Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo
Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂
@aliza to sa stava,my sme mali pred rokmi vyhliadnuty dovolenkovy byt v Serris pri Parizi vtedy to boli same novostavby,krasna stvrt,plno zelene blizko Disneylandu ,dobre ze sme nekupili teraz tam zije tolko cernochov ze si pripadas ako v Afrike,v novych stvrtiach nevies kto sa k tebe pristahuje.Stvrt je to stale krasna ale ti ludia sa tam chovaju tak,ze sa v noci bojis ist von.
@mawiya prečítala som si prvých 7 strán. Vieš čo píšeš a píšeš čo cítiš, páči sa mi i tvoj štýl písania. V niečom mám podobné zmýšľanie ako ty. No bola som veľmi prekvapená, že sa ti zdalo, že ti niektoré dievčatá prajú zle, naopak, držia ti palce i keď sa to niektorým nechcelo veriť a dávali len rady, písali skúsenosti, preto si tú tému predsa založila... Súkromné témy neodporúčali kvôli odsudzovaniu zmiešaných vzťahov, ale len chceli poradiť kde tiež nájdeš ďalšie skúsenosti iných dievčat Nikto neútočil, neurážal. Vravím, keby som mala vedemosti ako z tých príspevkov vyplývajú, možno by som nedopustila, aby to u nás tak dopadlo a "žili by sme spokojne až do smrti"... ale musím priznať, že som ŠŤaSTNE rozvedená, i keď ten "hendikep" nezvlátnutia manželstva ma ešte prenasleduje... Vieš, nemusíš sa hneď brániť - poviem príklad: Keď sme prvýkrát s malou navštívili rodinu manžela (dali by nám "modré z neba"), asi dva metre od dverí stálo krásne dievčatko v dcérinom veku - vlasy kučeravé a svetlé, ako tmavý anjelik. Moja sa naň usmiala, potešila sa, že bude mať kamarátku. a to dievčatko do nej začalo hádzať kamene, keby neuskočila, trafila by ju do hlávky!! Moja dcéra tváričkou a farbou pleti sa nelíšila od tamojších detí. Niekde je najlepšia obrana útok - ale načo, keď sa brániť netreba?
@eva8 Nic v zlom, ale rady stylu - vsetci su rovnaki, nepoznam ani jedno manzelstvo co dopadlo dobre, pockaj, ked bude mat papiere, uvidis, ako sa zmeni, urcite si ta nezobral z lasky, si stara pre neho, vyzeras ako matka so synom a podobne nepotrebuje ziadna manzelka pocut - jasne, ze to berie ako utok, lebo je jedno ako sa im snazila objasnit jej konkretnu situaciu, stale bola dookola ta ista pesnicka ako obohrata platna,,, ☹
@eva8 aaa zabudla som este na temu, ktora sa rozoberala asi na 3-4 stranach, ze aj diplomi z jeho studia su urcite sfalsovane! Potom asi v kazdom druhom prispevku si musela precitat aka je naivna (kedze manzela spoznala cez internet) a akoby to nestacilo dalsie strany aj jej konvertovanie odzudzovali (myslim, ze najhlavnejsie body som spomenula)😠
@eva8
Eva nie mýliš sa.
Začalo sa to nevinne a každou jednou stranou väčší útok a šikanovanie.
Alica akože robí s tyranymi moslimskymi ženami.
Alize je šťastne za jedného vydatá. jedna tam mala zlu. A ostatne nemali žiadne skúsenosti. Len su proti
Moslimom a neveria ze tak ako su extrémisti su aj dobrí normálni ľudia. Veľa vo sa jej zastali napísali 1,2 príspevky a viac sa im handrkovat a dat sa urážať
Nechcelo. Prečítaj si všetky strany.
