icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

katka.ott
28. jún 2011

@zuzkat1 ide o to, ze potrebujeme - kupime, neriesime cenu 😅

mamabiba
29. jún 2011

@katka.ott a občas aj nepotrebujeme a tiež kúpime, lebo chceme 😅 😅 . My prehľady o akciách nemáme, stále chodíme nakupovať do Tesca, ale zistila som, že ak idem do iného obchodu, tak miniem viac. neviem ako je to možné 😖 . Ja som tiež tak trochu na nervy, keď Robo uprace kuchyňu a ja potom hľadám, kde čo mám, pretože miláčik ani po roku a pol nevie, čo kam patrí. Priznám sa, že ja som taká trošku uchýlená na môj poriadok a nenávidím, ak to robí dakto iný, pretože nemám istotu, že to robí dobre. Ale pomaly sa už učím prijímať pomoc tak ako je, pretože to v tomto vyššom štádiu tehotenstva už celé nezvládam. Ako ste si na to zvykli vy?

cestovatelkaandrea
29. jún 2011

@mamabiba tak s tymto problem nemam, vacsinou davame veci v kuchyni na to iste miesto. a ak nieco nemozem najst pri vareni, tak sa ho jednoducho opytam.

co sa tyka nakupov, tak nakupujeme zvacsa spolu, sem tam kupime nejaku sladkost ale moc nepotrebnych veci nekupujeme. a uprimne, ceny v obchodoch neporovnavam. viem asi co v akom supermarkete stoji, tak idem podla toho. viac ma trapi kvalita potravin. neznasam ked kupim zeleninu a na druhy den je uz zrela do kosa. to sa mi stalo naposledy s brokolicou. kupila som ju den pred varenim krasnu zelenucku a na druhy den som ju vyhodila celu zltu a zgumovatelu 😠

zuzkat1
29. jún 2011

@mamabiba tak s tymto som ja vobec nemala problem🙂 a ani mat nebudem🙂 moj drahy neupratuje kuchynu😀 a ked aj naaaahodou raz za pol roka umyje riad tak na miesto ukladam uz ja🙂 a v tehotenstve v tych vyssich stadiach som tiez ja robila vsetko... obcas povysaval ale to je asi tak vsetko🙂 ale kedze to som uz bola doma (isla som 8 tyzdnov pred terminom na matersku) tak mi ani nedalo neupratat a cakat kym to spravi on... kym dosiel mala som upratane🙂

zuzkat1
29. jún 2011

@cestovatelkaandrea fiha to sa mi este s brokolicou nestalo😝 mne vacsinou vydrzi aj par dni...

mamabiba
29. jún 2011

@zuzkat1 to asi pre to, že si mladučká 😉 lenže baráčik o 2 poschodiach, 17kg navyše, kĺby a chrbát už nezvláda, večné behanie po schodoch hore a dolu tiež dá zabrať, k tomu 7 ročné žieňa o ktoré sa treba tiež postarať. Nehovorím, že to nezvládam, ale robí mi to problémy. Už to chcem mať za sebou. Ešte mesiac a pol 😖 😖 . Ale je pravda, že keď mám dobré dni, tak idem ako mašinka a viem vyupratovať celý dom 😀 😀 , lenže to je tak raz za týždeň. Ele je pravda, že už aj staršia dcéra sa mi snaží pomáhať. Upratuje si izbu, povysáva, občas aj schody poumýva a konečne si začala po sebe odpratávať veci. Ibaže to potom musím aj tak ja spraviť ešte raz aby to bolo podľa mojej predstavy, ale to až keď je v škole, nech to nevidí 😅 😅 . vždy ju pochválim aká je veľká pomocníčka

mamabiba
29. jún 2011

@cestovatelkaandrea no aj ja dávam veci stále na to isté miesto, lenže keď sa môj mužíček o vnútrajšok nestaral, tak ani nevie, kde čo je a pri jeho snahe pomôcť to postrká bárskam a ja to potom musím hľadať. horšie na tom je, že ke´d sa ho za 2 týždne opýtam, kde je určitá vec, ktorú "upratal", tak ani on sám nevie, kde to môže byť 😉 . Potom začína veľké pátranie.

zuzkat1
29. jún 2011

@mamabiba 🙂 ved treba chvalit musi byt na seba pysna🙂 ked mamina chvali🙂 no inak ak by som ja nebola vtedy upratala tak by som to nemala urobene... moj mm neuprace ked vylozene nemusi... upratal ked nas cakal domov z porodnice ale to ho musim pochvalit ze doma sa vsetko ligotalo vtedy🙂 ale to bolo prvy aj posledny raz co upratoval🙂

zuzkat1
29. jún 2011

@mamabiba inak veci a muzi🙂 moj sa pyta mna kde ma co ..myslim jeho veci ako baterka, alebo jeho kosele, hodinky...hocico... on netusi co kma da a ja mam vsetko pod dozorom..proste vnimam co si kam dal inak by stale len nieco hladal🙂

mamabiba
29. jún 2011

@zuzkat1 tak to ja som veľmi zvedavá, ako to bude u nás, keď sa z tej pôrodnice navrátim ja. Pretože všetkých jeho kamarátov zaujíma, kedy mám termín a zvláštne na neho mrkajú 😀 😀 😀 Dúfam, že ma v tej pôrodnici nenechá 😀 😀 😀 , že do vtedy vytriezvie.

