Nepochopiteľná drzosť mamičky z Modrého koníka
Ahojte. Týmto príspevkom chcem len zdieľať svoju skúsenosť s jednou mamičkou z MK. Nikdy som sa ešte nestretla s takým primitívnym správaním. Táto nemilá skúsenosť začala tým, že jedna žienka mala tu na stene napísanú prosbu – nevedela zohnať jeden kus tých hračiek/hmyzu z Kauflandu, ponúkala poštovné aj odmenu za tú postavičku. Nikto jej nevedel ponúknuť ten druh, čo hľadá. Ja som ho mala náhodou doma. Napísala som jej ochotne súkromnú správu a dohodli sme sa.
ONA – „čo za to“, odkúpim, zaplatím, pošta
JA – poštovné nemusíte platiť, doveziem osobne, teda manžel v rámci pracovnej cesty
- za postavičku platiť tiež nemusíte, veď čo by som už len za to mohla pýtať, som rada, keď to iné dieťa poteší, ja mám ešte malé dieťa, ktoré sa s tým len hrá, nezbiera to do albumu
- a tiež som jej napísala, že jej vďačne pribalím aj ďalšie postavičky, nálepky a tetovačky.
S tým, že malá drobná sladkosť poteší. Nič viac.
A ona, že jasné, dobre, súhlasila. Večer predtým jej píšem, že nech ešte pošle mobilné číslo a že všetko už má pekne zabalené v obáločke, to čo chcela aj ďalšie druhy hmyzu som jej pribalila navyše, zajtra to môj muž odovzdá jej mužovi. Odpoveď bola, že super, niečo mi za to nachystá na výmenu, nejakú tú čokoládku, sladkosť. Dohodnuté. Poobede mi píše manžel, že vec odovzdal a ... jej muž len prišiel, zhrabol obálku s vecami a odišiel.
Mne normálne vyhodilo ističe. Chápete??? Tu nejde o tie vecičky, či drobnú sladkosť čo sľúbila ... ja som to vďačne ponúkla a urobím to znovu, keď niekto bude niečo potrebovať, ale tu ide o jej správanie. Nestretla som sa s tým, aby niekto niečo pre mňa urobil, niečo mi daroval a ja len zhrabnem a idem preč. Pri všetkej úcte, to robí len môj pes, keď mu dám pamlsku. A ona je učiteľka v MŠ! ... ona vychováva deti a elementárna slušnosť nikde. Napísala som jej správu, že takéto správanie som nečakala a je pre mňa absolútne nepochopiteľné, ale vzhľadom na jej preukázanú úroveň ma samozrejme ignoruje. Som v šoku, v podstate necítim hnev, ja jednoducho nechápem. Mňa by hanba fackovala. Stretli ste už niekedy s takým hlúpym správaním???
Bohužiaľ som sa s tým už stretla viac krát pri darovaní, že zabudli povedať aspoň ďakujem. A to som darovala veci vo vyššej hodnote, a koľko času som strávila fotením, komunikáciou. Takže áno je to pomerne bežný jav, a preto už veci bude dávať po poslednej skúsenosti rovno do zberného kontajnera.
@dada0902 nebola to lienka! 🙂 teda nejedná sa o pani, ktorá hľadala lienku. Len aby nedošlo k nedorozumeniu. Nerada by som, aby zlé svetlo padlo na osobu, ktorá s tým nemá nič spoločné.
Vidíš, a takto vznikajú klebety....
Pani sa ta pýtala, čo je dlžná na začiatku. Ty si nič nechcela, ponúkla si aj dovoz, potom ste sa dohodli na malej sladkosti a ty si teraz pohoršená, že si tu dodnutú sladosť nedostala. A manžel pani tomu tvojmu patrične nepoďakoval.
Nosím bežne veci do Charity shopu aj drahšie. Nečakám, že mi budú ďakovať, už som tam nechávala veci s tým, že ich reakcia bola iba: v poriadku, môžete nechať.
Nijak ma to neurazilo. Som rada, že prispejem dobrej veci.
Mal by každý poďakovať, ale ak to niekto nespraví, hoci ty to očakávaš, nie je to zďaleka na takéto rozčúlenie.
chápem ťa, pre-dýchaj, viem, to žere človeka, vieš veľakrát očakávame od ľudí, také chovanie, ako by sme spravili my, ideme im v ústrety ... žiaľ sú na svete aj také pindy -
Mne jedna osoba nabúrala nové auto na parkovisku pred nemocnicou, ani nepočkala a zdúchla, ani nenechala odkaz s číslom ... doteraz má to štve, prečo nemala odvahu čeliť situácií v sebe, žiadnej hanby, proste nič.
