icon

Nechcem stárnuť

fatima30
12. apr 2012

baby aj vy mate pocit ze vam zivot unika pomedzi prsty?mam uz po 30,jedno dieta a muza ktory robi od nevidim do nevidim.akosi som zacala pozerat po mladych ludoch a zacinam im strasne zavidiet.ked ostaten sama s krpcom cele dni,tak nemam cas na ostatne.nezijem svoj zivot,uz sa nebavim stale iba domacnost a povinnosti.je mi z toho nanic a ked este aj moj muz nevidi vo mne iba"sluzku" tak mi to neprida.nikam nechodime lebo nemame ochotne svokry a strasne mi chyba pocit byt obletovana,milovana("asi si najdem frajera lebo mi nic ine neostava").............a nie ten strasny stereotyp.ked sa pozriem na mladu dvojicu je mi z toho smutno ze uz budu na mna chlapi pozerat ako na staru korculu.mate recept na to ako sa s tym vyrovnat?a nezavidiet?ako sa citim teraz tak nechcem vediet ako sa budem citit o 10 rokov.

Strana
z5
bonaquaba
13. apr 2012

@fatima30 ale na babky zabudni, nie oni chceli deti, ale ty a tvoj manzel, oni si uz svoje deti odchovali a teraz su stastne, ze maju klud a este ak chodia do roboty, tak neviem, kedy by ti mali maleho strazit,jednoduchoo ked su v praci tak asi tazko ti pomzu a zase ked pridu unavene z prace tak su rady, ze si trochu oddychnu a mozu nieco po dome porobit, oni maju pravo na svoj vlastny zivot, svoje zaujmy, vlastne deti im odrastli a su stastne, ked deti pridu na navstevu aj s vnucatami, ale, aby sa starali este aj vnucata, tak to je trosku vela na nich, teraz sa vsetci spolihame na babky a neviem koho este, jednoducho my sme chceli deti,t ak si to musime zabezpecit tak, aby sme to zvladali a nestazovat sa,ze babky su neochotne, ked sa same ponuknu, ze nam chcu pomoct tak to prijmeme s radostou,a mozeme byt stastne ze mame chvilu cas pre seba, ale vyzadovat od babky, aby nam pravidlene staraala sa o deti,t ak je to trosku vela nie, oni tiez boli mlade ako my a museli si to tak zariadit, aby deti boli na poriadku, a niektore ani nemali pri sebe svoje mamy a svokry, ktore by im pomohli, boli dkazane iba na seba a svojho manzela, aj ked chapem, ze zivotny styl je v dnesnej dobe uplne iny ako bol predtym ,dnes sa aj vydates detmi matky chcu zabavat, a chod von do splocnosti, je to vsetko ok, ale nase babky tunie su na to, aby nam skakali okolo nasich deti, kedy si my zmyslime, jednoducho ak potrebujes pomoct s detmi, tak treba hladat nikede inde, ochotna splahliva pani ti rada postrazi dieta, ked jej za to zaplatis, jednducho si musis vybrat bud budes sa chodit stale niekde zabavat alebo si budes robit spolocny program so synom a manzelom a potom nebudes musiet rozmyslat, ci sa vecer pojdes este niekde zabavat, nechcem, aby si tento prispevok zobrala zle, ale babky su tu pre nas, su stastne ze nas maju, ale aj oni maju pravo na vlastny zivot, na vlastne rozhodnutia a deti ti radi urcite postrazia, ale urcite nie kazdy den

zdraviezprirody
13. apr 2012

Manželka a mama žije pre rodinu. To je osud ženy. Ale to neznamená, že ten život musí byť jednotvárny a bez vzrušenia.
Mám už za sebou podobné pocity ako prežíva @fatima30, preplakala som dni, mala pocit zlyhania a našťastie som sa z toho dostala. Prácou na sebe....
Treba si uvedomiť, že naše šťastie nezáleží od okolností. Záleží iba a jedine od nás. Ako sa na veci pozeráme. Mne veľmi pomohla metóda ďakovania. Začať ďakovať za všetko čo nás napadne. Za deti, manžela, domov, slniečko, dážď, pekný film, stretnutie s ľuďmi...
Začala som sa chváliť....aj keď ma moja 15 ročná dcéra kritizovala, že ako vyzerám. Stále častejšie som jej opakovala, že sa cítim krajšia ako pred 20 rokmi, príťažlivejšia aj s 20 kilami navyše. Opakovala som to dovtedy, kým som tomu nezačala aj sama veriť. 😀 A mám pocit, že aj manželovi sa páčim viacej (hoci aj s kilami a vráskami ), ak mám úsmev na tvári. 😉
Prihlásila som sa na rôzne kurzy, maľujem, píšem, stretávam sa s príjemnými ľuďmi. Užívala som si materskú, užívam si starosti s puberťakmi a dúfam, že si užijem aj starobu.
@fatima30 nie si sama s podobnými pocitmi. Len si to nečakala, nebola na to pripravená...život je zmena, treba sa prispôsobiť a vedieť "krásne" starnúť. 😵

