icon

Názory na ženy, ktoré nechcú mať deti

3. mar 2025

Natrafila som na temu, kde zena riesila svojho partnera, ktory je extremne zatazeny na sport a vykony a ze ona mu nestaci. Autorka iba medzi recou spomenula, ze on by uz mozno aj chcel deti, ale ona sa na to este neciti. Viacero zien jej tam zacalo pisat, ze pokial sa vztah neposuva smerom, deti, svadba, ze ten chlap zachvilku zdrhne za inou :D este nedavno som citala príspevok, kde dalsia zena bola zufala, ze jej partner bol odjakziva velmi aktivny, obaja sa dohodli na dietati a ten potom zistil, ze on si vlastne takto zivot s dietatom nepredstavoval a ich vztah sa otocil o 180 stupnov. Tak ma zaujíma, ze odkial tu niektore beriete taky nazor, ze pokial do vztahu nepridu deti alebo svadba, ze automaticky taky vztah skonci, lebo sa nema kde posunut. To naozaj nepoznáte pary, ktore su bezdetne a ziju naplneny zivot? Samozrejme, ze ked su dvaja ludia, ktori maju rozdielny pohlad na buducnost, ze je to pruser ale hanit zeny za to, ze sa sa necitia na dieta vam pride v pohode? A pisat im, ze chlap ti zdrhne za inou, lebo mu nedas dieta...no neviem, nepaci sa mi to. Ja sama poznam viac parov, kde chlap zdrhol po narodeni dietata, ako naopak. Tato tema sa ma dotyka, lebo ja sama som bezdetna, mam 39 a obaja s partnerom sme deti nikdy nechceli. Ale ked citam nazory, ze zena bez deti je nieco menej a moze ocakavat ze jej chlap zdrhne, tak mi to pride dost necitlive.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
nin12345
3. mar 2025

Ale zas moj nazor je aj taky ze clovek tak ,,kompletne,, dospie az ked ma deti proste ta to zmeni na takej inej urovni ktoru nespoznas kym nemas deti. Mat zodpovednost nie len za seba ale aj za dalsi zivot

jozinzbazin22
3. mar 2025

A si si ista,ze ani tvoj muz deti nechce???preto sem pises,ze sa prave toho bojis???co??chlap moze aj po 50tke mat deti ale zena veru nie,ale mladsi model uz ano.
Ale ked si si ista,ze tvoj muz deti nechce,tak sa neboj,ste na rovnakej vlnovej dlzke,a dufam,ze dlhe roky este budete.
No tu sa pise o vztahoch,co su uz kazdy na inej vlnovej dlzke a kazdy to citi inak a tak sa aj podla toho zariadi aj ti,co si mysleli,ze chcu deti a nedali to.

kassandra25
3. mar 2025

Vies co, nielen ze je vynadané žene, ktorá nechce deti a muz chce, ale aj naopak, je vynadané žene, ktorá deti chce a muž nechce. Vždy je vynadané. Ja poznam také páry, kde zena nemohla mat deti, tak nemajú a dokonca neni ani "postihnutá", lebo vo väcsine prípadov zena bez detí má defekt a viditeľný. Takisto poznam ženy, ktoré doslovne nechcú deti, ale namiesto toho majú psa a tam ten defekt je veľmi viditeľný - pes im slúži za dieťa a žiaľ sa tak pred verejnosťou k nemu chovajú. U mňa zviera je vždy iba zviera a aj zostane. Keď zomre zviera, je to nič. Zahrabeš, ide svojou cestou, mozes mat druhé zviera. Keď zomre dieťa, zomreš aj ty. A to aj doslova niekedy, obdivujem takýchto ľudí preživších. Preto u mňa ženy, ktoré nemozu mať dieťa, no čo s tym už narobia...., chápem ich, veď nikto si nevyberá. Ale ženy, ktoré nechcú mať dieťa, to musí byť iná kategória, lebo ľudský život, je to absolútne najcennejšie. Žena, ktorá vlastne nechce dieta, musi byt niecim inym postihnutá. Musí mat iné zmýslanie, iné priority, hodnoty, iné energie, iné záujmy. Musí byť postihnutá. Žena, ktorá nemoze mať deti, s tým nič neurobí, treba mat velké pochopenie , ze jej príroda zamedzila...