Nerozčuľuj sa, poďakuj, že ty taká nie si.
/ ak chceš napíš mi jej nik do správy, síce s tým nič nespravím, ale som strašne zvedavá / Ja som raz tu predávala na bazáre niečo a ostala som ja tá zlá ..? ... Vymazala som všetky moje inzeráty.
V pohode, tiež som darovala ale svadobné šaty za 500e a myslela som že aspoň kávu dostanem a nič , ale poďakovali teda, na druhej strane som darovala Nutrilon a ešte aj dezert mi pani dala. Každý to má inak...
Ženy, je tu niektorá z vás, ktorá pochopila, že ten Brumík bol vtip?
Zmena za reči o čokoláde. Nejedná sa totiž o žiadnu čokoládu, či Brumíka ... kľud.
Prvá veta môjho príspevku bola, že s vami chcem zdielať svoju skúsenosť a posledná, či ste sa stretli s takým správaním (či máte podobnú skúsenosť). Nie je to príspevok o nemáááám čokoládkúúúúú, teta je zlá, hnevám sa, plačem. Som dospelá žena, som v pohode a vo voľnom čase (už som si ho nechtiac predĺžila :D) diskutujem pokojne o vašich príbehoch, skúsenostiach. Dala som príbeh s emóciami ako my ženy vieme najlepšie :D :D :D a chcem diskutovať pokojne o vašich príbehoch, skúsenostiach.
Nič viac, nič menej.
Chápem ta...ru nejde o dakovacky ci nejakú skadkost ,ale o princíp..tiež by ma to mrzelo ...
Ja mam takú inú skúsenosť...
Kamarát volal s mužom,že majú choré deti a bolo už neskoro večer a teda ani lieky nemali atď...
Tak som čosi doma našla nejaké čipky plus nový zabalený sirup od teploty ...prišli sme tam čosi po 23.00 hodine v noci...ešte som jej pomohla s deťmi, nakoľko ich mala prvý krát choré ...mne doma spali pri babke moje dcéry...
Po cca mesiaci mi vrátila otvorený sirup ..úprimne ja keď si požičiam lieky tak kúpim nové a vrátim také...
Žiadne ďakujem ani nic....
Človek nečaká auto ,že mu za to niekto dá...ale naozaj troska vdaky by nebolo od veci...nehovorim o tom,ze sme tam isli v noci ,na vlastne naklady ,lieky tiez nestoja 1 korunu .....
Ale tak hold každí sme nejakí....
Ja som raz takto jednej pani strazila deti moje a jej su spoluziaci so skoly aj z druzuny sa poznaju takze to bolo vlastne celkom super. Jasne ze som nic nechcela ved sa deti spolu zabavili a stravili spolu super volny den. Potom vecer prisiel ich ocino pre decka a nic ani ako bolo ani dakujem ani nic...
Vtedy som si pivedala ze je mi sice luto deciek ale nabuduce nech ich hodi na krk na cely den niekomu inemu ja nemam zaujem a cakala som iba obycajne dakujem nic viac ale ani nic menej....
no ten nadpis témy že "nepochopiteľná drzosť" ma dostal teda :D
fajn, jej manžel ti nedoniesol toho jahodového brumíka, možno jednoducho zabudol, mal zhon počas celého dňa, alebo ho boleli zuby, hocičo sa mohlo stať, a fakt posledná vec, nad ktorou dumal bolo, zobrať obálku a dať za ňu brumíka.
možno sadol do auta a všimol si ho na sedačke spolujazdca, a už sa jednoducho na to vykašlal, čo si budeme hovoriť, chlapi fakt neberú takéto veci až tak smrteľne vážne, ako my maminy, že doplniť decku zbierku.
nepostrehla som, či si odpovedala na otázku jednej mamičky, čo to znamená "zhrabol a odišiel" - ak nepozdravil a nepoďakoval, tak fajn, je buľo, čo narobíš... jeho žena s tebou komunikovala ale slušne, takže odsudzovať ju, že taká osoba pracuje s deťmi, je cez čiaru za mňa.
a to, že ti doteraz neodpísala na správu nemusí znamenať, že ťa ignoruje - možno len jednoducho nemá čas, pretože sa stará s láskou celý deň o deti v škôlke, a potom frčí k tým svojím, no a tu ju už odsúdiš ty + očakávaš, že asi polovica koníka za to, že sa operácia vymeň chrobáka za brumíka nevydarila podľa tvojich predstáv.