renca3
13. apr 2012

@fatima30 - jaaj, to nie je u teba vekom, ale manzelova nevsimavost, preco sa citis starsia. co tak ho balit aj z tvojej strany? predsa nemozes cakat, aby sa spraval ako 17-rocny. ja mam po 40-ke a mam pocit, ze zacinam zit konecne po 8 rokoch behania okolo deti. 😉 uz su samostatnejsi. mam zaluby a fajn kolektiv, kamosky. 🙂
pises, ze vybehnes aj na diskoteku. az tak zase nie si nespolocenska. uzivaj si matersku, nic ti neutecie. 😅

alenka600
13. apr 2012

Pre udrzanie dlhodobej psychickej pohody je podla mna dolezite zit aj pre seba. Neviazat svoju existenciu len na dieta, manzela, rodinu. Lebo deti nam nebudu vecne behat okolo sukne, ale budu sa chciet osamostatnit. Niekedy ked sa mi nechce a som unavena, ale mala sa chce so mnou hrat - hovorim si - teraz si to musim uzivat, teraz ked ma lubi a potrebuje a som jej stred vesmiru. Lebo ani sa nenazdam a bude toto obdobie prec, bude stale vacsia a vacsia a uz sa nebude chciet muckat a potom uz nebude chciet travit cas s rodicmi atd. Myslim, ze na toto obdobie si treba davat velk ypozor. Lebo na muza to asi az tak nedolahne, ale na zenu o to viac. Ked je uz dieta samostatnejsie a uz ju nepotrebuje, myslim, ze hlavne vtedy je pre zenu dolezite mat svoje konicky a svoj zivot, aby zase nenastala prazdnota a depka. Konickom nemusi byt chodenie niekam na kurz alebo tak. Daju sa pestovat aj bylinky doma v kvetinaci. Len jednoducho mat aj iny, svoj vlastny ciel. Necakat ci sa manzel usmeje ked pride z prace, ci ma sef pochvali za dobry vykon, ci dieta so mnou prehodi dnes par slov, alebo sa ofucane zavrie do izby. Ale byt aj sama sebe panou v niecom, mat radost ako pekne rastu paradajky na balkone, aku dobru knihu som nasla na nete, ako pekne som popresuvala nabytok, ako pekne som sa dnes obliekla, ako mi bolo dobre ked som si ukradla 20minut pre seba a len tak sedela sama v parku na slnku (hoci aj za cenu toho, ze neupracem doma, alebo pridem neskoro z obednajsej prestavky a pod.). Ved zena nie je otrok bez vlastnych potrieb, zena je clovek 😀

bonaquaba
13. apr 2012

@zdraviezprirody napissala si to jednoducho, super a vystizne, o tom je zivot, asi ani jedna z nas nevedela co materstvo zahrna, az kym sa nam nenarodili deti a neprisli prve radosti a starosti, ja som si tiez vsetko uplne inac predstavovala, ale jednoducho zivot treba brat taky aky je a ako plynie, kazde obdobie nieco v sebe zahrna a z kazdeho obdobia si treba zoobrat to pekne, ja som v podstate s kazdym mojim vekovym obdobim bola spokojna a aj teraz som a nerozmyslam nad tym ci starnem, jednoducho mladsia uz nebudem a starnutie nezastavim, cas plynie a neda sa zastavit, cloovek starnutie musi brat ako sucast zivota, pretoze to nedokazeme zmenit, ja som teray stastna a urcite budem aj o 10 rokov, pretoze budem zrela zena soo svojim nazorom a postavenim, aspon ja si tak seba predstavujem 🙂, s detmi, ktore ma budu robit stastnou, pretoze oni su tu pre nas a my pre nich, nik iny nie je dolezitejsi ako nase deti,
ako pises treba sa usmievat a dakovat za vsetko, ja si tiez velakrat nevazim veci, ale zrazu ked mi deti ochoreju tak si vtedy uvedomim, ake su dolezite pre mna a mozno vzdy ta choroba nam ma otvorit oci, aby sme boli vdacne, za to, ze mame krasne zdrave deti , je to najvacsi a najkrajsi dar v zivote zeny, mat zdrave deti

titkovamiriam
13. apr 2012
zdraviezprirody
13. apr 2012

@bonaquaba , @titkovamiriam ďakujem.
....a ešte niečo: treba si nájsť pozitívne kamarátky. Radosť zo života je nákazlivá!

titkovamiriam
13. apr 2012

@zdraviezprirody presne tak spraznene duše v okolí su velmi dolezite,ja ked som prežívala porozvodove obdobie tak samozrejme pomohli mi segra rodicia,no najviac kamarati-tahali von aj detmi/v tom období som asi najviac cestovala po SR/kde kto mal chalupu tak ma tam zavolali,aby som si nepripadala osamela....Psychika robí svoje...

