icon

"Nedokonalé" matky

lenka.s
11. sep 2012

Zdravim vsetky nedokonale matky na MK, ktore nemaju problem sa o svoju nedokonalost podelit. Srdecne vitam vsetky maminy, ktore maju chut si pri rannej ci popoludnajsej kave, ci kedykolvek, ked ich napadne, vyliat srdiecko a napisat cokolvek na co maju chut bez toho, aby ich nutne niekto musel za to "sprdnut". Tiez som len obycajna mama, co sa riadi instinktami, co neuteka za dietatom pri kazdom zamrncani, lebo si myslim, ze aj dieta si obcas potrebuje poplakat, ved aj si potrebujem obcas slzu vyronit, aby sa mi ulavilo ... davam detom papat, ked su hladne a to, na co maju chut, priznavam, obcas sa aj otocim a stane sa nehoda, aj pred chvilou mi dcera spadla zo schodika v kuchyni, lebo som sa na sekundu otocila .... budeme mat chvilu hrcu a potom zabudneme ... ved aj o tom je zivot ... skratka robim to, co citim, ze je najlepsie, aj ked to nie je podla vzorca dokonalej matky. Vsetko, co robim robim tak, aby boli moje deti stastne, lebo ich nadovsetko milujem a myslim, ze aj oni mna, aj ked nie som "dokonala" matka 🙂 . Viem, ze tema netabukove maminy uz existuje, ale toto nie je tema o netabulkovych, ale o nedokonalych matkach, teda takych, co robia obcas aj chyby a nehanbia sa za to ...
osoby, s nevhodnymi komentarmi a poznamkami by som chcela poprosit, aby si ich nechali pre seba, kto nema chut len tak "nedokonale" pokecat, nech sem neprispieva a vyhneme sa zbytocnym nedorozumeniam 😉

mimikas
12. sep 2012

ked si citam zopar prispevkov tak sa citim konecne normalna zena a nie nejaka nemozna ona......, co nic nezvlada, varim len raz do tyzdna a to take mnozstva ako pre armadu a potom vsetko zmrazujem aby som nemusela nahodou varit este raz, nezehlim, len pre maleho, doma beham v teplakoch, nelestim zrkadla lebo maly ich zacapka za 5 minut, obcas mam mastne vlasy a este vela inych nedokonalosti ale zato mam kopec casu na svojho syna a muza, takze mi to takto vyhovuje 😀

mimikas
12. sep 2012

@achesa my pouzivame latkove plienky a su dve skupiny ludi, jedna sa ma pyta ze ci som normalna a druha si mysli ze som normalna pretoze ich pouzivam, 😖

zofiac
12. sep 2012

@mimikas a
A že šetríš prírodu a nezaťažuješ životné prostredie nenapadne nikomu??? 😠

mimikas
12. sep 2012

@zofiac ojedinele to niekomu napadne, prekvapivo bola velkym spustacom celeho latkovania moja mama, ale vela ludi sa na mna pozera akoby som spadla z velkej vysky na hlavu, ale ja to neriesim, hlavne ze je spokojne dieta, mali sme velky ekzem, ale ako latkujeme tak so to velmi upravilo 😀

achesa
12. sep 2012

@mimikas no veď, práve aj ja som sa tak rozhodla kvôli ekzému. Dcéerka ho má a pri druhom- ak sa podarí- ho tiež predpokladám ☹ takže radšej preventívne zahájim boj proti ekzému už pred jeho prejavením 😀

majusa4444
12. sep 2012

@zofiac no ja varim obe obe jedla avsak nie vzdy jedia vsetko ako maju ze obe...a potom ak sme u mamy alebo svokry by si mala pocut ze aka som taka som ze su rozmaznany ze ich neucim jest vsetko... ale tak nie vzdy je po chuti a daju si jedno..no a co... aj ja ked nieco nelubim dam si len akoze malo.. a mna ako dieta nutili jest jedla co som neznasala a dosiahli nieco?? nic... aj tak som to nezjedla lebo ma to naplo a potom som len dostala a nejedla som ine .. ja to nedokazem robit lebo viem ze ked daco nechuti tak nechuti... jedia ovocie zeleninu aj druhe vedia zjest polievky menej ale aj t je volaco a to ze nelubia kazde jedlo tak na tom nic zle nevidim..

