icon

Názor na registrované manželstvá homosexuálov

baddie123
14. júl 2022

Čo si o tom myslíte?

viestta
15. júl 2022

@zmrzlinka2021 mne nemusíš nič vysvetľovať. Ja sa pýtam, či je v poriadku ak sa striedajú oteckovia. Reagujem iba a len na to, že jedného otca vymením za iného, potom za ďalšieho a zas iného, pretože nejaký chlap v rodine ma byt, lebo tradičná rodina je žena, muž, deti.

zmrzlinka2021
15. júl 2022

@viestta No urcite to nie je normalne, rovnako ako alkoholizmus, gemlerstvo atd v rodine.

viestta
15. júl 2022

@zmrzlinka2021 ale niektorí zastávajú názor, že nech je rodina akokoľvek patologická, pre dieťa, vždy je to ten jediný správny a prípustný model (mama, otec, deti) a nepripúšťaju, že osamelý rodič, homosexuálny par by mohli byť pre dieťa dobra, dokonca lepšia alternatíva.

monuska112
15. júl 2022

@sunyrose uz ukazal ale ak by si ju naozaj citala, vedela by si o com vravim, samozrejme tie bludy sa v kostole necitaju....

monuska112
15. júl 2022

@ummimaryam a rozpad splocnosti yapricinuju ludia plny stereotypov a predsudkov voci inym ludom ci skupinam

sainatt
15. júl 2022

Nahodou mna tu prispievajuce milo prekvapili, cakala som viac zien s vidlami a bibliou v ruskom jazyku pod pazuchou (mam skusenost, ze rusofili maju takto vyhranene nazory). No a to s tym prikladom kedy aj tak dieta po rozchode, vychovavaju dve mamicky a oteckovia, musim spomenut aj svojej kozmeticke, ked u nej budem pocuvat tieto nazory ako je to LGBT chore

janetinka27
15. júl 2022

@sainatt je zaujimave, ako niektori vnimaju ludi s opacnym nazorom. myslis, ze ludia, ktori nesuhlasia s homosexualnym zvazkom vyzeraju ako zeny s vidlami a bibliou v ruskom jazyku pod pazuchou?
kazdy clovek si zasluzi uctu, ci je homosexual, ci krestan, ci ten, kto ma iny nazor ako ty. mne pride chore, ze za ucelom obranovania homosexualov, ktori maju rovnako dobre aj zle ludske stranky ako heterosexuali, sa zhovaduju krestania, spajaju sa s ruskom a davaju sa im vidly do ruk. mne pride toto chore, ako sa staviame na stranu jednych a zhovadujeme druhych. pritom aj medzi homosexualmi su krestania a najma, vsetci sme ludia.

martinsimona
15. júl 2022

@baddie123 Nie.

lasoli
15. júl 2022

@soldi ako adopcii by som im dovolila,isto lepsie detom je v rodine,hoc homosexualnej ako v decaku.Ale zasa mi pride nevhodne aby im deri rodili nahradne matky,celkovo nahradne rodicovsto mi nepride vhodne ano v hetero rodine.

janetinka27
15. júl 2022

@lasoli deti v "decakoch" zostanu aj tak. pravne volnych deti je malo a na tie sa caka roky. v zilinskom kraji sa caka aj 9 rokov. tie deti, co su v domovoch, nie su na adopciu volne.

lasoli
15. júl 2022

@janetinka27 nie su volne s pritom je tam vela deti az do dospelosti,nie?

janetinka27
15. júl 2022

@lasoli ved nie su volne na adopciu, preto su tam az do dospelosti. mnohe deti v domovoch maju svojich rodicov, ktori sa o nich nedokazu postarat. kym maju rodicov, nemozu byt adoptovane

mikadooo
15. júl 2022

@baddie123 nemám námietky

monuska112
15. júl 2022

@lasoli v decakoch volne deti na adopciu sa dostali vacsinou az neskor, ked ich socialka odobrala - taketo deti ludia nechcu adoptovat lebo sa boja ako to zvladnu - su zvacsa problematicke a babatka su bud chore alebo zavisle na drogach. zdrave biele aj romske babatka idu okamzite na adopciu na to sa caka roky ako pisala pani vyssie.

