icon

Naturálna rodina

gia111
15. dec 2011

čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.

Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.

Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.

Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

Naturálna rodina
anaxamon
3. máj 2012

@tikasi sol alebo vapno vyskusaj nasypat priao na ich chodnicky plus do skary odkial vyliezaju

tikasi
3. máj 2012

@petra2184 velka vdaka 🙂

adriana7
4. máj 2012

@zdraviezprirody , za čo? že som fajnovka na smrad 😀

adriana7
4. máj 2012

@petra2184 , foodmatters je naša potravinová "biblia", absolútny súhlas...plastový ostrov pozerali decká v škole na biológii (zrejme rovnako osvietený človek ako my dve 😉 )...anita petek, žiaľ, nedávno zomrela, odvážna a múdra žena 😔

loralo
4. máj 2012

@m.i.r.i na strane 5 si pisala, ako si sa prestahovala niekde do Podpolania, aj ja odtial pochadzam a stale mi srdiecko pisti za mojou krasnou domovinou. vydala som sa do mesta 😒

petra2184
4. máj 2012

@adriana7 hmm nevedela som ze anita petek zomrela, bola naozaj vyznamna zena nasej doby. Dufam, ze otvorila oci vela ludom na celom svete. Este pridavam jednu stranku, so super clankami, najnovsi o rakovine :
http://clanky.regeneracnecentrum.sk/

danabel
7. máj 2012

Ahojte, píšem trochu od aktuálnej témy, ale chcem sa spýtať, že aký eko prostriedok používate do umývačky riadu. Ďakujem

jaroe
7. máj 2012

@gia111 par stranok dozadu si spominala, ze mas osvedceny recept na dobre opranie, teda ze si nasla ucinnu kombinaciu. Prosim prezradis? Ja mam v slize problem oprat vacsinu skvrn.

tikasi
7. máj 2012

@jaroe Ak mozem aj ja poradit 🙂 pouzivam bud zlcove mydlo,to je super na cerstve skvrny,alebo take granulky na baze aktivneho kyslika,volaju sa PUER,namacam do teplej vody cez noc. Zatial vsetky organicke skvrny zmizli a pradielko je krasne biele. Periem s pracou gulou a eko prostriedkami 😉

samika
12. máj 2012

Ahojte žienky, potrbovala by som poradiť. Ja sa tiež snažím, čo to dopestovať v záhradke,samozrejme bez akých koľvek chemikálii!!!!!Tento rok som nasadila aj ríbezle a na jednu sa mi nasťahovali mravce. Kompelt celú ju okupujú, už z nej zmizli aj strapčeky, ktoré mala. Viete mi prosím poradiť ako tie mravce zlikvidovať?
A tiež by som sa rada opýtala, kde kupejete žlčové mydlo. Ja si tiež doma robím sliz na pranie, ale veľ fľakov mi to nevyperie. Už som z toho zúfala, ale určite sa nechcem vrátiť k pracím práškom. ☹

oscarka3
13. máj 2012

@samika žlčové mydlo v DM. a tie mravce tam majú pravdepodobne vošky, pozri poriadne a potom nejakým rastlinným výluhom postriekaj. @rancuzkaf určite nejaký poradí 😉

simi251
14. máj 2012

@adriana7 Ahoj. ten koosovy olej ma aj nejaky ochranny faktor?

simi251
14. máj 2012

@tikasi Aj nam sa Bubchen osvedcil 🙂

bonaquaba
15. máj 2012

@samika a ako si robite ten sliz, a to zlcove mydlo ako pouzivate jedno doprania alebo ako, dakujem za odpoved

gangulienka
15. máj 2012

@samika ak su tam vosky posad vedla levandulu nebudu vosky a potom ani mravce

adriana7
15. máj 2012

@simi251 , určite nejaký má, ale je to zrejme prirodzený, nejaká 4 😒 , je to skôr univerzálny kozmetický a kuchynský pomocník, niekto na ňom robí palacinky a koláčové polevy, je aj základom mnohých krémov a produktov naturálnej kozmetiky

rancuzkaf
15. máj 2012

@samika ahoj, je viacej vyluhov alebo "cajov" na vosky, pripadne mravce......staci len vyskusat, ktory zaberie: paprad, paradajkove listy, orechove listy, levandula, mata, rebarborove listy, zihlava....ak by si chcela presne recepty, mozes mi napisat do ip a pridam ta do nasej bio pestovatelskej skupiny 😉

