Nechutná skúsenosť na vianočných trhoch s dcérou
Mám 19m dcéru s ktorou sme sa dnes vybrali na vianočné trhy, kde bola aj vonkajšia hernička. Išla k stolíku s drevenou dráhou a začala sa pekne hrať (nič nerozbíjala, neorozhadzovala). Ja som zatiaľ pozerala nejaké ozdoby a keď som sa otočila, videla som že ju odstrčili dvaja chlapci, ona spadla a začali do nej plnou silou kopať. Malá vôbec nechápala čo sa deje a začala plakať. Pribehla som k nej, zobrala ju preč a povedala som chlapcom že No no, toto sa nerobí. Vtedy prišlo, čo som vôbec nečakala - vyleteli na mňa 2 ženy, že čo sa starám do ich výchovy, veď tí chlapci postavili tú dráhu a nepáči sa im že tam prišla malá. Tak som povedala, že nestarala by som sa do ich výchovy keby sa nás to netýkalo. Potom povedali že a čo, veď aj ich deti boli malé a tiež ich bili. No vtedy mi z toho prístupu normálne prišlo zle, zobrala som dcéru a išli sme preč. Odvtedy nad tým rozmýšľam či vychovávam dceru správne, lebo stále jej hovorím že nikomu nesmie ubližovať, ani zvieratkám a teraz sa bojím či sa bude vedieť ubrániť. Čo myslite? Vy čo Vašim detičkam hovorite? Zobralo ma to oveľa viac ako som čakala, tak asi budem musieť na sebe popracovať.
@lenkulenku123 veď si tým dvom kozám mala riadne vynadať, že nech sa pracú...
Jezis tieto nasilu tvorene temy na diskusie😂
Mna tu ukameňujú utopia v lyzicke vody …..mat 3-4 roky s postavím si napr vlakovú či autickovu dráhu a niekto mi tam postaví babo ktoré mi to začne svojou hrou tak tiez chytím nervy a odfotím to babo preč
Proste si dcéru dala k hráčke s ktorou sa hrali ti chlapci. Vyriešili to tak ako im to kapacity v detskom veku dovoľujú
K matkám sa nevyjadrujem
@lenkulenku123 Kebyže niekto plnou silou začne kopať do mojej 1,5 ročnej dcéry,tak by som s ňou hneď bežala na pohotovosť...
@pribinak ako ak im na tej dráhe tak záležalo mali si ju prizerať a hrať sa s ňou ... Keby tam tí chalani boli tak by tam dcéru nemala ako postaviť..
Nehnevaj sa, do 19m dcéry kopu chlapci aj keď mali a ty povieš no no no? Vymyslená téma, lebo každá jedna matka by pekne naložila aj spratkom aj ich materiaml, ved keby ju kopli do hlavy môžu ju zabit.
@angeli121212 Prizerať? Mizno si odbehli po inú hračku, na wecko, napiť sa ….skus sa pozrieť optikou dietata
No ak je toto reálne, tak by som tie ženské obvinila zo zanedbania výchovy a pohrozila im, že akékoľvek ublíženie na zdraví je trestné a sedieť pôjdu ony, nie tie deti. Ty vole. Nemám slov.
@pribinak ale ona nemusela vediet,ze je to ich. Bolo to vonkajsie ihrisko
@pribinak ja som tú optiku dieťaťa zažila ako každý a áno nepáčilo sa mi to ale bola som v herni neboli to moje hračky boli spoločné a zas tá mama s dcérou mala skade vedieť že niekedy si tam niekto niečo postavil?? Tiež nemá vešteckú guľu
@pribinak tak asi to bolo verejne ihrisko, nie ich detska izba, cize ich matky mali usmernit, ze to nie je ich... a kopat do ineho dietata, ako sorry, chlapcov by som nie len upozornila
@lenkulenku123 fakt spadla a kopali? Akoze fakt, KOPALI??? tak to by som naziapala a tym "matkam" tiez, a to nezvyknem. A Ty prides a povies slusne, no, no, no? A potom by som bezala na pohotovost s dietatom.
Cely tento pribeh je daky cudny.
@simca06022011 asi tak...
Jedina neprimerana mi pride tvoja reakcia 🤷♀️ no no no a ked sa do teba zeny pustili, tak si zobrala dieta a odisla, ano ja som mozno obcas konfliktnejsi typ, a preto by rozhodne moja reakcia nebola len no no no a matkam tychto chlapcov by som riadne razne a nahlas povedala, ci su kompletne a co si o ich vychove myslim.
Ja snad neverim, ze ak by tvoje dieta hodili na zem a z celej sily do nej kopali toto by bola tvoja reakcia...
@nevenka to boli sekundy, chvíľku sa hrala sama a keď som sa otočila, pribehli k nej chlapci a začalo sa to celé odohrávať. Na pohotovosť nemám dôvod ísť, keďže malá bola oblečená do hrubého overalu a nič vážne sa jej nestalo za tých pár sekúnd. Keď sme odišli, hneď sa ukľudnila. Čo sa týka mojej reakcie, celkovo som submisívny typ - práve preto som otázku položila, lebo ma táto situácia úplne prekvapila, nebola som vôbec pripravená a nevedela som ako mám reagovať :( nikdy som nič podobne nezažila a uprimne ani neriešim, že dieta môže vybuchnút a nevie ešte ovládať emócie, ale reakcia rodičov ma veľmi zarazila.
kludne verim ze aj kopali, aj moju dceru chlapec s ktorym sa spolocne hrala, potom si on zmyslel, ze hracka je len jeho /bola nasa a dcera dovolila aby sa s nou hrali spolocne/, takze chlapec ju odsotil a este si aj fajne kopol. Mali 2 a 3 roky.
okolie reagovalo v style, no a co to su len deti oni SA biju - akoby sa snad bili obaja.
jo a toho chlapca poznam, vyrastol z neho sikaner. necudo ked okolie sa rozvplyvalo ako to vie mladsim a slabsim nandat.
