Náušničky - v akom veku ste ich dali nastreliť?
Ahojte, tie z vás, ktoré máte dievčatká, tak v akom veku ste svojim dcerkam dali nastreliť náušničky?
Ďakujem.
@janiela6 ešte nechce náušnice? A ďalšia dcérka má koľko rokov?
@malinajahoda Ale co ma ockovanie s náušnicami? Mna nezaujíma co ti povedala dr. 😉 Aky je dovod?
@malinajahoda moja dcéra si sama povedala že chce náušnice. Bolo to vo veku asi 4-5 rokov. Ja osobne som nevidela dôvod dávať malému kojencovi náušnice a dávať pozor aby sa jej to niekde nezaprelo a neprichytilo.
@malinajahoda starsia si sama povedala, ked mal 4 r. ROdina tlacila skor, ale odolala som a nechala to na dcerku. Kupovali sme ich spolu a bol to krasny zazitok pre nu aj pre mna. Mladsia chcela trosku skor ebo videla u sestry, ale tiez uz vedela hovorit a sama si aj vybrala, ktore chce, ked sme isli nastrelovat 😉
@evittam to ani srnky netušia.
@0silvia0 ved to, že niektoré maminy to dajú bábätku ešte v pôrodnici.
@lubina takto by som to aj ja chcela. Ze si dcérka už sama povie, že by ich chcela.
@malinajahoda ked to tak chces, tak len pockaj kym trosku vyrastie a budete mat spolu pekny zazitok z kupovania nausniciek, mama a "velka" dcerka 🙂 spolu na nakupoch.
@lubina už teraz si to predstavujem 🙂. Ďakujem za názor 😘.
@malinajahoda každý má na to svoj dôvod, ale napríklad naša pediatrička odmieta prepichovať/nastrelovať náušnice a tiež tvrdí že zbytočne s tým zaťažovať malé bábo. Tak ja som to na základe aj jej postoja neriešila a počkala si na čas, kedy dcéra sama chcela.
@evittam jáj, to bola otázka?..neviem, lebo ? si nedala, ale odpoviem, myslím to len, tak, že všeobecne ako zásah do tela s prípadnými možnými komplikáciami ( nikdy sa nedá vylúčiť napr. dlhodobé zahnisávanie)..by som nerobila súčasne v jednom období s očkovaniami..samozrejme, ak to nie je nevyhnutné..očkovanie je tiež zásah do tela a dieťa má byť 100 % v poriadku, v čase, keď je očkované..takže pre istotu, len o to tu ide..jedno s druhým môže súvisieť a ja sa snažím vždy maximálne eliminovať takéto riziká, čo sa týka zdravia či už môjho alebo rodinných príslušníkov..
@0silvia0 ja som sa našej dr opýtala už dávno na náušničky, ale povedala až po očkovaní. Tak som to prestala riešiť. Takže dáme, až keď mi malinká vyrastie. Tak ako u vás 😉.
@malinajahoda ja sa ešte opravím, zle som vtedy napísala že v 15 mes., pomýlila som sa, bolo to až 22 mes...ja som sa tak nejako intuitívne potom rozhodla, že už je čas, malá prejavovala záujem, chcela byť ako my so staršou dcérou, ona si je aj vedomá, že ich máme, raz jej jedna vypadla v postieľke, volala nás, aby sme hľadali, našli sme a manžel jej to zapol ( zistil, že až vtedy správne že puklo😉).. má to aj celkom pekne rovno ( ideálne to ani nemôže byť..) takže myslím, že je to v poho.. sesterka dala v 9 mes., a bolo to asi ešte lepšie, že si to tak neuvedomovala malá.. tú situáciu.. ale zase my sme boli v ambulancii, to je tiež rozdiel, to prostredie doktorské..😉
@malinajahoda ale v podstate, sam vycítiš, kedy je ten správny čas, uvidíš, nezaťažuj sa tým...
A tie, čo dávate nastreľovať náušnice starším deťom, vy by ste si teraz dali prepichnúť ucho, alebo nastreliť? Ja by som si do ucha pichať nedala a to isté ani moja 7 ročná dcéra. Ušká má prepichnuté keď mala asi 3 týždne, bola u nás sestrička a prepichla jej. Hneď som ju nakojila a bolo po plači a nič si z toho nepamätá. Načo robiť bolesť a stres, ktorú si budú pamätať.
Tak my sme dali prepichnut uska pri odchode z porodnice, rano nam zobrala sestricka (zlate) nausnicky vydezifikovat a bolo vybavene.
@malinajahoda ahoj,na Myjave v nemocnici davaju od 6mesiacov,mala je julova,tak sme dali nastrelit v marci v nemocnici,objednas sa a nastrelia,chvilu plakala,ale presla minuta a nic.Malá ma dlhe a vela vlasov,neznesie ciapky,sponky atd.tak som myslela,ze si ich bude tahat,ale vobec nic.nemala ani len zapalene,ale ak sa tak stane,tak das framykoin,alebo ja som prve dni na vaticku dala palene a tak som jej to prikladala.
@rejaa moja dcéra si žiadnu bolesť nepamätá pri prepichovaní uší, lebo jej ich nastrelili a to bol zlomok sekundy. A na tvoju otázku či by sme si dali teraz prepichnúť ucho - čo je na tom? Keby som chcela mať prepichnuté ucho, dám si prepichnúť. Môj syn má prepichnutý nos, peru, tunel v uchu a tvrdí, že ho to vôbec nebolelo a to keď bol malý bol riadny posero. Takže neviem kam smeruješ svojimi zvláštnymi úvahami, kto chce mať piercingy a prepichnuté uši, tak takú mini-bolesť v dospelosti určite nerieši.
@lacibo máš pravdu s tým prostredím. Lebo my len čo s dcérkou vojdem do ambulancie, tak akoby ju z kože drali 🤦🙈🙊🙉. Takže si počkám kedy nám vyrastie a sama si povie. Teraz by sa aj tak nedalo. Keď je ospata, ťahá sa za ušká len taký fukot 😴.
@lacibo nie, neriešim to už teraz, len som chcela vedieť ako to maku ostatné dievčence.
@myj ahoj, už jej nemôžem dať teraz. Velmi sa ťahá za ušká, keď sa jej chce spať. Teraz už sa nedá.
@rejaa a ty si myslíš, že malé bábo bolesť a stres pri prepichovaní necíti? 🤔
@0silvia0 👍
@malinajahoda presne, tak isto ako sa upokojí po prepichnutí uší malé bábo, tak isto sa upokojí aj 4, 5, 10 -ročná slečna.
@0silvia0 to isté si myslim aj ja. Neznamená, že ak je dieťa ešte bábo, tak nič necíti. Neverím tomu.

@evittam reagujem na toto, aj keď to mne nepatrí. Aj mne dr povedala, že náušničky až po očkovaní.🤷