Nemecko a potrebné vybavovačky
O 2 týždne idem byvať do Nemecka, k rodine ktorú poznám. Nemyslite si že na webe som nehladala odpoveď,hladala ale nenašla. Viem ak chcem sa prohlasit na prech.pobyt teda zaregistrovat sa potrebujem najomnú zmluvu. Čo ale ak idem rodine, ktorá tú zmluvu má s majitelom. O mna musí vedieť aj majitel(teda realitka cez ktorú ten byt maju) Musí vydať suhlas on, či stačí nekaký člen s tej rodiny? Ďakujem.
Pokial si dobre pamatam, my sme nedavali m9je meno majirelivi, ked som sa stahovala k manzelovi, ale na prihlasenoe na nebeneohlsitz potrebujes jeho suhlas
No mame pruser. Je odmietnuty aby som sa zaregistrovala na ich adresu, lebo byt ja mely pre 4 osoby(inac je to blbost, ved som tam bola, uplna pohoda-ale zakon taky dementny).Mame v okoli iny clenovia z nasej rodiny.Inde mat adresu a inde byvat je protizakonne/trestne. Takze som v pci. On prave preto odmietol posledne 2 mesiace(po skole) riadne zamestnanie, a robil len ciastocne zazkoky, aby sme mohli potom spolu hladat a ist robit. Takze bez prac.zmluvy ani on nedostane byt.Ja bez adresu pracu. Cele zle. Nieco nasetrene ja mam, ak by som dostala slub na pracu po nahlaseni, a ak uvedieme ze prachy na zaciatky mame sa da zohnat nejake byvanie? Ci co by sa dalo robit inak? :( :( :(
No, ano, v de je presne urcene kolko m2 je na jedneho obyvatela bytu...inak nedostanes pobyt...myslim, ze prachy ti moc nepomozu...potrebujes min.3xnajom, aj nie 6x plus najom...ale to asi nepomoze...
a keby sa aj nasla byt, bez prac.zml. nic :( 😢 zatial budem tam neviem dokedy, no bude musiet najt sam to zamestnanie. Bohu zial az teraz som to zacala zistovat, uz by to bolo vyriesene 😭😭😭

@sivi1885 ah sivi s tym ti neviem poradit🙂 ale skor ma napadlo ak ides sem byvat🙂