icon

Nemecko schválilo zákon uľahčujúci tranzíciu pre deti

16. apr 2024

ktorý uľahčuje zmenu mena a rodovej identity, pre deti od 14 rokov bez súhlasu rodiča.
Alebo to zle chápem?

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/transsex...

777januska777
Autor odpoveď zmazal
f333
16. apr 2024

@viestta Dusevne zvyrovnany adobr rodinou vychvany vlovek s avie chovat aneatkuje ako ty ineoh debatujuceho . Ale jemi ajsne,mze laik ako ty nedokaze vnimat,o com ta znena zakona je.Takze debatuj o tom,co ty ovldas.
a PrAvnY system vobec a hLavne ten d e to nie je. Takze ma usetri svojich inFantilnych prIspevkov a nezahcuj debatu nimi....

felycity
16. apr 2024

ak som správne pochopila ide návrh, ktorý uľahčií transrodovým osobám ÚRADNÚ zmenu pohlavia. Zrušila by sa totiž doteraz platná požiadavka dvoch psychologických posudkov. Podobne tento proces funguje vo viacerých krajinách EÚ tuším už cca v 8 krajinách a armagedon sa tam nedeje... no ruku na srdce koľké vo svojom okolí máte ľudí, ktorí by mali takúto potrebu to neustále meniť, deti do 18 r potrebujú súhlas rodiča, nad 18 r si je už každý strojcom vlastného osudua povedzme si na rovinu, to ako bude vyzerať naša spoločnosť zavisí a bude závisieť od nás všetkých ( naše postoje, tolerancie, ataky...)

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
viestta
16. apr 2024

@f333 ja by som s tebou aj rada podebatovala, aj na urovni tebe primeranej, lenze po tebe sa citat neda, takze diskusia s tebou je uplne zbytocna. A opakujem: Pravny system statu transexuali nerozvratia ani keby chceli, lenze oni to ani nechcu. Lebo to nepotrebuju. Za to taki ako ty potrebujeu vyvolavat vasne, strach, sirit nenavist k tym, ktori su ini

kiwi3
16. apr 2024

@carolynka ale v rusku nie je priemerna mzda ani 500 eur oproti nemeckym vyse 2000. to sa neda nic robit, jedine sa proti tomu virusu natierat horcicou (ci co pomaha, treba zistit na telegrame, tam je vraj vsetko...). nieco kvoli tym zapadnym prachom treba vydrzat. o rusku len snivat, lebo aj na dovolenku radsej na zapad. nasinec to ma tazke.

mojvlk
16. apr 2024

Raz do roka 🤦‍♀️😂

carolynka
16. apr 2024

@kiwi3 haha, budu nosit cesnak proti trans upirom.

f333
16. apr 2024

@felycity
zijes vnieotrom z tych statov ,ktor spomimas? Amas vnich rpvnu rpax,ke dvies,sko to vprxi tam posbi? Podprucam ti pozriet z archvu rozprvu k ddaemu zakonu z fed.De parlametu.Tak sa tom viedli debaty..
Takze tam by si s apocila,ako to pstihne aj prva zien....
Cle jeto o tioako tu ctam,,ze mohe ani netusia o tom zakone nic.ale o tomako nmedia o tom pisus si urobia usudok.Zväcsa upne ideologicky anie reaany...
Ja sam ako pravnik zatial neviemkae dosledky uplne to bud emat vo vsetkych sferach zivota ludi ....havne ide o mladistvych ,ktorych to moze zasiahnut znacne. prtoze oni su vzdy ohrozenou skupinouas zrnitelnou aovplyvnitelnou.. takze tych rodinnych sudova pproblemy s tym spojenymi ockavam dost.........A zien..... ich prava budu narusene tiezz nacne......
Ako vidim ludia su lahko ovlyvnitelmi mediami.... a to vidiet aj z tejto debaty....

kp7333
16. apr 2024

@carolynka veru, a do uranovych bani budu zvazat autobusmi 😂

maty112
16. apr 2024

@cukorfalat ale ved k tomu to speje... spolocensky armagedon...a za druhe ludia uz nevedia co so sebou a dopadne to ako to dopadne...

kp7333
16. apr 2024

@maty112 sodoma gomora, Cecilko

carolynka
16. apr 2024

@kp7333 😁uz je to na smiech

maty112
16. apr 2024

@kp7333 🙏🙏🙏🤣 presne

kiki68
16. apr 2024

Zle to chapes, bez suhlasu sa neda nic vybavit a v Nemecku to urcite neodrbes. Plus zmena pohlavia znamena zmenu vsetkych dokladov, diplomov ( overenie notarom), to nie je ako vydat sa. Neviem kto by toto len tak chcel kazdy rok absolvovat 😃 Ved tieto veci sa tykaju minima ludi