vler
3. mar 2025

@kassandra25 tvoj prispevok je jedna z najvacsich debilin ake som tu v poslednej dobe citala.
"vo väcsine prípadov zena bez detí má defekt a viditeľný" a "musi byt postihnuta" si normalna??

janinah
3. mar 2025

Dalsi anonym,ktory ma potrebu obhajovat dobrovolnu bezdetnost...nechapem prečo. Vsak si ži ako chces,mne,nám je to uplne jedno.

kassandra25
3. mar 2025

@vler áno, som. Je velký rozdiel medzi ženou bez detí, je ich málo a ženou s deťmi. Stará bezdetna dievka je cistá diagnoza. A este ked má psa, je to az pacient

nin12345
3. mar 2025

@kassandra25 ja chapem ako si to myslela ale pouzivat slovo postihnute je trochu cez... podla mna ako spolocnost mozme byt radi ze niektori ludia ktori by starostlivost o dieta nezvladli a radsej uprednostnuju svoj zivot, zaujmy atd. deti dobrovolne nemaju lebo by pri nich len trpeli. Dieta musis z vnutra seba chciet a ked to tak nie je tak by ho ludia nemali mat

angeli121212
3. mar 2025

@kassandra25 no tak toto je tiež riadna konina 🤦😂😂

doriiis
3. mar 2025

Poznám až príliš veľa párov ( môj subjektívny pocit),ktorí nie su ani manželia,nemajú deti a žijú mnohí v podnajmoch a jedina ich starost je maximálne tak pes.Vsetci títo ľudia majú 30 + rokov.
A čo si myslím? Snažím sa nestarat sa do nikoho,ale podľa mňa strácajú čas.
A teda ešte dodám,že si neviem predstaviť tak žiť.Bez cieľa,zodpovednosti a len tak voľne pohodena v casopriestore

kassandra25
3. mar 2025

@angeli121212 no tak ked nie je vidiet rozdiel medzi ludmi s detmi a bez detí, tak ta obdivujem, ze takých stretás

juliet86
3. mar 2025

pride mi uplne v pohode viest vztsh tak ako to vyhovuje obom...

angeli121212
3. mar 2025

@kassandra25 rozdiel je medzi každým jedným človekom ale za to, že niekto nemá deti nenazvem ho predsa postihnutým ja len vravím, že deti z nás neurobia automaticky lepšieho človeka

jozinzbazin22
3. mar 2025

@nin12345 mozno tym chce povedat,ze same zazili zle detstvo tak proste sa boja,ze budu take iste ako ich matka,tak sa toho dobrovolne vzdaju.Vtedy su tie zeny proste poznacene.Alebo ako deti uz museli prevziat zodpovednost za mladsich surodencov a opet su tym poznacene.Alebo su tak rozmaznane,ze nechcu opustit svoj zivot bez stresov nad chorobami,kilami na vyse,plakanim babetka a pod.

lucka_ke
3. mar 2025

@kassandra25 možno chcú robiť kariéru, cestovať po svete, alebo svoj život zasvätiť niečomu inému ako rodičovstvu, prečo hneď postihnuté???

ivik4
3. mar 2025

Alebo mozno tie zeny jednoducho male uspolene,upistane deti nemaju rady tak ich vlastne ani nemaju. Ziadne postihnutie, bodka 💁‍♀️
Mozu to byt rovnako uspesne,mile a sikovne zeny ako tie ktore deti maju.

kiki68
3. mar 2025

Neni problem led nechce/ nechcu, maler je ked niekomu povies „ raz budem chciet „ a to raz nepride a nechces to. Naopak ak sa dvaja jasne dohodnu, alebo jeden povie hned na zaciatku „ fajn, ale ja dieta nikdy nechcem „, tak nevidim problem. Problem nastane ked niekto niekoho taha za fuzy a dobre vie co chce a nechce. Mne je jedno kto ma a nema deti, dolezite je neklamat a nezavadzat ludi vo vztahu, len aby nesli o dom dalej

krasneleto
3. mar 2025

ked obaja partneri dieta nechcu, hoc by ho mat mohli, je to absolutne v poriadku.. zial prax ukazuje aj situacie, kedy sa tak obaja rozhodli a vo finale ostala ona bezdetna a on mal dieta s inou... muzi totiz mozu dieta splodit aj v 70... ale ked to je dobrovolne rozhodnutie, nemyslim si nic.. nech ma deti ten, kto skutocne chce.. a kto nie, nech zije tak aby bol naplneni

