icon

Naturálna rodina

gia111
15. dec 2011

čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.

Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.

Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.

Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

Naturálna rodina
martinka1981
17. aug 2012

@komisakpd Frosch dostaneš v DM drogerke 😉

komisakpd
17. aug 2012

@martinka1981 no viem...len je dost drahy nieco viac ako 7€ za 2l..no des...

martinka1981
17. aug 2012

@komisakpd viem že bol 6 aj neake drobne 😝 a v Rakusku stoji tak isto 😖 neviem či najdeš lacnejši 😕 ale možeš použiť zas v DM 25% žolika 😉

komisakpd
17. aug 2012

@martinka1981 vidis dnes som tam bola a nekupila som..myslis nejaku zlavu na prasky ...

martinka1981
17. aug 2012

@komisakpd ved ak chodiš do DM za body si vymeniš tu zlavovu knižku a v nej je 25% žolik na najdrahšiu vec v nakupe. Ale to vieš nie?

komisakpd
17. aug 2012

@martinka1981 ani enie...lebo nenakupujem tam casto...iba vyslovene na niektore veci idem

komisakpd
17. aug 2012

@martinka1981 aj v knizke 50%

komisakpd
17. aug 2012

@martinka1981 lebo tu mam doma a nic take som tam nenasla

martinka1981
18. aug 2012

@komisakpd ked si vymeniš body za knižku,je bud za 50 bodov alebo za 150 b . V každej je 1 žolik 25% zlava na najdrahši produkt nakupu.
Byvalo tam aj že -5% z nakupu alebo -10% z nakupu ale teraz to zrušili neviem prečo 🙄 🙄 ja chodim často do DM,hlavne na Alnaturu 😉
Ved ked pojdeš do DM ,maju tam taky terminal a na nom si pozrieš kolko maš bodov na karte a podla toho si vyberieš tu zlavovu knižku 😉

komisakpd
18. aug 2012

@martinka1981 no ja mam tu knizku ale tam bolo iba 15% z nakupu...a to mam knizku za 150 bodov...nebolo tam nic ze na vyrobok najdrahsi...ja tam tiez chodim na bio-eko- naturalne veci..

martinka1981
18. aug 2012

@komisakpd aha,tak to maju teraz zas novinky. Ja som minule brala len za 50 b a bo, tam len ten žolik a zlava na tovar nie.
A z toho mi teda vyplyva že v tej za 150b bude zlava na cely nakup ale nebude tam už ten žolik. No pekne to prešpekulovali 🙄 🙄 🙄
Minule som tlačila o 106 tie zlavy na Alnaturu 😀 😀 platili dlhšie tak som si nabrala do zasoby. tetuše na mna pozerali čudne ale čo už 😀 😎

komisakpd
18. aug 2012

@martinka1981 ake zlavy na alnature? aj take boli... ak de to hladas ze co a ako u zlavy na ich oficialnej stranke?

martinka1981
18. aug 2012

@komisakpd tuto na Alnaturu som počula v radiu reklamu trvala do 22.7. ale dal sa kupon použiť do 12.8. tušim.
Za 25 b tušim si si mohla zobrat zlavu na tu Alnaturu 15% alebo viac,už si to napamätam 😝 hlava derava som ja.A určite aj na ich stranke sa da dozvedieť.
Kupujem tam med tak som použila hlavne na ten. je vyborny a určite nie pančovany,moj muž iny nechce 😉

gia111
autor
30. aug 2012

priatelia v poslednej dobe stretávam čoraz viac rodín a priateľov kde technika nebadane narušila ich vzťah...veľmi smutné situácie, krátkodobo nás nové info, fotečky, dobrá hudba v PC, pri telke potešia, ale nerobia nás šťastnými, málo rozpráveme so svojimi manželmi, rodičmi, sestrami, deťmi. Technická závislosť nás robí obmedzenými, nevšímavými, naše zmysly nemajú nové podnety, potichu nám zvetrávajú naše vzťahy. Mnohí ľudia hovoria, ako málo času ako to rýchlo letí...a pritom každý večer čítajú o nových handách, technike, klebety kto s kým, riešia cudzie života a možno niekto vedľa Vás stráda... V našej domácnosti sme vyhlásili STOP! Náš život dostal nový rozmer....