carolynka
16. apr 2024

@maty112 uvedomujes si, ze vacsina zla v tomto state bola spachana heterosexualmi? Tak co furt strasite s trans mensinami?
Tu uz je spolocensky Armageddon, a trans ludia za to absolutne nemozu

ddaassuullaa
16. apr 2024

@kp7333 klasicky narativ na odputanie pozornosti od naozaj VAZNYCH problemov. Manipulovatelna (uz asi) vacsina bez schopnosti samostatne premyslat uz zacina chytat paniku, bez toho aby si overila zakladne fakty. Pre tu vacsinu, co ma problem citat s pochopenim a premyslat inak ako pudovo s dorazom na kvalitne spracovanie informacie, dolezita poznamka: sustredte sa na domacu politiku, na podrazy mafianskej vlady, ktora vam bez skrupul zavadza vysoke poplatky vsade, zaplatite aj vzduch ktory dychate a NIE, to co je v Nemecku sa vas NIJAK nedotyka, maju vlastne zakony, aby ste ich pochopili, museli by ste si precitat kvalitny vyklad a nie MK. A uz vobec ho nemusite chapat, extremisti vas chcu akurat strasit a robit za Hranola spinavu robotu. Uz konecne pochopte, ze ste nasytojom v niekoho spinavych rukach🙏

f333
16. apr 2024

Ke som bola v USA na pravnej stazi,mala som moznost v prxi vidiet dosledky rodinych sporov mladistych a maloletych proti zak. zastupcom a teda aj rodicom..
Ani v jednom pripade nebolo mozne ,ak dieta spor vyhralo,aby zilo nadalej v danej rodine....Rodine vztahy boli tak narusene,ze uz sa nedali ani zaujme dietata napravit.... Cize dieta putovalo do nahr.rodiny....
Takze je jasne ,ze toto sa moze diat a obavam sa ze bude ,aj v de....
A este jeden aspekt je zavazny.A to ,co sa bude diat,ak take dieta sa po kratkom case bude chciet t vratit k predoslej identite...Ale tam je lehota 1 roka..
Takze co ostava zak.zastupcovi? ist na sud a ziadat vynimku zo zakona pre svoje dieta v jeho zaujme.
Ale to by znamenalo nezelany precedens .A to sudy nie su nachylne robit . Takze bude etreba znal.posudok dus zdavia dietata,,ze predosle rozhodnutie sudu /alebo zak.zastupcu / ho poskodilo a je vzaujme dietata to zneni....
Ako s azda,bude este veselo v pravnom ale aj spol. apol prostredi v de....

kiki68
16. apr 2024

@ddaassuullaa tiez sa mi to zda, nakolko je to iba pre ludi s nemeckym obcianstvom, to na zaklade nejakej ziadosti nikto len tak nedostane. Ani keby sa o zem hadzal. Ale ved ked niekto mysli, ze to nejak ovplyvni ine staty. Dufam, ze ovplyvni Slovensko aj to, ze maju zo zakona nemecke zeny narok na tzv Mama Kur Therme ( cize idete na mesiac od decka a chlapa si oddychnut ), pripadne ze ked je zena Hausfrau, tak moze brat nejako cez 1000 eur len na toto. To uz by bolo nieco ine 😃 Lenze o tychto zakonoch neviete a nikto to sem nedonesie

kp7333
16. apr 2024

@ddaassuullaa v duchu hesla: ked uz nemozeme strasit Korcokom, vytiahneme opat transky. proste menia temu podla rocneho obdobia. ja len jedno nepochopim: ako si mohol tento homofobny narod zvolit za prezidenta homosexuala? bol to len skrat, ci nebodaj posun v mysleni?

viestta
16. apr 2024

@ddaassuullaa pan Taraba uz oznamil, ze zakon o televizii a radiu ide do parlamentu. Tym by sa mali zaoberat tie, co sa obavaju rozvratu statu a spolocnosti. Zmeny zakonov v Nemecku sa nas netyka, tam nech si riesia problemy ti, ktorych sa to dotyka. Nedotkne sa ani tych, ktori su tam gastarbaitri, jedine ze by sa museli naucit oslovovat kolegu Freuland Schwarz, miesto Herr Schwarz

kiki68
16. apr 2024

@f333 sud trva v Nemecku min 2 roky, budu cakat a hotovo. Pochybujem, ze to niekto pojde robit iba tak podavat z rozmaru. Hlavne jedno sudne konanie je cca 30tis eur, neviem ako to kryje Rechtsanwaltversicherung ( poistka na tieto ucely).

jomarch
16. apr 2024

@kiki68 mna aj vydaj a zmena priezviska stali tolko nervov, ze keby viem, co ma caka a kde vsade mi to priezvisko lajdacky nezmenia, tak si necham svoje dievcenske a mam pokoj svaty 😂😂😂 nieto este raz rocne aby toto clovek absolvoval (a v ovela vacsom rozsahu). zasnem, co ludi trapi..

