icon

Názory na ženy, ktoré nechcú mať deti

3. mar 2025

Natrafila som na temu, kde zena riesila svojho partnera, ktory je extremne zatazeny na sport a vykony a ze ona mu nestaci. Autorka iba medzi recou spomenula, ze on by uz mozno aj chcel deti, ale ona sa na to este neciti. Viacero zien jej tam zacalo pisat, ze pokial sa vztah neposuva smerom, deti, svadba, ze ten chlap zachvilku zdrhne za inou :D este nedavno som citala príspevok, kde dalsia zena bola zufala, ze jej partner bol odjakziva velmi aktivny, obaja sa dohodli na dietati a ten potom zistil, ze on si vlastne takto zivot s dietatom nepredstavoval a ich vztah sa otocil o 180 stupnov. Tak ma zaujíma, ze odkial tu niektore beriete taky nazor, ze pokial do vztahu nepridu deti alebo svadba, ze automaticky taky vztah skonci, lebo sa nema kde posunut. To naozaj nepoznáte pary, ktore su bezdetne a ziju naplneny zivot? Samozrejme, ze ked su dvaja ludia, ktori maju rozdielny pohlad na buducnost, ze je to pruser ale hanit zeny za to, ze sa sa necitia na dieta vam pride v pohode? A pisat im, ze chlap ti zdrhne za inou, lebo mu nedas dieta...no neviem, nepaci sa mi to. Ja sama poznam viac parov, kde chlap zdrhol po narodeni dietata, ako naopak. Tato tema sa ma dotyka, lebo ja sama som bezdetna, mam 39 a obaja s partnerom sme deti nikdy nechceli. Ale ked citam nazory, ze zena bez deti je nieco menej a moze ocakavat ze jej chlap zdrhne, tak mi to pride dost necitlive.

Strana
z5
lucka_ke
3. mar 2025

a prečo ťa to trápi keď ste s partnerom obaja rovnako nastavení a spokojní?

ina2405
3. mar 2025

Ukáž mi screenshot, kde niekto tvrdí, že žena bez detí je menej. Neukážeš, lebo to nik netvrdí. 99% názorov je, že dieťa má mať ten, kto po dieťati túži a vie sa oň postarať.

gribka1
3. mar 2025

No keď chceš len názor, tak môj je taký, že ak žena, muž, či pár nechcú deti, je to ich voľba a nikoho do toho nič. Budúcnosť si tvoria sami, takže či s dieťaťom alebo bez, je to hlavne o tých dvoch.

oceanahory
3. mar 2025

Pokial by si si bola tak velmi ista svojou poziciou, tak by sa ta to nedotykalo a tvoja reakcia by bola iba maximalne jeden povzdych a nie zakladanie pohorcujucej sa temy na MK 🫣.
Ako odpoved na tvoju otazku, poznam stastne pary bez deti a vacsina z nich ma taketo nazory uplne na haku 😉.

bludna
3. mar 2025

Chapem ta. Ja mam pocit, ze je to tu velmi biased co sa tyka rad ohladne vztahov. Akoby fungoval len jeden vzorec.

tanicka907
3. mar 2025

to su nazory zadebnenych chudier. Jeto kazdej zeny rozhodnutie a nerobi to z nej menej zenu (cloveka), ale idealne je, ked su vo vztahu v tomto na jednej vlne (ako vo vsetkych dolezitych otazkach).

Ja poznam vela parov, kde nechcu deti a je to uplne v poriadku. A poznam ovela viac zien, ktore lutuju, ze dieta maju (aj ked svoje deti lubia) a preto maju iba jedno napr..

diewcatqoo
3. mar 2025

Mne osobne je uplne fuk, ci ma niekto deti alebo nie, ci deti chce alebo nie. Plnohodnotny zivot sa da zit aj bez deti a ak su s tym obaja z dvojice ok, tak nevidim ziaden problem. Sama poznam dost takych parov. A poznam aj pary, kde obaja tvrdili, ze deti nechcu a po case jednemu z nich zacali tikat biologicke hodiny, tak sa rozisli. Je to kazdeho osobna vec.

7lenka11
3. mar 2025

Ja si myslim, že každá tu píše len to, čo sama zažila alebo vidí vo svojom okoli. Ja tiez poznám dva pary, ktoré sa rozhodli nemať deti a muž na staré kolena odišiel od ženy a založil si rodinu po 45ke (ten druhý dokonca v 50tke). Ale tým netvrdím, že sa to stane každému. Nám do vzťahu zase deti priniesli turbulencie. Takže to či mať alebo nemať dieťa, je záležitosť len daného paru a nemali by sa nechať nikym ovplyvňovať. A urážky radšej uplne filtrovať..

autor
3. mar 2025

@oceanahory ja som si svojou poziciou velmi ista. A tvrdiť, ze nikdy v zivote sa ani teba ziadna poznamka tema nedotkla mi pride pokrytecke ;)

lucka_ke
3. mar 2025

aj s aj bez sa dá prežiť plnohodnotný život a rovnako aj s aj bez sa dá život "premrhať" a na jeho konci ľutovať...

