icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

pici
30. jún 2011

@zuzkat1 ja praveze nemusim ... vsetko je tip top... ale rad ma poucuje ako sa to robi :D

pici
30. jún 2011

@cestovatelkaandrea aj my sme to tak mali, ze sme upratovali spolu, ale odkedy som doma, tak ma mm full service :D

cestovatelkaandrea
30. jún 2011

@zuzkat1 vidis ja by som zas bola rada, keby svokra a mamina boli blizsie. teda aspon nejakych 10km od nas. ale to je nepredstavitelna predstava. nemozem ich prestahovat do cudzieho sveta, kde sa k tomu nevedia ani dohovorit.

zuzkat1
30. jún 2011

@pici ja som to pochopila... som to myslela tak ze ja musim lebo u nas neexistuje zeby upratal

zuzkat1
30. jún 2011

@cestovatelkaandrea ved to ano...mamu by som ani ja nechcela mat tak daleko... 🙂

pici
30. jún 2011

@zuzkat1 aha tak to ano :D

mamabiba
30. jún 2011

@jankavr sme radi že si sa k nám pridala, ako som ja už predtým písala svoje prvé ročné žitie s mojou dcérou..monitor dychu sme mali zrkadlo, kojila som do 8 mesiacov,pretože i to tak vyhovovalo, no a dcéra pila mliečko ráno z v fľaše u babky do 6 rokov, ináč ho vypiť nechcela a ani ho nepije. Táto diskusia nieje na porovnávanie. Tu si rozprávame aj o svojich úchylkách a zistila som, že niesom jediná praštená 😀 😀 😀 diky kočky...

mamabiba
30. jún 2011

@cestovatelkaandrea som rada, že niesom jediná "praštená" v upratovaní 😅 😅 😅 Dnes som sa na všetko vydlábla a spravila som si oddychový deň. Dieťa bolo celý deň mimo a mňa o 13,30 tak zobralo spinkať, že som sa zobudila o 16,30h a to už iba tak navariť večeru a zajtra obed... ach tie prázdniny...bude sviečková!!! Baby a táto moja druhá, ešte brušková, mi robí takú gymnastiku, že sa mi brucho hýbe do neurčitých tvarov. Booože už nech to mám za sebou 😅 😅 😅

nadezdah
3. júl 2011

Babule, no ja mám z každého rožka troška.
Môj muž bere ako samozrejmosť, že ja by som sa mala doma krútiť kolo domácnosti a kolo detí. Dcéra má 10 rokov a pomôže mi viac než muž. Na nákupy chodím sama s deťmi akurát mu to občas vyhodím na oči, že sa aj s detmi musím tmoliť po nákupoch a je to na figu. Tak sa niekedy dovadíme. A sem tam urobí výnimku a ide s nami. Ale na druhej strane po obchodoch chodím rada, akurát sa teraz musím krotiť, lebo mám už len rodičovský a z toho si moc vyskakovať nemôžem. Čo sa týka výchovy detí, tak na to som sama, keď už mám fest nervy, tak mi na 10-15 min manžel syna vezme, ozaj neviem či som to tu spomenula, okrem 10 ročnej dcérky mám 8 mes. syna a práve sa už 2.týždeň trápime so zúbkami. Ja momentálne už 5 mesiacov nič nestíham, takže je u nás bordel ako keď bomba padne, no neriešim to, lebo deti sú na 1.mieste a keď muž pindá, moja odpoveď znie, keď sa ti nepáči, ulož. Jediné čo u nás funguje na 1 sú služby čo sa týka umývania riadu a vynášania smetí. No a už 2 mesiace som nevysávala, lebo to robí na striedačku muž s dcérou. Perem, žehlím po nociach a varím len každý 2 deň. Občas siahnem aj po polotovare a po výplate sme zvykli aj do reštiky skočiť, no treba sa mi krotiť. Na dobré sa rýchlo zvyká, no situácia je zlá, tak treba priškrtiť. Nad našou úžasnou vládou sa už nerozčulujem, lebo keby mohli, tak nám vezmu aj to čo nemáme a to že som 8 rokov medzi deťmi robila a dostávam to isté čo iné, ktoré nerobili, tak to im neodpustím. Jednoducho za Fica by mi bolo lepšie. A čo sa dojčenia týče, dojčím, dojčím a dojčím. Dcérku som dojčila 3,5 roka a synka by som chcela aspoň 2. Jedine mi trochu vadí, že ako 8 mesačný by mohol spať už celú noc bez cicky, no zvyknutý je o 1 a 5 cickať, inak keď ho zrovna zuby netrápia tak spí od 21-8 čiže bolo by to celkom fajn, až na tú cicku. Skúšali sme, že mu nedám a 1:05 oči rozdrapené ako vráta a boli sme hore vyše hodiny, no a odvtedy neriskujem a keď sa začne mrviť, šup cicku do pusy. A spíme ja a deti v spálni pekne všetci traja v jednej posteli. Ocina sme vysťahovali do detskej izby, lebo jeho chrápanie je počuť cez dvoje zavreté dvere. Moje milované deti sú pri mne a ja som spokojná. A tak si každý deň hovorím, vďaka Ti Bože, za moje krásne zdravé deti a som vlastne jeden s najšťastnejších ľudí pod slnkom. Kašlať na to, že je kríza, hlavne, že sme všetci zdraví a máme sa radi. 🙂

