icon

Nepríjemná skúsenosť s obsluhou v kaviarni

12. feb 2025

Dnes som bola v kaviarni, kde nechodím často. Objednala som si kávu a potom som ešte čašníčku dostatočne poprosila o ďalší nápoj. Po cca hodinke som sa rozhodla kaviareň opustiť a šla som zaplatiť k baru. Slečna (bola to tá, ktorá ma aj obslúžila) mi povedala sumu, zaplatila som a odišla. Hneď ako som opustila kaviareň, som si uvedomila, že to bola riadne prešvihnutá suma. Minimálne o 2€ slečna pýtala viac. Nechodím tam pravidelne, čašníčky vôbec nepoznám ani ony mňa, takže ma neprekvapuje, že nabrala odvahu. Ide o akúsi sieť kaviarní, v jednej z nich som ešte nedávno pracovala aj ja, takže ceny sú mi veľmi dobre známe (aj ak by nie, boli uvedené v ponuke, ako vždy nie?). A práve o to viac ma to neskutočne zarmútilo, ja som nikdy nič také neurobila, nikdy som nezneužila, že zákazník nevyžaduje bloček. Zaujímavá skúsenosť po tom, čo som tam sedela nad učivom sociológie a pohltila sa do myšlienok, ako by som ja mohla prispieť do riešenia sociálnych problémov (veľké ambície, ja viem).

andrejka1974
12. feb 2025

Ale od nového roku dosť zdražela káva , takže to mohlo byt úplne v norme nabudúce si vypýtal bloček a budeš vedieť

autor
12. feb 2025

@sense asi šok… u mňa, ak napr zákazník ani len nepozrel na výdavok, kričala som za ním: Pozerajte, či som Vám dobre vydala!… práve sa cítim rovnako zle, ako som sa cítila, keď som ja ako čašníčka uvažovala, či som neurobila pri tom a tom zákazníkovi chybu a hryzol ma pocit, že by si o mne mohol niečo také myslieť, čo si ja práve teraz myslím o tejto čašníčke

iwesska
12. feb 2025

Podla mna tam cely den na teba cakala,aby ta mohla okradnut o 2 eura🤣 Si si ista,ze si tu sociologiu vybrala spravne,ked ani nevies nahlas odargumentovat nespravne nauctovanu sumu? 🤔

saraxyz
12. feb 2025

Príde mi, ako keby si si nejaký oblbovak dala. Ak za dverami kaviarne zistím, že ma čašníčka "chcela obrať o peniaze" , tak sa otočím na päte a idem zistiť čo sa stalo. Ty vlastne ani nevieš a riešiš to na fóre. Si ok?

gov
Odpoveď bola odstránená
sissy27
12. feb 2025

Ty si ziarivy priklad toho, ze vysokoskolske vzdelanie a rozum nejdu vzdy ruka v ruke. Uplne sproste bez dokazu niekoho obvinit, ze ta oklamal je tazko cez ciaru. A este k tomu anonymne na nejakom modrom koniku - to je za mna trapas.
Rovnako ta my mozeme obvinit z toho, ze proste len nevies pocitat 🤷‍♀️
A mozno je to cele len v tvojej hlave a mala by si sa obratit na doktora Chocholouska 🙄

larena
12. feb 2025

Preboha toto fakt kvôli 2e? Nebud paranoidná podla mna to urcite neurobila naschval ved to je smiešne..mohla sa stať klude nejaká chyba alebo tak ako ostatní povedali tak zdvihli ceny..Neviem mne toto tiež príde velmi prehnaná priam chorobná reakcia..to sú také typy ludi čo si o každom myslia že ich chcú oklamať alebo okradnúť 🙄

h2
12. feb 2025

🤦🏻‍♀️ Pri platení ti nebolo nič divné, ale keď si vyšla z kaviarne, tak zrazu ťa osvietilo, že určite ťa tá hnusná nepoctivá mrcha cielene okradla o 2€?! Prosím ťa, buď taká dobrá a napíš, čo si si dala (akú kávu, aký ďalší nápoj), koľko si platila a kde to bolo.