majusa4444
12. sep 2012

ale maminy dobre sa to tu rozbehlo a este lepsie cita :D ma to tak normalne zahreje na dusi ze nie som sama nedokonala 😲 ze je ovela viac maminiek co jednoducho vedia aj zlyhat alebo sa jednoducho pre deti na vela povinnosti vykaslat 😎

lenka.s
autor
12. sep 2012

@majusa4444 tiez ma potesilo, ze nie som jedina, a ze ste ma v tom nenechali samu 🙂

a priznam sa, ze dnes som si povedala, ze si dam oddychovy vecer, deturence spia, tak si s vylozenymi nohami pozeram carodejovho ucna 😅

majusa4444
12. sep 2012

@lenka.s a ja pozeram modre z neba 😢 a to mam plny kos na zehlenie a nestihla som umyt dlazku 😅 ale tak rano stiham ked bude muz s detmi 😎 musim aj jeho vyuzit ked sam od seba sa velmi necini 😉

lenja01
12. sep 2012

@lenka.s Leni dobra tema, ako pisu aj niektore maminy, konecne sa tu necitim ako zla alebo nedokonala matka len preto, ze nieco nemam na 100% (ci uz varenie, upratovanie, alebo to, ze necham maleho nech si na ten zadocek spadne, ved druhy krat si da pozor, zatial to krasne vidim, ked raz spadne, druhy krat si dava bacha a o to mi ide)

jaannuusskkaa
12. sep 2012

Perfektna tema 😀 😀 😀 nieco pre mna lebo uz ma boli hlava z tych supermamiciek ktore suuuu dokonale 🙂 ja niesom a nehambim sa za to 😎

fialkaa
12. sep 2012

tiez sa sem hlasim, konkretne do podskupiny nedokonale - lenive mamy. neobskakujem cely den synatorovi okolo zadku, za co sa mi on odmenuje tym, ze sa sam prehra aj cele hodiny. samozrejme, ze ho viackrat za den napadne, ako by som mohla vylepsit jeho hru, vtedy sa zapojim, ak mam prave cas. ale zato mam riadnu uchylku na poriadok, no co uz, to nebudem rozpisovat.

elzu
12. sep 2012

@irriss Fakt jo? To je zajímavé s těmi 15ti minutami 🙂 Popravdě, z vyrůstání v Itálii by mě asi šlehlo 🙂 sama jsem prolítala dětství venku po dvorcích 🙂 a kdy si ti puberťáci stihnou dávat potají pusy? A kdy si tvoří party a kujou pikle? 🙂 Musí být asi ultra rychlí, když na všechno mají jen těch 15min :D ba ne...právě tohle mi chybí u nás v Praze-to, že bych Johanku nemohla "jen tak vypustit ven"...a tak se těším, až odsud vypadnem 🙂

1ingrida1
12. sep 2012

@lenka.s ja som jedlo prestala na ihrisko nosit odkedy mi maly prestal papat.. teraz uz len nejaku drobnost a pitie.

1ingrida1
12. sep 2012

@montry no ja som to pochopila takto 🙂 neviem ako ostatne

amouramour
12. sep 2012

mila tema🙂ja uprimne tiez nemam az tak rada dokonale knizkove maminky...navyse v tych knizkach je vsade vsetko inak kazdy rok🙂ja som za vychovavanie instinktivne samozrejme vyhybanie sa extremom...pre vacsinu mamiciek som asi uplne nedokonala matka, kedze uz chodim do prace🙂ale moje dieta je chodiaca spokojnost a spokojna som aj ja,,,🙂

elzu
12. sep 2012

Když mi bylo asi 16 let, mívala jsem dost filozofických chvil, psala jsem si deník a dodnes si pamatuju, jak osvobozující a odlehčující pro mě bylo, když jsem si s plným vědomím napsala na celou stranu-KAŽDÝ ČLOVĚK JE DOKONALÝ!
Někdy je fajn se na věci podívat úplně jinýma očima-přehodnotit kritéria, která "mají dělat" člověka dokonalým, protože neexistuje nic, co by naši dokonalost mohlo zdokonalit, protože v hloubi sebe sama máme úplně vše, co potřebujeme! Jen je třeba to objevit! 🙂

P.S.1 přidávám fotku našeho obýváku 🙂 mně se pro změnu dneska vůbec nic nechce-ani psát referát do školy, ani uklízet-což je očividné... :D ale zítra se mi chtít bude! :D

petraxy6
12. sep 2012

@elzu 😀 😀 😀 ja asi zajtra nafotím našu obývačku a asi pojdem cestou od kuchyne, aby ste mali prehľad 😀 😀 😀 😀 . Ty máš oproti nám ČISTO 😉

elzu
12. sep 2012

@petraxy6 🙂 🙂 🙂 já jsem to fotla jenom pro legraci, ze sedačky, kde zrovna sedím u notebooku a brouzdám, místo abych to tady aspoň trochu hodila do gala...ale mívám dny, kdy se mi nechce absolutně nic, jsem jak leklá ryba a dnešek je jeden z těch dní 🙂

