icon

Nekonečný príbeh s prádlom

28. aug 2021

Pekny vecer.
Dajte mi prosim vas tipy a triky ako to robite, ze popri praci zvladate este aj pradlo? Som druhykrat tehotna, par tyzdnov uz lezim a robim toho pomerne malo kvoli zdravotnemu stavu, ale co vobec nezvladam je spinave PRADLO. Doteraz som prala a zehlila vsetko...kazdy den. Uz vsak rezignujem a potrebujem vase tipy a triky.... nemam susicku, ale ak mi to pri 2 malych detoch tak extremne pomoze, som ochotna kupit si ju. Absolutne uz nemam chut stat nad zehliacou doskou a stale len zehlit do nekonecna...Kolkokrat periete do tyzdna? Zehlite? Skladate ihned? Kolko ks oblecenia maju vase deti, vy? Poradte prosim hocico....toto nam robi doma stale najvacsi bordel...

Strana
z4
buzby
30. aug 2021

@fantaghiro21 ja nezvyknem podráždene reagovať, ale ty máš vyjadrovanie na úrovni malého dieťaťa a už vôbec nechápem, prečo reaguješ ak ty radu nežiadaš. Mne môj systém funguje, veď ani umývačku nezapínam len raz za týždeň. Nie každý musí robiť tak ako sa akurát tebe páči.

fantaghiro21
30. aug 2021

@buzby nie si tak trochu nedotkliva alebo tehotná?
Ale ďakujem, ja budem rada stále dušou dieťaťa ako zakomplexovanou zrudou.
V diskusii sa odkedy nediskutuje a nemôže diskutovať? 🙄

luccija
30. aug 2021

Nič nezehlim iba max mužovi košele na poradu raz za 3m.Teraz máme sušičku, ale nezehlila som ani predtým.Susicka mi uľahčuje život od jari do jesene susim vonku.Uz si neviem predstaviť mať 2 sušiaky doma osušky, posteľné prádlo...beriem 3x do týždňa cca

buzby
30. aug 2021

@fantaghiro21 toto je presne odpoveď, ktorú som čakala. Prajem veľa šťastia v živote a pevné nervy okoliu.

fantaghiro21
30. aug 2021

@buzby.....a tak si potom hus odkráčala, mysliac ze je labuť 🤣🤣

h2
30. aug 2021

@fantaghiro21 Nerozumiem, o čo Ti ide. Mne osobne príde tiež logické prať každý deň (alebo ani nie úplne každý) a hneď si to zavesiť a potom poskladať, kým je toho málo. A hlavne, ak niekto nemá kam vyvesiť naraz 5 práčok. A ak by aj mal, vždy je lepšie venovať prádlu 20-30 minút denne, než 3 hodiny (alebo viac) v ten jeden deň. To je ale len môj názor, Ty môžeš mať, samozrejme, úplne iný a môže Ti vyhovovať iný systém. Napriek tomu netreba zosmiešňovať a urážať človeka, ktorý perie iným spôsobom, než Ty. ☮️

fantaghiro21
30. aug 2021

@h2 a co je pre teba zosmiesnovanie a urážanie?vysvetli mi prosím.
Pokial je to diskusia a vyjadrovanie argumentov, tak potom neviem, co očakávas od diskusie.
Ci to mam teraz brat nedotklivo, ze si si vyjadrila názor a brat to ako zosmiesnovanie a urážanie? 🙉🙉🙉

alazala
30. aug 2021

Ženy vy čo periete každý deň?? Ja mám 4 deti, kým bola najmenšia bábätko a väčší pubertaci v pohode som prala raz za týždeň. Cca od 15tich si deti perú samé!

lopka1313
30. aug 2021

@alazala wow, no ja mam 30 rokov a ked som u nasich na navsteve, tak mi stale perie mama :D boli pokusy o zmenu, ale potom je taka, ze ona chcela este toto alebo tamto dohodit, mala som pockat kym pride z prace a prezlecie sa a tak... dokonca tento tyzden (boli sme u nich na tyzden na dovolenke) prala aj mojmu priatelovi, rovno jej to daval do pracovne, ze teta, mozte mi oprat, co som mal na rybacke... Aj mne sice priatel najskor doma povedal, ze si operie aj sam, ale pride mi logickejsie, ked sa perie spolu pre viac ludi. Pretoze ak triedim pradlo a mam 3 biele tricka, ale priatel ma 10, tak to hodim spolu a vyperiem to skor, neperiem naprazdno a ani si nezafarbim biele od inej farby 🙂

lopka1313
30. aug 2021

Inak sme dvaja, periem tak 2-6x tyzdenne, podla toho, kolko mame prave plnych kosov na pradlo. Ked prezliekam postele, tak je to kludne aj 3 pracky naraz (mame po viac vankusov aj paplonov). Ibaze mame pracku len na 5 kg. Je to fajn pri bielom, lebo toho mam fakt malo a obcas na naplnenie kosa s bielymi trickami/satami cakam aj par tyzdnov... Take cierne vsak kludne preriem aj 2x tyzdenne, ked sa nazbera. Inak uprednostnujem prat 1-2 pracky denne, aj ked samozrejme po dovolenke alebo víkende niekde mimo mam tych pracok ovela viac denne... Nezehlim (jedine nohavicky zo zdravotnych dovodov a ruska cca raz mesacne kopku), vytriasam a vesiam cez 2 snury.

h2
30. aug 2021

@fantaghiro21 Tvoj komentár zo včera 11:45, ktorý sa začína "to čo je za logika". To považujem za zosmiešňovanie. A Tvoj komentár dnes z 10:16 o zakomplexovanej zrúde a o 10:30 o husi považujem za urážanie. Stačí to, ako vysvetlenie?

nikiki29
30. aug 2021

Ja neznášam žehlenie 😓 kupujem veci, ktoré sa málo alebo vôbec krčia a je to oveľa lepšie. A sušička mi strašne pomohla… no a keď náhodou mám niečo trochu pokrčené, tak to pred nosením postriekam rozprašovačom čo robí len jemnú hmlu, nechám na vešiaku alebo na tele uschnúť minútku a tadáá hotovo. Rovné. 😂😂 Samozrejme s blúzkou do práce sa to nedá, ale typoch pár vecí už nejako zvládnem 🤷🏻‍♀️ a nežehlím ani uteráky a kuchynské utierky (ach mama by ma zabila keby to vie 😂)

sono2
30. aug 2021

Ja teda žehlim stále a mam dve malé deti.
Bordel určite nemám ani neperiem trikrát do dňa.
Mám práčku na 9 kg čiže náš kôš mam tak na 3 práčky.
Periny každý týždeň mením a moje deti nie sú špinavé hlava nehlava takže sa to dá.
Na prádlo si potrpím. Fľaky atd. Čiže aj ručne predpieram a tak. Da sa to
Sušičku nemám
Mám na balkóne šnúry pod plafonom na vyťahovanie dve sady za sebou
Suším tam absolútne celoročne
Aj zima

sono2
30. aug 2021

No a my máme väčšinou blede oblečenie a muž do roboty čierne.kvôli farbám viac práčok ale nie vždy
A používam tie utierky čo zabránia prípadnému zafarbeniu
Utierok mam kvantum čiže tie idú všetky raz mesačne
Posteľné mam len biele uteráky tiež

mnamko
5. sep 2021

@aaao používam nato z DM ku také servitky

Strana
z4