Neoprávnený odber plynu. Stalo sa vám také niečo?

anaviky
24. feb 2017

Ahojte , stala sa mi taka vec. Asi pred mesiacom k nam prisli pankovia z SPP, vraj nam ide menit plynomer. Bolo to od zaciatku take divne lebo ani nevedeli najskor komu to idu menit, nieco splietali,ze vlastne nam nie, potom zas,ze ano,potom zase, ze susedom.... no nakoniec to teda menili,vraj to vygeneroval system a proste to treba menit. Bola som pri nich aj som podpisala papiere,kde bol stav demontovaneho plynomeru a ajj som si skontrolovala ten novy,ze tam bola 0. Prave som sa vsak vratila z posty kde som mala od nich doporucene list.. nechapala som co to pretoze bezne mi od nich posta nechodi. A tam presne co je v nadpise : neopravneny odber plynu... vraj od 15.3.2016 doteraz... ze pri skumani toho stareho plynomeru bolo zistene,ze bol poskodeny a a to sa povazuje za neopravneny odber. Neviem akym sposobom,ale vycislili mi to na 1700 m kub. a sumu vyse 700e... Byvame tu uz skoro 5 rokov a nikdy ziadny problem nebol a ani nikto urciite do toho nezasahoval. Stalo sa vam niekomu nieco take? ako mam postupovat? V ziadnom pripade nemienim take nieco platit!!!

staronova
24. feb 2017

napíš na modru strechu, tam boli diskusie na tuto tému.

libawet
24. feb 2017

@anaviky lebo ho nezaplombovali. Jasné, že naschvál. Toto si bolo treba pozrieť. Nechcem nič hovoriť, ale sú to takéto praktiky....

anaviky
autor
24. feb 2017

@libawet akoze nezaplombovali?

libawet
27. feb 2017

@anaviky či vám tam dali naspäť také žlté PVC plomby....

anaviky
autor
27. feb 2017

@libawet nie nedali mi nic naspat

libawet
27. feb 2017

@anaviky nie Vám do rúk, myslím späť na ten novonamontovaný plynomer - také žlté dva " kruhy " z umelej hmoty by tam mali byť na prívodoch, to sú tie plomby, ak tam nie sú, máte problém, treba im to nahlásiť, lebo Vám to spätne naúčtujú ako neoprávnený odber plynu.

anaviky
autor
27. feb 2017

@libawet ale mne uz to teraz nauctovali... myslis,ze zase dobuducna mi to mozu takto nauctovat?

libawet
1. mar 2017

@anaviky ak to nenahlásite, že tam plomby nemáte, tak áno, stále to budú brať ako neoprávnený odber. Skontrolujte si to, čo tam tie plomby máte.