Neprečítaná reakcia na inzerát
zaujimalo by ma, co vedie predajcov tu na mk k takemu konaniu.
nasla som si tu pekne tricko, o ktore mam zaujem, napisala som vo stvrtok ze mam zaujem.
doteraz mi tam svieti, ze neprecitane, pricom dotycna ma inzeraty aktualizovane “pred 3 hodinami”.
naco tu maju poniektori bazar, este s vyzvou, ze co nie je jasne, napiste, premeriam a nie su schopni reagovat.
Ja som narazila cez bazar vzdy na fajn ludi, vzdy(takmer)som dobre nakupila, a ze mi par ludi neodpisalo na ked som mala zaujem, no boze pockam par dni a ked to ma predavajuca v pazi tak nakupim u inej, ani by mi nenapadlo sa nad tym pozastavovat a nebodaj temu zakladat alebo jej davat negatko....je tu milion dalsich moznosti na vyber, jej smola ze sa neozvala, mohla predat.
Najprv treba poznat pravidla bazara .
Hodnotenie predávajúcich a kupujúcich
Právo pridať hodnotenie vzniká až po vzájomnom potvrdení obidvoch strán o predaji/kúpe. Ak k potvrdeniu o predaji oboma stranami nedošlo, užívateľ nemá právo zverejniť hodnotenie.
Kazdy si vybera s kym dojde k obchodu, to je bazar, nie podnikanie. Pridavat hodnotenia k obchodu, ku ktoremu nedoslo potvrdenim oboch stran je nepovolene.
Treba poznat, ak nakupovat tu na bazari.
@fem A spomínam niekde nejaké hodnotenie? Len ma to zaráža, a bohužiaľ sa mi to stalo viackrát, aj keď si prečítam vždy najprv hodnotenia, vždy sú všetky pozitivne, inak ani nereagujem, ani táto pani nie je výnimka - a že proste totálna ignorácia. pritom ani nemá nikde uvedenú nejakú poznámku, že je to momentálne trvá dlhšie z nejakých dôvodov. Nič. A všetky hodnotenia takmer rovnaké – rýchla reakcia, bezproblémový obchod - nuž 🤷🏼♀️
Ani som od nej nakoniec nič nekúpila, takže som ani žiadne hodnotenie nikam nedávala. Dokonca som si všimla, že niektoré užívateľky majú v rámci svojho popisu bazára na konci občas uvedených zopár mien, ktoré na obchod neodporúčajú. Ani takýto krok robiť nebudem, pretože aj tak som podľa jej hodnotení asi jediná ktorej sa to stalo.
Co sa ti stalo, ved ziaden obchod neprebehol, obchod prebehne po dohode oboch stran, na jednej strane ucet / platba na druhej strane adresa.
Ziadne hodnotenia nemozno davat , ked niekto neuzavrel obchod.
V tvojich prispevkoch to tam je, pozri si to po sebe.
Uplne zbytocne riesit nieco na co ma kazdy pravo rozhodnut sa sam. Neda sa niekoho nutit na predaj a ani na nakup.
Je to frustrujuce, ale treba to prijat. Ludia nie su profesionali, ani zamestnanci ani podnikatelia.
Obycajni ludia, mamicky, obchod je tu dobrovolnosti a dovere. Nie kazdy ma cas a chut na problemy. Preto nie s kazdym uzatvara obchod. Ked vidim, ze niekto ma ine predstavu o veci. Nie je zly nejako ten clovek. Ale sme individualni. Kazdy z nas sme iny, mame iny vkus, kriteria.
Nie je dobre tlacit, nic z toho dobre nebude. Treba to brat sportovo , neide o peniaze ale skor o dobru volu ludi niekomu nieco poslat, venovat mu cas a riskovat nejake nedorozumenie.
Pomoct si navzajom . Je to skor o dobrovolnosti, ochote. Pre mna je to ok. Skor mozno sa vyhnes aj ty sama problemom , ak sa ti dany clovek neozve.
Brat to skor pozitivne. Dost velmi pravdepodobne , zeby ste si nesadli.
@fem Áno, našla som si ten komentár, napísala som, že nemám problém dať aj negatívne hodnotenie, ak by ten obchod nakoniec aj prebehol. Ale neprebehol. Vyskytujem sa tu na MK teda už veľmi dlhý čas, predávala a kupovala som tu už všeličo, a teda negatívne hodnotenia v bazároch som doterat našla tak max. 10. Ja si podľa tých hodnotení, tak asi ako aj ostatní, vyberám, od koho si veci kúpim. A keď proste vznikne takýto problém, aj keď by som sa dajme tomu toho tovaru neskôr dočkala, nemala by som problém dať potom negatívne hodnotenie. To som tým myslela.
aha, chapem, pozri mne sa bezne ozve clovek , co ma perfektne hodnotenia, vzdy sa pre istotu pytam 2 . krat na suhlas , neposielam hned iban, pytam sa ci vobec poslat ten ucet a on uz neodpovie. Ci si je isty. Nemozem mu dat negativne hodnotenia. Jednoducho obchod neprebehol. Na jednej strane je to take, ale zasa na druhej strane ten dotycny usetril aj mna od mnohej nadbytocnej energie vypisovania, ked sa neozval a mozno by tahal viac za nos.
Skor to beriem pozitivne. Aj on, uz asi nechce viac vstupovat do komunikacie, lebo, aby to nebolo povazovane za " potvrdenie obchodu".
Niektori ludia tu to beru naozaj az prilis vazne, ze ked sa niekto ozve , tak co musi to a ono , ale nedoslo este k obchodu. Su velmi snazivi a davaju hodnotenia bez obchodu.
Radsej nech sa uz neozve, menej opletaciek a problemov, ako tlacit na komunikaciu kupu ci predaj.
V tvojom pripade tak isto mozno len ta to usetrilo od problemov.
Skús jej napísať správu vo forme mailu,že má správu na MK😊
@fem to mas pravdu veru asi