icon

Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo

mawiya
2. jan 2012

Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂

erjona
25. sep 2013

@mariuskaa Cool 🙂

mariuskaa
25. sep 2013

Ako vidíte toto su moji susedia. Z celého sveta.
Absolútne na žiadnu krajinu ( alebo náboženstvo) sa nepozerá inak (kde žijem) všetky su rovnocenni.
Lebo sa pozerá na to aký je kto človek.
A kebyze pred susedom náhodou poviem ze cely dnes a modlim na koberci k mekke otocena alebo k harykrisne ani brvou nepohne. Je mu to tak fuk.
To len my Slováci nevieme oddeliť slušného človeka od farby pleti alebo rôznorodosti nabozenstva.
Lebo ine znamena hneď zle.

erjona
25. sep 2013

@demo Vies moja, keby si co len jedno pozitivum o moslimoch sem napisala, uz by si aj ty bola klamarkou 😉

erjona
25. sep 2013

@mariuskaa Moja, ale ved ja mam to iste, poznam tu tolko narodnosti a kazdy normalne spolu vychadza a nik sa nepyta, akeho si nabozenstva, maximalne sa ta na povod opytaju, odkial si, ale nie kvoli tomu, aby si ta hned mohli zaskatulkovat, ale pre zaujimavost. Pretoze, ked niekto ide na cloveka s tym, ze hned odsudi a nespozna, tak nemoze poznat aj druhu stranu. Niektori na fore dokonca tvrdia, ze by svoje deti nedali medzi moslimske (farebne) deti - je cisti rasizmus. Co takato osoba ide rozpravat o multi-kulti, ked ich ani spoznat nemoze, ked ju jej rasizmus nepusti!

eva8
26. sep 2013

@demo posielam jeden link o tom období rozkvetu
http://www.czechfreepress.cz/fun-interesting/ar...

veľmi pekný článok, blízky k dokumentu, ktorý som videla. No jedno mi tam nesedí - Islam sa v ňom spomína ako tolerantné náboženstvo. Súhlasím s tým, že sú veľmi štedrí a pohostinní.

Poéziu som mala sprostredkovanú otcom detí - ešte v tom období sme spolu nechodili. Nechcem spomínať dielo "Prorok", som naň alergická, považujú tú knihu tiež ako "alfu i omegu" múdrosti... ale oni možno i melodickosťou svojho jazyka (mne sa nepáči) vraj obľubovali a písali poéziu...

eva8
26. sep 2013

@alice107 súhlasím, no treba nadväzovať na poznané.... a i vďaka arabskému jazyku sa zachovalo mnoho poznatkov.

eva8
26. sep 2013

Dievčatá, prajem pekný deň, u nás je pod mrakom, chladný vzduch 🙂

demo
26. sep 2013

@eva8 Prorok od Chalila Dzibrana? Lebo to mam doma, ale este som to necitala. Niekedy nakupujem knihy, ktore si planujem precitat, ked uz nebudem mat v zalohe nic zaujimavejsie. Napr. aj Koran mam nachystany, len neviem ktoru verziu 🙂

demo
26. sep 2013

@erjona ja som tu predsa pozitiva uz pisala, alebo mozno v tej uzamknutej teme

erjona
26. sep 2013

@eva8 Aj u nas, ale nie je chladno. Mna ako vzdy, na jesen premohla chripka a pisem z postele 😒

erjona
26. sep 2013

@demo Tu nie, moze byt, ze v druhej teme, tak potom aj ty klames podla urcitej pisatelky tu...! 😀 😀 😀 😀

erjona
26. sep 2013

@demo Dufam, ze nie podla sarie zakona 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
26. sep 2013

@demo Skoda, lebo by si mozno aspon trosku zmenila svoj nazor po jej precitani 🙂

erjona
26. sep 2013

@demo Idem do lekarne nieco kupit na moju chripku, a vela, vela vitaminu C - budem tu neskor, pekny den ti prajem 🙂 😀

