"Nedokonalé" matky
Zdravim vsetky nedokonale matky na MK, ktore nemaju problem sa o svoju nedokonalost podelit. Srdecne vitam vsetky maminy, ktore maju chut si pri rannej ci popoludnajsej kave, ci kedykolvek, ked ich napadne, vyliat srdiecko a napisat cokolvek na co maju chut bez toho, aby ich nutne niekto musel za to "sprdnut". Tiez som len obycajna mama, co sa riadi instinktami, co neuteka za dietatom pri kazdom zamrncani, lebo si myslim, ze aj dieta si obcas potrebuje poplakat, ved aj si potrebujem obcas slzu vyronit, aby sa mi ulavilo ... davam detom papat, ked su hladne a to, na co maju chut, priznavam, obcas sa aj otocim a stane sa nehoda, aj pred chvilou mi dcera spadla zo schodika v kuchyni, lebo som sa na sekundu otocila .... budeme mat chvilu hrcu a potom zabudneme ... ved aj o tom je zivot ... skratka robim to, co citim, ze je najlepsie, aj ked to nie je podla vzorca dokonalej matky. Vsetko, co robim robim tak, aby boli moje deti stastne, lebo ich nadovsetko milujem a myslim, ze aj oni mna, aj ked nie som "dokonala" matka 🙂 . Viem, ze tema netabukove maminy uz existuje, ale toto nie je tema o netabulkovych, ale o nedokonalych matkach, teda takych, co robia obcas aj chyby a nehanbia sa za to ...
osoby, s nevhodnymi komentarmi a poznamkami by som chcela poprosit, aby si ich nechali pre seba, kto nema chut len tak "nedokonale" pokecat, nech sem neprispieva a vyhneme sa zbytocnym nedorozumeniam 😉
@bodka70
...s tim poukazovanim je to obojstranne...
PYCHA se projevuje jak poukazovanim na dokonalost tak i na nedokonalost... 😉
Zalezi na jedinci, jakym on sam je,-jak se citive svem skutecnem ja - ne jak se projevuje okoli...
Dokonalost ma mnoho podob- pokud jsou uprimne a zaslouzene, tudiz pravdive...jsou k zavidenihodne...(pokud kladne)
Nedokonalostm ale snaha o zlepseni ci nedokonalost v ppozitivnimsmeru neni spatnam naopak...Dulezite je si uvedomovat a uznat limity...pokud nekdo sve chyby dava do popredi a rika jim "dokonalost ci obyc. nedokonalost"...pak je to PYCHA
.
@jaruska8
pockej, pockej...zastav...nebo ti nebude stacit ani velke BILE prosteradlo...
nezacinej mluvit o dokonalost ci nedokonalosti ohledne dojceni..
....
😉
to bys totiz musela zacit od podlahy;
je vubec spravne, ze dokonala zena sla rodit do porodnice?
🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 😝 😝 😝 😝
p.s.Pisu to proto,-protoze jsi "nakopla porodnici"...doufam, ze ted nenakopne nekdo mne...
takze ja (ne)dokonala konikovska kobyla mavam vsim bilym, co mam po ruce...
slo o vtip 😉
.. mame doma bordel, že neviem, kde sa otočiť skôr 😀
..v noci nespím, pretože mi to nedovolí moje bábätko..
..do školy sem-tam niečo zabudneme (mám staršiu dcérku druháčku)..
.. pokričím na muža keď je to už "nevyhnutné"..
..cez týždeň chodím po sídlisku ako mátoha..
ale cez víkend sa ráno pekne namaľujem a vysmiata od ucha k uchu si hoviem v tom našom bordelíku spolu s ostatnými šťastnými členmi rodiny 😀 (obrazne - samozrejme sa snažím udržiavať čistotu, ale bohužiaľ nestíham a nezabijem sa preto). Som prototyp nedokonalej ženy. Ale myslím, že môj muž by dokonalú ani nechcel, ani deti, pretože potom by bola aká nuda 😀 😀 😀
@irriss ,áno, presne tak som to myslela 😉
ako som už niekde písala, dokonalosť ako taká neexisuje, aspoň nie v objektívnom meradle, jedine žeby sme za dokonalosť považovali všetko to, čo je, čo existuje. v tomto zmysle sme všetci dokonalí, mimimálne v tom, ako dokonale vieme veci po.rať 😉 😲 😲 😲
ale to už sme prešli na filozofickú pôdu 🙂
@lenka.s - asi sme túto diskusiu zaviedli iným smerom, ako si chcela - predpokladám, že si len chcela "poplkať" s "obyčajnými" a "nedokonalými" babami. No ako vidíš, je to trošku komplikované, musíš presne definovať tú svoju nedokonalosť a obyčajnosť, aby nedošlo k trapasom. vieš pridá sa nejaká baba a nakoniec sa zistí, že v niektorých ohľadoch robí veci presne opačne ako ty (napr, nenechá deti ani chvíľku plakať) - no a čo potom, patrí ešte s takou dokonalosťou do nedokonalej diskusie? 😉 😀 😀 😎 😎 😎
@bodka70 nedokonalost sa neda PRESNE, cize DOKONALE definovat...to by sa potom zmenila na dokonalu. 😀 😀 😀
no asppon sme sa pobavili, takto zavcas rana 😀 😀 😀
myslim ze zakladatelke ani tak nejde o definicie...len chce trosku poklebetit o reakciach inych mamiciek {vzdy sa najdu nejake ine}...o ktorych si ona mysli, ze si ony o nej myslia, ze je NEDOKONALAAAAA 😅 😅 😅 😅
uff uz len stvorit tuto vetu odo mna chcelo usilie smerujuce priam k dokonalosti.
