icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

ianitka
21. jún 2011

ja pouzivam s doporucenim zubara elmex - toho casu zelenu... obcas ju prestriedam s lacalut, ked sa nahodou minie, tak nemam problem pouzit colgate...
a este stale zijem 😉
jedinu pastu, ktoru som vyhodila do smeti, bola nejaka eko - zubna pasta s bielou hlinou a salviou 😝 😝 😝 to sa nedalo....
v tomto uplne suhlasim s @katka888 a @heln ohladom mechanickeho cistenia aj ostatnych info...

niekedy mam pocit, ze ku kazdej info existuje konspiracna teoria 😉

kvetinqa
21. jún 2011

@zmajerikova Suhlasim. Ja ked som nejakej lekarke povedala, ze uz maleho nekojim, tak mi normalne znadala, ze cisom normalna. Postupne som sa obrnila a ked sa ma niekto spytal, ci kojim, odpovedala som, ze ano. Bolo to pre mna menej vycerpavajuce... drzim palce, aby sa tvorilo stale viac a viac mliecka. A ked aj nie, nic si z toho nerob, nas maly je na UM od tretieho mesiaca a je uplne spokojny a zdravy. A ja tiez.

titkovamiriam
21. jún 2011

tiež sme elmexový od Mareka až po ,ojich rodičov,obcas pasty vymiename no elmex je zaklad 😉 ,na florizaciu deti chodili,aj marek ma už dve za sebou a super ne cistenie a bielenie ja dat si na pastu trochu soda bikarbony,za prve pekne vybiely a za druhe zníži kyslosť v ústach,ja som mala strasne problemi s kamenom a odkedy si 2-3 krat do tyzdna dam soda b. tak mam pokoj.Michal mal mliecne zuby este v 10r,a prvu plombu v12-tich takze asi aj na tej florizacii nieco je.Tablety neberieme no pamatam si-som rocnik 71 ako nam v skole davali vzdy na desiatu 4 mini tablety ze na zuby,potom sa z toho upustilo...

ianitka to je jasne že vzdy a vsade pre a proti-treba zvažiť co si vybrat,hladat clanky diskusie.ja mam sice chalanov no keby som mala dievca hladam napriklad info o ockovani krcka maternice,kedze o probleme nieviem asi by som si dala poradiť zviacerích strán a potom zvažila čo a ako...nemam rada masívne vymyvanie mozgov ak je ina možnosť...

ianitka
21. jún 2011

@titkovamiriam asi tak...

anjelicek26
21. jún 2011

@titkovamiriam - ta soda fakt funguje? To dnes skusim 🙂 Sranda by ma nenapadlo 🙂

aknaj
21. jún 2011

baby,
ja som raz niekde čítala alebo mi to niekto spomínal, neviem už presne, že pasta ani nie je tak dôležitá, hlavné je pravidelne si umývať zuby, tak už neviem 😨
Moje deti majú majú zlé zuby, tie nie úplne pokazené, ale dcéra má už zuby plombované, 2 stoličky sa jej už úplne rozpadli a aj na predných zuboch, ktoré už našťastie vypadli, mala kazy. Syn bola ako tak v poriadku, ale pred rokom si z predného zuba kúsok odrazil a tak sa mu začali tie 2 predné kaziť. A ešte mu vraj ochádza sklovina. Zuby si umývali, lieky žiadne nebrali, sladené vody veľmi málo pijú a sladkosti kontrolujem, takže je to len genetika a s tým nič nanarobím.
Ja mám zuby v pohode, klop, klop 😀 😀 😀 , ale manžel ... no hrôza. Moja mamina tvrdí, že ja som si začala zuby umývať cca v 6 rokoch, dakedy sa na to tak nedbalo, ani neupozorňovalo a mám zuby aj pekne narastené aj zdravé

titkovamiriam
21. jún 2011

@anjelicek26 jasne že to neuvidiš za jedno umytie no pocítiš lepsí pocit v ustach,

piacere
21. jún 2011

teda ja neviem, ale sóda bikarbóna možno vybieli, ale zároveň ničí zubnú sklovinu 😅

