Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

@zdraviezprirody , za čo? že som fajnovka na smrad 😀
@adriana7 hmm nevedela som ze anita petek zomrela, bola naozaj vyznamna zena nasej doby. Dufam, ze otvorila oci vela ludom na celom svete. Este pridavam jednu stranku, so super clankami, najnovsi o rakovine :
http://clanky.regeneracnecentrum.sk/
Ahojte, píšem trochu od aktuálnej témy, ale chcem sa spýtať, že aký eko prostriedok používate do umývačky riadu. Ďakujem
@jaroe Ak mozem aj ja poradit 🙂 pouzivam bud zlcove mydlo,to je super na cerstve skvrny,alebo take granulky na baze aktivneho kyslika,volaju sa PUER,namacam do teplej vody cez noc. Zatial vsetky organicke skvrny zmizli a pradielko je krasne biele. Periem s pracou gulou a eko prostriedkami 😉
Ahojte žienky, potrbovala by som poradiť. Ja sa tiež snažím, čo to dopestovať v záhradke,samozrejme bez akých koľvek chemikálii!!!!!Tento rok som nasadila aj ríbezle a na jednu sa mi nasťahovali mravce. Kompelt celú ju okupujú, už z nej zmizli aj strapčeky, ktoré mala. Viete mi prosím poradiť ako tie mravce zlikvidovať?
A tiež by som sa rada opýtala, kde kupejete žlčové mydlo. Ja si tiež doma robím sliz na pranie, ale veľ fľakov mi to nevyperie. Už som z toho zúfala, ale určite sa nechcem vrátiť k pracím práškom. ☹
@samika ak su tam vosky posad vedla levandulu nebudu vosky a potom ani mravce
@samika ahoj, je viacej vyluhov alebo "cajov" na vosky, pripadne mravce......staci len vyskusat, ktory zaberie: paprad, paradajkove listy, orechove listy, levandula, mata, rebarborove listy, zihlava....ak by si chcela presne recepty, mozes mi napisat do ip a pridam ta do nasej bio pestovatelskej skupiny 😉
@simi251 ak hladas prirodný krém s ochranným faktorom, kuk sem : http://www.naturalnarodinka.sk/naturalnarodinka...
ja som zobrala 50+ pre malého a 15 pre nás s mužom, zatiaľ som veľmi spokojná 🙂
@gangulienka ďakujem, vyskúšam 🙂
@samika no tak presne som si dnes jadrove mydlo kupila a to je akoze to zlcove ano, aspont ak som to pochopila, lebo aj predavacka mi vravi, ze to je ono, tak dufam, ze mam spravne no a to mydlo davas take cele do prania a roz;usti sa ti a este ta krystalicka sol je aka obycajna aleboo nejaka specialna a kde sa kupuje, ja som akoby sm bola z inej planety, dakujem za odpoved
ahojte maminy, prosim vas velmi o rady , potrebujem prirodne recepty na opakovany zapal mocovych ciest. Moja malinka uz treti raz prekonala zapal mocovych ciest a tento rok dvakrat mesiac po mesiaci ☹ , zajtra ideme na vystrenie na nefrologiu a bojim sa ze co z toho bude, preot by som radsej vsadila na nieco prirodne, natur bylinky, kupele, caje, rady ako sa vyliecit z tohto zapalu. Nasadila som jej probiotika Macika a na imunitu Imunoglukan i ked to neni prirodne aspon dufam ze jej to nejako pomoze zlepsit aj imunitu a zbavit sa opakovanych zapalov . Prosim baby poradte kto by mohol budem velmi vdacna 😀
@hexi Ahoj, no u mňa zaberajú brusnice-dostať aj sirup v lekárni, prasličkový čajík, ten je dobrý na močové cesty. A veľa veľa piť, nech sa vyplavuje. Aj čajík z brusníc-ten chutí lepšie, ako praslička-ale zase zaberá. 😉 Len tak s rozumom- dve šálky denne, neviem, ako u malých detí s prasličkou, ale veď po troške neuškodí. A brusnice určite môže
baby naturalne...co hovorite na holenie? z prirodzeneho hladiska...aj naturalneho...
@komisakpd Ja budem radsej vyzerat nenaturalne, ako by som mala chodit zarastena 🙂 Mali sme na gympli spoluziacku, co si neholila nohy,a volali ju "srnka"... bolo jej to jedno. Takze kazdy si robi, ako mu je to prijemne. Ja by som sa proste hanbila chodit napr. s chlpatymi nozkami...staci, ze ich mam dost krive, tak aspon nech su hladke 😀 (ale mozno keby som si nechala narast poriadnu srst, nebolo by vidiet to zakrivenie! hihi...)
baby, co pouzivate ako prebalovacie podlozky?

@tikasi sol alebo vapno vyskusaj nasypat priao na ich chodnicky plus do skary odkial vyliezaju