Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

ahojte 🙂 máte nejaké skúsenosti s probiotikom Colon Dophilus? ďakujem.
Ahojte dámy, dnes je pre mňa ten deň kedy som sa opäť rozhodla pripojiť do diskusie krásnym článkom, ktorý by mi ako z úst hovoril, ja a moja rodina sme prešli veľkými zmenami a budem rada keď sa pripojíte s Vašimi radosťami a objavmi vlastného Ja.
@petra2184 Green To Grow je dost popularna flasa v USA, sama som si ich kupila, ale nastastie nikdy nepotrebovala, kedze som len kojila (a este kojim) a mala som este flase silikonove (Prince Lionheart firma), ktore maju cumle a potom sa da dokupit sada pre vacsie deti na pitie (tie cucatka miesto cumla, sorry neviem sa uz vyjadrit po slovensky 😀, po anglicky spouts ) a tie som pouzivala na vodu, ked bola dcerka vacsia a vedela pit sama. Neviem vsak, ci sa k silikonovym flasiam da dostat na SK, ja som v USA. Osobne by som zase volila tie silikonove (alebo sklo), predsa len, umela hmota je umela hmota.
Dámy po dlhšej dobe sa pripájam. Našla som skvelé voľné videá na internete, ktoré mne aj mojej dcérke pomohli vyriešiť nové situácie. Krásny deň Kamila 😉
https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/4609...
Sila je v našich rukách, pozdravujem v skupinke

ahojte, neviem či tu už taká otázka je, ale neviete náhodou o nejakej permakultúrnej alebo prírodnej užitkovej záhrade na slovensku, ktorá sa dá navštíviť? S manželom už druhý rok pestujeme "bio", ale chceli by sme si vytvoriť prírodnú záhradu a najlepšie je to vidieť na vlastné oči 🙂, tak či nemáte nejakú skúsenosť?
Inak sa teším, že je tu tolko rodín, ktoré rozmýšlajú o tom čo jedia 🙂 my o tom už ani nemáme s kým hovoriť, pretože ak takéto niečo niekde spomeniem, tak hned všetci prevracajú očami a naše rodiny si myslia, že nám šiblo ☹ tak ak by ste o niečom vedeli, poteším sa. Muž má od piatka dovolenku, tak by sme išli pozrieť. Prajem krásny dník 😎