Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum
Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...
@nadezdah tak moja dobre si povedala fešákovy 😉 môj mm je mi moc nápomocný pomáha a dokonca "rád " dobre mi ho tá moja svokra vychovala xixiix ale občas aj na mňa skúša že by som mohla..... já len z úsmevom mu odpoviem že mu nebudem brániť aby sa predviedol 😀 niekedy to ide spraviť a niekedy povie že nám to neutečie a aby sme radšej šli von z malou takže veľká vďaka za môjho mm veru dobre som sa vydala a ak má pocit že on sa zle oženil hold smola xixiix zobral si milujúcu dievčinu a nie slúžku čo skočí na povel xixiix
terezi si vo svojich 15 mesiacoch vypytala prvy krat klobasu - madarsku. no nedaj, ked dieta pisti, ze totooooo. tak ochutnala. potom sme presli na parky, spisske 😎 . vcera prvy krat ochutnali kari omacku - 2 roky, 3 mesiace. ale na tu si mozno pamataju z prenatalneho veku. cokoladu som nechcela davat min. do 3 rokov. vydrzali sme do 2, aj to dali stari rodicia.
ja som im davala zo sladkosit max. brumikov, ale terezka neje tych s pudingovou naplnou. a potom samozrejme domace kolaciky. no a takisto ako u @akramgad zacali sme gumovymi macikmi. ale zas iba terezi. danieli nie.
ta zas banany, terezi jablka. stale hovorim DVOJICKY 😒
a este som chcela spomenut kinder sunku. neviem ci ste ju niekedy kupili detom, ale vraj lepsie je kupit ozajstnu, napr. prazsku
ja ked jogurt tak domaci 😉 inak z obchodu len zvolenské 😉
ja robím pribináčik z kyslej smotany ,cukru a kakaa alebo vanilkového cukru
Ja neviem, ženy, nemala táto téma byť pôvodne o tom ako nepreháňať? Domáci pribináčik? sterilizovať hračku keď spadne na zem? nedať rožok keď spadne na zem doma? čokoláda a sladkosti až po 3 rokoch? 😀 Aj vaše mamy a babiny to takto robili? 😕
Každému vyhovuje niečo iné niektoré mamičky potrebujú pomoc a rady druhého a skúšať piate cez deviate a niektoré to berú všetko prirodzene a tak to aj bude pokial bude net,časopisi pre mamičky a telka ☹ já mám svoju výchovu niečo ako naše mamy a babky a pre niekoho som o.k. a pre niekoho som nezodpovedná matka ale mne to nevadí nech si každý myslí svoje já som vďačnaá za to že tou matkou môžem byť 🙂 prajem pekné sníčky mamičky 😉
@saxana123 s tymi cokoladami do 3 rokov. to bolo, ked som mala vsetko nastudovane a pocuvala dr. na slovo. teraz je to ine. sama sa volam mrcha matka, no svojim detom doprajem vsetko, co usudim za vhodne.
a konecne si dam poradit od starsej generacie - mama, stara mama. ked sme prezili my - ovocie rovno zo stromov, obcas nieco zo zeme, kolovaciu malinovku, ... preziju aj nase deti 😵
Podaktori rodicia to tak prehanaju s tou vyzivou, ze v niektorych kantinach v Nemecku varia len z biosurovin, ktore su vyrazne drahsie ako normalne suroviny, v dosledku coho potom dostavaju ziaci na tanier male porcie a vyhladnuti chodia vyjedat fastfoody...
@zuzkat1 v mnohom s tebou suhlasim, patrim tiez medzi opatrne 😉 ale marina kekse u mna nepresli, ten stuzeny pokrmovy tuk - ten ma teda vobec neoslovil 😉 radsej bebe keksik 😉

@nadezdah hej ja doma tiez hracku len otriem ale zvonku ide do pracky alebo pod vodu podla materialu a rozok ak padne nedam ani ked padol doma 😅