Kde nájsť skutočných priateľov v dospelosti?
Ahojte.
Niekedy mi chýba spriaznená duša – niekto, kto je jednoducho na rovnakej vlne. Keď som bola mladšia, mala som veľa kamarátov, ale postupom času sa naše cesty nejako rozišli a vzťahy ochladli.
Najlepšia kamarátka zo základnej školy si začala s mojím vtedajším frajerom. 😅 Niektorí kamaráti odišli do iných miest za školou či prácou a postupne sme stratili kontakt. No a keď som sa vydala a mala dieťa, zasa sa prirodzene zmenil môj život. Kamarátky bez detí ma buď trochu vyčlenili, alebo pokračovali v diskotékach, párty a podobných aktivitách, pri ktorých by som sa už dnes necítila úplne komfortne.
S jednou bezdetnou kamarátkou sa síce sem-tam stretneme, ale väčšinou sa náš rozhovor točí okolo toho, ako je sama, a úprimne mi tam chýba taká tá vzájomnosť.
Rada by som si preto našla niekoho „na mojej vlne“. Nie iba mamu z ihriska, s ktorou prehodíme pár viet o deťoch a tým to skončí, ale skutočnú kamarátku, s ktorou si budeme mať čo povedať, budeme sa vedieť zasmiať, zveriť sa jedna druhej a možno si časom vytvoríme naozaj blízky vzťah.
Od septembra ide syn do škôlky a ja sa vraciam do práce, takže aspoň tam budem mať viac kontaktu s ľuďmi.
Ale moja otázka znie – kde si nájsť nových priateľov v dospelosti? A hlavne takých, ktorí nechcú iba povrchné „ako sa máš – dobre“ vzťahy?
Z rodiny všetci bývajú ďaleko, okrem jednej švagrinej, ale tá momentálne rieši hlavne mimozemšťanov, takže ani tam to asi nebude úplne ono. 😂👽
Budem rada za vaše skúsenosti. Kde ste si našli skutočné priateľstvá po tridsiatke, po deťoch alebo po návrate do práce? ❤️
@anonym_autor V práci. V každej jednej práci, kde som kedy bola, som si našla nejakú kamarátku a v kontakte sme doteraz, hoci už pracujem inde.
@anonym_autor ved prave z tej mamy z ihriska ak si sadnete sa moze stat vacsia kamaratka ak niektoru mas s ktorou sa bavis skus nabuduce nieco navrhnut mimo ihriska, ci nepojdete napr na najaku detsku akciu alebo teraz kym je este teplo na zmrzku, mozno kupalisko, prechadzku... Pokial vies citat rec tela tak vela ti napovie, ak odmietne ci to bolo preto lebo naozaj ma nieco ine alebo zo slusnosti jej zacne srotovat nejaka vyhovorka v hlave. Inak kamosky vies najst v dospelosti okrem prace najlepsie tam kde travis najviac volneho casu. Takze ak u teba to bude detske ihrisko, skolka, mozno nejaky kruzok tak tam najskor najdes kamosku. Ked budes mat cas chodit aspon 1-2x do tyzdna na nejake skupinove cvicenie do fitka tak tam... Len netreba cakat, ze okolie bude iniciovat nejaky kamaratskz vztah ale netreba ani prilis otravovat jednoducho mat zdravu hranicu po ktoru sa pokusit skamaratit ked to nevyjde nesilit.
V praci, ja teda aj na tom ihrisku pri skolke, pripadne na detskom plavani a tak 🙂 ale vlastne z kazdej prace som si "odniesla" aj jednu blizku dusu.
@anonym_autor Odkiaľ si? Teraz každý píše anonymne, tak ako sa spriateliť?
Mne tiež chyba nejaká kamarátka,odsťahovala som sa niekam kde nikoho nepoznám,ihrisko tu moc nemáme čiže nemám ani kde stretnúť kamošky,všetky krúžky sú ďaleko🙈mám jednu kamarátku keď chodím k našim sem tak ideme s deckami von ale to nieje ono, v práci sú skôr kolegovia aj to 50+ a nemám si s nimi vo povedať,tiež s tým dosť bojujem len som introvert a neviem sa len tak s niekým dať do reči
Ja som si našla kamarátky v práci, od 18tky som robila v 4 firiem a z každej mám kamarátky čo sme v kontakte. A potom ako nastúpili deti do školy tak s niektorými mamičkami sme sa skamarátili.

@anonym_autor ja som si našla práve v práci. Kamarátky z detstva sa tiež už rozutekali, zo školy mi ostala len jedna dobrá kamoška, a tá žije v Rakúsku, ale v práci som si našla dobré kamarátky, aj keď už ani jedna nie sme na tom pracovisku, stále sme v kontakte, aspoň cez telefón, osobne už menej, lebo každý toho má dosť, ale zvykneme aspoň na kultúru spolu chodiť, občas na obed....