Nechutná skúsenosť na vianočných trhoch s dcérou
Mám 19m dcéru s ktorou sme sa dnes vybrali na vianočné trhy, kde bola aj vonkajšia hernička. Išla k stolíku s drevenou dráhou a začala sa pekne hrať (nič nerozbíjala, neorozhadzovala). Ja som zatiaľ pozerala nejaké ozdoby a keď som sa otočila, videla som že ju odstrčili dvaja chlapci, ona spadla a začali do nej plnou silou kopať. Malá vôbec nechápala čo sa deje a začala plakať. Pribehla som k nej, zobrala ju preč a povedala som chlapcom že No no, toto sa nerobí. Vtedy prišlo, čo som vôbec nečakala - vyleteli na mňa 2 ženy, že čo sa starám do ich výchovy, veď tí chlapci postavili tú dráhu a nepáči sa im že tam prišla malá. Tak som povedala, že nestarala by som sa do ich výchovy keby sa nás to netýkalo. Potom povedali že a čo, veď aj ich deti boli malé a tiež ich bili. No vtedy mi z toho prístupu normálne prišlo zle, zobrala som dcéru a išli sme preč. Odvtedy nad tým rozmýšľam či vychovávam dceru správne, lebo stále jej hovorím že nikomu nesmie ubližovať, ani zvieratkám a teraz sa bojím či sa bude vedieť ubrániť. Čo myslite? Vy čo Vašim detičkam hovorite? Zobralo ma to oveľa viac ako som čakala, tak asi budem musieť na sebe popracovať.
No ako ja tiez niesom konfliktny typ, ale mam rocnu dceru a teda inak by som reagovala. Asi by som riadne nakricala na tych faganov a nasledne aj na ich matky co sa nevedia vpratat do koze. Akoze v tomto by ma uplne ovladol instinkt chranit si dieta.
Ja som sa nastvala asi viac ako ty a to o tom len citam a ani nejde o moje dieta 😅. Urcite by moja reakcia nebola, ze "no,no,no" 🤣
@simca06022011 Neboli v kútiku, kde vie, že dieťa nikam neodíde alebo nedajbože dieťa nikto nevezme a ešte k tomu trhy, kde je milión ľudí a stačí nepozorná sekunda a dieťa je preč 🤷♀️ áno, možno som precitlivená, ale nikdy som svoje dieťa z očí nespustila, nikdy, hlavne nie, keď bolo také malé a na verejnosti...na ihrisku nechám voľnosť, v kútiku nechám voľnosť ale sledujem, viem, kde moje dieťa je a čo robí...ja aj moju skoro 6 ročnú na trhoch držím stále za ruku...a nech si každý myslí čo chce...
@lenkulenku123 no nastav sa ze v tomto svete nemozes byt submisivny typ, mala si tym matkam vycistit viac zaludky, nabuduce to spravis po tejto skusenosti..som jednoznacne na tvojej strane
@lenkulenku123 to je strašné. Deti vedia byť strašne kruté.
Ja nikdy nenechavam moje deti samy, lebo vidím, aké agresívne, drzé dokazu byť deti.
Držte sa!
@earlgrey tak nemyslim ze boli na trhoch v dave.. ked sa tam deti hrali pri "stoloch"... ale tak kludne prehanaj :DD Inak tiez som dieta aj vacsie za ruky nosila, na trhoch, jarmokoch atd.. dlho.. ale nemam teda taketo panicke stavy ze mi niekto unesie dieta alebo neviem co aby som bola na nu nalepena :D
@lenkulenku123 Ak je to reálna téma tak prosím správ svojej dcére láskavosť a primerane veku jej vysvetli že v takej situácii je dovolené všetko - kopať, skriabat a hrýzť, kričať o pomoc a ideálne čím skôr ujsť.
@simca06022011 To nemám ani ja, ale vravím o trhoch, kedy dieťa jednoducho nepustím. Na ihrisku a v kútiku nech sa hrá, ja sedím v pozadí a dávam jednoducho na dieťa pozor...neviem čo je na tom prehnané a panické 😀
@simca06022011 A nikde som o únose nepísala, ale deti sú deti, niečo uvidia a zatúlajú sa...Boli sme na koncerte Mira Jaroša...vieš koľko deti tam plakalo a kričalo Mami, mami, mami? asi 4x do mikrofónu zháňali rodičov detí, čo sa stratili...to bola pointa môjho príspevku...
Toto vymyslená téma, ale určite by som nenechala 1,5ročné dieťa bez dozoru na trhoch ani sekundu. Keby som si pozerala ozdoby, tak držím dieťa za ruku.