Kebyze si to admini čítajú už dávno by boli niektore napomenute alebo mali zablokované kontá (na pár mesiacov na oddych)
@eva8 No uz mi je lepsie, este nie 100 % ale uz aspon nenicim 5 balikov servitiek denne, ale dakujem 🙂 No len ty si sa chytila jednej veci, len ja som ich tam napisala ovela viacej a ked je sturchane do niekoho celu dobu a tento styl vyjadrovania sa pouziva, samozrejme, ze je to utok... ty pises priatelsky a nepises stylom, tvoje manzelstvo urcite zle dopadne, ma kupene papiere, si pre neho vstupenkou do EU, si pre neho prilis stara,,atd,, inak formulujes tvoje myslienky ... takze je to potom velky rozdiel 😀
@demo
na tvoji připomínku o obléhání Vídně dávám do pozornosti tento článek.
http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/350751/Neuct...
ahoj,
ak som spravne pochopila si vydata za moslima ale neklape to, teda chces odist?
ja na tuto temu len, ze ak tebe by to niekto na zaciatku povedal taketo skusenost ci by si inak jednala
napriklad mne sa lahko hovori ze baby nebudte naivne a nenalet te moslimom, lebo sak sa uz trosku vie ako take manzelstva koncia len si mylsim ze je to zbytocne. povedat a poradit nepomoze ak sa zena zalubi
mna len prekvapuje ze s atu stale najde tolko zien ktore budustale tvrdit a bojovat za to ze to tka nie je a ze take veci sa nestavaju a ze vlastne moslim je dobry manzel
tebe inak drzim palce 🙂
a vlastne aj inym babam
ja celkom suhlasim s jednym nazorom co tu padol, ze treba trosku byvat a zit spolu a halvne ist pocestovat a spoznat jeho rodinu , tak sa clovek dozvie trosku viac ako ked su tu na sk
a vyskusat si to trosku aj ako slobodna byt tam chvilu s jeho rodinou
a az potom po niekolkych rokoch svadba a dieta, ved tak sa to nakoneic robi aj s menej "podozrivimi " muzmi , no nie?
Toto je moj uplne posledny prispevok na temu moslimov - robte si co chcete, zostante zaujate, ja budem mat tam hore ciste svedomie, uz ma to vazne nebavi sa s nikym dotahovat, ako s 5 rocnymi detmi 😒
@mojebabo18 Dakujem 😀
@mojebabo18 zlatinko, sme šťastní, spokojní, od dnes má mužík dovču až do pondelka, tak sme boli trošku vianočne ponakupovať, robili sme šuhajdy, ktoré sa asi zjedia do týždňa 🙂 a tešíme sa na sneh. 🙂)) teda ja sa s deťmi teším a mužík sa tvári, že tiež, aj keď viem, že trpíííííííííííí keď má pri sánkovačke mokré gate. hhh. musím mu kúpiť nejaké nepremokavé 🙂)). Ale vieš, už sem nechodím a nečítam, lebo načo. čokoľvek napíšem, ide to proti mne a my sme spokojní a šťastní a hádať sa tu a dokazovať druhým, nemusím 🙂. prajem ti pekný večer a aj pekné sviatky.
@mawiya jeeej ahoj, som rad že Vám to klape, dnes som na tebamyslela cez den a akurat som mužovi rozpravala tvoj pribeh... 🙂 😉 😉 😉 super tak nech vám to ide.. zijete tu na SK? aj tebe krásne sviatky.. 🙂
@mojebabo18 Ďakujem. ano na SK. 🙂. V BB 🙂. a čakáme už len na ten sniežik. 🙂))))) a mužík sa práve mračí na mńa bo som pozerala predpoveď počasia, že bude zajtra snežiť 🙂))).
ja zijem v manzelstve s pakistancom uz 2 roky zijeme ale v belgicku kde aj obaja pracujeme a som velmi stastna on je muslim ja krestanka a nieje to ziadny problem.