petraxy6
12. sep 2012

@elzu no ja som dnes tak rozmýšľala 😀 😀 😀 😀 a prišla som na to, že cca 25 dní v mesiaci musím upratovať a 5 dní chcem (t.j. vtedy keď mám menzes) 😀 😀 😀 😀 to už všetci vedia kedy budem mať 😀 😀 😀 😀
Ja niekedy neupratujem večer, lebo načo, keď mi to hneď zrána malá Zara dá do "pôvodného stavu" 😎 😎 😎

elzu
12. sep 2012

@petraxy6 😀 máš nejoriginálnější menstruační kalendář, o jakém jsem kdy slyšela 😀 Johanka miluje, když uklízím, protože si vždycky všimne něčeho, co hrozně nutně potřebuje-uklidím panenku-musí ji mít-uklidím plyšovou žábu-musí mít žábu... 🙂 klasika 🙂

petraxy6
12. sep 2012

@elzu 😎 😎 😎 A ja milujem, keď krvopotne narvem hračky do nejakého úložného boxu, príde pani vedúca a za pár sekúnd je to vysypané 😠 😠 😠 😠 a po chvíli roznesené po celom dome 😠 😀

suzzi_
12. sep 2012

super tema, zdaleka nie som dokonala a tesi ma vidiet ze nie som jedina. domacnost nezvladam a to mam len jedno dieta. kdesi som citala: 'bordel v byte, stastne dite'. ucim sa upratovat s dcerkou v zavese, ide to pomaly... 🙂

elzu
12. sep 2012

@bodka70 Až zpětně jsem se dočetla k tvému příspěvku a vidím, že jsi mě filozoficky předběhla 🙂

zanet94
12. sep 2012

Ahoj nedokonalé mamičky, aj ja sa k vám radím, pri dvoch deťoch som všetko zvládala, ale zrazu prišlo neplánované tretie bábo a svet je hore nohami. Nestíhame absolútne nič, syn je druhák a učenie je kalvária. Škôlkarke sa venujem najmenej /žiaľ/ a bábätko si vyžaduje najviac času. Dúfam, že sa to nebude zhoršovať.Upratovanie u nás riešime na poslednom mieste, prvoradé sú deti, aby boli naučené, doma navarené a oprané.

dejnas
12. sep 2012

asi to už mnohé z vás poznajú 😀

jednoznačne, po vzhliadnutí tohto videjka, môj manžel prestal na mňa zazerať, ako "ruším večernú pohodu" tým, že v neskorých hodinách vyťahujem z práčky prádlo a vešiam ho na sušiak v obývke, skladám a upratujem to čisté opraté, umývam riad, či vytiahnem v prípade nutnosti vysávač, atď atď ... (totižto pri 2 deťoch s odstuppom 17,5 mesiaca mnoho týchto činností nemám šancu vykonávať v regulérnom t.j. dennom čase), obmedzil frfľanie a s úsmevom, či skôr úškrnom na tvári, začal chápať moju "nedokonalosť"

P.S: následne som zaznamenala nárast jeho pomoci pri výkone spomínaných i nespomínaných činností, a to z vlastnej iniciatívy 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=1n3KtvCs1pA
elzu
12. sep 2012

@dejnas PECKA! 🙂 hit zítřejšího dne! 🙂

pastelka74
13. sep 2012

Veľmi dobrá téma....podobná tej,ktorú nedávno uzamkli...."netabulkové mamičky"...držím palce,aby vám vydržala čo najdlhšie..prečítala som si všetko a kopec názor zdieľam,lebo ani ja nie som otrokom svojho bytu....a ked sa niekomu u mňa nepáči,nwmusí ku mne chodiť....svoj voľný čas,venujem svojim babám a svojej zálube....navarené mám vždy,a ked nie,riešim to u brata v pizzerii, 😉 upratané ako-tak,mám dvoj ročnú dcérku....hračky sa u nás povaľujú po celom byte....spracem ich vždy večer,aby sa muž neprizabil,ked ide v noci na vecko.....už raz skočil na kocku z lega 😀 😀 😀 😀 .....viete si to určite predstaviť akú táto akcia nabrala reakciu.... 😀 😀 .....je škoda,že po čase sa vám sem pripletú babenky a začnú vetu...je to len môj názor..... 😝 😝 😝 ...a spustia svoj repertoár o alergiách,roztočoch....a pod....Nedajte si uzamknúť túto tému...bola by to škoda!!!! 😖

gazovicka
13. sep 2012

caute babule, drzim palce vsetkym "nedokonalym", ktore sem prispievaju... uz mate sukromku?

sandy84
13. sep 2012

@pastelka74 sa mi velmi paci tvoj prispevok. akoby si mi ho vybrala z mojich ust. Este nemam hracky po celom byte, ale pri mojom syncekovi samozrejme aj to pride.