icon

Nebojíte sa žiť na Slovensku medzi zločincami?

20. apr 2024

Každý deň, nejaké vraždy, drogy, díleri, výrobcovia drog, samovrahovia na koľajách, nezvestní ľudia, deti … Tak veľmi sa zhoršil život na Slovensku. Bojíte sa tu žiť aj vy?

autor
20. apr 2024

@taynee ;( to mi je moc moc ľúto. Prepáč že ti jatrím tak strašnú udalosť.

januska12323
20. apr 2024

Odporúčam menej pozerať krimi správy. Nič extra sa na Slovensku nedeje.

taynee
Autor odpoveď zmazal
kvetka404
20. apr 2024

Nosím so sebou nôž, lebo som na ne zaťažená a mám ich rada. Zbrojný preukaz nemám, ale plánujem ho spraviť. U nás nie je ani centrum pre utenčencov, ani nežijem v pohraničnej oblasti, ale od kolegov, ktorí žijú v slovensko-maďarskej oblasti viem, čo sa tam deje. Tiež už bez muža nevyleziem v noci von, hoc pred pár rokmi som ubožnovala nočné prechádzky prázdnym mestom. Nebojím sa, no som ostražitá a nevystavujem sa potencionálnemu riziku.

autor
20. apr 2024

My sme boli kedysi na pumpe s priateľom. Priatel ma čakal pred WC, zrazu začal naliehavo klopať okamžite otvor… ja že o chvíľu ešte sa upravím… hovorím ti otvor. Kokso otvorila som a tu taký bezkrký 210 cm obor nabuchaný napichaný anabolikami, Šimun bola tak vyše pásu. Jakživ som takého zvera nevidela. Som hneď pochopila a ani si nepamätám ako som z tadiaľ vyšla von.

marcellka32
20. apr 2024

To si nebola v Amerike asi, tam sa strieľa na ulici každý večer a ludia tam žijú spokojne...

autor
20. apr 2024

@kvetka404 presne takto to mám aj ja. Na SK- HU hranici to je tak odjakživa čo mi vravel colník, kt. tam robil 20r. dozadu. Vyhrážky rodine a pod.

autor
20. apr 2024

@marcellka32 Amerika je “fenomén” sama o sebe. Nechcela by som tam žiť. Nacukrovaný bordel, ktorý im už nik nezožerie.

autor
20. apr 2024

@januska12323 čo si! Nepozerám ani som nikdy nepozerala. By ma vystrelo.

taksomtu
Autor odpoveď zmazal
taksomtu
20. apr 2024

Nie, nebojím. 🙂 Ak to mám rozviť, aj napriek tomu, že mám pomerne nebezpečné povolanie, nebojím. Vždy som bola pomerne opatrný človek, dávam si pozor,ale taký primeraný, nie som žiaden strachopud. Vraždy, drogy a neviem čo ešte tu boli vždy, len teraz o tom vieme viac ako inokedy vďaka médiám, najmä vďaka internetu. Kedysi boli televízne noviny možno 30 minút, tak si dvakrát rozmysleli,čo tam dajú, teraz sú len jedny venované čisto týmto témam, nepozerám ani jedny. Na nete mi to síce vyskakuje nonstop,lebo však senzácia, ale tiež tomu venujem len okrajovú pozornosť, výnimočne keď ma niečo zaujme, aby som bola v obraze. Kedysi som nemala problém sama sa vybrať do lesa, aktuálne kvôli medveďom by som už na to asi gule nemala, vlakmi ŽSR necestujem, opustenú batožinu z diaľky obchádzam, neudržiavam očný kontakt s podivnými individuami...🙂 Žijem na dedine, nemala som nikdy problém ísť sama o polnoci domov, veľa vecí v živote je fakt len o prístupe k nemu...

majka36912
20. apr 2024

Ja sa nijako obzvlast neobavam, aj ked sa preventivne snazim vyvarovat miestam, o ktorych viem, ze nie su bezpecne alebo sa tam necitim dobre (napr. ze sa tam stretavaju po nociach vacsie skupiny bezdomovcov alebo narkomanov).
Inak nemam problem chodit po vonku sama aj vecer, alebo okolo druhej rano, som s tym v poriadku. Vzdy si poviem, ze ak sa mi ma nieco zle stat, tak sa mi to proste stane a nechcem sa podriadovat strachu.

autor
20. apr 2024

@taksomtu záleží kde bývaš. Medvede sú už len čerešnička na torte :D. Inak a povedz mi, čo ti pomôže, ak sa na podivné indivíduá nepozeráš? Áno, sú aj takí, ktorí to berú ako výzvu k útoku, ale sú aj takí, kt. si uhýňanie pohľadom vysvetlia ako submisíu a práve vtedy zaútočila.

autor
20. apr 2024

A ešte tieto detské gangy v Hlohovci a sa mi zdá v Nitre… človek, aby ani deti nemal zo strachu že im niekto ublíži.

autor
20. apr 2024

Buď starnem, alebo som obozretnejšia alebo sa tu už necítim bezpečne.