aliza
26. sep 2013

@erjona
@mariuskaa aj ja zijem medzi roznymi narodmi a nabozenstvami, na tom predsa nie je nic vynimocne. Ale zalezi na tom, v akej spolocnosti sa clovek pohybuje. Tu,kde zijem, su strvte, ktore su rasisticke a ludia tam ti to daju riadne pocitit a vacsina 'inofarebnych' odtial odchadza. Takze rasizmus je aj v takych mutlikulti krajinach, ako je UK. My sme sa uz tiez stretli s niecim takym pri dcere...proste bola odsunuta len kvoli menu a nie je jedina. Islo o sport, ktory je tu viacmenej domenou bielych a tak moje dieta odpisali len kvoli povodu. Smutne a velmi bolestive, ale tak co uz, aj taky je zivot. Ako som pisala, tu su naoko vsetci tolerantni, ale vo vnutri citia uplne nieco ine. Moslimovia totalne zruinovali tuto krajinu, skolstvo, zdravotnictvo....jej charakter sa meni na islamsky, vsetko sa im prisposobuje, bieli zacinaju byt v mensine a preto v nich zacala rast nenavist. Lebo sa vsetko prisposobuje moslimom, ktori sa nikomu a nicomu nikdy neprisposobia. Vsetci sa ich boja lebo ti hned vytiahnu rasisticku a diskriminacnu kartu a zaroven sa boja nepokojov. Anglicania sa nevedia dockat volieb a veria UKIPu, ze toto zastavi a pristahovalectvu da stopku. Takze darmo si tu budeme pisat, ako je cely svet tolerantny a stastny z multikulturalizmu...nie je to tak, ani v Nemecku, ci Francuzsku ich nechcu, ale musia ich trpiet. Europa ich uz proste tu nechce a to je fakt. Mozu si za to sami lebo sa nechcu prisposobit a diktuju ostatnym narodom ich sposob zivota. V Europe to teraz velmi vrie a ja mam pocit, ze to nebude dobre....

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
alice107
26. sep 2013

@aliza je to uplne presne ako ty pises a aka mas osobne skusenosti. ja som toto tu uz pisala neraz. a ci sa to niekomu paci ci nie,je to realny fakt . ci si to niekto bude malovat na ruzovo predstieranim nejakeho idealneho multi-kulti spoluziatia.
si jedna z mala,ktora ma odvahu napisat pravdu taku ,aka je. a vie realne posudit prciny,preco sa to deje.hoci sa ta tento fakt osbne dotyka. a to si zasluzi vyzdvihnitie .
preto ja stale varujem europanky pred vztahom s muzmi inej kultury a etnika. pretoze tym ublizuju aj vlastnym detom.
je uplne nefektivne predstierat akukolvek politicku korektnost ..pretoze fakt nezmizne len tym,ze sa odignoruje.

mariuskaa
26. sep 2013

@alice107
ty nevarujes nikoho. A ani sa o to nesnažis. Ty len kritizujes a vyryvaš. To je rozdiel.
Nikto z kociek co maju viacetnicke manželstvo nechce počuť, ze toto manželstvo dopadne určite zle. Ze iná cesta ako cesta do pekla neexistuje. Pozitívne príspevky od tých co maju pozitívnu skúsenosť buď necitas, prehliadas alebo naschval ignoruješ.
Spôsob, akým píšeš vyvoláva len hádky a konflikty na fore a to v každej jednej téme kde sa zapojis.
Ak si myslíš ze takto pomahas za prvé musíš mat na to poslucháčov nastavených v Modeme Prijímateľa.
A ten komu su tvoje príspevky určené, v tejto teme "manželky manželov z iných kultúr" tieto tvoje príspevky neprijímajú lebo su len negatívne. Nic pozitívne si nenapisala a doposiaľ si nic pozitívne tvojimi príspevkami nedosiahla.
Pritakaju ti len osoby ktoré buď nemaju vlastnú skúsenosť žiadnu alebo len zlu.
A co tu robíš je ze podporujes šíriť nenávisť a predsudky.

mariuskaa
26. sep 2013

@aliza o aký šport sa jednalo? Ktorý šport je len doménou pre bielych?
Tvoja dcéra nie je "biela"? Kto ju vylúčil z tohto kolektívu?
Je to škola? Alebo mimoškolských aktivita kruzok.
V GB kde je "každý odtieň norm" je to určite zvláštne.

erjona
26. sep 2013

@aliza Aliza, prave ti ta zena napisala taketo dristy, co by ani len sadnut nedala svoje dieta vedla tvojej dcery/syna, neviem co mas, prave tato osoba ti pritakava, neuveritelne!