zuzkat1
29. jún 2011

@mamabiba mozno zorganizoval brigadu a chcu spolu upratat barak😀 moj nebol s nikym pit on bol doma a v robote a potom si este na tyzden bral dovolenku... a my sme s malou skoncili par dni po prepusteni v nemocnici,lebo doma sme zistili ze jej pocas porodu dolamali rebra a on za nami chodila vtedy aj pral aj malej veci zehlil a aj upratal aaj mi varil a nosil mi to do nemocnice... ale nevydrzalo mu to🙂 po prepusteni u nas bola tyzden mama tak on nemusel robit nic a potom mama este chodila vzdy v nedelu a nosila jedlo na cely dalsi tyzden do mrazaku takze zas nic nemusel🙂 a potom uz bolo dobre aj mala bola OK tak som si nasla v pohode rezim...

cestovatelkaandrea
29. jún 2011

@zuzkat1 ani mne sa to nestavalo ked sme byvali v dome so spajzou (komorou). Teraz mame v podnajme bytik a tam spajzu nemam. Takze vsetko je poschovovane v ramci kuchynskej linky. Ale uz aj mamina mi vravela, ze sa jej parkrat stalo, ze zelenina bola gumova na druhy den po tom co ju kupila

zuzkat1
29. jún 2011

@cestovatelkaandrea ja davam do chladnicky

cestovatelkaandrea
29. jún 2011

@mamabiba to ja nastastie nepoznam, lebo s upratovanim mi dost pomaha. Takze vie, kde co patri a to nielen v kuchyni ale aj ine veci v domacnosti.

cestovatelkaandrea
29. jún 2011

@zuzkat1 aj ja ale vsetko mi tam nevlezie, hlavne nie celotyzdenny nakup.

zuzkat1
29. jún 2011

@cestovatelkaandrea tak tento problem ma aj moja mama🙂 ja to nechapem ze ona ma stale plnu chladnicku a moja vecne ziva prazdnotou😅 pritom ta mamina je vacsia 😕

mamabiba
29. jún 2011

@zuzkat1 pri prvej sme Bývali v Bratislave, kde mám rodičov, tak to bolo v pohode. Presne ako píšeš, pomohli, mama navarila, kamoška vyžehlila...to som mala takú fajn kamošku, ju strašne bavilo žehliť. Ja som jej pripravila kopu a ona šup na to 🙂 🙂 🙂 , ale teraz bývame 200km od našich, mama je ešte stále v práci a tým že robí v cestovke, tak v lete sa odtiaľ nemôže pohnúť, tak budem tu sama. Ale to sa dajako zvládne. Iba si ja musím privyknúť na to, že to nebude všetko tipi topi 😀

mamabiba
29. jún 2011

@cestovatelkaandrea aj ten môj je fajn, snaží sa...to iba ja som taká vysadená, že všetko musím mať na mieste. Keď utieram príbor, nikdy neutieram nože a lyžičky spolu, každé zvlásť. Najprv si vyberiem všetky lyžičky, potom vidličky a tak...to len pre predstavu aká som praštená. Ale to je moja úchylka a musím si od nej odvyknúť.

zuzkat1
29. jún 2011

@mamabiba no ja som to mala lepsie..mama je 50km od nas tak vzdy docestovala (ale 200km je fakt daleko) svokra za rohom ale ani raz nenavarila pre nas ani neprisla ze ci nieco netreba - ani by som od nej nechcela ale aspon snaha keby bola...

mamabiba
29. jún 2011

@zuzkat1 každá máme dajaké svokry 😉 ale moja sa bez problémov postará o staršiu keď potrebujem. Niežeby si ju brávala sama od seba, ale ak potrebujem, tak mi nikdy nepovedala nie. treba ich brať taký, aký sú a nerobiť zbytočne naprieky. A zabudla som dopísať, že svokru mám 35km.

cestovatelkaandrea
29. jún 2011

@mamabiba no vidis, a ja to tiez robim nejako podvedome a nikdy by ma nenapadlo, ze som prastena. ved sa mi to tak aj lepsie utiera. ked mam v ruke iba lyzicky 😉

baby vy mate maminy blizko. ja mam mamu so svokrou od seba 1400km 😒 ale ked treba, vedia sa rychlo dopravit ku nam. s ani jednou nemam problem a obe pomahaju ako sa len da 🙂

katka.ott
29. jún 2011

@mamabiba @zuzkat1 @cestovatelkaandrea patrim medzi prastene 😀 . minule som sa pristihla, ze narovnavam noziky v sufliku 😅

fixi3
29. jún 2011

ahojte...no ja vam teda poviem ze kym som bola tyzden v pôrodnici moja domacnost sa zrutila....este stale som ju nebola schopna dat do pôvodneho stavu stale nema nic svoje miesto uz som s toho nestastna...ale inak moj drahy aspon minimalne pomaha nakupuje skoro stale on,sem tam aj riad poumyva a vcera aj podlahu ale to som ho dva dni prosila... ale asi aj ja patrim ku tym "prastenym" lebo stale vidim "bordel" a drahy nikdy tak tazko povedat....

