Názor na registrované manželstvá homosexuálov
Čo si o tom myslíte?
@baddie123 čo sa týka registrovaných partnerstiev no, ak to ide mimo mňa tak je mi to jedno.
Ak by som má ja osobne asovat za taký zákon, tak len nezahlasujem.
Ale ak by sa mali adoptovať deti, tak to už by som bola proti.
@baddie123 nechutné a zvrátené..môj názor, ktorý nikomu nevnucujem...
@asia83 so sexuálnou orientáciou( a nemyslím také,že dieťa vychovávam bez určenia pohlavia,alebo teraz je to moderné,tak som lesbička...) sa narodíš. Ako s farbou očí. Nedá sa to vyliečiť,nieje to psychická porucha. Je to špecifikum,ktoré sa vyskytuje hocikde v prírode.
Ja skor problem vidim v tom prepletenci zakonov,kto co a kedy moze... xD ...vsak nech sa beru,aj ked to bude len pred zakonom a svetske.. ale nesuhlasim s takym sposobom zivota. Z mojej vlastnej skusenosti je to velakrat sposobene prostredim,ze sa ludia uzatvaraju do seba a vedia vyjst k nikomu...ci max k rovnakemu pohlaviu.. ta splet zlych rozhodnuti a negativnych zazitkov rodi len zas negativne pocity a zle rozhodnutia..
Myslím si, že by mali rešpektovať zákony. Niekde to povolené je inde nie. Dúfam, že na Slovensku ostaneme v tomto jednotní.
Ze sú to ľudia rovnako ako aj heteraci. A nie každých z nich je promiskuitny ako si niektorí myslia lebo vidia par záberov z nejakého príde pochodu, ale žijú v dlhodobých zväzkoch.
Že je hanba že to v dnešnej dobe nie je samozrejme a stále sa na to xy ľudí pozerá ako na niečo nenormálne.
@monuska112 Bibliu skutočne písali ľudia - bolo ich 40, Kedysi som pracovala ako sekretárka dekana. Napísala som veľké množstvo listov..., ale ani jeden nebol môj....Podobne je to aj s Bibliou. Písali ju ľudia, ale ich autorom je niekto iní....A či je v nej "toľko bludov", to čas skutočne ukáže...
@eva112014 a co ked by chceli heterosexualni muzi dve manzelky? Odhliadnuc od toho, ze su u nas nejak nastavene zakony, co TEBA do toho? Co ta na tom trapi, kto s kym podotykam dobrovolne zije? Nepochopim
Mali by mať možnosť uzatvárať manželstva so všetkými právami a povinnosťami co k tomu patria. Registrované partnerstvo nie je manželstvo a je to len náplasť aby sa nepovedalo vymyslená tými naoko libelarnymi aby vyzerali pokrokovo, pričom v hĺbke svojho presvedčenia sa im niečo také prieči.
Manželstvo áno,ale deti nie.
@maranta_leuconeura
Nie, netrápi ma to, že kto s kým žije, ale trápi ma ten postoj úradov, že ich nezaujíma, že majú spoločné trvalé bydlisko už XY rokov a predsa títo ľudia nemajú právo, aby sa dozvedeli o zdravotnom stave napríklad svojich partnerov. Lebo? Lebo nie sú manželia. Čiže pochopím, že chcú a žiadajú aj homo, … registrované manželstvo.
Nepochopila si môj príspevok.
Normalne to beriem..laska je laska.hociktory homosexualny par zije krajsie ako heterosexualne manzelstva co naoko vyzeraju ako super rodinka a doma za dverami bitky nasilie alkoholizmus. Sama poznam niekolko parov vztahy su pevne trvale a naozaj harmonicke.na verejnosti sa neprezentuju tak ze by sa oblizovali nejak uchylne spravali ani za ruky sa nevodia hoci by klidne mohli mne by to bolo fuk.vsetci vedia ze su spolu oslovuju sa normalne ziadne zdrobneliny napr.Peto pride... Miro isel..Stano mal... Predstavuju jeden druheho ako svojho priatela..ziadna laska milacik zlatusik..
Jedine k comu sa nepriklanam je moznost adopcie dietata.
Lebo tam uz mi pride narusenie vnimania klasickeho modelu rodiny mama otec..ale zas niektori by povedali ze by zili radsej u dvoch teplych ako v decaku..
Vela z nich prezije stastny naplneny a harmonicky zivot a registrovanym partnerstvom si chcu zjednodusit veci okolo majetko-pravnych vztahov ak nie si manzel nepovedia ti ani informacie o zdravotnom stave partnera ani nemozes rozhodovat o mieste posledneho odpocinku a pod.tu ma hlavne slovo rodina a pokial je rodina zasadne odmietajuca prijat homosexualitu dotycneho nie je to pre toho druheho jednoduche.predstav si ze cely zivot prezijes s jednou osobou ale nemas s nou na papieri vztah tak ti po nej neostane ani gombik..dost smutne..