zuzkat1
4. júl 2011

@nadezdah o na to ze ma 8 mesiacov pekne spinka 🙂 mo ja ma skoro 18 mes. a teraz poslednej dobe sa budi presne ako pises o 1nej a o 5tej🙂 donedavna 5-6x a do roka aj 8x🙂 inak dobry pristup🙂 aj ja mam niekedy doma ako ked bomba padla... to vtedy ked mala cez den nespi lebo vtedy sa od nej moc neda nic, venujem sa jej...inak ja bud varim alebo upratujem jedno aj druhe kvoli malej nestiham🙂 tolko volna mi slecna za den neda🙂

vejula
4. júl 2011

@nadezdah tak my o takomto super spanku možeme len snivať a to budeme mať o par dni 15 mesiacov.... S mužmi je to tak oni si nikdy neuvedomia čo robime ale oni maju ten isty pocit z nas že ich nedocenujeme aspon u nas je to tak...

ale maš pravdu nieje ničdôležitejšie ako to že mame zdrave detičky že žijeme v krajine bez vojny s pitnou vodou, kde sa nemusime bať otvoriť okno.... velmi si to poslednu dobu uvedomujem a tiež to že sa može stať hocičo a ako nam je super teraz... a teda aj sa bojim že sa to zmeni že pride vojna alebo nejaka važna choroba, len nad tym je zbytočne sa asi zamyšlať lebo ak to ma prisť tak to nezmenim... tak tiež len prosim aby to ostalo take ake to je, lebo ludia v krajinach kde bojuju o svoje životy a životy svojich deti by neviem čo dali aby sa mohli starostiť nad takymi banalitami ako tu rozoberame my

nadezdah
4. júl 2011

@zuzkat1 No ja tiež buď varím, alebo pratám. A to na niekoľko etáp, pri mojom ručičkovom krásavcovy to ani inak nejde. Manžel ho chvílu pohojká aj to len výnimočne, alebo keď chytám hysáky. A ako na potvoru vždy keď dojde muž domov, tak synáčik je ako medík. Aspoň, že dcéra mi s ním pomôže.