chrumen
21. jún 2011

žiaľ je to tak - dnes je sväté čo je v telke, čo je v múdrych knihách, čo je na nete - konzumná doba a mnoho mamičiek tu na koníkovi miesto toho aby sa venovali svojim deťom riešia čo sa má a čo nemá ☹ je smutné pchať svoje dieťa do nejakej tabuľky, niečo mu odopierať alebo mu na druhej strane nútiť
som čerstvá mamička a nechcem tu vyzerať ako mudrlant ale všetci poznáme to príslovie že aj dobrého veľa škodí 😉 každé dieťa má svoje tempo a svoje čaro majú aj rady starých mám, čo je dobré a čo nie zistíme jedine vtedy ak to skúsime 🙂 toto je super diskusia, konečne normálne názory

cervena_ciapocka
21. jún 2011

@vejula v pohode 🙂 nič v zlom, veď aj ja som zvedavá 😅 😀
@katka888 ešte úplne na začiatku to je a len tak mimochodom spomenuté ...

cervena_ciapocka
21. jún 2011

@katka888 "bambi2: ono velky plyv na ludi ma "televizna veda"... co sa povie v tv, to je svate... vela ludi naleti napr. aj na reklamu... a to mi ide na nervy. preco si ludia nehladaju info na nete??? radsej stravim x hodin za netom ako naletiet na reklamu a urobit tak nieco zle... iba vsetko zle potrebuje dobru reklamu... napr. ako zubna pasta Elmex... ;o)"

zipsy
21. jún 2011

ahojte, tak ja sa pridavam. maly ma skoro 4 mesiace, ale co som sa napocuvala od "skusenejsich" mamiciek, napr. ked bolo vonku asi 25 stupnov (v aprili) a my kratke rukavy 😉 ze ona svojmu 8 mesacnemu doteraz nedala nic kratke, ved ho ofukne a tak...a jej synacik chudatko prikryty hrubou dekou a v mikine ...
alebo ze ciapka musi byt bezpodmienencne na hlave, aj ked je teplo ... a tak....
a rano vacsinou vstavam s dobrou naladou, chvilku daco precitam na nete - na konikovi, a uz mam pocit ze mame minimalne 4 nove diagnozy ☹ to ma ale desi ... stale sa mi nieco nezda, a bojim sa o nho ☹ miesto toho aby som si to uzivala ... a o kupovani veci mi radsej nic nehovorte, odkedy mam maleho mam len chut nakupovat, ked vidim co vsetko "by sme mali mat" ... a to som taka nikdy nebola, ale tu su len fotky "co sme uz kupili" alebo "co chceme kupit" a miliony oblecenia, krasne izbicky, kolisky a hluposti od vymyslu sveta ... frajer sa na mna pozera jak na blbu ked chcem daco nove kupit...je to tu choroba 😀

zipsy
21. jún 2011

@elbe nooo, ja by som praveze chcela byt viac v pohode a nad vecou, ale velmi sa mi nedari. kamoska s ktorou chodime kocikovat je taka, a snazim sa trosku od nej naucit brat zivot viac v pohode a uzivat si hlavne maleho. smiat sa s nim, hrat a neriesit ci na nho zasvieti na sekundu slnko ked je nenatrety, alebo ci ho neofukne ked ho vyberiem. trosku sa mi to zacina aj darit, tak snad to bude len lepsie. stale sa zo mna smeje, a tvrdi ze mam moc vela casu, tak preto sedim na nete a hladam co by tak mohli urcite priznaky znamenat, ci nahodou nemame intoleranciu laktozy a pod. ona sa smeje, lebo studuje a pritom ma narocnejsie dieta ako ja 😖 no, a zivot je pritom tak kratky, zachvilu bude maly chodit do skolky a naco budem spominat? jak som sedela na konikovi a strachovala sa, ci som dobra mama?