zuzkat1
29. jún 2011

@cestovatelkaandrea mne by sa pacilo keby bola svokra 1400km daleko🙂 ale inak akoby bola🙂 vidam ju raz za mesiac a to som uz vela povedala - chvalabohu🙂

@katka.ott tak to ja nie🙂 ja mam doma taky pracovny neporiadok🙂 ale tak maly byt a koooopec veci - spina tu nie je lebo to nemam rada... to vysate a utrety prach atd to musi byt - ale ked necha manzel tricko na kresle uz to neriesim🙂 dokonca ked pozehlim tak mu prevesim cez kreslo,lebo ked odlozim aj tak sa to ohreje v skrini len jeden den a na druhy den rano je vsetko povesae na kresle ... a tie casy sa minuli ked som mala chut pokazde to opat skladat 😝

jankavr
29. jún 2011

Ahojte...super téma. Som zaregistrovaná na MK, ale nie preto,aby som tu riešila dvojdňové meškanie stolice mojej 24m dcéry, ani nie preto ,aby som porovnávala a odsudzovala druhé mamičky. Predávam tu vecičky po deťoch. Sem tam si niečo prečítam, ale ako píše autorka témy, riadim sa svojím rozumom. Ja mám dve deti a obe sú odlišné, tak neviem , ako môžu niektoré mamičky porovnávať neporovnateľné. 😉 P.S monitor sme nemali, kojila som obe deti 12 mesiacov a prestala som , lebo som ja chcela. S príkrmom som začala v 6m a mlieko z fľaše mi pil syn do 4 rokov 😀 😀 😀 kto by chcel porovnávať 😝

pici
29. jún 2011

baby ja mam zase opacny "problem". mm je vychovany tak, ze vie vsetko, prat, vysavat, varit, upratat atd. proste vsetko. ale nemyslite si ze je to velka vyhra.. ano, ked pridem z dovolenky tak ma nemusi drbnut, ze okrem dvoch kufrov spinaveho pradla musim vyluxovat este aj byt co moj muz rozbordeloval s kamosmi... to ano... vsetko tip top... ale ked mi demonstruje s vysavacom ako spravne vysavat, tak som mu uz parkrat povedala, ze moze to robit kazdy tyzden a raz za pol roka mu ja ukazem ako sa vylizuje podlaha :D ale inak, co sa tyka nakupovania potravin, je v tom jednotka, dohodli sme sa, co nakupi, z toho varim... ale to som nikoho nechcela vytocit, iba poukazat na to, ze to, ze vas vie chlap v domacnosti dokonale zastupit, nie je vzdy taka velka vyhra...

a inak. musim to ist docitat lebo pisete jak zerava

zuzkat1
30. jún 2011

@pici tak ja ti poviem ze moj mm ked upratal kupelnu lebo cistil odtok - a to som povedala ze teda nech aj uprace... tak potom odtial vysiel ako majster sveta a vraj takto on umyl tu vanu a nie onak a ze teda aj ja nech tak to robim😀 som myslela ze ho vystrelim na mesiac 🙄 no uznaj ze raz za rok nieco urobi a ide ti davat prednasky🙂 on keby chcel tak tiez by vedel vsetko porobit ale nechce...a na dovolenky sice nechodim bez neho ale ked som u nasich s malou a on doma tak ked dojdem tak presne ako pises - musim hned povysavat, dat prat atd...jedine co urobi je to ze umyje riad - den pred mojim navratom domov - teda umyva ho aj tri hodiny 😝

zuzkat1
30. jún 2011

@jankavr inak problemy typu "moja dcera 2 dni nekakala" su velmi nakazlive😀 ja som tu registrovana odkedy som otehotnela a teda ako neskusena matka som tiez kadejake otazky tu riesila...ani ta nenapadne ze napriklad to "nekakanie" je problem ale potom sa sem prides zrelaxovat a baby to tu riesia a zrazu mas chrobaka nasadeneho ze co ak to problem je 😕 🙂 a tak je to aj s inymi vecami...ono to da namahu a chce to cas kym pochopis ze proste tieto veci problemom nie su😀

cestovatelkaandrea
30. jún 2011

@katka.ott ale tak zas ja nie som az tak moc prastena. to som len napisala co sa tyka riadov. niekedy ked pozehlim pradlo, tak ho nedokazem oddniest do skriniek dalsie dva dni 😀 takze niekedy mam pekne ozehlene kominky pradla mam ako vystavku v izbe.
ja som fakt rada, ze mi manzel vo vsetkom pomaha, lebo neviem ako by som vsetko sama postihala, ked robime obaja do piatej. asi by som vobec nespala.

cestovatelkaandrea
30. jún 2011

@pici tak na to, ze manzel upratuje v domacnosti velmi casto tak to co pises nemam. my sa akosi doplnane, ked jeden robi to, druhy urobi dalsie a potom sa tesime, ze sme si spolu poupratovali a mame to doma pekne.