zuzkat1
6. júl 2011

@nadezdah no moja je prave o 100% horsia ked dojde tato🙂 lebo on jej vsetko dovoli a potom nevie uz co so sebou... moja bola tiez taka ze len na rukach ale odkedy zacala lozit (6,5 mesiaca) tak uz to nevyzadovala az tak🙂

zebra41
7. júl 2011

ahojte, super tema 🙂 ja som teda strasny bordelar a mm je obrovsky pedant - no super dvojka. super je,ze z roboty chodi okolo 16 a berie maleho na 2 hodky von 🙂 takze ako vdaku poupratujem, lebo ak nie,tak on zacne upratovat a v jeho ociach vidim ten sialeny vyraz,ze ak sa to neuprace a nebude vsetko na svojom mieste,tak hadam ani nezaspi, ale mne nepovie nic, takze pohoda 🙂
inak, drobcovi davam papat ako mu chuti - nevazim prikrmy, mlieka tiez dostane kolko chce, nemam pocit,ze cim drahsie malemu kupit,tym pre neho lepsie. zo zaciatku som bola zo vsetkeho vystrasena a precitala toho straaaasne vela a maly plakal a plakal. potom som ho zacala pocuvat a mam doma vysmiate babatko 🙂

cestovatelkaandrea
8. júl 2011

@pici a preco si vlastne doma ak smiem vediet?

pici
8. júl 2011

@cestovatelkaandrea odisla som z prace z dovodu krizy, tak sme sa vzajomne dohodli.. a bola som pol roka na urade, potrebovala som si aj psychicky oddychnut a mm sa snazime o dietatko , tak som nonstop u lekara , co je niekedy tazko sklbitelne s pracou.. ale pracujem externe z domu, co mi maximalne vyhovuje...

cestovatelkaandrea
8. júl 2011

@pici tak to chapem, niekedy jednoducho musis aj vypnut ked sa inak neda... a teraz je to predpokladam uz lepsie nie?

pici
8. júl 2011

@cestovatelkaandrea ano je to fajn... aj ked... kedy je tak fajn aby clovek na nieco nefrflal no nie?

akramgad
8. júl 2011

neprečítala som všetky príspevky ale pripájam sa k tomu že nie všetko čo sa napíše " lebo je to dobre pre deti " je pravda my sme nemali ani polovičku z toho čo majú teraz deti a sme tu 🙂 moja malá nebola kojená a od 10 mes. pije plnotučné mlieko papa všetko čo jej dám ( a keď sa jej zadarí a je návšetva veru aj klobásku uchmatne xi ) a chvala bohu bude mať dva rôčky a antibiotiká sme ešte nemali a ani sme neni moderný lebo nenavštevujeme alergologiu a ani podobné zariadenia , možno predbieham ale riadim sa hlavne svojím rozumom a robím to čo naše mami s nami a aby som nezabudla aj keď odporúčajú do roka len actíviu moja jedla tvaroh a actívia bol fúúú možno jej nechutili éčka pre mesačnú trvanlivosť 🙂 maminky čítať menej a viac si užívať radosť z mrňátka ono vám samo povie čo chce a dokonca keď si dá trocha piesku alebo spapá rožok čo mu práve padol na zem neublíži mu tomu hovoríme imunita xi

zuzkat1
8. júl 2011

@akramgad aktivia sa do troch rokov nesmie 😉 a to nie je ze niekto napisal🙂 maju to oni na svojej oficialnej stranke🙂 inak suhlasim s tym ze nie vsetko co sa napise je pravda...🙂 aj ked co sa jedla tyka ja som velmi opatrna🙂

katka.ott
8. júl 2011

@zuzkat1 coze 😕 u nas odporucila activu nasa dr. a to zacali tusim v 8mesiaci. tvaroh sme skusili okolo roka, piesok jeme pravidelne - peeling criev 😎 , uz aj kamienok bol. a zo zeme...

zuzkat1
8. júl 2011

@katka.ott no aktiviu dava vela bab ale ak sa pozries na ich stranku najdes to tam...az od troch rokov.... maju sa smotanove plnotucne zvolensky a tak podobne... tvaroh aj my az od roka - ten je tazko stravitelny...inak aj moja uz mala piesok☹ som bola chora z toho ved vsade kopa maciek a nepotrebujem aby nachytala nejakych cervov do bruska alebo toxoplazmozu...