taksomtu
20. apr 2024

Niekedy to pomôže, niekedy nie, závisí na koho natrafíš, zažila som oboje, keď to aj pomohlo (viackrát), aj keď to nepomohlo (len raz). Niekedy je zložité vyhodnotiť situáciu,keď sa to zomelie rýchlo, ľudská psychika je zložitá, keď si ťa niekto vyberie ako potenciálnu obeť práve z dôvodu, že na neho pôsobíš submisívne, niekedy stačí len ukázať, že taká nie si a "nedáš sa", niekedy to nepomôže. Ale vo všeobecnosti sa odporúča, keď niekto niekde robí bordel všeobecne, nie voči konkrétnej osobe, tváriť sa nenápadne, nekomentovať, dávať si pozor na mimiku, aby si jeho agresivitu neobrátila voči sebe. Ale naozaj závisí od konkrétnej situácie,ktorá sa proste nedá vždy správne odhadnúť. To bolo len na margo niektorých mojich pravidiel, ktoré dodržiavam, také vlaky ŽSR boli myslené položartom polovážne 🙂

denithestrange1993
20. apr 2024

Sme jedna z najbezpecnejsich krajin na svete. To neznamena,ze sa nestavaju zlociny,ale statisticky je to menej pravdepodobne ako v USA. Tam by som teda neviem ako deti davala do skoly. Kazdy den nejaka strelba.

brloh
20. apr 2024

Pozri si túto štatistiku a potom mi povedz kam by si chcela ísť žiť ak tu sa necítiš bezpečne :D https://www.eupedia.com/europe/crime_maps_of_eu...

taksomtu
20. apr 2024

@denithestrange1993 presne tak, jednak v zahraničí je pomerne častá streľba na školách (pomerne častá znamená častejšia ako tu), aj z hľadiska potenciálnych teroristických útokov sme na tom ešte veľmi dobre, čo však neznamená, že niekomu nerupne z ničoho nič v bedni a nestane sa niečo také aj tu...

autor
20. apr 2024

@brloh je stará. Z roku 2022.

denithestrange1993
20. apr 2024

@taksomtu no ano,ale mne pomaha samej seba sa spytat. Mozem s tym nieco urobit? Nie. Takze je zbytocne sa trapit co kedy bude,lebo zivot je nevyspytatelny,ok vyhybat sa rizikam,urobit maximum co sa da ale nesme nesmrtelni no.

denithestrange1993
20. apr 2024

Autorka,statistiky sa robia samozrejme rok dozadu,v prvej polovici aktualneho roka vyjde statistika za ten minuly rok.

brloh
20. apr 2024

Tie dáta sú aj staršie, ale zas tak dramaticky sa nemenia. A aj keby, chcela by si každý rok meniť krajinu na život podľa toho kde je aktuálne o niečo bezpečnejšie?

zobaka
20. apr 2024

chod do Mexika, aby si zistila, co je nebezpecny zivot

petamich
20. apr 2024

a v akej krajine by si podla teba chcela zit? lebo statistiky hovoria jasne 🤷‍♀️
a netvarme sa prosim, ze 10,15,30...rokov dozadu to tu bola paradicka, to ze neboli socialne siete, media a o veciach sa nevedelo, neznamena, ze sa nediali

takze nie ja sa nebojim, v noci po vonku sama som nechodila ani 20 rokov dozadu a ani dnes a ani o 20 rokov neplanujem

walentina7
Odpoveď bola odstránená
hiro
20. apr 2024

Ja neviem, bol som a pracoval v niekolkych krajinach, zamerne si vyberam hotel blizko centra, aby som mohol po praci od vecera az po noc korzovat a spoznavat - od pamiatok po bary. Chodil som o 2 v noci od Ziliny cez Marocky Rabat, Milano, Xi-An, Peking, Oslo, Pariz, Barcelonu, Wroclaw, Split co ja viem kde este, vyberam si tmave a opustene ulice, tam kde ludia obycajne nezabludia, kocham sa... respektujem ale vystupujem sebavedomo, nebojim sa ale som zvedavy. (a Bratislavu som skoro zabudol, tam som ine zakutia pochodil :D )

vanilkovazmrzka
20. apr 2024

Nebojim

jaskolka
21. apr 2024

Autorka,mna zaujalo to, ako píšeš o príhode ba tej pumpe... A čo teda bol dôvod, ze tak rýchlo si mala vyjsť von z WC?
Ten "zver"sa tam dobyjal? Robil cirkus, ze prečo je obsadene? Reálne aj hrozilo, ze dačo sa stane, ze ti ublíži, keď nevyjde, alebo hádam priateľovi? Pýtal sa ho, prečo je obsadene?
Alebo len proste vošiel, normálne ako každý človek čakal a priateľ spanikaril len preto, ze tak ten človek vyzeral?
Lebo podľa tvojho opisu nič hrôzostrašné sa tam nestalo, len vošiel veľký chlap a priateľ ťa zúfalo (a keďže nepíšeš nič iné tak bezdôvodne) ťahal von z toalety.
Mimochodom, to bola len toaleta jedna, pre mužov aj ženy? Čakal vôbec na WC, ci bol len na pumpe platiť za benzín ci kúpit si niečo?
Lebo prepáč ale píšeš to akoby tam vošiel s motorovou pílou a chcel vás zabiť🙈🙈

zmrzlinka2021
21. apr 2024

Nepozeraj krimi noviny