sainatt
15. júl 2022

@janetinka27 je normalne, ze pre kazdeho stelesnuje dany obraz osoba s ktorou prichadza najcastejsie do styku a ma prave take nazory a u mna su to najcastejsie krestania a momentalne sa k nim pridali zial rusofili. Medzi blizkymi priatelmi take osoby nemam. Takze vacsinou ide osoby poskytujuce rozne sluzby, ktore robia vyborne, no nazory spolocne nemame.

viestta
15. júl 2022

@lasoli ak je dieťa právne volne je veľmi skoro adoptovane. V DD sú často deti, ktoré majú rodicov, ktorí sice nechcú alebo nemôžu vychovávať deti, ale nevzdajú sa ich. Také deti častokrát vyrastajú v pestunskych rodinách, klasické DD ako si ich vacsina predstavuje ani nie sú.

annadobsonyova
15. júl 2022

@asia83 to svojim sobášom niečo propagujem? nemyslim si, ze sa niekto zosobasil len preto, lebo som sa vydala ja tak vkusne a dobre, ze mu slina kvapla. Ty si sa vydavala, lebo si chcela propagovat homofobne nazory a ukazat svetu ako sa to robi poriadne, ci ako? Toto znamena manzelstvo?

saxana000
15. júl 2022

@viestta viesticka takto som to ale ja nemyslela..mozno to inak vyznelo ako som napisala.osobne nepoznam nikoho koho vychovali dve maminy alebo dvaja ocinovia mozno by mi povedal nieco co by prehodnotilo moj pohlad na vec.pripustam ze milujuca rodina je pre dieta vzdy tou najlepsou volbou.ale u mna je zakoreneny model rodiny mama otec a dieta a pokial je ta moznost malo by byt dieta umiestne do klasickej rodiny ved kolko je bezdetnych parov ktore cakaju na adopciu..
Nic proti homosexualom nemam.moze byt super stryko/teta pomahat podporovat ale vlastne deti proste za mna nie..

elementissa
15. júl 2022

Nemyslím si o tom nič, neviem prečo by som si niečo mala myslieť o tom kto si koho chce vziať. Samozrejme považujem právo na sobáš aj homosexuálnych párov za úplne bežnú vec a je mi ľúto, že je na SR stále toľko ľudí, čo majú pocit, že môžu niekomu zakazovať alebo neumožňovať takéto základné ľudské práva. Kým sú obaja z dvojice spôsobilí pre právne úkony a plnoletí, každý nech má rovnaké právo na manželstvo bez ohľadu na pohlavie

luliu
15. júl 2022

@lasoli už dnes je veľa homosexuálov, ktorí vychovávajú deti od náhradnej matky, to im nikto nezakáže, práveže skôr sú rodičmi a ľahšie ako byť v manželskom zväzku. Ja osobne nemám problém ani s manželstvom, ani s tým, že majú deti. Poznám také zväzky a sú to ukážkovi rodičia, či sa jedná o ženy alebo o muzov

viestta
15. júl 2022

@saxana000 ak chcú homosexuáli vlastne dieťa, tak ho mat budú a nebude to nič protizákonné a ani proti prírode. Akurát adopcia nie je možná, ale do pestúnskej starostlivosti dieťa dostať môže ktokoľvek z dvojice.

elementissa
15. júl 2022

@lasoli čo sa ti nepáči na náhradnom rodičovstve? Tie ženy, ktoré robia náhradné matky to robia absolútne dobrovoľne s plným súhlasom a poučením. Takisto sa pre náhradné rodičovstvo vyberajú ženy, ktoré už svoje deti majú, pretože vynosiť dieťa je náročné a žena musí vedieť, ako tehotenstvo zvláda. Niektoré ženy sú najšťastnejšie, keď sú tehotné. Iné by deti aj chceli, ale tehotenstvo by ich mohlo ohroziť prípadne nie sú schopné vynosiť dieťa. To isté aj homo páry. Tak prečo to nespojit? Navyše náhradné matky dostávajú za vynosenie dieťaťa aj pekné peniaze, čo v konečnom dôsledku pomôže jej vlastnej existujúcej rodine. každý by mal robiť tak, aby bol šťastný a spokojný a aby robil svet krajším a plnším lásky. Náhradným rodičovstvom nikto nikomu neubližuje, práve naopak. Keby sa ľudia oslobodili od svojich predsudkov a vnímali veci nie cez optiku "toto sa robilo aj predtým a toto nie", ale cez optiku čo pomáha, čo ubližuje, čo zasieva lásku, čo nenávisť a podľa toho by hodnotili, hneď by bol svet krajším miestom.