vkatush
12. feb 2025

No mňa "mrcha čašníčka" minule tiež skoro obabrala (alebo seba), zabudla mi zaúčtovať drink. Keď som odišla, už som bola v aute o pár ulíc ďalej, nedalo mi to, keďže som vedela, že to malo byt o 5 eur viac. Normálne som sa vrátila a povedala jej, čo je vo veci, len aby nemala manko alebo nejaký problém.
Predstav si, stávajú sa omyly (aj dobré). Hlavne si to treba riešiť hneď a nie na internete.

Ja keď som čašníkovala, mala som partiu chalanov, poznali sme sa roky rokúce, a keď mali vypité, šli rovno za majiteľom, že som ich isto okradla, že im píšem kolá navyše, ktoré nemali. Tak som bola nasratá, že si toto o mne môžu myslieť. Našťastie mi vedenie verilo. Normálne im ukázalo záznam z kamery a povedalo im, že keď chcú u nás piť, budú platiť po každom kolečku, keď sa im nepáči.

Vravíš, že vieš, ako to chodí v gastre. Aj ja. Mali sme veľa čašníčok zlodejok, ktoré sa snažili uliať si bokom ako sa dalo. Ale sú aj normálni, slušní ľudia, ktorí môžu urobiť chybu alebo ku ktorým môžeš normálne prísť a povedať, čo je vo veci. Netreba si o každom myslieť hneď zlé, potom sa nečudujme, v akom svete žijeme.
(Cena za kávu a vodu išla hore, takže chybu si mohla urobiť aj ty a potom takto škaredo verejne, aj keď anonymne, obviniť čašníčku).

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
domka222
12. feb 2025

Podľa mňa ešte na Vianoce bude myslieť na 2€,čo všetko mohla za ne pod vetvu kúpiť 🤦‍♀️

elli333
12. feb 2025

Ze ako by si ty mohla prispiet do riesenia socialnych problemov? No uplne normalne, chovat sa ludsky a milo, ale hej ako sama vravis to su pre teba privelke ambicie tak nic. No len to dalej studuj, mozno ti to pomoze, minimalne budes ovladat teoriu.

ahhola
12. feb 2025

Ved si im opotrebovala stolicku a vstrebavala drahe teplo😂nielen kupila kavu

rusalinka
13. feb 2025

Ja sa tak vžívam do tohoto... Idem do kaviarne, objednám si kávu, nejaký nápoj, sedím tam hodinu, študujem si. Potom idem zaplatiť, oblečiem sa, vyjdem von, zatvorím dvere... a "hneď ako som opustila kaviareň, som si uvedomila, že to bola riadne prešvihnutá suma."
A zamýšľam sa nad tým, čo idem spraviť? Idem naspäť? Idem sa jej opýtať? Idem to riešiť? NIE!!! Mám lepší nápad! Idem domov a založím o tom anonymnú diskusiu na Koníku! Vau!

zojazoja
13. feb 2025

@rusalinka 🤣🤣🤣🤣🤣 TOP tohto týždňa!😆😆

saraxyz
13. feb 2025
bielasovicka
13. feb 2025

No, tak ja takéto zbytočne problémy nemám. Dobrú kávu si uvarím doma, denne 3,a nemusím sa nikam trepať do žiadnej kaviarničky 🤣🤣

tana85
13. feb 2025

kazda skusenosti nieco stoji. tato ta stala 2 eura. mohlo to byt cele inak ako si myslis a mzes prave tej casnicka dost krivdit. pravdu sa nedozvieme lebo si sa nerozhodla vratit naspat a opytat sa. ale skusenost ta mozno nauci pred platenim pytat ucet a zaplatit po tom, co ho pozriet ci vsetko sedi. popracuj na komunikacii. svet je taky akymi ocami na neho pozerame

autor
13. feb 2025

@iwesska urobí to niekoľkým zákazníkom a má nie tak nízky peniaz

veronikaszabova
13. feb 2025

Anonym - preco neodpovies aj nam, co sa ta pytame "preco si sa tam nevratila???"