sonkab
15. máj 2012

@simi251 ak hladas prirodný krém s ochranným faktorom, kuk sem : http://www.naturalnarodinka.sk/naturalnarodinka...
ja som zobrala 50+ pre malého a 15 pre nás s mužom, zatiaľ som veľmi spokojná 🙂

samika
15. máj 2012

@gangulienka ďakujem, vyskúšam 🙂

samika
15. máj 2012

@bonaquaba ja dávam na 12 L vedro 500 g kryštalickej soli a jedno jadrové mydlo. Žlčové som zatiaľ nepoužila, lebo som ho nikde v DM nevidela. ale už viem , že nemám hladať veľké mydlo s ešte väčším nápisom ,,žlčové" 😝 (tak som ho hľadala doteraz)

bonaquaba
16. máj 2012

@samika no tak presne som si dnes jadrove mydlo kupila a to je akoze to zlcove ano, aspont ak som to pochopila, lebo aj predavacka mi vravi, ze to je ono, tak dufam, ze mam spravne no a to mydlo davas take cele do prania a roz;usti sa ti a este ta krystalicka sol je aka obycajna aleboo nejaka specialna a kde sa kupuje, ja som akoby sm bola z inej planety, dakujem za odpoved

hexi
16. máj 2012

ahojte maminy, prosim vas velmi o rady , potrebujem prirodne recepty na opakovany zapal mocovych ciest. Moja malinka uz treti raz prekonala zapal mocovych ciest a tento rok dvakrat mesiac po mesiaci ☹ , zajtra ideme na vystrenie na nefrologiu a bojim sa ze co z toho bude, preot by som radsej vsadila na nieco prirodne, natur bylinky, kupele, caje, rady ako sa vyliecit z tohto zapalu. Nasadila som jej probiotika Macika a na imunitu Imunoglukan i ked to neni prirodne aspon dufam ze jej to nejako pomoze zlepsit aj imunitu a zbavit sa opakovanych zapalov . Prosim baby poradte kto by mohol budem velmi vdacna 😀

tina_22
16. máj 2012

@hexi Ahoj, no u mňa zaberajú brusnice-dostať aj sirup v lekárni, prasličkový čajík, ten je dobrý na močové cesty. A veľa veľa piť, nech sa vyplavuje. Aj čajík z brusníc-ten chutí lepšie, ako praslička-ale zase zaberá. 😉 Len tak s rozumom- dve šálky denne, neviem, ako u malých detí s prasličkou, ale veď po troške neuškodí. A brusnice určite môže

hexi
16. máj 2012

@tina_22 no brusnice sme brali , ale teraz ich mame zakazane lebo berieme atb biseptol a nemoze byt nc na to kysle ani mliecne, lebo to znizuje ucinok atb a praslicku som este neskusala a nejake babickovske rady este nejake by sa zisli, inac ten brusnicovy caj je tiez dobry napad 😀

majka1981
16. máj 2012

@hexi ja by som skusila homeopatiku. urcite zaberie.
kedze s tym este nemam skusenost, lebo zapal mocovych ciest nemavame, nemozem ti poradit ktore homeop by zabralo.

hexi
17. máj 2012

@majka1981 ok skusim dakujem

komisakpd
18. máj 2012

baby naturalne...co hovorite na holenie? z prirodzeneho hladiska...aj naturalneho...

majka1981
19. máj 2012

@komisakpd ja osobne sa citim lepsie, ked som oholena 🙂 . pouzivam gillette divine viacej krat a nemam zle svedomie 🙂

nae
19. máj 2012

@komisakpd Ja budem radsej vyzerat nenaturalne, ako by som mala chodit zarastena 🙂 Mali sme na gympli spoluziacku, co si neholila nohy,a volali ju "srnka"... bolo jej to jedno. Takze kazdy si robi, ako mu je to prijemne. Ja by som sa proste hanbila chodit napr. s chlpatymi nozkami...staci, ze ich mam dost krive, tak aspon nech su hladke 😀 (ale mozno keby som si nechala narast poriadnu srst, nebolo by vidiet to zakrivenie! hihi...)

loralo
22. máj 2012

baby, co pouzivate ako prebalovacie podlozky?