erjona
26. sep 2013

@aliza No mojim detom sa to nestalo, pretoze su biele, ale ako vidis, ja tu celu dobu bojujem proti diskriminacii a aby sa nestavalo tvojej malej/malemu, co sa stalo - proti tomuto som. Nikoho netreba diskriminovat, pretoze ako sa do hory vola, tak sa z nej ozyva. Tvoja dcera/syn patri tiez do tejto kultury, ci sa ti to paci, alebo nie a preto by si mala aj ty preferovat viacej tolerantnosti, ako to robime aj my, aby sa to tvojemu dietatu nestavalo. Je mi to uprimne luto, ja by som tam taky bordel narobila, keby to mojmu dietatu spravili, ze by nikdy nezabudli... 😒

erjona
26. sep 2013

@mariuskaa Mas upnu pravdu moja 🙂

alice107
26. sep 2013

@mariuskaa ty myslis,e existuje len toto forum a ty ako manzelka moslima ci turka? 😀
ty ani ponatia nemas,ake problemy maju zeny este ked len zacinaju taky vztah s turkom ci arabom napriklad aj v de. a tie ak pridu sa poradit pred sobasom varujem.
takze si usetri svoje absolutne bezpredmetne pisanie ku mne v 😎 tomto.
prave tvojim zbytocnym nic nehovoriacim prispevkom vyryvas prave ty teraz.
a neico ti napisem.mame rodinu v usa.a zili sme nejaky cas s manzelom tiez v usa.boli sme na stazi na uni tam.a v tvrtiach,kde sme sa pohybovali existuje nepisana dohoda majitelov nehnutelnosti,ze nikdy to ani jeden nepreda nikomu ,len ´´bielemu´´.
ti pristahovalci mozu byt lekari ci ini vysokoskolaci,nemaju sancu tam byvat. nechu ich medzi seba.
ci ty prjmes fakt ,ktory napisla aliza ako aj ja ci nie nic

meni na skutocnosti,ze je to takto v relalitte v lepsich stvrtiach usa ci zapadnej casti eu.
ake hadk ja vyvolavam? ,prave teraz ty vyvolavas konflik. 😎
tak sa zdrz zbytocnych a nevhodnych a osobnych kometarov. 😝

erjona
26. sep 2013

@mariuskaa Kolke sa tu s nou prisli uz pred sobasom poradit a prave jej spytat ? Hm, ja som ani jednu nepostrehla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😅

mariuskaa
26. sep 2013

@alice107
Presne tak. Raď tym ktore stoja o tieto rady a možno si zaplatia.

Neraď zadarmo lebo o tvoje rady tu na fore "partnerky partnerov iných kultúr" (apropo co si aj ty sama) nestoja.
A 3/4 kociek sa stiahla a radšej nepíšu lebo nebudú písať nic ako maju s tebou konfrontovať.

Nápis mi ako si sa dostala k nepísaným dohodám majiteľov, kde su diskriminacne "dohody" ? To ti niekto povedal?
V ktorých štvrtiach si sa pohybovala? V ktorom state? A co tym chces povedat ak su take? Ze ty s tym súhlasíš?

mariuskaa
26. sep 2013

@alice107
Ešte jedna myšlienka.
Táto téma sa vola:
"Neobvykle zmiešané ale šťastne manželstvo! "

Nevolá sa. " Prosím o pomoc a rady môj manžel je z inej kultúry!"

Pomáhaj a raď tam kde si rady pýtajú. Baby ktore su šťastne a ktorým to vyšlo
Si nebudú vážiť tvoje "rady" To je cele.

alice107
26. sep 2013

@mariuskaa co ty mas s tym radenim stale? tebe neradim. u teba je uz neskoro aj tak.
ja pisem svoj nazor na vec na toto forum.a mimochodom nie tebe som ho pisala. ani s tebou som nedebatovala.lebo nie s tebou o com.
ako som sa dostala k tym nepisanym dohodam? celkom jednoducho. pocula som ju.kedze je to dohoda nepisana.. 😉 kazdy majiitel ma pravo sam rozhodnut,komu v pripade predaja preda.a to ti majitelia aj tak praktikuju. a uz uspesne moho rokov. 😉 a ano, aj ja s s tym suhlasim.mam pravo predat nehnutelnost tomu,komu ja chcem.a v usa su osobne prava omnoho viac nedotknutelne ako v europe. a to sami paci.
tvoja otazka je sukromna. take na verejne forum nepatria. ani ja sa ta nepytam,v akej stvrti zijes.

alice107
26. sep 2013

@mariuskaa ty citaj co pises.mas uz obcesiu s tou myslienkou rad. 😉
ja vyjadrujem nazor na debatu na fore. mam ti to hlaskovat,alebo pochopis aj bez toho?