janetinka27
15. júl 2022

@elementissa nikomu sa neublizuje, iba dietatu. dieta je clovek a kazdy clovek potrebuje poznat svoju identitu. chce vediet, odkial je,poznat svoj povod,vediet na koho sa podoba,po kom ma vlastnosti. kazdy novy zivot vznika iba z uz existujuceho zreleho zivota,cize sa odovzdava od pociatku. roznymi sposobmi umeleho oplodnovania ci nahradneho vynosenia, anonymneho darcovstva alebo cieleneho oplodnenia dobrovolnikom,kamaratom, sa rodia ludia,ktori nemozu spoznat svoju minulost,svoj povod,nemozu sa zoznamit s predkami. to je na psychiku riadna zataz.
kazdy chce mat dieta,ale dieta je novy clovek,nie je to roztomile steniatko,ktore sa stane psikom a bude vecne usmiate.clovek si sam seba uvedomuje a moze sa citit prazdny, ci bez minulosti alebo nemilovany alebo vytvoreny.nezalezi len na tom,po com tuzime my,ale aky dopad to moze mat na dieta, ktore chceme mat za kazdu cenu.

beataxxx
15. júl 2022

Malo by sa to legalizovat, ved je to vztah ako kazdy iny, tak preco by nemali mat rovnake prava

janetinka27
15. júl 2022

@sainatt je jedno,ako zdovodnis svoj prispevok,nic to na tom nezmeni. rovnako mozu mat predsa ini diskutujuci vzitu predstavu o homosexualoch ci o inych skupinach ludi.dava im to pravo sa hanebne vyjadrovat o inych? tvoja vzita predstava sa stala predsudkom,ktory si tu prejavila.potom nekritizuj inych za ich mozne predsudky

viestta
15. júl 2022

@janetinka27 a adoptovane deti? Chceš povedať, že tie žijú bez identity? Rodič nie je ten kto dieťa vyrobil, ale ten, kto ho vychoval. Dieťa sa identifikuje so svojou rodinou, s ktorou žije a nie s nejakou pani, ktorá ho zanechala. Ano, väčšinou sa deti skôr či neskôr dozvedia, že sú adoptovane. Sú deti, ktoré pátrajú po biologických rodičoch, ale to nie je preto, že nemajú identitu.

lasoli
15. júl 2022

@luliu len vies ono to je spojene aj s rizikami aj dna maju nie od 2alw 3rodicov atd,vues ako ja tiez nemam ani IQ 200 ani nie wom miss world ani nie sim bohata a musim sa s tym zmierit,takisto saby sa mal zmiwrit aj homosexualny mut s tym ,ze s muzom nikdy vlastne deti nebude mat,alw to je tazko a nie kqzdy to dokaze preto sa robia kraviny v podobe nahradnej matky.Pritom na svete je vela nechcemych deti aj tie romske sa saju adoptovat,ked uz bielych je menej.Lezby to maju aspon jednoduchsie,vlastne deti mozu mat.

luliu
15. júl 2022

@lasoli ale oni majú vlastné deti, tá náhradná matka je predsa oplodnena ich (jeho) spermiami

viestta
15. júl 2022

@lasoli lenže vieš veľmi dobre, že im dieťa na adopciu nedajú. Nech by bolo akokolvek nechcené, z rámci našich skostnatelych zákonov, ktoré sa miestami zabudli v 18. storočí si dieťa adoptovať nemôžu aj keby chceli. Cezhraničné adopcie u nás tiež onie sú možné. Takže ak chcú dieťa, musia hľadať iné cesty, nie adopciu.

viestta
15. júl 2022

@lasoli ešte mi vysvetli ako môže mať dieťa DNA troch rodičov. Toto bude nejaký biologicky fenomén, ktorý nepoznam