohužiaľ dnešné CRP ukázalo v tele zápal.

@ange_de_la_morte , tak o tom snívam aj ja a dúfam, že nezostane len pri tom snívaní 😉

ange_de_la_morte
27. máj 2012

@oscarka4: 🙂 máme značné nadbytky 🙂 🙂

@mimave, @samika: no bylo to značně spontánní rozhodnutí, řekli sme si že vypadnem z ostravy a začali se dívat po statcích nebo barácích s pozemky, a za měsíc sme se už stěhovali , byla to vážně rychlovka 🙂 🙂 i když hypotéka se řešila ještě další 4 měsíce ( ale to už sme tam bydleli)

samika
27. máj 2012

@ange_de_la_morte ,a mali ste aspoň predstavu do čoho idete? vedeli ste niečo o zvieratách, o chove...ja keď rozbalím túto tému doma, tak sa všetci chytajú za hlavu. okrem mojej dcéry. to je zarytá koníčkarka......tá by okamžite išla 🙂

ange_de_la_morte
27. máj 2012

@samika: no jednoho koně sme měli už v Ostravě - měla jsem ji ustájenou v jedné stáji, jistý indicent se stájnicí byl taky implus že chci mít kobylku už jen ve své péči .... takže s koňmi jsem dělala od mala , ale jinak všechno ostatní se učíme za pochodu 🙂 🙂

lucia31
27. máj 2012

...ahojte zienky.....rada vas citam🙂 nedavno ste tusim diskutovali o eko prostriedku do umyvacky..ja si vyrabam podla navodu z nejakej zahr. internet. stranky....upravila som si to ale podla seba...zmiesam v leadl kupeny sacok sody bicarbony, sacok kyseliny citronovej a rovnaky diel soli...a tento prasok davkujem do priehradky...v navode bol este borax -nedavam ...umyvam na 36 min. programe na 60 stupnov...a cca 15 min. pred koncom pridam priamo do umyvacky ocot...cca 1 deci...riady mam pekne leskle, cistucke vdaka sumivemu efektu a octu ..

samika
27. máj 2012

dnes som syna vyšikovala (teda samozrejme toho strašieho ) po poslednú bazu 😠 doniesol plný kôš, tak prvý krát skúšam bazový medík 😉 čítala som samé chvály, tak uvidíme, či aj ten môj bude taký super 🙂 😉

samika
27. máj 2012

dnes som syna vyšikovala (teda samozrejme toho staršieho ) po poslednú bazu 😠 doniesol plný kôš, tak prvý krát skúšam bazový medík 😉 čítala som samé chvály, tak uvidíme, či aj ten môj bude taký super 🙂 😉

hexi
28. máj 2012

@samika milujem vsetko co je z bazy, ci sirup ci medik mnamky, aj pupavovy je mnam 😀
a este by som chcela k pracim prachom, inac pouzivam eko pracie prachy ale pri stahovani som nasla v pivnici zabudnute pracie prachy a achcem ich dominat a potom by som si chcela vyrobit domaci praci prach, sliz som uz robila to sa mi tak nepacilo chcela by som nieco ine nevskkusat baby dajte tip 😵 😵 😵 😵 😵

kacenkaharris
29. máj 2012

@rancuzkaf Este ze ta mame na tu latinu, ja to totiz ovladam len v angline 😀

kacenkaharris
30. máj 2012

@samika Ked si spomeniem na moje detstvo, tak jedna z mojich najmilsich spomienok je prave o oberani bazovych kvetov s mojim starym otcom. Stara mama kazdy rok robila syrup a my deti sme sa toho nemohli nabazit. Vlastne mi detstvo chuti ako baza a vonia ako lipove kvety, ktore sme tiez kazdorocne zbierali a susili na caj...