@saxana000 ja len k tym detom a vnimaniu rodiny - to by mali potom zakazat aj slobodnym matkam vychovavat deti, lebo tam je tiez naruseny klasicky model rodiny 🙂
cize za mna je aj toto nepochopitelne, preco by homosexualny par nemohol vychovavat dieta. mam kamaratku vychovanu mamou a "tetou" a je pomerne normalna 😀
@soldi tu ale porovnavas dve uplne odlisne.slobodna matka sa stane slobodnou alebo samozivitelkou iba z dvoch pricin bud je otec dietata mrtvy alebo debil/nasilnik/tyran cize model rodiny bol klasicky len zlyhal jeden clanok alebo zasiahla tragedia..stale je moznost ze otca nahradi iny muz ale model ostane zachovany.to dieta od malicka vie ze sa narodilo matke a otec niekde je alebo bol pripadne bude Stale je to matka otec a dieta..nezachadzajme do extremov samozivitalka po umelom oplodneni a pod...
Chapes co tym myslim?
Takto nejak to aspon ja vnimam.zatial..mozno casom sa moje zmyslanie zmeni..
@soldi 👍presne! A veľa krát je na tom dieťa horšie,keď ho vychováva zatrpknutá mama,ako dvaja otcovia,čo sú v pohode.
Prečo to každý berie že registrované partnerstvá sú pre homosexuálov? Je omnoho viac heterosexuálnych párov, ktoré sa neberú a žijú na hromade ako homosexuálnych párov, ktoré chcú uzavrieť registrované partnerstvo. Veď registrované partnerstvá pomôžu hlavne desiatkam tisícov heterosexuálnych párov s deťmi, ktorí sa z nejakých dôvodov nechcú zobrať. Prečo tu každý straší homosexuálmi? Stavím sa, že nepoznáš žiadneho homosexuála, ale máš známeho, ktorý je hetero, žije s niekým a nie sú zobratí. Odmietaním registrovaných partnerstiev mu odoberáš možnosti ako byť informovaný o zdravotnom stave, dediť a podobne. Robíš správnu vec?
Pre tých, ktorí homosexualitu stávajú na úroveň pedofílie,zoofilie, alebo takej dendrofilie. Homosexualne partnerstvo je slobodne rozhodnutie dvoch dospelých ľudí, ktorý su duševne a kognitívne spôsobilí potvrdiť, ze su v takomto vzťahu dobrovoľne, sú šťastí a citia sa v ňom komfortne. Ale dieťa, koza, ci borovica lesná takéhoto vyjadrenia nie su schopné, preto su tieto uchylky neakceptovateľné a neprijateľné!
@eva112014 mas pravdu, prepac, uz som to pochopila. V pisani sa toho vela strati z povodneho vyznamu 😁
@baddie123
Otazka by mala byt, čo je prijatelne si mysliet a čo je povazovane za spravne si mysliet a ako zlyncovat toho, kto si mysli niečo ine.
Mne sa velmi rata Fero Joke, ako sa krasne distancuje od tychto pride cirkusov a konfliktov... Zije si svoj zivot a vobec nema za potreby niekoho o niecom presviedcat, nanucovat mu to.
A osobne poznam viacero homosexualov, ktori davaju ruky prec od tychto "prajdovych extremistov"
@viestta
Model tradičnej rodiny praveze nie je striedat partnerov, ale milovat, mat milujucich rodicov, otca, matku, mat rodinu, ktore mi je utociskom, kde sa citim milovana, prijata, kde spolu ako rodina tvorime tim - toto je tradicna rodina - tradicne mat jeden druheho v ucte a vzajone si pomahat.

Homosexualita je prirodzena a bola tu od nepamati v ludskej aj zvieracej risi... nieco "abnormalne" a tema, ze laska a sex len a len "na plodenie deti" s toho spravila az cirkev... a cirkev sa za tie storocia napachala "v mene viery" take hrozy, ze by mali drzat jazyk velmi pevne za zubami a suchat nohy potichu... a to som veriaca, ale v Biblii je s pohladu dnesnej doby napisana cela kopa predsudkov a absurdit, v tej dobe beznych, ale posunuli sme sa dalej... hodne dalej nastastie, niektori teda...
No ale k teme samozrejme, ze ked chcu, nech sa vezmu... su za tym len vyhody - dedenie, vdovske, u lekara vediet, co sa deje s partnerom a dostat o nom informacie, ked lezi v nemocnici, ze mu nie je "cudzi". Kazdy jeden clovek ma na toto pravo, nemoze byt jednemu upierane pred zakonom, lebo ma "nespravneho partnera"...