akramgad
8. júl 2011

@zuzkat1 nám pán doktor a dokonca aj v "telke " pani pediatrička povedala že ani tvaroh ani iný jogurt ako actívia biela alebo teda niečo probio biele takže o tom to je každý povie iné a s jedlom nebuď až tak opatrná lebo raz pôjde tvoje dieťa do škôlky a tam veru nebudú dávať niečo extra alebo pôjde k niekomu babka,sestra a tam asi nebudú niečo extra a ani nie je zábava variť zvlášť aspoň pre mňa nebola :(

akramgad
8. júl 2011

@katka.ott super naše deti by si rozumeli aj nám chutia kamienky 🙂

titkovamiriam
8. júl 2011

@akramgad
@katka.ott a nezabudnite mravce su kyselé 😀 😀 😀 😀

zuzkat1
8. júl 2011

@akramgad ja uz nevarim zvlast ale napriklad na cokoladu, udeniny alebo vyprazane jedla ma naozaj dost casu a v skolke sa vari dost dietne🙂 a sama tak skoro nikam nepojde - este ju kojim a to dost casto a jedlo je nieco co si nesie navzdy zo sebou - zaklady ktore jej davam takze v tom budem opatrna 😉 a inak pediatrickam ktore sa hrabu do telky neverim ...su to baby jagy ktore sa potrebuju pretrcat ani pediatrom ktori su v casopisoch neverim, popisali tam uz kopec hovadin... verim nasej a ta veru spominala plnotucny smotanovy jogurt ako som aj davala a teda ak uz firma co vyraba tie jogurty napise ze sa nemaju do 3 rokov tak to uz asi pravda bude - ved si nebude robit negativnu reklamu

zuzkat1
8. júl 2011

@akramgad este PS rady doktorov beriem vo vseobecnosti ako rady a nie ako pismo svate...ked nieco naozaj neviem a nemam na to ani nazor tak sa riadim tym co povedala doktorka ale inak je to len dalsi nazor na vec ktory si premyslim a urobim ako uznam za vhodne

akramgad
8. júl 2011

@zuzkat1 tak čo sa týka čokolády a iných zaplňačov bruška som aj já proti u nás fičia gumové cukríky a ovocie vďaka za to lebo keď to sledujem detičky moc ovocie nemusia aspoň čo sledujem vo svojom okolí 😒

nadezdah
8. júl 2011

@akramgad Keď spomínaš rožok na zemi. No doma keď mi padne aj najaká hračka, tak ju len o nohavice ošúcham, lebo viem, že doma bacile nie sú a ak sú, tak minimálne. No von keď padne, tak nevieš či práve na tom mieste predtím nebolo ho...o, tak to musím vyvariť, alebo min. vo vriacej vode opláchnuť.
Inak včera som bola u kámošky, má 2 r. drobca a v chodbe má taký penový koberček, čo zvykne bývať v kúpelkách a došiel jej chlap a začal o tom koberčeku litánie a že už dávno mal byť otepovaný a že možno je už aj vyhodený...atď , ja mu kukám do očí a hladkám ho po ramene a keď skončil, tak som mu povedala. " Môj milí, tak pekne vezmi do ruky tep a rajbaciu kefu a vytepuj keď ho tu chceš mať, lebo môj muž sa mi do zariaďovanie domu nese...a keď sa mu nepáči a chce mať niečo inak musí si sám urobiť.

zuzkat1
8. júl 2011

@akramgad presne aj ja mam taku skusenost ze deti ovocie moc nemusia... ale moja miluje vsetko..aj tie kyslejsie ako ribezle ci egres... tak moja ani cukriky nemala🙂 najvacsia sladkost aku obcas dostane je brumik...aj toho som obmedzila tak na 1 za tyzden a radsej dam piskotu alebo marina keks🙂 mala nepapa ani pribinaka ani nic podobne ak chcem aby mala tvaroh tak dam normalny tvaroh zmiesany s vanilkovym cukrom nejake ovocie do toho a hotovo a inak papa smotanove jogurty a obcas jogobelu - to ma tiez ako sladkost lebo ma dost cukru v sebe... ale varene uz papa skoro vsetko ako my, len menej korenim...