Nemecký ovčiak senior
Máme psa nemeckého ovčiaka, v sobotu bude už 13 rokov rokov, že ho máme. Je to najdúch nie čistokrvný takže presný vek nepoznám. V poslednej dobe už ťažšie vstáva, po vlaňajšom zranení sem-tam akoby kríval. Náš zverolekár sa vyjadril v tom zmysle že je to už vekom,a že priemerný nej NO je asi 11rokov. Doteraz sa mu zdravotné problémy vyhýbali. Máte skúsenosti s zlepšením zdravotného stavu pri tak starom psovi?
@slniecko_12 ten Alavis chvália viacerí. Naozaj tak dobre zaberá? A pomáha dlhodobo?
@janne318 ano velmi dobre..na yorkshirik mal luxaciu pately posledny stupen..proste ked chodil tak mu pernamentne vyskakovalo jablcko pri kazdom ohybe nohy a teda unho to bol poriadny pokrok do jedneho tyzdna..behal ako srnka ☺️ Kupte si radsej sirup ten je velmi chutny a obsahuje tusim aj brusnice ktore maju vela vitaminov
@slniecko_12 ďakujem veľmi pekne. 😘
My mame obrie plemeno, a plavanie uz nam naprikld neodporucaju. Ale berie uz lieky proti bolesti a chondroprotektiva.
@katica06 nás mal presne tento problém v 13 rokoch, išli sme k veterinárovi, ten pozrel ultrazvukom vsetky organy, aby sa uistil, že sú to teda tie kĺby nešťastné, naordinival nám kolafit a zralociu chrupavku, ten pes behal ešte 2 roky, a potom prirodzene odišiel... 😞Veľmi mu to pomohlo, bol šťastný.... Možno by som skúsila aj u vás tieto dve veci, za ten psí život too určite stojí.
@deti95060810 ja som si ho kúpila na pilulke pre seba.
@katica06 skuste sa spytat veterinara na viskosuplementacnu liecbu: jedna sa o injekcie v sedacii jyselina hysluronova cca 120-130 eur, psik nema bolesti dalsie 2-5 mesiacov, potom sa opakuje. Ale treba predtym sbsolvovat vysetrenie u ortopeda. Odporucam Vetpoint a p. Valaska. Lieky su tiez, ale privela vedlajsich ucinkov. Ja mam rotvika tiahneme ba 10. rok, trpi dysplaziou bedrovych klbov od malicka, ale nikdy to nebolo problematicke - behala ako diva, ziadny problem. Az posledne rocky - minuly rok zacala mat problemy pri vstavani…

@katica06 alavis jednoznačne, robí priam zázraky
Náš 10 ročný pes sa ráno nevedel 20 minút postaviť, potom sa potácal ešte chvílu. Alavis mu doprial ešte 3 roky kvalitného života, bez potiažov