Nepríjemná skúsenosť s obsluhou v kaviarni
Dnes som bola v kaviarni, kde nechodím často. Objednala som si kávu a potom som ešte čašníčku dostatočne poprosila o ďalší nápoj. Po cca hodinke som sa rozhodla kaviareň opustiť a šla som zaplatiť k baru. Slečna (bola to tá, ktorá ma aj obslúžila) mi povedala sumu, zaplatila som a odišla. Hneď ako som opustila kaviareň, som si uvedomila, že to bola riadne prešvihnutá suma. Minimálne o 2€ slečna pýtala viac. Nechodím tam pravidelne, čašníčky vôbec nepoznám ani ony mňa, takže ma neprekvapuje, že nabrala odvahu. Ide o akúsi sieť kaviarní, v jednej z nich som ešte nedávno pracovala aj ja, takže ceny sú mi veľmi dobre známe (aj ak by nie, boli uvedené v ponuke, ako vždy nie?). A práve o to viac ma to neskutočne zarmútilo, ja som nikdy nič také neurobila, nikdy som nezneužila, že zákazník nevyžaduje bloček. Zaujímavá skúsenosť po tom, čo som tam sedela nad učivom sociológie a pohltila sa do myšlienok, ako by som ja mohla prispieť do riešenia sociálnych problémov (veľké ambície, ja viem).

Mne sa stalo ale iné. Mne predavačka naúčtovala 50ks pečiva a 20 ks iného pečiva a ja som si nejak nevšimla. A o 3 dni keď som sa vrátila nakúpiť mi ta istá predavačka vrátila takmer 30 eur ak si dobre pamätám, že ona si pamätá ze to mne toľko nablokovala:D potesilo 🙂