Nechcem stárnuť
baby aj vy mate pocit ze vam zivot unika pomedzi prsty?mam uz po 30,jedno dieta a muza ktory robi od nevidim do nevidim.akosi som zacala pozerat po mladych ludoch a zacinam im strasne zavidiet.ked ostaten sama s krpcom cele dni,tak nemam cas na ostatne.nezijem svoj zivot,uz sa nebavim stale iba domacnost a povinnosti.je mi z toho nanic a ked este aj moj muz nevidi vo mne iba"sluzku" tak mi to neprida.nikam nechodime lebo nemame ochotne svokry a strasne mi chyba pocit byt obletovana,milovana("asi si najdem frajera lebo mi nic ine neostava").............a nie ten strasny stereotyp.ked sa pozriem na mladu dvojicu je mi z toho smutno ze uz budu na mna chlapi pozerat ako na staru korculu.mate recept na to ako sa s tym vyrovnat?a nezavidiet?ako sa citim teraz tak nechcem vediet ako sa budem citit o 10 rokov.
baby co ste tak neskoro hore? 😀
pekne ste to tu vsetky napisali.chcela by som byt taka vyrovnana a spokojna so zivotom. ja si vazim co mam zdrave dieta a manzela,chodim 2 krat cvicit do tyzdna obcas na diskoteku ale zabudam sa usmievat,zit,bavit s a tesit zo zivota.asi to vsetko berem vazne
asi celkovo mam pocit ze mi chyba pozornost manzela neriesit s nim len maleho,mam pocit ze si nemame co povedat.......baby ja mam fakt asi depku.ale trapi ma aj to ze tie babky nie su ochotnejsie........
Tak isto ako
@tea333 si myslim že to nieje až tak o veku ako o tom štyle života.... Mam 26 čakam druhe dieťa, prve stale dojčím.... Zabava????? 😅 to je čo? 2 tyždne do zadu mi prišla pozvanka na chatu od mojej byvalej partie kamaratov a mne až slzy do oči vbehli.... Nieže by som lutovala, nemenila by som za nič na svete, ale aj mne trošku chyba ta bezstarostna zabava s kamaratmi pri pohariku, ten ich bohovy humor... Ale vymenila som to dobrovolne... KEby mi viac zaležalo na zabave s partiou, tak by som dieťa odstavila v roku od prsnika a šla si občas v noci na disku a vypiť si. Aj ked viem že mi to občas chyba a spomienky mi nahanaju slzy do oči je pre mna ovela dôležitejšie napr aby som tu bola pre mojho synčeka. Mala by som ovela väčši depresie zo seba napr keby som maleho nasilu odstavila, kvôli svojej zabave... Takže aj ked mi chyba moja mladosť, nieje to nič oproti tomu čo preživam so svojim dieťaťom. Ten pocit ked spi vedla mna v posteli a ja počuvam jeho chrapkanie, alebo ked sa rano zobudi s usmevom na tvari a da mi pusinku. To je to najkrajšie a najčarovnejšie čo som v živote zažila. Každy vek ma svoje čaro a treba si uživať prave to čo je a nesmutiť za niečim čo už nieje. LEbo roky teču ako voda, ani sa nenazdaš a tvoje dieťa bude velke a ty zas budeš so slzami v očiach spominať na to ake to bolo ked mal ročik bol an tebe zavisly a nepohol sa od teba ani na krok. To je ten spomienkovy optimizmus 🙂
@fatima30 ja asi nie som vhodný radca, lebo dieťatko ešte nemám, tak neviem ako sa cíti žena na materskej. Len ma napadlo, že možno tvoj manžel v tebe vidí matku svojho dieťaťa a už menej partnerku. Možno by stačilo-keď váš drobec zaspí otvoriť si fľašku vínka, alebo aj bez nej si len tak sadnúť a porozprávať sa.....o vás a nie o malom. Ale určite je ťažké byť v stereotype a zistím to keď to sama zažijem. Ale na to, aby si nestárla je potrebné cítiť sa dobre, mlado a sexi... 🙂 Ty sama sa musíš vnímať ako mladá a príťažlivá žena, potom to nájdu v tebe aj všetci ostatní 😉
@irriss To je pekný zvyk 🙂 Tiež ho občas praktizujem, keď má chuť na domácu stravu aj v práci, ale nachystám mu to do chladničky večer a ráno si len vezme a ide...ale Ty ešte robíš raňajky, tak to je iné 🙂 V každom prípade je to od Teba pekné, určite si to aj Tvoj manžel váži..🙂 Môj je naučený ráno vylihovať vo vani, takže neraňajkuje..dobieha potom v robote🙂 Kde žijete?
