Názory na sex a bývanie pred svadbou
Ahojte žienky a chlopci,
len tak ma napadlo, že otvorím túto tému a že sa tu vyjadríte a rozpútame diskusiu o tom, aký máte názor na sex pred svadbou alebo na spoločné bývanie pred svadbou.
Myslím si, že je to každodenná téma, tak hurá do toho 😀
sisulik po akej dobe? 😀 3 tyzdnoch? hehe
myslim ale, ze za 'standardnych' podmienok by sa vztah mal vyvijat istym smerom a jednym z tych vyvojovych stupnov je spolocne byvanie
ella... 😀
on ma tri dni po tom co sme sa prvy krat vydeli poziadal o ruku....a ja šiši suhlasila...o dva tyzdne sme mali svadbu..a uz takto sme obaja šiši spolu uz 7 rokov... 😀 ale inac nam to manzelstvo super šišiovsky klape..no my sme sa naozaj nasli... 😀 tak dufam ze nam to takto vydrzi uz navzdy... 😅 ale super sa nam obom spomina na ten cely zaciatok... 😎
ano...to som ja...inac kosicaniek co sa vydali z kuvajtanov je viacej 😀 ale tu ktoru spominas, tak to ja...no... 😅
ano klape...vdaka bohu...len teraz tri mesiace sme na dialku...ja s detmi v kuvajte a on na SR kvoli zaverecnym skuskam.. 😅 aj tak to klape..este viac upevnuje, ale je to moc tazke takto... ☹
Ahojte, my s manzelom sme byvali pred svadbou spolu 5 rokov a intimny zivot samozrejme k tomu. A teoria o zdupkani pred problemamy je straasnaa kravina.
Svadba nic nevyriesi. Prave naopak, pocit, ze ten druhy moze kedykolvek odist bez zavazku dava volnost a obrovsku istotu, ze ostavame, lebo chceme. a tych problemov, ktore sme spolocnymi silami pred svadbou prekonali, lebo sme chceli, bolo za vagon.
Manzelsky slub zovsednie velmi rychlo, takze je to len o tom co chcem ja aj on. Svadba este nikdy nic nikomu nezachranila, skor naopak...
Moj muzicek nebol ani zdaleka moj prvy, ani ja jeho a preto viem porovnat a viem aj to, ze hlavne pre chlapa je dobry sex az kruto podstatny.
sisulik-a ja som si myslela,akí sme my rýchly 😀 😀
snezienka-ja keby som tvoj manžel a povieš mi,že ľutuješ,že si so mnou spala pred svadbou,asi by sa ma to dotklo.
a ja ze co je tak mrtvo u nás a tu ho máš zuzla čo nie si doma, ale behás sem tam 😠
no my:
4 mes. chodenia-bývanie-o 2 mes. sme splodili baby-o 4 mes. svadba.
a všetci,že ako rýchlo!
mne sa to až tak nezdalo.
no ale vy ste jak rakety 😀
no my s priateľom žijeme už 3roky spolu a super nám to klape.....a môj priateľ si teraz zobral do hlavy svadbu....
no..ta my take moslimske rakety... 😀 bo i tu v kuvajte..sa najprv zasnubia a par mesiacov (i rokov) sa spoznavaju a az potom sa rozhodnu ci sa zoberu alebo zrusia zasnuby...ale my sme si to posvojili... 😅
čím si ho tak očarila,že ťa tak strašne chcel? 😉
zuz-pozerám,ale asi ťa nepoznám.ale teší ma.
Aj ja sa k vám pridám. My sme s mojim manželom spolužiaci zo základnej aj strednej. Začali sme chodiť spolu po Gymnáziu a chodili sme 4a1/2 roka. Bez spoločného bývania, bez sexu... Potom sme sa vzali napriek tomu že sme boli obaja študenti a nič nám neušlo. Máme pekné manželstvo, 2 zdravé deti a nelutujem že som zostala pannou až do svadby. 😉
ella...ta to neviem ani ja a ani on... 😀 ta ja uz bola moslimka..a on rodeny moslim...studoval v Ke...a tak nejak sme sa nahodou raz stretli..jeho kamos bol manzel mojej kamosky... 😅 no neviem...on uz koncil vysku...neplanoval mat manzelku cudzinku...a vsetko sa to otocilo 😀
no poznám.
ved sadni do lietadla...raz-dva si tu.aké tam máte počasie?u nás kosa,včera snežilo.v galante!
ta tu este mame v dome zapnutu klimu..aj tu bude zima...v decembri zacne..ale nie sneh..hehe...vonku moze byt cez 30C ale za to fuka vietor..takze je to fajn...
ella..no neviem, dost je tu prasno...ale o par tyzdnov by uz malo zacat aj prsat..hehe
No na margo snezienka33, samozrejme, je to tvoj názor, ale poznám a mám osobnú skúsenosť s týmito kresťanskými zásadami a len to ničí ľuďom život. Nechávaj si to pre seba, ži ako chceš ty, hlavne to nevnucuj iným... opýtala si sa niekedy svojho manžela či priateľa, či chcel s tebou bývať pred svadbou? vidíš, možno ani nie.. a možno chcel..
Niet podľa mňa lepšie spôsobu ako sa najlepšie spoznať a ako vedieť s kým potom pôjdeš do manželského zväzku. Poznám prípad, kedy sa dvaja brali, ona mala 19 a on 21.. a teraz? idú sa pozabíjať, hádky sú na dennom poriadku... a toto mám žiť do konca života? S niekým sa hádať, lebo sme nevedeli, že aký ten druhý vlastne je? nie... a neznášam, keď sa tieto kresťanského "zásady" vnucujú druhým.. neznášam to.. teraz nemyslím teba snezienka33.
Myslím si, že každí človek má právo vybrať si slobodný život a život so svojími slobodnými rozhodnutiami.. takže sex aj bývanie pred svadbou uznávam a budem ho uznávať stále.. je to najlepší spôsob ako sa spoznať a je predsa ľahšie rozísť sa ako rozviesť sa, keď zistíte, že to proste nejde, lebo máte neprekonateľné rozdiely..
A čo môžem dať priateľovi po svadbe? dieťa, lásku manželky, šťastie a pohodu do spoločného príbytku.. to mu môžem dať.. a ešte oveľa viac vecí...

sisulik,hned sa mi nezdalo,že by ste to tak dlho vydržali. 😀 😀