icon

Nepríjemné stretnutie s agresívnym predajcom kebabu

30. sep 2024

Vzdy si hovorim, ze je zbytocne vychovavat cudzich ludi niekde na ulici a pod. Obcas ale podlahnem pokuseniu ako dnes: isla som na bus, na rohu zastavky je stanok s fastfoodom, parkrat som si tam aj ja dala jedlo ked som nestihala varit. A dnes idem okolo, dosiel mu zasobovatel na dodavke a zaparkoval na chu@a. Tak panovi co predava kebab hovorim, ze super zaparkoval (ten dodavatel) a ukazala som na auto dodavatela, ziadna arogancia ani hnev zo mna nesiel, povedala som to slusne, s usmevom na tvari. A on na mna agresivne vybehol, ze ci som chora, ze ved (dodavatel) zastal na minutu vylozit tovar (stal tam minimalne 5 minut, potom som uz nastupila na bus). Tak mu opat s kludom vysvetlujem, ze sa neda okolo neho prejst, lebo stoji koncom auta v strede cesty a predkom na chodniku a prechode pre chodcov. A pan opat to iste, ze ja som chora. Opat mu s kludom vysvetlujem, ze sa tadial neda prejst a kebyze mam kocik neprejdem vobec, lebo by ma nevideli auta iduce z lava ani zprava, kedze je to neprehladna krizovatka. To uz ku mne prisiel este blizsie, a este agresivnejsie po mne krical “ty si chora”. Netykame si, ale v jeho materinskej reci asi vykanie nemaju tak sa to ani v nasom jazyku neucil. Po tomto som sa otocila so slovami, ze u neho uz nenakupim a potom dal pokoj. Ide mi o to, ze namiesto “prepacte dodavatel tu bude stat minutu hej zaparkoval zle upozornim ho” na mna vybehol, ludia sa pozerali, samozrejme vsetci boli ticho lebo ved ich sa to netyka. A naozaj niekedy je lepsie byt ticho. Len potom si clovek povie, ze prave preto to vyzera na Slovensku (ale aj v inych krajinach) tak ako to vyzera, lebo slusnost a respektovanie pravidiel je udupane drzostou a ignoraciou…

simona20201309
1. okt 2024

V križovatke stojí stánok s kebabom?

simona20201309
1. okt 2024

Škoda ze si neodfotila.

tramtada31
1. okt 2024

Áno, je to chore rýpať do niekoho. Zasobovatel možno vykladá 20 kilový sud s kofolou, alebo nosi iné tazke veci a podľa teba by mal 500 km chodit aj s tovarom? A to nehovorim, že ako kuriéri sú v zhone + nejaká parkovacia politika, tak je nemožné parkovat tak, ako sa patri. A keby si mala kocik? Veď si ho nemala. Podľa mna spolocnost je negativne naladena práve preto, že mnohí maju potrebu sa starat a kritizovať druhych, miesto toho, aby to presli s usmevom. Toto je podľa mna viac smutne ako zastanie zadobovaca, ktorý tam zastal, aby si aj ty mala plne brucho

dominikamacakova
1. okt 2024

Mala si volať políciu keď tak... Omg, veď nikdy nevieš kto je aký psychopat, čo si čakala?

simona20201309
1. okt 2024

@dominikamacakova políciu preto ze jej povedal ze je chorá, alebo preto ze prišiel dodávateľ vyložiť tovar?

duunlo
1. okt 2024

Schvalne, keby si sa neozvala, nedostala tuto “agresivnu” reakciu a videla si ako tento dodavatel zle parkuje, tiez by si prestala u neho v stanku nakupovat, lebo ma dodavatela, ktory “nevie” podla teba parkovat, ked vyklada tovar?

dominikamacakova
1. okt 2024

@simona20201309 tak jasné, že by ju pravdepodobne "vysmiali". Na zlé parkovanie sa volá polícia ak nevieš.