Autorka, nie ja som to nepochopila, píšeš emotívne, píšeš konkrétne veci, píšeš kde daná osoba pracuje atď. Keď si chcela inú diskusiu, bolo treba otázku položiť tak ako si uviedla pred chvíľou.
Preboha🤦
No ak si na ňu vyletela spôsobom ako si napísala úvodný príspevok, tiež by som Ti neodpísala a poslala veci späť a viac už o Tebe nechcela počuť. Robiť takéto rodeo, pre jahodový brumik. Ja chápem že ide o princíp, ale princíp je taký že za dar nechcem nič.
99% ludi ktori nieco ,,daruju,, cakaju zato nieco, takze bud si sa mala vyjadrit vymenim za …. A nie darujem, mozno ona chvela byt slusna sa opytala co zato ale ty namiesto ,,nic ved je to dar,, si cakala… mozno muzovi nachystala a zabudol podat mozno nie, naco to ale verejne riesit????
Vypratavalq som kupeny dom-mala som na darovanie!!!! Napr nove rosty do postele, nove bezky a pod hodnotne veci a 3/4 ludi ktora prisla sa neopxtala co zato kedze bol inzerat darujem!!! Takze som ani necakala ani neriesila a stalo sa mi opak-prisla pani po rosty a bezky a dobiesla mi sprchac 😂😂😂😂 obycajny za 5korun ale bola mila ze ona chvela nieco ale nevedela co a ani vo sne by ma nenapadlo roesit ze mi dala vec za 5korun ked som jej ka dala veci za par desiatok eur
Ber to ako dobry skutok idu Vianoc a neponizuj sa touto diskusiou lebo ano ja chapem ze ti slo o komunikaciu srdecnost atd ale cele to vyznieva zle
Ked budes ozaj mezistne darovavat tak sa to to vrati v dobrom
Aj tu na konovi som darovala x veci mam skusenost s pani ktora mi napisala litanie do soravy aky som dobry clovek a dakuje a aj skusenost ze ani mu ani bu, ludia su rozni a neovplyvnis ich spravanie
@autorka ja som raz darovala detske vecicky jednemu mlademu pariku, prisli s dietatkom v paradnom kociku, mamicka sa bavila so mnou, partner len cely cas tukal do smartfonu.... A o tyzden mi potom od nej prisla SMS, ze nech im poziciam peniaze do konca mesiaca, ze urcite vratia....tak toto ja povazujem za drzost.
Kašli na to. Ľudia sú rôzni. Neviem inak,na čo sem pleties jej povolanie. Vážne si sprav dnes radosť a vysum toto z hlavy.
A? Urobiť dobrú vec a cakat zato "odmenu" mi tiež príde úplne zvláštne?! Keď niekomu niečo kúpim ci darujem, tak sa teším z toho ze som s tým niekoho potešila a nie ze ocakavam niečo na oplátku späť!!!
Vieš čo je to ,,NEZIŠTNE " niekomu pomôcť? Nechcela si za to nič. O figurky navyše ta neprosila. Pytala sa, čo za to chceš. Chcela uhradiť poštovné.
Prepac, ale podľa mňa si trápna. Tvoj dobrý úmysel vôbec nebol uprimny.
(Neviem co tu už odznelo, nečítam diskusiu, píšem môj nazor)
A keď chceš skúsenosť - raz som zaznamenala dopyt po nejakých nálepkách z Lidl - ja som to nezbierala, len sa mi to doma hromadilo z nákupov. Tak som pani zaregovala, že keď sa vie pre to zastaviť na tú a tú adresu, sú jej. ANI MI NENAPADLO, ŽE MI MÁ ZA TO NIEČO DONIESŤ :D Prišla, odovzdala som, (asi) poďakovala (nepamätám si, fakt som to neriešila, bola som rada, že niekomu pomôžu) a išli sme svojou cestou :D Fakt nechápem, ako z tohto môže niekto robiť takú kovbojku...
Aby som sa teda držala diskusie 🙂
Áno, stretla som sa s takým niečím - darovala som, prišli, odniesli, nič nedali a ani som nič nečakala (zhodou okolností som sa tiež dohadovala s pani a prišiel pán).
Nie, nevyhodilo mi to ističe.
Je mi úplne jedno, kde dotyčná pani a pán pracujú.