Ahojte, urobila som na FB skupinu život s čokoládkou 🙂, tak sa môžete pridať, je uzavretá, takže tie príspevky budú čítať len členovia, moj priateľ je z Konga, o 2 mesiace čakáme dievčatko 🙂 teším sa tam na Vás 🙂
@00terezka00 posli link cica, bude sranda 🙂
@mawiya Ahoj,ja som vydata za muza z Maroka,sme spolu 8 rokov,rok sme manzelmi,ale byvali sme spolu celych sedem rokov vztahu nez sme sa zobrali,takze sme sa spoznali,a do Maroka chodievam kazdy rok na dovolenku,ma tam sice len dve sestry,co nikdy z Maroka nevysli,lebo ich manzelia tam maju pracu,no a svokrovci su pol roka tam,pol roka v Spanielsku,aj zvysok bratov a sestier ziju modernym zivotom v Spanielsku,dvaja majú manzelky Spanielsky,no a môj manzel má mña,Slovensku 🙂
Ja som zatial spokojná,teraz cakáme aj bábo,uvidime aký bude z neho ocino 🙂
No a uz spoznal aj Slovensko,velmi sa mu tam pacilo,keby tam nebola tato tazka financna situacia,sli by sme veru zit tam.
Zacina mi Slovensko veru chýbat,som 9 rokov v cudzine,a len pätkrat som bola doma na SK odvtedy.
Ale Maroko je uz moderná,turistická krajina,nemá az také divné zákony ako Irak,Irán,alebo Líbia.
@nikusik0306 držím palce v tehuľkovaní. No môj milášik je nešťastný, že tohto roku nebolo ešte veľa snehu. snáď sa mu ten sníček splní. 🙂
Inak Maroko je prekrásna krajina. raz som tam bola na 4 dni na dovči. Ale to som mala 19. 🙂 majú perfektné jedlá.
No a Slovensko by chýbalo aj mne. Ja som taký divný typ človeka, že najradšej domka 🙂. My budeme mať teraz 3 výročie. sobáša. 🙂 niekedy mi to príde, že ho poznám celý život a potom si uvedomím ako ten čas strašne rýchlo letí.
Nech ti tehu rýchlo ubehne a hlavne prajem krásne a zdravé bábatenko
ahoj...ak sa teda aj ja mozem pridat k debate...mozno nieje z inej krajiny ale ja mam tiez tak trochu manzelstvo zmiesane....ja som biela a moj muz je cigan .......a super si rozumieme...ja som katolicka a on jehovov svedok...kedze som vyrastala v detskom domove a po odchode vlastne zacala zit s nim prisposobila som sa jeho viere......a hned na zaciatku by som chcela viviest z omylu tie ktore maju na tu vieru svoj nazor...za prestup k nim do viery ako si mnohi myslia sa nedostavaju ziadne peniaze....nieje tam miesanie krvi a ani ziadna obeta....netvrdim je tam mnoho veci odlisnych ako napr.ze neoslavuju sviatky ani nic podobne ....ale napriek tomu my to nevadi...aj ked na zaciatku my bolo luto ze nasa dcera neoslavi vianoce atd...ale zmierila som sa s tym....na zaciatku som sa hanbila ...za neho lebo je rom....samozrejme ze hanbila som sa kvoli okoliu...ako zareaguju co povedia...ci ma budu odcudzovat...ale postupom casu som to neriesila pretoze som ho lubila .....mam kamaratku ktorej rodicia su tiez takyto... sice mama je ciganka a otec biely....a ziju spolu vyse 25 rokov a funguje im to.....s mojim manzelom si rozumieme ...vzajomne sa doplname a vieme co chceme ...mam len 21 a on 31 ale funguje nam to krasne ...jeho rodicia su super...a mozem povedat ze mam aj svokru perfektnu...mame krasnu dcerku(17mes.)...obcas sa pohadame ale to je uplne bezne si myslim v kazdom manzelstve ...svoji sme sice rok aj par mesiacov ale celkovo sme spolu vyse 4 roky.....a aj ked sa pohadame nikdy by som nemenila...pretoze mam pocit ze k sebe patrime ...a na reakcie okolia uz nereagujem.....ja viem aky je pracovity starostlivy a milujuci otec a manzel...a to ze niekto cloveka odsudi pre to akej farby je pleti alebo vierovyznania je jeho vec,....ale kazdy by mal toho cloveka najprv spoznat a az potom sudit
@cynthia2012 Krasne, tak to ma byt. Ja mam viacerych znamych aj jednu z 3 najlepsich kamaratiek romku a NIKDY som sa za to nehanbila. Aj mama ma jednu dobru kamosku. Dokonca dalsia znama romka je slavna muzikalova herecka na SK. Mala som aj negativne skusenosti, ked sme byvali v centre mesta (ako dieta) v panelaku kde robili bordel a tak... ale vies co? To nejakym sposobom ma viac k nim priblizilo akoby malo odradit a prave preto (ano je to divne, mozno viaceri by ich teraz znenavideli preto) som sa ich nikdy "nebala" . Slovo nebala v uvodzovkach myslim, dala sancu ukazat co naozaj su... Lebo je skodou, ze vacsina spolocnosti ich ma zaskatulkovanych a radsej prejdu na druhu stranu ulice akoby im mali tuto sancu dat.