Áno , tebe kopu fagani celou silou do 1,5 decká a jedine, co im povies je : no , no , no , to sa nerobí. To iste . Ak je to pravda , tak by si sa mala nad sebou zamyslieť .
Neverím. Mam rovnako staré dieťa, keby do neho začne niekto kopať a zhodí ho na zem, určite by moja reakcia nebola no no. A nikomu pricetnemu nepríde normálne, aby bili malé dieťa. Vymyslená téma.
@lenkulenku123 prepáč, ale za mňa to bola prioritne tvoja chyba - nechať na verejnosti 1,5-ročné dieťa samé a ísť si pozerať ozdoby na trhu? ja z detí na ihrisku nespustím oko, a to sú už oveľa staršie. Koľko rokov mali tí chlapci? áno, tvoja reakcia bola neprimeraná, máš poučenie do budúcnosti a nabudúce ju snáď nenecháš bez dozoru. Aj keď len na chvíľku. Práve kvôli tomu, že existujú matky, ktoré namiesto svojich detí vyhrešia teba. Verím, že bude dcérka ok.
@lenkulenku123 ja chapem reakcii,mne ked sa nieco podobne stalo prvykrat, tiez som podobne reagovala, proste v tom soku som ani nevedela co mam riesit skor a ako. Decko cudzie nepreplesknem, s matkou priblblou co budem sa dohadovat? a mne dieta reve niekde... Cize som sa zmohla len v tom nasom pripade na to, ze som zene povedala, nech si to decko berie od nas prec :DD lebo mala milacika zlateho co mi dieta do krvi doskriabal na tvari a dookola sa dobijal za nou... ani som v tej prevadzke nevybavila co som potrebovala a nechala som im tam veci a isla prec, kedze velmi vtipne to prislo obsluje aj jej kamaratke (matke).
A to som ja bola pri dcere, nikde som ju nenechala.. ale kto to v tej sekunde moze cakat, ze sa dovali dieta a zacne ti na tvoje utocit :D nie, nemozem mat ruky, oci vsade kazdu sekundu alebo dieta dat do nejakej ochrannej klietky... Obet je tvoja dcera, tu nie je co obhajovat 4rocnych faganov nevychovanych aj s ich matkami
Akože kopali do nej a Ty si povedala no no? Tak by som im naložila ze by videli. A tie matere by si za klobúk nedali, čo by som im povedala...
Keby do nej celou silou kopali určite by si mala inú reakciu. Takže nepreháňaj, deti ju odstrčili, ty si ju zachránila a máš poučenie nenechávať takého drobca bez dozoru.
@simca06022011 my ale nevieme koľko rokov mali chlapci. 3-4 roky napísala @pribinak, nie @lenkulenku123. Aj keď je to asi najmenej podstatný detail
@nikaeli myslim, ze je to uplne jedno kolko mali rokov, nieco v poriadku s nimi nebolo, ked mali potrebu do nej kopat, nakolko bezne detom, odstrcit by stacilo.. Ale tak to je jedno... neboli doma, doma ked to matkam nevadi, nech sa kopu kvoli hrackam...
@nikaeli no ja si nemyslim ze je to autorkyna chyba. Ved preco aj? Ja ked viem, ze mu dieta vydrzi same v kutiku a vie sa same zahrat , nestala by som nad nou ... Ja nechapem, preco v tejto dobe sa toto toleruje, ze si deti ublizuju medzi sebou. Ved aj ked si tu drahu postavili, stale to bola verejna hernicka a mala neprisla ku tej drahe a neznicila ju, len sa normalne hrala. Aj ked tiez si myslim, ze autorka trocha prehana, stale ti dvaja chlapci nemali absolutne ziadne pravo dievcatko odstrcit tak, ze spadla na zem, ta draha nebola ich. A mamicky dve sa mali ospravedlnit , alebo dohovorit synacikom, nech sa ospravedlnia dievcatku. Absolute nechapem tomuto trendu zastavania si nasilia medzi detmi
@simca06022011
@simona1306
Dievčatá ja sa absolútne násilia nezastávam. To ste veľmi zle pochopili. Len si myslím, že také malé dieťa nemá čo byť na verejnosti samé a mama mala byť pri ňom, aby mala väčšiu možnosť chrániť ho. Mohlo to dopadnúť oveľa horšie.
@nikaeli mama pri nom bola, je to sekunda a stane sa, priviazat sa k dietatu nemusi ani ho dat do klietky, ako som pisala... A hadam sa maju vediet spravat aj ostatni okolo malych deti.. bolo na detskom piriestore, nie v strede ulice niekde...

@lenkulenku123 čo za buranov z tých chlapcov vyrastú nechcem si ani predstaviť