@alenka600 presne, zdieľam tvoje pocity. Snažím sa, aby dieťa jedlo zdravo a keď sa o tom niekde zmienim, zožnem len kritiku- najmä od mojej mamy a pripadám si ako najhoršia matka na zemi. napr. že. " a prečo jej nechceš dať rezeň?"
A čo sa týka chýb, pri dcére som sa naučila mnoho- viem určite, čo už pri druhom robiť nebudem- napríklad som rozhodnutá používať látkové plienky... už teraz viem, že budú na mňa všetci pozerať ako na chuderu 😀 A viac sa zamerať na starostlivosť o pokožku, keďže u dcérky od narodenia bojujeme s atopickým ekzémom.
Niektoré ste tu písali o pádoch... naša dcéra raz spadla z gauča dolu hlavou- proste sa prekopŕcla cez opierku- mala rok a pol a obaja s mužom sme boli vtedy pri nej- doteraz nechápem, ako sa jej to podarilo🙂 Ale nič sa nestalo, dokonca ani hrču nemala- chvalabohu.
Proste každá z nás robí všetko, ako najlepšie vie a až časom nás napadne, žo to asi šlo aj inak. Chceme druhé dieťa a ja mám ešte o dôvod viac- dokázať sama sebe, že viem byť lepšia mama, ako som bola prvý raz- napríklad nenechať sa od starých rodičov ukecať na sladkosti a kiwi v dvoch rokoch a podobne. Stáť si za svojim, ak si myslím, že je to tak správne- a vyvarovať sa chýb z minulosti... aj keď určite zas spravím iné- nevadí, človek sa učí celý život a tak to treba aj brať...
@veronika_pp ahoj presne nie sme stroje sme len ludia clovek obcas nestiha a pada na hubu to poznam upracem a za chvilu to nie je vidno 😒 no a co?ked pride niekto na navstevu a povie joj to je neporiadok ja mu odpoviem ves su to len rozhadzane hracky nic viac a prisla navsteva kukat na poriadok alebo za nami???? 🙂
ja neviem varit,aj ked sa snazim..najskor pozeram recepty na nete, potom si vsetko krasne nachystam,cela natesena zacnem varit,na konci zistim ze je z toho strasny bordel a ze sa to asi ani neda jest.moje dieta sa zaspini uz vo vytahu po ceste von na ihrisko, dovolim mu behat po travicke aj ked "tam cika havo", dovolim mu chytat do ruk lienku,aj ked je to chrobak.dovolim mu ist v novych teniskach do piesku, neobliekam mu na ihrisko nove rifle a kosielku,aby som mu potom mohla zakazat hrat sa s detmi aby sa neuspinil.tak isto mu dovolim liezt na vysoke preliezky,aj ked viem,ze moze hapat do kamienkov,ale davam pozor.ak ma s nejakym inym deculom konflikt,neham ich,nech si to skusia vyriesit sami, no a co ze placu,aj tak nevyhoviem obidvom.ze sa bacaju?no a co,huby si urcite nerozbiju.pokial to nie je vazne,nepripajam sa.a priznam sa ze mu obcas pustam rozpravky aby som si mohla nachvilku oddychnut.neutekam s kazdym soplikom k doktorovi, a ked nechce papat, prezije aj na pribinacikoch a pecivach.
Ahojte ženy konečne nejaká diskusia aj pre mna...už mám plne zuby všetkých dokonalých matiek, ktoré robia všetko 100%. Môžem sa k vám pridať?
baby, viete v čom som nedokonalá ja? Paulínke poviem, že sladkosť nemôže, nie je atď. a keď zdrhne k babke alebo na preliezky, tak ja, nevytrvalá, si dám...a niekedy aj dve 😀
@1ingrida1 akoby som čítala o sebe (akurát to varenie mi už ide - ale na začiatku žiadna sláva 🙂 ) lienky, dážďovky a všetky chronty moja dcéra zbiera a ja musím nosiť 7 decový pohár aby ich tam mohla napchať, špinavá je už pred dverami ako odchádzame z domu - a čo veď je dieťa 🙂 na všetko lezie po všetkom skáče, najlepšie sú kaluže, vonku prší?? no a čo dáme si gumáky pršiplášť a hurá von. Dokonca sa hrá v piesku kde by sa mohla vykakať túlavá mačka 😲 má soplík?? vyfúkame načo antibiotiká, doknoca jej dávam sladený čaj!!!!!! a dá si aj 3 glgy z kofoly 😲 a keď robí za niečo cirkus?? nevadí ešte jej aj poviem že ak jej to niekedy pomohlo tak nech sa hodí o zem 😀 preboha veď to je život dieťaťa a nie že to nemôžeš to sa nerobí, som rada, že taká niesom jediná 😀 len tak ďalej baby aby sme si z detí nevychovali knižkových debilov 😀
no a dnes chutnala marcipán...a chutnala...a chutnala....až z jedla za tri lyžice 😅 Celkovo je to s jedením u nás biedne, ale hovorím si, že od hladu sa ešte nikto neposr.. 😀
@majusa4444 Ja ani nevarím polievku a niečo druhé, vždy len jedno. Keď majú decká na výber, je to zlé 😅 a nakoniec si vypýtajú CINIMINIS do mlieka 😵 🙂

ahojte, skôr som sa sem nedostala som chorá ako pes, čapla som si paralen a hajde ku doktorke, smiala sa zo mňa lebo som jej oznámila že už nekojím tak nech mi dá aj čerta-diabla aby to rýchlo prešlo, keďže všetky tri deti sú choré tiež. 😝 Kokso nechceli by ste vidieť ten výbuch doma ale ja som hrozne skapatá a momentálne v práci 😝