janickacrazy
3. mar 2025

@krasneleto presne tak, poznám tiež také páry, muž tvrdil, že deti nechce, zenit sa nechce, dlhé roky a zrazu mu preplo, nabalil si mladú ženu a zrazu už aj svadba bola, aj dieťa na ceste a jeho ex zostali len oči pre plač, lebo ona už deti mať nemôže kvôli veku

rozculena
3. mar 2025

@janickacrazy tiež poznám....dlho spolu boli,a zrazu som videla jeho s inou a s kočíkom.....ona má už tiež iného,ale deti nemajú

anna_anicka83
3. mar 2025

Ja mám neter, o rok plánuje svadbu a deti mať nechce. Jedinú poznámku k tomu mala moja mama, jej stará mama. Ale tá má poznámky ku všetkému😉Ale poviem ti rovno, má skvelého partnera, máme ho všetci radi, prajem im krásny život podľa ich predstáv. Ale je to mladý chlap, a mne skôr príde, že ho ona oboznámila s tým, že nechce deti a on to prijal kvôli nej. A jeho sme za tých 6 rokov, čo sú spolu nikdy nepočuli povedať, že deti nechce. Deti v rodine ho zbožňujú, jeho to k tým deťom ťahá, venuje sa im, hrá sa s nimi. Tam už môže vystáť pochybnosť, či raz po tom vlastnom dieťati nezatúži alebo mu budú stačiť len tie deti z rodiny. Ja by som u neho ruku do ohňa v tomto ohľade nedala. A nikto jej ešte nepovedal, že keď nechceš deti načo sa vydávaš a aj tak od teba partner nakoniec zdrhne. Ja mám inak kamaráta, ten nikdy deti nechcel, ani na to nie je povaha. Keď sa ženil a jeho žena povedala, že ho už na dieťa presvedčila a ona by chcela aj tri, tak mne už vtedy bolo jasné, že toto fungovať nebude. Ale tak nehovorila som nič, lebo človek nikdy nevie. Ale dopadlo to presne rozchodom. Za mňa musí byť v tomto pár jednotný a úprimný. Netvrdiť kvôli strate lásky a partnera, to čo chce partner počuť, nedohodnúť sa na niečom, o čom na 100% nie sme presvedčený a hlavne si nemyslieť, že raz sa to u toho druhého môže zmeniť. Poznám fungujúce páry aj bez detí a nemám pocit, že by im to okolie dalo pociťovať. Tu na MK to vôbec nerátam, tú si ide každý svoje. Koľkokrát sa tú napríklad "obúvajú" do žien, ktoré rodia okolo 40 tky, do žien, ktoré keď nemajú XS sú tučné, do žien, ktoré ostali doma s deťmi a dovolili si nechodíť do práce, atď. Mne raz jedna mamička napísala elaborát o tom, aká som zlá matka, lebo som napísala, že moje dieťa sa posralo (lebo sa ozaj posralo skoro od hlavy po päty) a nenapísala som, že sa pokakenkalo. Čo ti poviem. Ale mňa sa to nedotklo, mne to prišlo smiešne. Ja predsa viem, aká mama som a ako funguje naša rodina, načo sa obhajovať🤔😀

miadi
3. mar 2025

Osobne mi je to jedno kazdy nech ma tolko deti kolko chce ci 8 ci 0 nesudim . Jedine ak tie Deti nedostavaju tie zakladne potreby alebo ked sa zeny snazia zalepit dieru vo vztahu 3 ci 4 detmi s chlapom co nikdy nejavil zaujem uz o to prve dieta . Vtedy si len poviem ze ta zena robila nezodpovedne rozhodnutia mat viac deti s chlapom pri ktorom ma velke sance byt single matka . Co neodsudzujem single matky len je to sakra tazka pozicia do ktorej si niektore same dopomohli . Myslenim ze dieta niekoho zmeni alebo priputa . Ked su dvaja co nechcu deti tak je pre nich idealna situacia. Problem je len ked kazdy chce nieco ine v zivote a tam potom ten vztah nema sancu ., Osobne poznam len jeden manzelsky par bez deti ale tam bol problem s plodnostou.