lusilla
3. mar 2025

Poznam pary ktore deti mat nemozu, ano poznamenalo ich snazenie ale myslim si ze ziju pekny zivot, potom poznam jeden ktory nechceli mat deti a ani ich nemaju, nie su dokonca ani manzelia lebo to tak chceli, su stastni. Poznam zeny ktore su "starymi dievkami" a tiez muzov ktory su "stary mladenci" lebo to tak chceli a su stastni, poznala som cloveka co po krachu manzelstva uz nemal ziaden vstah, absolutne ziaden, zil pre seba a deti, neskor vnucata, zil stastne. Univerzalny vzorec neexistuje, kazdy sa citi dobre inak a tam kde sa ja citim fain by bolo inemu neprijemne. Netreba pausalizovat, zhadzovat ludi, treba byt tolerantny. Nikdy by som si nedovolila o niekom kto zije iny zivot tvrdit ze nemoze byt stastny lebo nezije tak ako ja lebo ved ja som takto stastna. Je to obmadzene.

autor
3. mar 2025

@lusilla krasne napísané ❤

oceanahory
3. mar 2025

Tak ja vychadzam sama zo seba...mna sa dotykaju iba temy s ktorymi sa stotoznujem, ak sa ma nieco dotke a tvrdim, ze sa ma to netyka, tak ma to akurat tak uisti v tom, ze zjavne s niecim podvedome nie som vyrovnana...🤷, ale to som ja. 😉

0silvia0
3. mar 2025

Mne je tiez jedno ci sa niekto rozhodne mat deti alebo nie. Nebolo by lepsie si to vydiskutovat s dotycnymi, ktore tvrdia, ze vztah bez deti je odsudeny na zanik? Len to by si nemohla anonymne, vsak

nynia
3. mar 2025

Ja nato nemam ziaden nazor absolutne ma nezaujima ci nejaka zena chce dieta alebo nie. Ja viem, ci chcem a to mi staci, nevyhladavam ani clanky, ktore by ma utvrdzovali alebo spochynnovali moje rozhodnutie.

wolf_
3. mar 2025

Podľa mňa je to o tom, že mnoho žien vidí svoj zmysel života v rodine a deťoch, čo je úplne ok, len už až tak nevedia pochopiť, že nie každá alebo každý to tak má. Zároveň veľa vzťahov naozaj stojí na tom, že si založili rodinu. V podstate každý vzťah potrebuje na niečom stáť, termín prechodený vzťah nevznikol len tak z ničoho. A také to najtypickejšie, aby sa vzťah vyvíjal a neprechodil je zrovna tá svadba, deti,... Čo neznamená, že je to jediná možnosť, len skrátka toto je taká tá štandardná cesta, a nie každý sa pozrie na to tak, že to ide aj inak... A že muž zdrhne za inou? Vieš ako.. To je také to v spoločnosti vštepené, že žena ne/rob toto lebo muž zdrhne.. Buď dobrá gazdiná, dobrá milenka, zabezpeč plné brucho, prázdne gule, staraj sa o seba, daj deti, bla bla.. inak muž zdrhne. To sa používa na ženy v toľkych ohľadoch, že až...

lindous
3. mar 2025

Vzhľadom na to čo opisuješ vyššie (tie diskusie) mi príde tvrdenie “odkial tu niektore beriete taky nazor, ze pokial do vztahu nepridu deti alebo svadba, ze automaticky taky vztah skonci, lebo sa nema kde posunut” vytrhnuté z kontextu… ono ak jeden chce a druhý nie, vtedy to môže byť naozaj problémom a dosť veľkým, teda taký vzťah väčšinou fakt smeruje ku koncu… ak to majú obaja nastavené rovnako, tak som sa ešte nestretla s tým, že by ich niekto presvedčal o niecom inom

barborachors
3. mar 2025

Ak muz tlači zenu do dietata a velmi chce deti a zena nie, tak skôr ci neskor to povedie k problemom a k rozchodu. Alebo zena nakoniec otehotnie a bude sa vrsit na dietati, lebo vsak ona to tak nechcela... Ked zena raz nie je materinský typ a nechce deti, radšej nech deti nema a nech sa realizuje inak. A muz za inou len tak nezdrhne, pokial bude mat plne brucho a prazdne gule a bude spokojný v sexe.

