Nemáme žiadnych kamarátov

2. júl 2020

S manželom som spolu 10r. Milujem ho, život s nim je krásny. Deti ešte nemáme. Ide o to, že pred tým, ako sme sa dali dokopy, ja som chodila s jeho najlepším kamarátom a on s mojou najlepšou kamarátkou 😀
Dali sme sa ale dokopy až keď sme sa všetci porozchadzali takže žiadne podvádza nie ani nič. No aj tak.. Začiatky boli ťažké, nakoľko sme boli veľká partia, dako sa to muselo rozdeliť a nakoľko sme sa necítili už dobre v spoločnosti týchto ľudí, stiahli sme sa a boli jeden pre druhého. No a dnes, nemáme žiadnych kamarátov. Občas mi to chyba, s partiou si ísť sadnúť niekam, niekam vyraziť a tak. Ako mám brata a on ma manželku, tak s nimi sme často. Ale okrem nich nikoho takého nemáme. Je to v pohode podľa vás? Vy to ako máte? Ja nemám ani dáke kamošky, všetko to už prešlo a s nikým som neudrziavala dáky kontakt.

lindusss2016
2. júl 2020

No nie je to podla mna v pohode, ved pises, ze ste spolu 10 rokov, to je dost dlha doba, aby ste si nasli ine priatelstva. To akoze podla vasej logiky, kto sa v dospelosti orestahuje do ineho mesta, nema mat uz nikdy ziadnych kamaratov. Alebo teda nerozumiem, ako sa vam podarilo za 10 rokov nenadviazat ziadne socialne kontakty 🤷‍♀️

deti95060810
2. júl 2020

ako je to u nás? Mám pocit ,že už nemôže byť osamelejších ľudí ako sme my dvaja s mm....je to dané deťmi aj starosťami s rod. príslušníkom....😉
vôbec nežijeme svoj život resp. život aký by sme chceli...

h2
2. júl 2020

@deti95060810 Tak nám práve kvôli synovi pribudli noví kamaráti: rodičia jeho kamarátov. 😁 Ale je pravda, že zase s tými predošlými kamarátmi sme teraz menej. Každopádne, byť celkom bez kamarátov 10 rokov si neviem predstaviť.

laguna28
2. júl 2020

My sme s tým tiež tak. 10 rokov spolu. Keď sme sa presťahovali do domu v meste tak sme okolitých susedov s rodinami pozvali na guláš. Všetci sa tam postretavali, vypili si, zajedli a bavili sme sa do polnoci. Všetci nám ďakovali, že taký pekný večer už dávno nezažili a my sme tak získali nových ,, priateľov,,. Podotýkam, že sa to dialo celé na ulici, resp. na trávniku pod stromami a na tomto mieste sa ročne dva tri krát takto stretávame. Vlastné sme zaviedli takú tradíciu ,, susedské stretnutie,,. Úžasná partia vo veku od - 2r. do 80+.

jankapepe
2. júl 2020

To ste 10 rokov žili na mesiaci?
Susedia? Kolegovia? Rodina? Práca? Záujmy? Koníčky? .....

dkethe
2. júl 2020

Su ludia co sa zaobidu bez bohateho spolocenskeho zivota. To je mozno vas pripad, mozno ste spokojni, len teraz vymyslas (nie v zlom to myslim). Nove vztahy ste nenadviazali, stare nemate. Ja si zas par starych, este od SS hyckam, vztahy treba pestovat, inac zaniknu. Ale nove nemame, tiez sme vacsinou sami.

andrea_82
2. júl 2020

my tiež nemáme žiadnu partiu. Maximálne tak s mužovým bratom a jeho rodinou. Každý z nás má svojich známych, ale s nikým sa bližšie nestretávame. Niekomu to proste nechýba, rodina mu stačí.

marygk
2. júl 2020

Ahoj, toto je veľmi individuálna vec. Niektoré páry sa potrebujú stretávať s inými pármi. A niekto to nepotrebuje vôbec. S manželom to nepotrebujeme vystačíme si samy. Máme veľa koníčkov, radi trávime čas spolu. Ale my sme ani pred manželstvom nevyhladavali partie.

sunny8
2. júl 2020

Je to v pohode aj nie je .. podľa toho aká si povaha. Sú ľudia čo priateľov a spoločenský život nepotrebujú sú takí ktorým stačí niekam vyjsť raz za čas a sú takí ktorí musia byť nonstop niekde po zurkach chatách a podobne. Je to vaša vec každému vyhovuje niečo iné. 🙂

gelifil
2. júl 2020

prúser je, keď jeden potrebuje a druhý nie...

retatka
2. júl 2020

@gelifil Presne tak ,problém nastáva často keď jeden je extrovert s bohatým spoločenským životom a druhy introvert čo nepotrebuje takmer nikoho ..
Autor Zvláštne,že ste žili kontaktami ,takze ste ich vlastne potrebovali roky a zrazu ste sa odstrihli a za 10 rokov si nenašli žiadne nové kontakty.Bud som spoločensky alebo nie.A vy ste zrejme boli take typy ...toto nepochopím ako ste teda mohli žiť 10 rokov bez kontaktov .

tami2014
2. júl 2020

@deti95060810 toto je aj nas pripad. My sme sa navyse prestahovali z mesta na dedinu a hoci je tomu pomaly 6r, nevieme zapadnut. A uz sa ani nesnazime. Ja som introvert, mne to vobec nevadi, priatel je extrovert jemu to chyba. Nuz ale radsej sa nestretavat s nikym, ako s niekym, s kym si nerozumieme.

hettinka
2. júl 2020

Mysme spolu 20 rokov a tiež nikam nechodíme s partiou, ani na návštevy. Časť kamarátov sa rozviedli a našli si nových partnerov, majú iné záujmy, partnerov už nepoznáme. Časť sa odsťahovali, zmenili prácu a majú malo času, alebo majú deti v úplne inom veku a tým pádom trávia voľný čas inak ako my. Stretávame sa s rodinou a ak niekam ideme, najradšej sami. Sadnúť si chodíme s kolegami.

momusik
2. júl 2020

Tiez nemame nikoho takeho,ja sa stale sklamem v kazdom,a ani sa mi nechce prisposobovat a robit si programy s niekym nedaj boh este chodit spolu na dovolenky,mne nechybaju priatelia vobec,v robote som medzi ludmi tam si aj posrandujeme zarehoceme to mi staci

saluda
2. júl 2020

Máte deti? My sme sa pred rokmi prestahovali, ale nastastie na miesto, kde sú všetci prisťahovalci, takže od začiatku mala väčšina susedov záujem nadviazať kontakty. Ďalšie priateľstva prišli s nástupom deti do škôlky, ďalšie maminky, ktoré boli vtedy tiež doma na materskej. Teraz tu máme kopu známych, kamošov, ale moje 2 naj naj kamošky ostávajú naj naj. Najprv sme sa stretávali kvôli deťom, pridali sme narodeninové oslavy deti, potom večerné výjazdy iba nás troch na vínko a čerešnička je každoročný víkend v našom srdcovom mestečku. Iba my tri bez deti a bez chlapov. Deti sa stále kamarátia, po rokoch sme dokopali aj tatinov, najprv návštevy doma a teraz už aj spoločné rodinné chaty a kopať ich do toho už vôbec netreba. Milujem to takto, aj keď mám obdobia, kedy chcem byť sama aj celé týždne. Každý to má nastavené inak a ak vám to takto vyhovuje, tak nerieš. Ak ti chýba spoločnosť, nájdite si koníčky, kde stretnete iných ľudí. Môj manžel chodí hrávať futbal, ja mám zase jogu.