Názory na jednanie predávajúcej
Dobrý večer, chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosť s takýmto typom predajcov a ako ste to riešili. Prikladám diskusiu, aby ste si urobili obraz. V krátkosti, kupovala som sveter, ktorý mal byť podľa inzerátu z ovčej vlny, inzerát znel takto:
Sveter do tuhej zimy
Predam tento velmi pekny sveter do tuhej zimy aj ako zvrsok miesto kabata.Je pleteny z ovcej vlny,fakt velmi teply. Kupovany. Velkost je uni ,pasuje od M po XXL. Cena je 9 eur plus posta
Prišiel mi sveter zo syntetickej tkaniny, navyše z fľakmi a značne obšúchanými rukávmi. Chcela som ho preto vrátiť. Bola som predávajúcou obvinená z klamstva, vraj som ho nosila na prácu v záhrade a pritom zničila. Zvyšok v priloženej diskusii.
Za každú radu ďakujem.
Dobrý deň, k zásielke som sa dostala až dnes, tak sa ospravedlňujem za neskorú reakciu. Tašky sú v poriadku, ale sveter by som chcela vrátiť. Okrem toho, že má fľaky a obrovské žmolky na rukávoch, je pletený z nejakej syntetickej "vlny" a nie ovčej, ako bolo uvedené v inzeráte.
S pozdravom
Zuzana
Dnes o 19:47
babkaria Dobry vecer,je pleteny z ovcej vlny,na 100%nie syntetiickej,je kupovany v Polsku,z ovcej vlny. Viete je to bazar,tak bohuzial naspat sa to nevracia.
Dnes o 19:59
Keby bol z ovčej vlny, tak by po spálení neostal kus zoškvrčaného plastu. Odstrihla a spálila som jeden žmolok, nakoľko z pohmatu mi bolo zrejmé, že to prírodná vlna nie je. Spoľahla som sa na popis v inzeráte. Keby tovar súhlasil z popisom, vtedy by to bolo akceptovateľné. Lenže ten sveter je okrem toho špinavý a vydratý. To v inzeráte nestálo. Takže trvám na vrátení.
Dnes o 20:10
babkaria Bohuz8al,je to prava ovcia vlna,tovar ste si vyzdvihla 26.9.o 11,20 hod,dnes je utorok 29.9. o 19,47 hod. Ked ste chcela nueco vracat,mali ste sa hned 26 .9.ozvat,neviem ze by bol sveter spinavy ,mohla ste ho umazat si uz aj vy od soboty,a ani zmolky neviem ze by boli na nom, vlna prava ovcia sa zmolka ked sa nosi,tak ste ho mohla uz nosit od soboty. Tak ma to fakt mrzi ,ale naspat vam ho nevezmem.
Dnes o 20:16
Balík vyzdvihol môj priateľ, na adresu ktorého si nechávam posielať zásielky, nakoľko u nás v dedine pošta nie je a mám problém sa dostať k zásielkám v susednej dedine. Majú otvorené len krátko doobeda, nestíham sa tam autobusmi otočiť a stihnúť aj prácu. Auto nemám, na bicykli nejazdím zo zdravotných dôvodov. Zásielku mi doniesol dnes, kedy som ju aj rozbalila, takže skôr som nič reklamovať ani posielať nemohla.
Dnes o 20:21
babkaria Viete fakt ma to mrzi,ale to vam mozem verit alebo nemusim. Zasielka bola vybrata 26.9.to je pre mna evidentne,viete je to bazar,veci sa naspat nevracaju ,mam to aj v podmienkach.
Dnes o 20:26
Ako som písala, akceptovateľné by to bolo, keby tovar zodpovedal popisu. Čo sa evidentne nestalo. A hádam nemyslíte vážne, že by niekto v tejto "tresklúcej zime" nosil taký sveter, zašpinil ho, zodral (za 2-3 dni?) a potom ho chcel vrátiť.
Dnes o 20:30
treskúcej
Dnes o 20:30
babkaria On nebol zodraty, ani uspineny.sveter sa da teraz nosit presne teraz a na pracu,. Asi ste si ho na to aj kupovala.Neviem na co ste ho potrebovala,az ste v nom robila v zahrade,alebo niekde vonku tak ste ho uspinila.