ivik4
3. mar 2025

Fuha a to si citala tu ? Lebo prave tu to nejak casto necitam, praveze kopec z nas plne chapeme ludi kt. Deti nechcu. Ja aj chlapov poznam kt. Nechcu deti, nielen zeny ktore po nich netuzia. Mne je kazdy ukradnuty. Mne kedysi vypichoval oci nazor ze to najlepsie co mozes dat dietatu je surodenec. Teraz sa nad tym len velmi smejem a potichu citam 😃

lucka_ke
3. mar 2025

@ivik4 presne to s tým súrodencom to mám aj ja tak

angeli121212
3. mar 2025

Autorka nevieš čítať s porozumením... Ženy v takýchto témach nepíšu, že sa vzťah neposunie lebo nemá dvojica deti ale že vzťah skončí lebo jeden z páru má iné predstavy budúcnosti ako ten druhý...zjednodušene ak obaja v partnerstve nechcú deti je to ok a vzťah môže kľudne skvele fungovať, ak obaja v partnerstve chcú deti taktiež taký vzťah môže skvele fungovať ALE ak jeden v partnerstve chce deti a druhý nie býva to dosť veľký problém a rozkol v predstavách o budúcnosti a vzťah má väčšiu šancu že na tomto stroskotá

miskakyska
3. mar 2025

Dcéra odjakživa tvrdila, že deti v živote mať nebude,lebo odpadávala už len pri pohľade na ihlu pri odbere krvi ...o pár dní rodí 😍..ale keby sa rozhodla akokoľvek rešpektujem, hoci by mi to bolo v kútiku duše trošku ľúto, že nebudem mať vnúčence 😬

liusa82
3. mar 2025

my tiež nechceme a ako je nám dobre no ale my sme v tomto zajedno 🙂 zachvílku ale príde odpoveď, že dlho nám byť nemusí 😀 presne si to tak zhrnula,akoby som to písala ja.Dieťa nie je záruka že ti chlap nezdrhne alebo že vzťah bude stáť len na hluchom bode a nuda.Aké si to kto spraví,také to má.Pokaziť a ísť do kytek môže vzťah aj bezdetný a rovnako aj s deťmi.Takže na tomto to ozaj nestojí

hipuska
3. mar 2025

Veď ale v tej diskusii mali pravdu. Chlap jej zdrhne inde. Pre rozličný životný postoj. Či akoze, čo teraz? Ak chlap zdrhne, je pako. Ale, ak on chce rodinu má sa tak obetovať, že ísť proti sebe? A ja som nejak nezachytila na modromkoni hejty na ženy, ktoré dieťa nechcú

rozculena
3. mar 2025

a ty z akého dôvodu toto rozoberáš? ...som nejako nepochopila...

estellas
3. mar 2025

Ja by som to nebrala veľmi osobne. Ja diskusie na MK čítam už dlhšie, ženy vedia na tomto fóre vedia byť niekedy dosť ostré.

zuzubb007
3. mar 2025

Prečo necitlive však ak si si svojej lásky istá môže tj byť jedno čo kto hovorí nie?, a keď raz nechcete deti nechcete obaja na milión percent, ak bude chcieť zdrhne ak nie ostane.Ja nepoznám bezdetné páry a to poznám plno ľudí, keď chlap chce zdrhne či sú či niesu deti vo vztahu, takže nechápem čo rozoberať, zrejme niesi stotožnená

spenat9
3. mar 2025

Lebo vacsina zien vidi zmysel zivota iba v tom rodit deti.. ja toto tiez nechapem, ja som cely zivot deti nechcela a to som sa napocuvala “co tu po sebe zanechas”, “kto sa o teba postara” “a co akoze chces robit v zivote ked nechces rodinu a deti” a bla bla bla… ja som sice nakoniec zmenila nazor a mam dieta ktore nadovsetko lubim ale stale uplne chapem zeny alebo muzov co dieta nechcu.. nie kazdy tuzi po tom obetovat velku cast zivota pre dieta, pripadne netuzi po tom zit od vyplaty k vyplate.. ale tak uz sa to dost meni, mladi coraz viac nechcu deti a ak aj chcu tak vedia viac pochopit ked niekto nechce, vacsiniu len stari toto riesia.. ale ci to nepovedie az k vymretiu ludstva, nakolko si asi priroda sama zacina regulovat ze sme premnozi, je uz na inu debatu

ina2405
3. mar 2025

@spenat9 ty si sa pýtala väčšiny žien, či ich jediný zmysel života je iba rodiť deti? Lebo toto je povrchná generalizácia a to, že žena chce mať deti neznamená, že deti pozdvihne na nejaký oltár a vidí ich ako jediný zmysel, aj keď sú to najdôležitejšie v živote rodiča. Ja deti milujem a som rada, že ich môžem mať. Ale zmysel života je pre mňa oveľa hlbší, čo tu rozoberať nebudem. Mrzelo by ma deti nemať, ale vedela by som si naplniť život aj tak.

nin12345
3. mar 2025

Napisem ti na rovinu ja poznam jeden jediny par ktory zatial spolu funguje aj bez deti ale oni deti mat nemozu a dlhe roky sa snazili. Za to poznam velmi vela parov kde bud zdrhla zena lebo jej zacali tikat biologicke hodiny alebo zmizol muz lebo jeho zene uz dotikali a urobil si dieta s inou. Neviem preco je to tak. Ked sa niekto rozhodne deti vobec nemat ja ho chapem..

Strana
z5