Mamina si chcela adoptovat z Plaveckeho Stvrtka jedneho 3 rocneho Davidka, ale nejako to nevyslo. ;))
Jedine co ti nezavidim, je ze musite tolko nevole a nespravodlivosti na Slovensku zniest. Ludia sa chovaju k nim zle, deti su zakerne v skolach, vychovavane starou generaciou. Je mi luto, ze nezijete v zahranici a nezazijes tu slobodu, kde ludia vas sice nevedia zaradit ale beru vas pred predsudkov a zauzivanych slovenskych stereotypov.
Drzim VAM palce!!!!!!!

@sisaka no vies, nie kazdy ma hned na dom v dobre stvrti 😒. Dom sme kupovali novostavbu a dali nam 95% uver, na viac sme vtedy nemali, dom sa nam pacil, stvrt blizko centra, tak sme mysleli, ze to bude v poho. Boli sme v krajine novi, nepoznali sme 'system'. Ono to ani nebolo na zaciatku take zle, ale za tych 5 rokov, co tu byvame,denne prichadzali novi a novi azylanti, cudzinci..., ich deti bez anglictiny a dcerina skola dostala prikaz prijimat tieto deti, otvarali sa nove a nove triedy, prerabali sa telocvicne na triedy a pod. A vtedy isla uroven skoly prudko dole, uz sa nedalo venovat dobrym ziakom, museli sa zamerat na tych bez anglictiny, aby ich dostali aspon na daku uroven. A tak dcera zacala stagnovat a preto sme to hned riesili. teraz nesnivam o nicom inom, ako sa odtialto odstahovat 😀. Pracujeme na tom, tak snad sa nam to v priebehu roka podari. A vies, tu, kde byvam, su takmer vsetko pristahovalecke stvrte, tu uz nemas ze cisto biele a 'posh'. Uz vsade su oblasti so socialnymi bytmi, aj v tych najlepsich stvrtiach. Cim dalej od mesta, tym je to 'bielsie' 😀. Ale my si nemozeme dovolit ist dakde na vidiek, deti maju kruzky, to by sa nedalo stihat. A k tomu rasizmu, bezne sa s tym samozrejme nestretavame, viem vsak, ze anglicanom zacinaju velmi vadit neprisposobivi obcania, ktori len beru a nic nedavaju spolocnosti spat. My sme prisposobovi, plne sme sa zaclenili, nicim nevycnievame, akurat tym 'odtienom', ale pokial je clovek prinosom pre anglicku spolocnost, do ktorej viac dava, ako berie, tak nie je problem. V zivote sme nepoberali ziadne benefity, muz odvadza sialene dane, deti dostavaju super vzdelanie, cize zase to bude len prinos pre UK spolocnost....takze ja sa az tak nebojim, ale ak nahodou to zacne byt vazne, vzdy mozme odist. Myslim, ze momentalne je jedno, kde clovek zije, ak sa raz zacne nejaka krajina EU burit proti pristahovalcom, myslim, ze to akurat spusti retazovu reakciu a pripoja sa aj ostatne krajiny.