@fatima30 musiš sa naučiť tešiť z každej peknej chvilky ,ak maš taketo stavy 😉 Neboj aj materská skonči a budeš pracovať v niakom kolektíve.
Starnutia ako takeho sa nebojim mam sice 40 no dusou asi tak 20 😀 😀 😀 mne moje detičky absolutne naplnaju život ,chlap-rodina a práca je až po nich .A to si teda na terajšieho partnera nemožem stazovat. 🙂 ,mam užasných rodicov aj svokru a zaujimavu pracu.Vek neriešim 🙂 kludne by som sa aj zajtra rada stala babičkou 😀 😀
Ja chcem zostarnut pri svojich detoch ,nevestách a vnucatkach!!!!
ja nie som v depresii z materskej tu si uzivam i ked obcas je to tazke.len nechcem starnut a chcem aby ma moj muz balil ako volakedy.........a samzrejme chcem sa pacit ostatnym chlapom 😀
@fatima30 to balenie od muža si s nim vykecaj možno ho k niečomu dotlačíš 🙂 ,aj ked si myslím že skor nie 😠 ,lebo muži po svadbe strašne zleniveju-preto som sa druhý raz nevydala-stale randíme 😀 ,pacenie sa ostatným -to ja neriešim 16 rokov pracujem v chlapskom kolektíve takze pozornosti mam az az.Babičky mi moc nepomahaju-moja mama je po porazke a druha ma vyšší vek ☹ to my skor Mareka postražia už starsie deti ak niekam ideme randit 🙂 .
Porozpravaj sa s manželom o tom a uvidíš ako sa k tomu postaví a čo navrhne.
@fatima30 no ta potesim,si spomen na to ako ti bolo v deviatom mesiaci tehotenstva 🙂........ja som v nom teraz a aj ked sa tesim na mimco,tak ked sa rano pozriem do zrkadla,neviem vstat z postele,vsetko ma boli,som unavena,mam pocit, ze sa gulam a mam o 15kg naviac,tak to nieje zrovna naj pocit 😝 ....ked som pozrela na tvoje foto,tak som si povedala,ze aka pekna kocka..... 😉
ja mam 30 rokov a s manzelom sa 2,5 roka snazim otehotniet-neuspesne. Dala by som vsetko na svete, keby som mohla byt so svojimi detmi na materskej....A momentalne sa tiez citim byt v spolocenskej izolacii, nakolko takmer vsetky moje kamaratky maju uz deti a teda si tiez nemame velmi co povedat... a kazdymi svojimi narodeninami si uvedomujem ako starnem a ze mozno tie deti uz ani nikdy mat nebudem.
@fatima30 presne,to nie je nevdačnost,ja som vdacna ze mam zdrave dieta..ale som v cudzom prostredi,sama v podstate..chybaju mi nasi-nie som nejaky mamanek ale chybaju..nemam tu kamaratky,nikoho.. ☹ tiaz casto spominam ako sme chodili na chaty,praca v BA,po praci kavicka,starosti ziadne,neexistovalo nejake platenie uctov,odkladanie penazi -mala som ich pre seba..ono kolegyne mi vraveli-pockaj,vydas a na nic nebude cas.ale vydat a dieta mat som chcela a teraz chapem o com vraveli..clovek chce väcsinou to co nema.a viem ze ked maly vyrastie a nebude ma potrebovat,bude mat svojich kamaratov tak budem so slzami spominat na toto krasne obdobie 😀 a uz ma chyta depka z buducnosti-budeme este starsie 😀

@danteska som rada ze to tak citis sme na tom obe rovnako nie som nevdacna len proste chyba ten pocit stastia co som mala ked som bola mlada a chodili sme spolu.........