Nechcený darček - peniaze
Od cloveka, s ktorym nechcem byt v kontakte mi prisli postou peniaze s listockom “ciastocna kompenzacia a vsetko, co som ti sposobil”. Ale on mi nesposobil vobec nic a posledne, co by mi napadlo je, ze by to niekto riesil peniazmi. Ja tie peniaze nechcem, nepotrebujem, je mi to nejako proti srsti…
Lenze ak by som mu peniaze poslala spat, bude vediet, ze som na tej adrese zastihnutelna a moze ma bombardovat dalej. Uvazovala som, ze ichrozdelim bezdomovcom, dam ich niekomu, kto ich potrebuje, neviem. Co si o tom myslite vy?
Ako ti radia, ak nechces, odnes na postu, nech sa mu to vrati. Ale ked tie peniaze chces.. tak sa s nim pozorzpravaj a povedz, ze si to nezelas. Ak ta bude obtazovat, pohroz políciou
Akoze od neho uz nic nechces, lebo ti spôsobil daco zle? Peniaze kludne pouzi na seba, ved odpustiť mu tak ci tak nemusis.
Ak s ním nechceš byť v kontakte, nebuď. Nič mu neposielaj, nič mu nepíš. S peniazmi nalož, ako uznáš za vhodné a neinformuje ho. Ešte je podľa mňa dôležité, o koho sa jedná. Otec? Starý rodič? Mama? Lebo je to evidentne provokácia ku kontaktu. A ty vieš, kde dotyčný býva? Vedela by si mu to prípadne vrátiť?
ale, keď Ti poštárka hodila do schránky? potom, dotyčný vie kde bývaš, pozná Tvoju adresu! Či?!
Ešte ma napadlo, ak nebola na obálke spätná adresa, aj keby ťa pošta nezastihla, nevrátila by sa mu tá zásielka.
Skor by som ich dala niektorej maminke co zhana peniaze na liecbu dietata. Je ich dost na Slovensku. Kazde euro sa im zide.
Dotycneho by som neriesila.
Šak potom vie,kde bývaš,keď si mala iba obálku hodenú do schránky 🤦 Ak nechceš dotyčného ani jeho peniaze,vráť ich.Mne by bolo hnusné nechať si ich a darovať ich ďalej je,no neviem.Tak.ci tak vie,kde bývaš.Ak máš obavy,že ťa bude otravovať, veď nechaj ho nech začne,potom to budeš riešiť.Stačí pár sms,odkazov,obálok atď a môžeš ísť na políciu ak máš strach.Peniaze sú veľmi ošemetná vec a už len vedomie, že mám alebo som použila nechcené financie by mi totálne negatívne ovplyvnilo bežné prežívanie
ty taky samaritan.. bezdomovci nechcu rozky.. cuco im kup.. budu ti vdacni.. ale su to vyhodene peniaze..
Pýtala si sa čo si myslíme my. Tak ja Ti za seba odpoviem. Podľa mňa s tým robíš zbytočné divadlo. Ak peniaze nechceš, tak mu ich vráť, aj idiot by sa dovtípil, že už s ním nechceš mať nič spoločné. To že si na adrese zastihnuteľná zistí tak či tak, ak Ti tam bola doručená zásielka. Ak chceš dať peniaze bezdomovcom alebo na charitu, tak daj zo svojho, nie z cudzieho.
tak si tak bude vediet, ze si na adrese, kedze si ich prebrala, inak by ho posta o tom informovala, ze si nezastihnutelna a zasielka by sa mu vratila
takže on vie tvoju adresu, len nevie, či si tam reálne zastihnuteľná, a ty mu nechceš tie peniaze vrátiť, aby to nemal potvrdené. Ale nechceš si ich ani nechať. Tak bombardovať ťa môže aj ďalej, dokonca môže skúsiť aj prísť osobne. Nebolo by lepšie mu tie peniaze poslať naspäť s dôrazným odkazom, že si neželáš žiaden kontakt? Možno to dotyčný ešte nepochopil.
