Návšteva gynekológa keď som panna

anetka_1
8. jún 2018

Ahojte žienky 🙂

Prosím Vás nesúdiť moje rozhodnutie, s ktorým sa väčšina ľudí nestotožňuje, ale prosím Vás o radu. 🙂
Mám 23 rokov, ešte som nebola u gynekológa, nakoľko som panna a ešte nejaký čas to asi potrvá, nakoľko je to pre mňa niečo vzácne, čo si chcem uchovať do manželstva. Má význam ísť aj tak na prehliadku?
Ďakujem.

teressa30
8. jún 2018

ahoj, áno isto to má význam... 🙂 môže sa ti niečo stať a nebudeš o tom vedieť :/ určite choď 🙂 ja som išla, keď som mala 18 a tiež som ešte bola ;)

teressa30
8. jún 2018

a ešte som chcela napísať, že ti veľmi prajem, aby ti to vyšlo - pre toho prvého a jediného

vevet
8. jún 2018

Ja som tiež išla ku gynekologičke ako panna, asi 19 ročná. Už si síce nepamätám čo presne ma vyšetrovala, ale preventívne treba chodiť. Prípadne si do nejakej overenej ambulancie zavolaj a popýtaj sa.

hettinka
8. jún 2018

@anetka_1 máš problémy, bolesti? Ak nie, nemusíš tam chodiť. Ja som tiež šla až tehotná a vydatá v 24 rokoch.

lintu
8. jún 2018

Zvnutra na tebe momentalne toho vela nenapozera ale vie ti urobit sono zvonka a posle ta na sono prsnikov. Ked uz nic ine, aspon pri tomto budes mat istotu, ze si ok.

evittam
8. jún 2018

@hettinka
Hm, ak mas bolesti už môže byt aj neskoro pri niektorych diagnozach.
@anetka_1 Urcite, zdravotne prehliadky netreba zanedbavat. Ale je to tvoje zdravie.

pininka
8. jún 2018

Urcite treba ist, ja som minule isla po jednej 30 rocnej pacientke ktora prisla prvykrat ako tehotna, dost si ju doktorka podala,ze aj ked bola panna, to neznamena ze prevencia sa ma zanedbat. Nevravim ze to moze byy tvoj pripad, ale poznam par "panien" ktore az po vniknutie robia s partnerom vsetko a teda moze dojst k roznym situaciam aj chorobam.

mata682
8. jún 2018

Ahoj. Ja som tiez tak bola, ked som mala 18 rokov. Doktorka mi urobila sono z vonka. 🙂

zbruna
8. jún 2018

No, ja som bola tiez ako panna (26 r.) u gyndy len tesne pred svadbou a akosi mi nenapadlo informovat ju o tom vopred, nevedela som, co mam ocakavat. A to uz lekarka brala ten kovovy rurkovity nastroj na vysetrenie, uz-uz isla dnu a len tak mimochodom sa spytala, kedy bol posledny styk. A ja ze este nebol. Az zmeravela a kukala na mna ako vyorana mys 😨 Potom ma vysetrila pohmatom cez konecnik, a tiez aj prsniky...ja by som odporucala kazdy rok preventivku aj tak.

skjatqo
8. jún 2018

Najprv si overte gynekologa. Ja som bola prvy krat u takeho ... ze som potom roky u ziadneho nebola. Velmi ma ponizil, odporny bol, vysetril ma prstom ale nie cez konecnik, vaginalne. Velmi ma to bolelo, tak mi vynadal.

vermitrova
9. jún 2018

No takto... ja som bola prvý krát tuším že v 17r.. tak isto všetko super žiadne problémy.. a zrazu bum cysta veľká jak hrom -operácia a dnes mam už len jeden vaječník... takze určite choď k dr. Ty do seba nevidíš, dostala som od lekára v nemocnici krik, že od 15 r. Sa majú robiť pravidelne prehliadky.. 🙄 takže nieje o čom. Už dávno si mala ísť

hettinka
9. jún 2018

@vermitrova ja som sa svojho gynekológa pýtala, že mám 16-ročnú dcéru a či treba prísť a on že nie, ak ju nič neboli, nemá výtok, problémy, že stačí keď bude dospela.

vermitrova
9. jún 2018

@hettinka no ja som tak isto nemala žiadne problémy, pravidelná ms, žiadne bolesti a cysta 11x9cm. Nechcem strašiť 😁 len určite svoju dcéru pošlem skor, aby nedopadla tak ako ja.. proste istota

alessandra_s
10. jún 2018

Urcite chod. Tiez som chodila na prehliadky aj ako panna. Spravi ti palpacne vysetrenie, sono - ultrazvuk a vystetei ti prsia a moze ta poslat na sono prsnikov. Takze zrcite chod. Ale najdi si mileho dovreho lekara. Pripadne mozno by ti lepsie vyhovovala gynekologicka zena. 🙂

truthy
11. jún 2018

@anetka_1 aj ked si panna, tak na gynekologicke prehliadky by si mala chodit... Doktor to zisti, ze si panna a v ziadnom pripade ti neprethne panensku blanu, toho sa bat nemusis... Ale treba chodit aby si mala istotu, ze si aj po tejto stranke zdravotne dobre na tom..

evkamotka
18. jún 2018

Nejde len o spodok, ale aj o nalez v prsnikoch, treba ich kontrolovat ;) chod urcite. Ja som tiez bola 1x az po vyske, spravil mi aj ster a mala som nelieceny zapal o ktorom som nevedela, aj na to to bolo dobre

littleslovak
18. jún 2018

Je to prevencia ako kazda ina a nesuvisi to s tym ci je zena uz sexualne aktivna alebo nie. Od prveho cyklu sa deju v tele rozne veci, nejde len o vajecniky a meternicu ale aj prsia. Na preventivku by mali dievcata chodit od kedy menstruju. Resp ak dojde prilis skoro prvy cyklus konzultovat s lekarom ci uz alebo staci pockat a do kedy. Je to o zdravi.
Aj k obvodnemu ci k zubarovi chodime na preventivky a nie len ked nas nieco boli.

dahra
18. jún 2018

@skjatqo - taký prístup? Prvýkrát počujem. Poznám veľa žien, čo boli ešte panny aj po 30tke, takže také raritné to nie je, doktori by mali vedieť. Závidel, že si takú nevzal, tak sa chcel vyvŕšiť. 🙂 Ok, nie veľmi vhodný koment.

dahra
18. jún 2018

@vermitrova - jasné, krik, lebo iné nevedia. Ja som bola u gynosky v marci 2008, stahovala som sa, potom u novej som sa hlasila niekedy november 2008. Tam mi nasla tiez cystu. Rovno operacia. Doktor v nemocke ma vinil, že JA som zanedbala. Tak ale v marci všetko ok a v novembri mala cysta 8cm. Preventivku hradi poistovna 1x a mna nič ani nebolelo, prešlo 8 mesiacov šla som len na prehliadku k novej lekarke. Takže ten lekar si mohol ušetriť blby komentár, akoby ani nevedel, ako to funguje s poisťovňami....