saraxyz
13. feb 2025

Ak si si 100% istá, tak tu nevypisuj a chod si to s ňou vyjasniť.

saraxyz
13. feb 2025

@veronikaszabova nemá gule. Veď ani sama nevie, či ju vôbec oklamala.

kikuska_wedge
17. feb 2025

A nemoze za ten narast ceny dan zo sladenych napojov? Si si naozaj ista, ze ti nespravne nauctovala konzumne?

mircalla
17. feb 2025

Kolko mas rokov? 12? Vzdy chcem blocek. Ak je dovod na reklamaciu, riesim to

aandrea9
17. feb 2025

Co si vlastne konzumovala a koľko si platila?

sidicek
17. feb 2025

No tak nie vždy pochodis, keď sa aj vrátiš .Myslim ze toto su praktiky slovenských podnikatelov.Ja som bola nedávno s dieťaťom, dali sme si po koláčiku.Pri jednom nebola cena pri druhom áno, suma sa mi zdala vyssia ako som cakala,ale myslela som ,ze ten druhý kolac bol taky predražený, po zaplatení som čakala na blok ,slecna sa tvarila ze ma nevidi a blokovala ďalšieho, samozrejme ani jemu blok nedala a krcila oba ,ze ich zahodí. Stále som čakala a na otázku co si prajem ,keď som povedala ze bloček tak mi ho taky pokrceny dost neochotne dala.Vonku som zistila, že sú tam úplne iné položky samozrejme drahšie, tak som sa vrátila, ze sme mali niečo iné a co som sa dozvedela?Ze vraj na kase to majú takto zadané, a keď som povedala ,že pri kolacoch su ceny úplne iné, tak ich zbalila z vitríny ,ze tie neplatia.Takze žiaden omyl ,proste total odrb .Tiež to bolo len okolo 2-3e ,ale už tam viac teda nevkrocim.

ukgirls
17. feb 2025

nevies ake maju ceny,nevies co to nebol len omyl,nevies asi ani kolko si platila ale hlavne ze vies ,ze ta oklamali,chceli oklamat a zarobili na zakaznikoch minimalne na najnovsie bmw... cely den premyslas nad tym,ako napravit system ..sedis premyslas a jedine na co prides je napisat na kona ..hmm gratulujem k premrhaniu dna- nabuduce sa vrat a blok si chci dodatocne pripadne si skontroluj ceny alebo sa len spytaj .. take jednoduche ze? a nebude to dlhsie trvat ako 5 minut

blackcat8885
17. feb 2025

Ja by som 2€ neriešila ale to som ja. Bolo by mi trápne. Či to urobila omylom schválne alebo išla cena hore neriešila by som... Stávajú sa horšie veci v živote

oblecenie99
17. feb 2025

No ja som tiež robila istú chvíľu čašníčku, i stalo sa mi raz, že som omylom naúčtovala pre jedného pána 2xcaj, proste som ťukla vedľa, on platil kartou, ani sa nepýtal na cenu, normálne zaplatil, piplo to, bloček nechal na pulte, ani sa nan nepozrel. Až keď som po pár minútach pratala veci, tak som si všimla na bločku, že je tam 2x čaj namiesto jedného. Štvalo ma to celý deň a bola.som.pripravena mu to vrátiť, no ale neprišiel.
Čiže niekedy je to skutočne omyl a keď píšeš, že už máš skúsenosť, tak musíš vedieť, čo všetko takáto práca vyžaduje za deň a stane sa, že sa pomýliš, či pomiesas objednávku. Nechtiac, raz za čas, ale proste sa to stane. Ideš si tu svoje o Tom, ako ona odzubava ľudí, ale vôbec si to s ňou neriešila.

lenka.25
17. feb 2025

Mne raz jedna hnusná, zlá čašníčka naschval vydala o 20€ viac 🤣 … bezpochyby to bol zámer 😛