@kandelabra jedina, ktora ma pochopila 🙂 a diky za nazory vsetkym
A nevieš mu tie peniaze poslať po niekom inom? Kto mu ich osobne otrieska o čelo a povie,že má zaliezť do diery?
Ide o to, ci mu chces dat jasne najavo, ze stop. Vtedy treba vratit aj s kometnarom. Ak to vsak doposial neurobil, iba si mozno potrebuje poriesit nejake pocity vycitiek a viac ta kontaktovat nemieni, cize toto by som mu zasa asi ja nekazila. Ak mas ale pocit, ze nemas na tie peniaze narok a nechces ich, tak mu nic nevracaj a s peniazmi volajako naloz - Usmev ako dar a ja neviem co vsetko existuje. Nakup krmivo pre psy a odnes do utulku. O aku sumu ide? To by ma celkom zajjimalo, tak mimo podstatu temy.
Ja by som na obálku napísala, že adresát nezastihnutý a poslala naspäť, ak ich teda nechceš minúť. Neviem o akú vysokú sumu sa jedná. Ale on nebude vedieť, či si to napísala ty, len to musíš poslať v tom, v čom prišli, aj nejako skryť miesto kde bola odlepená obálka, keď sa to teda dá, aby nezistil, že vlastne si ich mala, len ich nechceš. Ale tam zase hrozí, že ti ich dá potom iným spôsobom 🤷🏻♀️
Neprebrala by som a hotovo. Mozno len skusa,kde ta zastihne a caka,ze sa chytis na lep.
O akej sume sa tu reálne bavíme?
Ak tie peniaze naozaj nechces a chces ich radsej ponuknut niekomu, kto ich realne dobre vyuzije a ty z toho budes mat aspon dobry pocit, tak kuk ku mne na profil 🙂 mame synceka Danka a zbierame pre neho kazde euricko na jeho kazdotyzdnove rehabilitacie a terapie...a poviem ti pravdu, su to take palky, ze by sa ti z toho hlava zatocila :(
500€
Musim sa priznat ze by ma zaujimalo, co cloveku bezi v hlave, ked ma nejaku vycitku svedomia za nieco a vyhodnoti to na nejaku konkretnu sumu. Je to zvlastne vsak? Je to vela? 500 eur? Je to malo? A ked ty navyse pises, ze ti nic neurobil? Tak potom za co? Urcite by sa este dalo nieco vymysliet, len na to by asi trebalo vediet trochu viac podorbnosti - ak je to nejaky byvaly, alebo dokonca nejaky neodbytny ctitel, da sa taky dar odmietnut aj sposobom, ze to posiela spät tvoj novy partner.
Neviem co riesis, posli ich spat, kludne aj na ucet. S tejtom dakujem, peniaze neprijimam, neotravuj ma. Hotovo. Ak posle znovu, posles znvou spat, ak posle znovu, tak si daco kup a ignoruj.
Mna by zaujimalo co bezi cloveku v hlave (resp. co tam ma) ked do obycajnej obalky a obycajnej posty vlozi 500EUR.
Ak nechal na obalke svoju adresu, tak by som mu ich poslala späť s listkom, že "menovaná na uvedenej adrese uz nebýva". Možno by dal pokoj.
@simca06022011 ze je mu to jedno, ci to pride, hlavne ze ulavil svedomiu.
no ale ked s nim nechces nic mat potom je nefer si tie peniaze nechat.On si mozno pomysli -ze to urovnal a bude sa tesit na nove stretnutie a ty tie peniaze vyhodis von oknom bezdakovi, co to prepije za 2dni.Radsej mu uprimne napis ako s nimi chces nalozit, 500 neni zas malo.Fakt to co chces spravit sa neslusi a nepatri. Neviem akou tazkou vinou sa dotycny dopustil proti tebe, ale radsej vyloz karty na stol ako sa schovavat a vyhodit peniaze von oknom.Mimochodom ked ich tak strasne nechces, kludne mi ich posli...ja viem čo s nimi....
A ja by som tie peniaze rozflákala na maličkosti, ktoré by ma potešili 😄

Islo to doporucene? Ak nie, chod na postu a nech mu to poslu spat, ze adresat nezastihnuty