Dnes o 20:34
Prosím, sveter na prácu? Žartujete. robili ste niekedy v živote v záhrade. tipujem, že asi nie. Nie, nerobila som v ňom nikde, len teraz som ho rozbalila.
Dnes o 20:37
babkaria No vidite ,robili ste v nom v zahrade,mali ste na pracu sobotu od 11,20 hod,celu nedelu,cely pondelok a cely utorok do 18,47. Pani bohuzial, mrzi ma to. Prajem pekny vecer
.
Dnes o 20:42
Uvedomujete si, že vaše klamstvá sú na trestné oznámenie? No nič, idem to riešiť.
Dnes o 20:45
babkaria Ja som vas neklamala,neosocujte ma. Nemate preco.
Dnes o 20:47
Pridala si hodnotenie
Dnes o 20:49
Ja vás neosočujem, to že ste uvádzali, že sveter je z ovčej vlny a nie je, j fakt. Na to sú dôkazy (váš inzerát a sveter). To že je špinavý a zodratý je fakt tiež. A to že vy mňa urážate, že som ho ja zničila a robila v ňom v záhrade je vrchol.
Dnes o 20:52
babkaria Ja vam pisem len ze ste ti mala riesit v sobotu ,nie teraz ,sveter vam isiel cistucky vonavy,bez zmolkov,a este na nic ste sa nepytala,je z pravej ovcej vlny nie z uneliny ani nahodou zo 100% ovcej vlny, adi ste si ho nekupovala do nakupnych centier,ale urcite na pracu,preto som vam pisala ze ste ho mohla od soboty vyuzit,
Dnes o 20:58
A ja som vám jasne napísala, že v sobotu som to riešiť nemohla, nakoľko sa mi zásielka dostala do rúk dnes večer. Sveter nie je čistučký, nakoľko sú na ňom fľaky a rukávy sú značne obdraté. A načo by som sa pýtala na materiál, keď ste ho v inzeráte uvádzali? (Žiaľ klamlivo). Myslím, že nikto kto niekedy pracoval fyzicky, si nebude preboha obliekať hrubý sveter. Pri práci je totiž človeku teplo, vyskúšajte, uvidíte. Kupovala som ho na normálne nosenie, sama uvádzate, že sa dá použiť namiesto kabáta. Nebudem hádam za pracovnú vec dávať 9 eur, keď v sekáči sa dajú kúpiť veci na prácu za euro, aj menej.
Dnes o 21:07
babkaria Nechajte to tak,klamete vy mna ,nie ja vas,neviem si predstavit ten sveter len na pracu,urcite nie do nakupneho centra, ja za to ale nemozem ze sa vam nepaci,a vymyslate si . Uz vam pisat nebudem,prajem vam pekny vecer.
Dnes o 21:24
babkaria A este jedna vec ,mali ste mi pisat o tomto vsetkom v sobotu a nie v utorok vecer,takze ste ho nosila,to je evidentne. A uz dost nepisem.
Celkom zaujímavý článok o ovčej vlne
Zmolkuje sa
https://doprirody.prakticky.sk/2018/03/05/7-vec...
"Prijemny prirodny material" neviem no lacna ovcia vlna z ktorej su polske svetre je vsetko len nie prijemna na nosenie, mimochodom velmi podobne mi mama kupila v polsku ked som mala asi 13😀neznasala som tie svetre.
@zuzanaam fu, prepáč, ta foto by ma naozaj nepresvedčila, aby som za tento sveter dala 9€. A určite by som neverila, že je z pravej ovčej vlny.
Ale ďakujem ti na zaujímavé večerné čítanie, taky popis "exkluzívne pletené šaty značky New Yorker", to je pecka 🤣🤣🤣 odporúčam uvariť čaj a prejsť si inzeráty tejto pani
@zuzanaam ach preto tak nerada nakupujem cez bazár,dáš do toho peniaze ešte aj poštovné a príde ty obyčajný šmejd.