zuzanocka11
21. jún 2011

@cmulinko
Presne tak,ja som minule dokonca cítala,ze vraj vecer sa milovali a ráno uz sa pýtala,ze ci moze byt? 😀 😀

katka888
21. jún 2011

@kaja73
jasne, rozumiem, priroda ma svoju silu a treba sa snazit ju vyuzit, ekd su moznosti.
je jasne, ze ak niekoho nieco zaujima, tak si najde info a podla toho sa sam rozhodne. napr kde my mame moznosti, ideme "cez prirodu" ... niekde sa to neda a inde ma napriklad nenapadlo to riesit.... ako u fluoru. napr aj plienky, najprv sme mali jednorazovky, ved super, vymenit - vyhodit, potom som sa nahodou dostala k info o sucasnych latkovych, potom k info o zlozeni jednorazoviek na to k info co to zlozenie sposobuje detom a odvtedy ma viki na zadocku len latku a maly bude len v latkach. po info co som zistila jednorazovky ani nahodou.... ale je to rpeto, ze som si nasla info a na zaklade tohos a rozhodla. o tom to je, mat pristup k info a tak sa podla svojho svedomia vedomia rozhodnut 🙂

kaja73
21. jún 2011

@katka888 ja som ten typ co hlada stale nove informacie,niekedy sa v nich krasne zamotam,ale neva. 😝 Aspon mam pocit, že niečo robim mimo upratovania,varenia, a hrania sa s krpatym 🙂 tiež sme latkovali,ciastočne robili BKM a vysledy sa dostavili-maly je bez plienok od 16m a 3T,pricom kakat sa pytal už od 11m,tak som happy.Použivala som aj monitor dychu,kupovala vodu LUCKU do 1 roku,nosila maleho v nosiči,spala s malym skoro rok v jednej posteli,ockovat už nedam nič,deti sa snažim liečit sama,uprednostnujem prirodne produkty,kupujem aj BIO potraviny,maly sa vsak vala v piesku,necha sa olízať nasim psom,s radostou chyta jeho hovienka-blee,mydlom ho umyvam raz do tyždna-ruky castejsie, kupe sa len v cistej vode atd-a co ma byt -su to moje postoje ,moj sposob vychovy-a ja sa za to nehanbím,ale ked to niekto robi inak aj tak dobre. 😉 Ved ani nepoznam nikoho v mojom okoli, co by to robil presne ako ja.Každy ma svoje plusy a minusy.

katka888
21. jún 2011

@kaja73
ano, to sa mi paci, mat info, rozhodnut sa a neprehanat.... 😀 v podstate to co robime aj my... bio nekupujeme, ale je pravda ze mame BIO kralicie maso, BIO bravcovinu, BIO zeleninu - doma pestovane chovane, lucku mala pije sporadicky, niekedy sme si vystacili s prevarenou vodou....
len to ockovanie by ma zaujimalo tvoj nazor, ak by si bola v lokalite so zvysenym predpokladom TBC / hranice s ukrajinou - kosice pri luniku IX .... / dala by si, alebo nedala prave toto ockovanie?

kaja73
21. jún 2011

@katka888 Radsej ti odpoviem do IP,tu je to trochu mimo 😉

katka888
21. jún 2011

@kaja73
dakujem

erickaa
21. jún 2011

@zipsy dobrá téma, že? 🙂
vypýtam ti od M.P. nejaké tabletky a budeš aj ty v pohode..hihi 😀 😀 😀 A podľa mňa vôbec nie si úzkostlivá, aspoň predo mnou nie, tak to s tebou ešte nie je také tragické. Som zvedavá aká budem ja 😕 😉

zuzja
21. jún 2011

mno neprecitala som si vsetky prispevky je tu toho vela, ale velmi sa mi paci tato tema 🙂 ja som spociatku, ked sa mi mala narodila, a ked som jej zacala davat tuhu stravu presedela za internetom vela hodin, ze co jej moze dat a co nie, a nakoniec sa vsetky veci tak rozchadzali, ze som sa na to vykaslala a zacala normalne uvazovat, coje pre moju malu zdrave a co jej treba 🙂 a je tu a je zdrava, nic jej nexyba 🙂

weverka11
autor
22. jún 2011

@anjelicek26 aj ja chcem ist na korekciu ked dokojim 🙂 mojimi by sa dalo koničkovat, ked dam dole podprdu 😀 ja mam 80DD a ked mam prazdnejsie tak aj C, takze u mna des, ale ako hovorič, makke a skoro po pupok, nemozem sa dočkať plastiky..

