Nenávidím konflikty. Čo by ste urobili?
Baby ,z duše nenávidím konflikty, nie som vôbec konfliktný človek , ale už mám aj ja toho dosť..
Nebudem komentovať konkretizovať,aby sa náhodou v Tom niekto nespoznal , ale napíšem modelovu situáciu ..
Podnikám , mám dodávateľov a následne ja jeho produkty predávam ďalej ..sú to kvalitné dobre produkty ,tam nie je problém avšak ..
Mali mi priniesť tovar pred sviatkami , 3krat mi kvôli tomu volali , stále som ustupovala ,že dobre môže to byť vtedy ,ok môže to byť inokedy ,lebo stále vymýšľali , nakoniec ani nezavolali a ani neprišli ..
Keď som im volala ,tak sa nedalo a začala po mne dotyčná kričať , že čo si myslím , nakoniec vysvitlo že nebudem mať ani po sviatkoch ich produkty , pretože oni nemajú rozvoz , oni kvôli mne nebudú meniť dopravu , ani sa neospravedlnila ,že prepáčte , sorry nedalo sa ,nic...
Mňa to strašné sklamalo ,ja takéto jednanie nemám rada, ja som od nich závislá ale tak isto im platím faktúry a majú peniaze odomna a pre mňa to nie sú malé sumy..
Asi zato že som nekonfliktna tak ma každý pocit že môže si dovoľovať ,už neviem ,sklamaná som z toho .veľa krát mi pre to bola celá rodina lebo proste nedonesu mi tovar .čo by ste robili ?
@anjelicek26 áno rozmýšľam nad iným dodávateľom ..pretože takto sa to nedá, ja sa musím spoľahnúť na nich , ja musím vedieť že to dostanem ..
Nájsť iného dodávateľa. Nenatahovala by som sa s nimi. Oni potrebuju teba 🙂
Nebola som majiteľ, ale zodpovedná za objednávky a dodávky. Len hodinu by som meškala s objednávkou, nevyskladnia mi ju. A koľko krát sa stalo, že oni nedodali? Veľmi často. Majiteľ rušil dodávateľov jedna dva v takých prípadoch.
@laura07 najviac ma sklamalo to jednanie ,ako s handrou , zostala som jak obarena v Tom telefóne
Verim, to sa človek nestačí čudovať. Treba brat tak, že možno ani osoba na druhej strane “nemala svoj deň”, pripadne, že si 16. v poradí, ktorej sa musi ospravedlniť. 🤷♀️ Neviem čo si objednavala. Mne šlo doslova o zachovanie “mat čo predávať”, rychloobratkovy tovar, chladené, špeciálne pre alergikov, nedalo sa preskladnit ale ani byt bez dodávky neplánovane.
Ak je možnosť, zabezpečiť si lepšieho dodávateľa.
@laura07 áno ja mám niečo takéto tiež ..nie pre alergikov ale toto presne aj v tomto podnikám , čiže chápeš že ja bez tovaru byť nemôžem
Určite nový dodávateľ. Ak si neváži, že je s tebou bezproblémova komunikácia, FA majú zaplatené a nie sú schopní dodať tovar,ešte aj špekulujú a nakoniec nakričia po tebe. Hneď nájsť iného a skončiť s nimi.
Viem o čom píšeš, takisto mam xy dodávateľov a len s jedným stále problém
.
Hlavne pred sviatkami, kedy ľudia potrebuju zásoby jak “pred vojnou”..hruza 🤐
@laura07 toto nebolo prvy krát čo nedodržali čo sľúbili, už bolo že som nemala čo predávať a viete ako to je, urobíte si zlé meno len raz a ja si to dovoliť nemôžem
Preto radim iného dodávateľa 🙂 dobre meno nepostavis na neschopnom dodávateľovi.
Najhoršie bolo, ak firma priamo vyrábala svoje produkty a chcela ich aj dodávať. Produkty top, dodávanie čistá katastrofa. A nemali sme odkiaľ brat ich konkrétne produkty, chceli byt vyhradnymi distribútormi 🤦♀️
Škoda, že si niektori myslia, že vedia robiť úplne všetko a nakoniec vlastne nič z toho 🤷♀️
@laura07 tento problém mám , ich produkty top ,naozaj super ale dodávka produktov je katastrofa..a oni sú výrobcovia a tým pádom aj dodávatelia ..
a s kym si volala? priamo s nadriadenym? ak nie poslat im email a roadne im vycistit zaludok .. mas s nimi neaku zmluvu o dodavani? ak ano za pravnikom ..ak nie iny dodavatel a im zla recenzia minimalne
Napis mi do správy kto? 🤣 normálne som zvedavá.
aj mňa by zaujímalo aký tovar to je... určite nie sú jediní na SK čo toto vyrábajú, hľadaj iných dodávateľov, alebo zmeň ponuku
Nemas s nimi zmluvu? Objednavky nie su zavazne? Nie su tam nejake penale v zmluve ak nedodrzia objednavku?
Ak je problem len rozvoz, preco si ty nezabezpecis svoj vlastny rozvoz. Ak nieco vecsie, niekoho najmi a ak nieco male, skoc tam sama.
Zase aj rozvoz by mal byt urceny v zmluve... kto ho zabezpecuje a kto ho plati.
Hladaj ineho dodavatela...neviem s cim podnikas, ale vzdy je dobre mat zalohu, nespoliehat sa na jedneho a po takomto jednani... ja ked som podnikala, mala som 5 dodavatelov a vyberala som kde co objednam, aby to bolo dobre a aj pre mna vyhodne.... o zakaznika sa treba starat ( o teba) nie bezdvovodne ti vynadat, musis byt aj trosku konfliktna, nedat sa, bez toho to niekedy nejde no
tá pani, čo na teba naziapala v telefóne, má aj nejakého šéfa, nie? Rokuj s vedením firmy, nie s nejakou pani, čo prvá zdvihne telefón. Neviem, aké máte zmluvy, ale pri nedodaní zmluvnej dodávky sa dá požadovať penále, pri opakovaných problémoch s dodávkou kompenzácia formou zníženej ceny, a nakoniec sa im dá pohroziť odstúpením od zmluvy... ak si dobrý zákazník, nebude im to celkom jedno. Len sa netreba dať odbiť ziapaním (inak vedeniu by som sa dôrazne posťažovala aj na správanie dotyčnej zamestnankyne)
V prvom rade si pozri zmluvu / objednavku, ako mate nastavene lehoty dodania, ci od nich nahodou nechces nad ramec nieco, na co nie su povinni. Ak nie, tak by som to riesila asi s kludom, poziadla ich mailom oficialne, upozornila na pirusenie zmluvy a ba to, ze ak ti z dovodu omeskania vznikne nejaka skoda, das im ju k nahrade. V biznise berada palim mosty. Ale sucasne by som sa zacala obzerat aj po inych dodavateloch, aby si nebola existencne zavisla od jedneho jedineho, to nie je dobre a dost rizikove.

Nuz napisala by som im svoje, ja som zas ten clovek, co sa postazuje riadne, ked ho takto nechaju visiet. Stat sa moze cokolvek, ale komunikacia a co najskorsie riesenie problemu je zaklad. Oni o toto snahu nemaju. Do buducna by som zacala hladat ineho dodavatela, proste potrebujes sa na tieto veci spolahnut. Teraz sa ty musis ospravedlnovat klientom a niektorych z nich mozes aj stratit, lebo to kupia inde, kde maju na sklade...