maty112
16. apr 2024

@carolynka mozu za to ludia ako taki, hrabe to vsetkym a nevedia co so sebou, ci uz su to trans hetero megero a neviem co a neviem aky farebny nefarebny.... clovek je clovek... len sam seba deli na nejake "skupiny" a robi si zle clovek medzi clovekom a ludia medzi ludmi...

ddaassuullaa
16. apr 2024

@kp7333 presne toto. My sme skutocne svetovy unikat - proti niecomu nas stvu, strasia a sucasne maviguju k zvoleniu presne toho, cim nas strasia. Toto zdravy rozum neberie. Sfanatizovany nepremyslajuci dav🫣

ddaassuullaa
16. apr 2024

@viestta prave tie podsuvaju tieto uplne SPROSTOSTI. Nick, ktory to podhodil, si mozme vylosovat z klobuka🙈

kiwi3
16. apr 2024

@maty112 "robi si zle clovek medzi clovekom a ludia medzi ludmi". to mi niekoho pripomina. ze ty si volila danka? ja vlastne neviem, co si tym chcela povedat. preco si ten hetero a trans robi medzi tym clovekom a ludom zle?

ddaassuullaa
16. apr 2024

@kiki68 mozno by bolo dobre tieto pre lemry zaujimave zakony podsuvat, aby ich zacali od mafianov vyzadovat a prestat sa nechat vmanipulovat len do niecoho, co sa ich fakt nijak nemoze dotknut, hlavne v takejto spiatocnickej krajine z roku 1000 p.n.l🤣

tomasisa
16. apr 2024

@kiwi3 chcela by som vidiet tvoju tvar ked nejaka zena s 20cm finfrlakom sa rozlozi v damskej satni, ty tam budes ,ine zeny tam budu ci neplnolete dievcata, ktore nevidelo ani svojho brata nahateho, a bude tam takato zena co si pride s obcianskym, lebo nikomu takyto zakon neublizuje nikomu, a co tak pozriet sa aj na iny dopad taky malinko prakticky, co to vsetko prinesie do zivota, ze v sporte uz nebudu vitazky s vaginou ale v mnohych disciplinach budu vytazky s finfrlakom,
ze gynekolog nie je na to skoleny aby kontrolovali po istom veku prostatu, ze na zenskom oddeleni kde lezia zeny po zakrokoch casto odhalene, bude aj takato zena...a pod 20 rokov to ublizuje tomu cloveku ako takemu, ignorovat nebezpecenstvo pre buducnost v praxi je take trolinku kratkozrake

f333
16. apr 2024

@kiki68 v prvom rade, mas deti? mas pubertiakov? Vies,ze ti su ovlplyvnitelni na tozne podnety ato medzi sebou ajna nete.? V dej e vela pripadov,kedy deti spachali rozne delikty alebo boli obetami deliktov na zaklade ovlyvnitelnosti .svoje nezrelosti..
Atak to bud eaj teraqz.. len tak zpeziru simozu nenit identitu..... Aver,ze vela mimovadok im bude napomocnych.. Cize co by si robila,ak by tvoje ddita malo tuto moznost ana nete videla/videl,ze tomoze urobit.. Das suhlas? ak nedas,obrti s ana rod.sud...... Co by si urobila ako rodic potom? Povie ti,ze ved o rok si to znenim znovu.....
A nie je pravda,ze su v detrva min.2 roky.. To mas odkial.? . kazdy sudny spor ma svoje specifika.. A a rodinne sudy obzvast. Su aj neodkladne opatrenia..A sudy tazko budu prcedesy servitovat ako na beziacom pase.... A zatial co s tym didtatom?
Ty mas predstavu v pxri,ako by si riesila psxh naruseneho syna ci dceru,ktri by mali trumu z toho,ze sa zle rozhodli a ty alebo sud im to odklepol..... cize suhlasis.... To dieta casto v takom rozpolozeni nepochopi lehoty a sprva s airacionalne.... .... Takze budes mat prblem s jeho vychvou a on so svojim zivotom ako takym...
A co sa tyka trov konania,toi je rozdiel v roznych pr.sporoch... v sporoch rodiny ch je to zase ine..... aaj podla soc. statusu navrhovatela tiez......
A vidis,ot tomto je dalsi problem toho zakona.. stat ,cize danovi poplatnici s abudu musie skadatna dany sudny spor navrhovalela,cize dietata v zastupeni uradu ochany deti.... Mohi si neuvedomujete,ze tu nejdelen o zmenu jedneho zakona.Na nu nadväzuju ine,ktore ak s nim nebudu kompaktne,tak sa ten zakon nemoze relizovat v praxi.... laici vidia len to,co chcu vidiet alebo im podsuvaju rozne media.....
Ale keby boli konfrontovani s rellitou jeho vyuzivania,tak by poznali, ze boli naivni a neznali toho,aky dosah to ma na realny zivot.......