ibaja29
3. mar 2025

Napisem ti svoj nahor tiez bezdetnej po 30ke. U nas v spolocnosti je hlboko zakorenena mylna predstava ze zena je predurcena na to byt matkou a je to jej pomaly povinnost a ked nie tak je asi vadna..vela ludi to tak berie no uz to zacina aj vela ludi chapat. Donedavna bola takisto vo vela rodinach zena povazovana za menejcennu ako chlap a ponizovanu vyuzivanu atd. Poznam to sama z rodiny az ja som ten vzorec stopla. Vela zien to zial este tak vnima ze maju dat muzovi dieta a sluzit mu starat sa atd. No vela zien sa uz zobudilo a pochopilo ze to tak byt nemusi. Kazdy ma v zivote ine vizie sny plany. A je to kazdeho osobna vec. Pride mi velmi nevhodne aby niekto riesil taketo sukromne veci preco niekto chce alebo nechce deti. Myslik konkretnych ludi aj cudzich ktori a oblubou pchaju nos do coho ich nic.

ibaja29
3. mar 2025

@doriiis ano lebo ked ludia nemaju dieta tak nemaju ciel ani zodpovednost 🙈 v prvom rade ma kazdy zodpovednost za svoj zivot. A vidis to ja poznam ludi ktori deti maju a ziju cely zivot bezcielne a nezodpovedne pohodeni v casopriestore a tak to aj potom vyzera..

silvike
3. mar 2025

Tak ono, biologia proste nepusti. Pud je vrodene nutkanie. Biologicky podmienena dispozicia, sucast psychofyziologickej dynamiky. A jednym z tych pudov je prave rozmnozovaci pud. Tak to proste je. Je proste prirodzenejsie deti chciet a mat ako ich nechciet a nemat.

ibatanecnica
3. mar 2025

Lebo sa vzdy lahsie hodnoti zivot druhych akondat do poriadku ten svoj. Ludia sa casom.menia a nikto mwvie povedat ako ktory vztah skonci. A u' duplom nie cudzie zeny na MK

siska53
3. mar 2025

Samozrejme, ze zena bez deri nie je menej! To je scestny nazor! Ale nikdy nikomu nevyhovies. Zle je nemat deti, zle je mat jedno dieta, aj dve a viac ani nehovorim. Zle je ist od 2mesacneho do prace, zle je aj dovolit si ostat s dietatom doma do 6rokov ci nebodaj aj dlhsie.
Treba sa zariadit tak, ako to cloveku vyhovuje a ostatnych do toho nic. Ak ma niekto pripomienku, podakovat sa za nazor, ale konat podla seba.
Jedine, co zelam je, aby ti, co deticky chcu a nedari sa im, sa ich nakoniec dockali. A aby sme boli tolerantnejsi voci sebe navzajom.

alenka58
3. mar 2025

nechápem načo je komu názor na ženy ktoré nechcú mať deti - neviem ale keby som nechcela deti tak takúto tému ani nezakladám, nezaujímal by ma názor nikoho, zároveň je tu uvedené, že žena nemá za úlohu len rodiť - no zatiaľ muži nerodia - veď to je výhradná možnosť nie povinnosť a navyše veľa detí majú ženy aj bez rodenia, len v našej rodine 2 ženy majú deti adoptované , kto chce mať deti tak má, kto nechce nemá - riadiť sa názormi iných ľudí, teda hlavne cudzích, to mi nepríde najlepší nápad

spenat9
3. mar 2025

@ina2405 to je super ze by si si vedela zariadit zivot aj inak ale vacsina zien by si ten zivot bez deti predstavit nevedela.. ja nehovorim ze to tak ma kazda.. pisala som to ale z vlastnej skusenosti co mi ludia rozpravali ked som povedala ze tie deti nechcem, jednoducho vacsina zien nechapala, odsudzovala co rozpravam.. ale bavime sa samozrejme o starsich zenach, tak ako som pisala, dnesna mlada generacia je s takymi vecami uplne v pohode

bielasovicka
3. mar 2025

A áno autorka, je to tak. Chlap zdrhne od ženy, ktorá nechce dieťa, ale on ho chce. Tak prečo by mal zotrvať v tom vzťahu a strácať čas. Ved samozrejme ze si nájde inú ktorá mu dieťa dá. Darmo sa ti to nepáči, takto to je.