Nedvíham cudzie telefónne čísla
Je zlé pokiaľ nedvíham cudzie čísla? .. neustále mi niekto volá, som z toho na nervy, x čísiel za týždeň a ani jeden som neprijala. Je to zle? Alebo?
@hiro ty mi nerozumies. Ja hovorim nie o niekoho rpaci volat ci pisat spravy, ale o tom, ze institucia, ktora ti vola, hned vie tvoju spatnu vazbu. Ak ti vola skola, ze tvoje dieta prudom vracia a odpadava, hned sa dozvie, ci letis prenho, alebo ho nechaju trapit sa na kresle na sekretariate alebo mu zavolaju sanitku. Ak mi vola policia, nech si preparkujem auto a ja im poviem, ze ano, do 10minut som tam, tak vedia, ze toto konkretne auto odtahovke zatial odtiahnut nedaju. Chapes? Ja teda v tom vidim len vyhodu. Ak mi dakto napise spravu a ja som zavalena v praci robotou, casto si u precitam az o par hodin. Ale telefon zdvihnem. Vzdy! Lebo viem, ze to moze byt urgentne. Ak volam na urgent, ano, ich praca je to zdvihnut, ale zaroven aj ja sa dozviem, ze sanitka je na ceste alebo ze pride az o hodinu a radsej nech ideme na pohotovost sami.
Ani ja 🤷♀️ a nevidím na tom nič zlé
Ja dviham len v čase keď viem ze mi môže volať lekárka /učiteľka /banka/práca. V poobednych hodinách a keď mám deti doma nedvíham
Sused spáchal samovraždu, vyskočil z okna. Policajt na ulici vonku telefonoval z mobilu jeho matke v inom okrese. Nedvíhala mu telefón.
Zo vzdialenej rodiny povedala že boli pobúrený keď sa o tom dozvedeli, až keď ich úrady žiadali zaplatiť za kremáciu.
@maranco Takže policajti od doby úmrtia až po pohreb neboli schopní vypátrať matku žijúcu v inom okrese, navštíviť ju osobne (čo by som považovala za omnoho vhodnejšie ako telefonovať), ani napísať e-mail, SMS, list, ani kontaktovať iných príbuzných, či už priamo, alebo cez susedov, alebo zamestnávateľa. Ale úrady sa k správnej adrese, aby mohli doručiť účet za kremáciu dopracovali. Neviem, či sa na tejto historke smiať, či plakať.
@annm81 boli pobúrený z toho, že keď treba platiť tak ich vedia nájsť
a ďalšia skúsenosť v rovnakom období, známej v piatok večer zobrala otca sanitka do nemocnice a v nedeľu šla nahlásiť na políciu jeho nezvestnosť lebo jej nedvíhal mobil, ani doma ho nenašla, potom zistila, že je v bezvedomí v nemocnici.
Zdravotníci sa vyhovárali na políciu že od nich si prevzali pacienta tak mala informovať polícia a polícia že im ho odovzdávali ešte pri vedomí tak mali informovať zdravotníci.
No a je to ... uz som dal telefonne cislo doktorom...

@hiro to je možno tým, že nie si žena. My sme zvyknuté pamätať si aj to, čo je treba v práci, aj to, čo je treba doma. Ja mám tiež prácu náročnú na pamäť a aj tak si pamätám, že idem budúci piatok k lekárovi. Keď musíš, tak musíš.