martinka1981
30. aug 2012

@gia111 veru maš pravdu a aku velkuuuuuu!!!!
Ja si všimam že som zavisla na MK 😝
ale našla som tu par fajn ludi ale kedže každy byvame v inom kute Slovenska tak aspon takto sme v kontakte.
Ale tiež to chcem obmedziť a budem na tom pracovať 😎

nae
30. aug 2012

@gia111 Ja to vidím aj vonku. Deti a mládež sedia na lavičkách a tupo si púšťajú hudbu z mobilu, bavia sa o tabletoch, ipadoch, facebooku... my sme sa v ich veku chodili bicyklovať, behali sme, tancovali sme, boli sme stále v pohybe.
Ja som tiež takmer každý deň na MK, ale skor pre to, že hľadám nejakú radu či inšpiráciu a je to najrýchlejšia cesta.
Ale súhlasím s tvojim príspevkom na 100%.

slimme
3. sep 2012

Ahojte, prosim vas, mohli by ste mi poradit? skusala som prat v ,,slize,, tesila som sa na vysledky, ale som sklamana, teda co sa tyka pradla, ktore bolo od prikrmov, mrkvicka,rajcina...vobec to nepustilo ☹ sliz som robila podla navodu tu z fora. Chcem sa vas spytat kolko slizu davate do pracky a ake mydlo pouzivate, poprosim vas o presny nazov a po prip. kde ho kupujete? dakujem

janano
3. sep 2012

@slimme na flaky pouzi zlcove mydlo, len sliz na to nestaci.

slimme
3. sep 2012

@janano Dakujem a kdesa da zohnat, prosim Ta?

janano
3. sep 2012

@slimme Kupis ho v drogerke, myslim ho maju aj v DM, existuje tuhe aj tekute. Hod si do googla, ten ti najde, kde sa da zohnat 🙂

slimme
4. sep 2012

@janano Dakujem 🙂

tikasi
4. sep 2012

Kocky,trapime sa so soplikami a kaslikami. Uz treti den ficime na cibulovom sirupe,dnes som nasadila majorankovy a feniklovy cajik na odhlienenie. Mate este nejake ucinne domace receptiky?

luthien.k
4. sep 2012

@tikasi jestli nemá teploty, tak šup na sluníčko, kvůli vit.D (nebo olej z tresčích jater nebo i jiný rybí olej, i kvůli omega 3), potom určitě vit. C, v přírodní formě (nejlépe z aceroly nebo rakytníkový sirup), echinaceu, probiotika. Většinou lidé řeší u nemocí jen příznaky, ale je potřeby stimulovat k lepšímu výkonu hlavně imunitu 😉

luthien.k
4. sep 2012

@slimme já fleky řeším tím, že namáčím do perkarbonátu, v teplé vodě rozpustím lžíci, dvě a prádlo namočím a pak peru ve slizu. Účinek je dobrý, srovnatelný s komerčními prášky 🙂

tikasi
4. sep 2012

@luthien.k dakujem velmi pekne 🙂 skusime

luthien.k
4. sep 2012

@tikasi podrobněji to mám ve svém blogu, kdo nelpí tolik jen na přírodních látkách, je tam těch tipů víc...

gia111
autor
17. sep 2012

Dobrý večer kočky, ani nestíham sedieť pri PC, vychutnávame si posledné oberačky hrušiek, malín, sliviek, hrozna, paradajky, uhorky, krásne...Máme jednej drobný problém chcem sa poradiť. Ivanka má asi 2-3 mesiace v jamke na predlaktí tri vyražky, brala som to tak pohodovo, nesvrbelo, nezhoršovalo sa to. Manžel bol u doktorky na očkovaní....a ona hovorila, že je to nejaká forma vírusová, že sa to zvykne rozniesť po telíčku, že to máme potierať alkoholom, v priebehu tých dvoch mesiacov som skúsila, tea tree, propolis, ľaliový gél, aj tinktúru z medvedieho cesnaku, ale stále nič.. Teraz po výlete na juh, kde sme kadečo natur priamo zo zdroja jedli sa do toho pripojilo čosi ako ekzém a teraz ju to začalo aj svrbieť, po ceste som nevedla čo s tým natrela som fenistilom....Prikladám foto, nerada by som nasadila nejaké chemické zázraky, máte nejaký nápad?

nae
17. sep 2012

@gia111 ahoj, konopná masť by nepomohla? Manželovi veľmi pomohla na rozliezajúcu sa lupienku (aj keď uznávam, že je to iné ochorenie, aj s inými príčinami). Tajne som si ňou mazala aj vyrážky (nemám moc dobrú pleť) a pomohlo. Staršiemu som skúšala namazať odreniny, a tiež pekné. Je na nej priamo písané, že je vhodná aj pre deti. Je to zdravotná kozmetika CutisHelp.

gia111
autor
18. sep 2012

zaujímavé možno by mohlo, viac som tie vyražky sušila, ale ekzém vraj premasťovať...nemám s tým skúsenosti