weverka11
autor
22. jún 2011

vcera maly obedoval kelovy privarok v detskej forme duseny kel, zemiak a kusok maska rozmixované... táááááák mu to chutilo, prdí jak tchor, ale v noci ani trosku brusko nebolelo, spal vkuse 8 hodín 🙂 moj krpec má zažívanie po mne 😀
a co sa tyka obliekania: moj maly nijak inak nezaspi len v bodynku bez gatí a ponoziek, neexist, aby som ho obliekla, to jačí a jačí... a vonku? tricko, kraťase... aj v zime ked mal mesiac sme jazdili vonku ked bolo aj - 20 aj 3 hodiny v kuse, ved si nadychal do fusaku.... zatial bol chory raz, co mal nejakeho debilneho bacila v nose a to chytil odo mna..... mam kamošku čo ešte pri 25 stupnoch dá malemu teplakovu supravu, topanky a prikryje dekou... jáj a čapica... iba ked svieti slnko, aj to len klobucik alebo satku, aj to je spoteny jak hovado... neotačam maleho ked fúka, aby mu nahodou nenafukalo do očí, ved nech ich zavrie...

denisekkk
22. jún 2011

@weverka11 myslim ze v tomto pravdu nemas. nechapem mamicky co si kupia drahy kocik ale monitor je podla nich na nic...monitor je dobra vec a keby ti zachranil dieta rozumela by si tomu..

andika10
22. jún 2011

@weverka11 to aj doktri tvrdia pri bábetku je dôležité posilnenie imunity zimou, keď mali deti 10 dni som ich musela na hodinku nechať svokre a to bolo v auguste a ona ich naobliekala, akurat v ten deň prišla na návštevu detská dr anemala som ich čas vyzliecť a dr. vynadala svokre že ani ona nechodí v lete v kožuchu 😅 tak som sa tešila 😀 , ale aj ta zima len s mierou, vela krat vydím, keď sa trocha schladí asi tak na 15 c tak už obliekaju niektoré mamičky teplí kabát čiapka šál, ktomu fusak do kočíka, a čo im oblečú ked bude -20?kolko krat som sa hnevala na svokru keď otáčala kočík, lebo fuka do kočíka, bol to vánok ktorý som ledva cítila, švagrinka tak vychovávala svoje deti, a stále sú choré, ja ani neutekam k doktorovi hneď pri prvom kašle, ale každý si robí po svojom a každému to je správne

denisekkk
22. jún 2011

@katecameron mala by si viac precitat o SIDS..postihuje deti bez rozdielu a bezne zdrave deti..pred 100 rokmi robili cisarsky mrtvolam lebo nevedeli operovat zive zeny a tak nebolo sance aby prezilo aj babo aj matka tak takyto argument je velmi slaby..

andika10
22. jún 2011

@denisekkk suhlasim aj keď priznávam ani ja som nemala Aaj keď som velmi chcela ale vtedy som proste na to nemala, ☹ potrebovala som dva

weverka11
autor
22. jún 2011

@denisekkk ja som nepovedala ze je nanic, povedala som ze keby som mala chore, nedonosene, alebo inak ohrozene dieťa tak ho 100% kupim, kupila by som ho aj v takom pripade, keby som nevedela spavat, bola nervozna alebo by som sa velmi bala o dieta... alebo keby nespaval so mnou v posteli či v postielke natisnutej na moju postel s tym ze hlavu mam 10 cm od maleho.... 🙂 proste v mojom pripade som to vyhodnotila ze ho nepotrebujem... mne sa nepaci to, ze ked ho maminka nema, tak podaktore na nu pozeraju ako by bola zla matka, ale ten monitor bol fakt len priklad, tak to je v xy veciach...

weverka11
autor
22. jún 2011

@andika10 inak viem ze sa daju aj zapozicat v porodniciach

andika10
22. jún 2011

@weverka11 vtedy som sa na to pýtala v nemocnici kde som rodila, tam nepožičiavali, a popravde som nemala čas a hlavne silu zháňať to inde, deti mi dali zabrať, ako neskusenej mamičke mi dali v nemocke hneď dve deti 😉