@earlgrey nečítala som celú diskusiu, ale to tu niekomu príde cudme ze matka je svojmu 1, 5 ročnému dieťaťu nalepena za zadkom? 1,5 ROČNÉMU! 🤣 Na vianočných trhoch. Uffff.
Nemala sa kde stratiť, hernicka bola ohradená malým plotom a tvorila vonkajšiu časť otvoreného stánku kde som pozerala tie veci. Bola som od nej pár metrov. To si nepredstavujte že som ju nechala uprostred ulice nech ide kam chce.
@lucia13022023 Tak vidíš, že áno 🤷♀️
@lenkulenku123 decká sa asi správali primerane veku tipujem (nebuď zhrozená, ak aj tvoja začne cca o rok-dva niekoho fackovať alebo kopať/biť, a to napriek tvojej výchove). Matky sú všelijaké, to si zvykaj tiež. Proste si chráň dieťa, nad inými materami sa zbytočne budeš zavzdušňovať. To si ešte zažiješ toho, neboooooooj.... Ja som aj zažila, že moje decko bolo obvinené za šikanu, lebo obvinilo iné decko, že mu niečo ukradlo, tak matka tej spolužiačky obvinila moju dcéru, že spolužiačku šikanuje, lebo ona len náhodou našla úplne rovnakú vec, aká mojej dcére zmizla z vrecka bundy v šatni...
@earlgrey presne to som mala na mysli.. trhy, verejné priestranstvo, mama si obzerá ozdoby a dieťa sa zatiaľ niekam zamotká alebo ho niekto uchmatne.. ale nechcela som to rozvíjať, beztak si tu už niektoré vysvetlili moje slová úplne inak - že sa útočníkov zastávam 🤦🏻♀️ byť pár metrov od tak malého dieťaťa.. neviem.. veď do nej mohol aj niekto nechtiac drgnúť, mohla sa potknúť, jednoducho sa môže stať čokoľvek. Pri tom kopaní ju mohli zasiahnuť aj do hlávky. Ja by som ju tam samú nenechala, ani keby tam vôbec nikto nebol.
By som sociálku na tie kravy zavolala
@lenkulenku123 budú to problémové deti cely život, je to veľmi smutne, že toto musela zažiť dcérka, ale zo skúsenosti aj v škole, čo má dcérka spolužiakov, ti nenormalni, čo stále vystrájajú, to sú úplne vzorce správania ich rodičov … tam nemá zmysel niečo riešiť, lebo to proste nepadne na úrodnú pôdu.
@ankare deti nie su kruté. Nevedia ako sa v takej a takej sihuácii správať, buď len napodoňujú rodičov, alebo ich to rodičia neučili, čo sa týka pekného Správania k druhým ..
Keby mi cudzie deti celou silou kopali dieťa a ich mamičky by mi povedali, že čo, veď aj ich deti boli bité, tak by som spokojne vyplieskala obidve deti. Však ich mamičkám to nevadí.
Ja ked citam tieto diskusie, uplne sa vo mne zapaluje taky medvedica duch. Ze by som kusala a trhala pri predstave ze by sa toto stalo mojej dcere. Ale chapem ze clovek ked to vidi ze sa take nieco stalo a v tom soku nevie zareagovat ked nie je "prirodzeny cholerik".
Je velmi pekne , ze ju ucis aby sa spravala pekne k zvieratkam a ludom, ale nie je automaticke, ze ked ona bude na ludi pekna mila slusna a dobra, budu aj oni, takto svet nefunguje. Musi sa vediet obranit ci fyzicky alebo slovne a nemoze za cenu toho aby "nebola konfliktna" nechat do seba sacat, lebo si z nej urobia ludia fackovacieho panaka, ci uz v skole alebo neskor v zivote.
A k situacii? Ja by som na svoju dceru zavolala nech tiez kopne, ze moze aj kusnut a nech nezabudne na to speci miesto kam treba zasiahnut, ked nas ohrozuje chlapec.
Ak by niekto kopal do mojej malej a kludne by to mohlo byt aj ine decko, rozbijem mu papulu a bolo by mi jedno nasledkov
@lenkulenku123 Mala si dokopať obe najlepšie do hlavy
Presne pre takychto buranov by som bol najradsej keby dcera( moja) chodila na bojovy sport ( hoci aky). Teraz ju viete ochranit povedala ste uplne spravne detom ale zial vychova rodicov ( a takych je furt viac a viac) bude mat za nasledok v buducnosti ovela vacsie mnozstvo nevychovanych ludi.
@evcagabi ale to je chyba rodičov. Dieťa nevie ako take veci riešiť. Ti chlapci to neurobili umyselne a vedome.

By som tym materiam povedala ok, tak si tu pekne lahnite,ja Vas dokopem a uvidime ci budete ok 😃. Chcela by som vidiet tie sproste ksichty