Nie, nemala som potrebu to niekde riešiť... ako prišli, tak aj odišli 🙂
.. ale inak áno, v podstate trošku chápem, že ťa to zarazilo, najmä, ak ste boli dohodnuté... ale ja osobne by som to určite neriešila a už vôbec by som jej nič nepísala 🙂
Ja stále nerozumiem, prečo je podľa teba drzá tá pani. Veď drzý bol jej muž 😂 inak, pre mňa je väčšia starosť dať za niečo sladkosť, lebo sa musím pre ňu trepať do obchodu, oveľa pohodlnejšie je uhradiť na účet poštovné, to mi zaberie minútu z gauča.
Autorka, riesis starsne hovadiny. Mne sa toto stalo tolko x a neriesila som to.
Ale hlavne nechapem preco si nahnevana na nu?? Ved jej muz prisiel, zobral a odisiel. Co ona s tym ma?
A este posledna vec. Ja som nikdy nepochopila tieto vymenne obchody, ze nieco "darujem" za sladkost / ovocie / atd. Ked chcem nieco darovat, tak to proste darujem a nepytam za to nic. Mne to je tak na smiech vzdy.
Ja radsej zaplatim za to ako trepat sa do obchodu a kupovat napr. Kilo hrozna 🤦♀️
Mne je len ľúto tej ženy, musí byť hrozné žiť s tým chlapom. Keď sa nevie pozdraviť ani poďakovať. Je síce možné, že proste bol len nahnevaný, že ho s tým otravuje, možno sa predtým pohádali alebo sa niečo stalo. Môj by tiež frflal, keby ho pošlem niekam pre takú "blbosť ", lebo fakt má toho veľa a nestíha, ale zas bol by slušný.
Určite by som však tej žene nepísala, čo s tým ona má? Má mu dohovoríť a zázračne sa z neho stane gentleman? Jedine ze ho už nepošle nič vyzdvihnúť.
Inak sranda táto diskusia mi pripomína hru "Telefón " aké komunikačné šumy tu vznikajú 😁 podľa mňa sa v nej našli asi 10 mamičiek a nevedia či majú zareagovať...výsledok bude: ponukla som jahodoveho brumika jednej mamičke no môj muž ho vymenil za postavičku z Lidla 😂
Podľa mňa to bolo len nedorozumenie, možno ani nevie pani čo sa stalo a jej muž to berie ako "babské hovadiny" z internetu.
Pekne od teba že si chcela potešiť podľa mňa sa to dieťatko potešilo takže cieľ splnený 😉
Dievčatá, veď sa len chcela vyrozprávať, nechajte ju, ako som písala , každý reaguje na niečo inak a zase naopak, očakávame od iných, čo by sme my takto spravili - preto sme sklameme a bolí to, a je to normálne, lebo - som človek.
@joannita ja som istý čas darovala detské veci, hračky a iné prkotiny za vlhčené obrúsky. Zaviedla som si to kvôli ľuďom čo mi nasľubovali že prídu, že si to vyzdvihnú a potom ani neprišli, neodpísali ani nič. 😅 ale už to nerobím, tiež nie každý má doma balík vlhčených a aby kvôli tomu leteli niekde do obchodu, to sú zbytočné starosti navyše. Naučila neriešiť ľudí, dám im nejaký termín rezervácie alebo napíšem, že nerezervujem a kto prvý príde prvý berie.
Aj keď človek za to nič nechce ...podľa mňa je to slušnosť...ak mi niekto niečo dá, trosku sa revanzujem.
Neviem,mne to príde prirodzene ...ak mi niekto niečo dá..vždy mu dám za to maličkosť...poväčšine víno a sladké ak majú deti. Aj ked by moje bolo drahsie ,ide o ochotu z druhej strany ,ktoru si Vážim......nikdy by som nic neprevzala bez toho,aby som za to niečo nedala...
Ak mne niekto nedá beriem to...každí sme iní,inak vychovani,mame iné priority v živote atď.....aj ked mi to príde zvláštne....
Vy to robte inak...nedávajte nič..ale nechajte iné, aby to robili inak ,alebo ich to trápilo....

Aké takéto komentáre? Nič škaredé som nenapísala. Možno by si aj mamička za to radšej zaplatila ako zháňala jahodového brumika 🤷♀️ možno to dala na starosti mužovi a ten mal toho veľa a pomyslel si aké hlúposti tá jeho žena rieši a či sa teraz on musí kvôli nejakej veci niekan trepať a ešte zháňať brumika, jahodového.