bonaquaba
13. apr 2012

@zdraviezprirody ano ked sa clovek bude usmievat a mysliet pozitivne, tak taki ludia sa budu sami lepit na nas 😀

zabka88
13. apr 2012

@timona júúúj žena, trocha optimizmu by to chcelo 🙂 ja mám o tri roky viac a tiež nemáme zatím bábo, ale verím že v ten správny čas sa jedna krásna dušička tam hore v nebíčku nájde aj pre nás dvoch 😉 držím palčeky

sanchez81
13. apr 2012

@fatima30 a o čom ste sa bavili predtým? o čom snívaš, po čom túžiš....nie? tak aj teraz a pekne mu to vytmav-nech si chlapec nemyslí, že tým že už si jeho manželka ťa má doživotne získanú a nemusí sa o nič snažiť 😎

stardust
13. apr 2012

tak ja napriklad som si v den svojich 25. narodenin povedala, ze uz nestarnem....tak mam stale 25 rokov a planujem mat tolko asi tak do 80-tky...potom uz len budem cakat na komplimenty, ako mlado vyzeram.

amdeis
13. apr 2012

@stardust a do rybarychlyrit! 😨 Ze mna toto nenapadlo! 😠 Uz je neskoro zacinat s touto genialnou metodou zabranenia starnutia. 😀

gemini2
13. apr 2012

@stardust ja mam podobnu filozofiu 😀 😀 😀 😀 Ale ja mam uz 12rokov -18!!!!!!! som osemnastka a aj tak sa citim 😀 😀 😀 😀

stardust
13. apr 2012

@gemini2 nooo, tak to si este mladsia odo mna 😀 😀 😀

gemini2
13. apr 2012

Ale naozaj. Vek je len cislo pre mna nepodstatné. Som taka stara na kolko sa citim. Planov mam aj na dva zivoty. Ale hlavne je ZIT nie prezivat

petkave
13. apr 2012

@timona krásny názor z druhého brehu... niečo na zamyslenie pre @fatima30

fatima30
autor
14. apr 2012

@bonaquaba
v tom co pises je asi kus pravdy,ale pravda je taka ze ja absolutne nevyuzivam babky,same sa neponuknu,moja mamka postrazila za ten rok a pol raz a druha asi 3 krat.moja svokra ma robotu v ktorej nemusi robit od nevidim do nevidim kedze pracuje v skolke,tie deti su jej prednejsie ako nase.si zober ze ide rano do roboty a pride vecer o 7 ci ma rannu alebo poobednu a citim ze aj ten nas vztah sa zmenil kedze jja sa neviem cez to preniest a ako strasne chcela vnuca.......je to smutne a mama mi povie ze aj ona bola na vsetko sama tak co si o tom myslis.
jasne ze sme chceli my to dieta ale mam kamaratku ktorej svokra aj mama radi pomozu hocikedy si to vedia zariadit a hlavne chcu.

fatima30
autor
14. apr 2012

@sanchez81
ved to ved pockaj ja mu ukazem,chodim cvicit bude zo mna sexica a to budu pomne pokukovat chlapi az mu to bude vadit pche 😠 😀

gemini2
14. apr 2012

@fatima30 to akoby si o mojej mame hovorila:- ja som tiez bola sama na deti, mne nikto nepomahal a to som este do prace chodila......nestazuj sa, chcela si to, tak to mas......
A zaklincuje to tym- Bolo ti to treba???
Treba si uvedomit, ze zijes len raz a zbytocne sa budes rozculovat, najdi si kamaratky, dobry konicek.....prides na ine myslienky. A zacni si plnit svoje sny 😉 😉

fatima30
autor
14. apr 2012

@gemini2
ano zaklincuje ☹
ja uz nic necakam len som sklamana z toho nezaujmu

fatima30
autor
14. apr 2012

@lilianka1199
tak dik za tu kocku🙂

fatima30
autor
14. apr 2012

@petkave
ale ja nemam depku z toho ze mam dieta to som ani nikdy nenapisala 🙂

petkave
14. apr 2012

@fatima30 Tak som to nemyslela. Ja len, že @timona by možno s tebou veľmi rada menila, aj za cenu toho, že by ju prenasledovali podobné pocity...

bonaquaba
14. apr 2012

@fatima30 no tak uz sa musis nad to preniest a brat to ako fakt, ze tie babky naozaj nepomozu, kedze jedna pracuje az do 7 vecer a je cely den s malymi detmi, tak je urcite rada, ked doma ma klud, ale urcite je raada, ked vidi svoje vnuca a deti v skoolke nie su jej prednejsie ako vlastne vnuca, len s nimi travi viacej casu, kedze je to jej praca tak to je jasne a urcite ked pridete na navstevu tak sa tesi z maleho, takze hlavu hore musime sa s tymi nasimi detmi popasovat same, a co sa tyka figury, tak len cvic a nechje chlap hrdy na to co ma doma 🙂

inkinka
24. apr 2012

@fatima30 Booože, tridsať rokov je začiatok 😉, len sa netreba opúšťať, pozri čo dokáže táto 86 ročná pani:

http://www.huffingtonpost.com/2012/04/02/johann...

skoro neuveriteľné

Strana
z5