@zuzanaam nic s tym neurobis, ale pani vyzera byt dost hlupa, IQ bude asi z tych nizsich a k tomu aj trosku vysinuta... toto je dovod, preco z bazaru nenakupujem, alebo nakupujem minimalne, ale oblecenie nikdy. Ja by som s niektorymi tymi ludmi ani nezvladla komunikovat. Tato je fakt sibnuta
Nedalo mi to a pozrela som si bazár .. ako normálne neverím že sa nájdu ľudia čo to predávajú .. ceny ako vystrihnuté z najdrahšieho katalógu, len škoda že nepoužíva photoshop :D . .. sranda že všetky veci sú raz použité :D😀 😀
@monkasponka Ja som si tiež pozerala jej bazár a ma tam také exkluzívne kúsky ešte z roku pána.
Ale treba uznať, ze pani je obchodníčka roka 😅 toto ponúkať za 9€ a este to aj predať 😆🤪 No idem pozrieť jej bazár 😄
Predavajica ma pravdu,bazarovh tovar sa nevracia.a nabuduce nekupovat svetre na bazare ale v obchode
Pani nakupuje v sekaci za supky a potom to rozpredava na bazari. Niekomu asi prave skoncila zarobkova cinnost 😂 ale sak zmeni nick a ide sa odznova.
Ten sveter chapem, niekto to hodnoti ako otrasny, ale severania v takych (dizajnovo) styloch chodia cele dni, maju kvalitne svetre z vlny, cenovo tak od 250eur vyssie. Mne sa pacia. A preto chapem, ze autorka chcela nejaky taky kusok, cena zlakala.
Pani by som nahlasila,pretoze klame popismi. Vsade pri inzeratoch napise iba, ze cena bola vyssia. Aka vyssia? Blocek? Zo sekacu 2.50 😂
A navyse, mna by ani netrapilo to ako jedna, lebo je zjavne mesuge, ale trapilo by ma, ze som poslala 9 eur podvodnicke. Ale teda, nadych vydych, za 9 eur to nebola az taka draha priucka. Cokeby si si kupila u nej ten kabat za 120 eur 😂 au...
Preeeboha, ved jej bazár je strach a hrúza, všetko je "značkové, luxusné a zaručene pravé" a veci obnosene za ceny vyššie ako v obchode, jdu blejt velebnosti
Podľa mňa ona má fakt sekáč, ako píšete, a čudovala sa, že jej to tam nikto nekupuje a tak skúsila internety 😂
Mna len zaraza ze vsetko ma tam pozitívne hodnotenia, až teda na @zuzanaam.. to vsetky zeny boli spokojné s kúpou?
Toto je ale bohužiaľ riziko takýchto nákupov. Ťažko sa s niekým potom dohádaš na vrátení peňazí. Je to také to ponaučenie do budúcna
Ten sveter je retro, neviem preco vsetky pisete o tom, ze je spatny a otrasny. Je to sice sveter z rokov 90tych, ale dnes su taketo kusky dost ziadane, je to dokonca rucna praca. Keby bol z ovcej vlny, ako sa vtedy plietli, co sa pamatam, tak by bol ok.
Ahoj,žiaľ naletela si nepoctivej predajkyni. Inak pozrieť si jej bazár je naozaj zážitok,napr.na 24. a 25.strane sú 3×tie isté smotanove luxusné svadobné šaty. Foto identické,možno sú aj na iných stranách,to som už neskúmala... Takže za mňa minimálne čudné ak nepoviem,že podozrivé.
Sestra kúpila nedávno od predávajúcej @karinboskova takéto legíny v "top stave" Farba vypratá, legíny deravé... Predávajúca hluchá a slepá 😖
@imrai aha tak ma tam viac negatívnych, nepozerala som všetky.. ja ked kupujem niečo z bazaru vzdy pozriem hodnotenia a uz len aj jeden negativny je pre mna kontrolka. . (ale moze sa stat aj dobrej predavajucej ze natrafi na zlu kupujúcu).. 5 negatívnych hodnotení je vela, to by som urcite nekupovala radsej nic. @zuzanaam, 9 eur sa ti uz nevrati, ale aspon ze si upozornila ostatných, niektorí tu su schopní fakt handry predavat

@zuzanaam och bože, čo si na tom svetri videla? Ve´d je to otras..pri všetkej úcte..nechcem Ťa uraziť 😨