autor
1. okt 2024

@simona20201309 Cakam na ten poznatok z nasich zakonov, ze dodavatel moze parkovat na prechode pre chodcov a v krizovatke.

autor
1. okt 2024

@dominikamacakova Prosim ta kde byvas? Lebo na zle zastavenie/statie sa policia vola, papuce tu davaju jedna radost,

autor
1. okt 2024

@duunlo vies co, uz som u neho nebola dlhsie, naposledy mu lietali muchy kolo surovin, mozno by som ani tak nesla k nemu 🤔

autor
1. okt 2024

@tramtada31 Lenze toto su tvoje argumenty ako ho obhajit. Nemal ani 200l sud s kofolou ani to nebolo 500km (uff celkom dost si nastrelila). Bol by to 1m navyse keby zaparkoval o trochu lepsie

autor
1. okt 2024

No nic ludia, dakujem za vase postrehy. Dnes je este pekny den, idem porobit cosi v zahrade a vyvetrat deti. Pekny den vsetkym ♥️🍀

oskvarka
1. okt 2024

uplne suhlasim az na to ze "ze super zaparkoval" je podla mna nie je vhodná veta ako niekoho slusne upozornit ze zaparkoval nevhodne .. je to skorej forma ironickej porivacnej poznamky ktora vyznie agresivne aj keby bola povedaná akokovek mierumilovne.. ;) inak som tiež za to upozorňovať, lebo niektorý ludia možno ani nevedia že niečo robia nesprávne a nevedia sa vcítit do tej situácie..

simona20201309
1. okt 2024

@dominikamacakova prepáč ja už neviem kto tu píše v rámci srandy lebo tu je možné všetko 😆

slatinka27
1. okt 2024

Nehnevaj sa autorka, ale takýchto aktívnych hlupákov nemá nikto rád. Raz podobný príspevok dal jeden pán na stránke nášho mesta, že si dodávka dovolila zablokovať chodník, aby vyložila tovar a on nemôže pohodlne prejsť. Urobil zo seba absolútneho hlupáka, lebo ho všetci zvozili. Niekedy tí vodiči naozaj nemajú inú možnosť. Nebudujú sa všade parkovacie miesta pre zásobovanie. Ten vodič dodávky sa určite tiež ponáhľal ako len mohol, kedže viem, aký nátlak je na nich kladený zo strany dispečerov, ktorí požadujú, aby boli na dvoch miestach naraz, najlepšie. Mať ťažký deň, tiež takto na Vás za reagujem, lebo pravdepodobne nemáte celý deň nič iné na práci, ako rýpať. Podľa mňa ten vodič nemá ani taký luxus, ako zastaviť sa na obedík vo fastfoode ako vy.

h2
1. okt 2024

Autorka, ale stále nechápeš, že nie je problém v tom, že si sa ozvala, čo je úplne v poriadku, ale že si to adresovala nesprávnej osobe?

margotka17
1. okt 2024

Hulvatov je všade dosť. Minule som parkovala pri Tescu. Pozerám, že na miesto vozickala zastavilo auto cez 2 parkovné miesta. Hovorím si, to čo za somára, toto vozickar určite nebude. Pán dlho niečo hľadal nieco v šuflíku auta až hurá, vylovil označenie vozickar a vyložil ho na palubnú dosku. Pani veľa neho vystúpila, na nohách ihličkové topánočky, pán v botaskach a veselo si odkráčali na nákup. Zjavne nebolo vidno žiadnu poruchu chôdze. Po pár minútach došli spať, označenie vozickar opäť odložili do suflicka a odišli. Pána zrejme vôbec netrápilo, že zabral 2 miesta. Mne to dlho vŕtalo v hlave..., ale v danú chvíľku som bola radšej ticho.

sofia1979
1. okt 2024

Tiež si myslím, že ak to bol dodávateľ tak šlo o pár minút nevidím dôvod si skrz toho kaziť deň.

mnamko
1. okt 2024

@amelia89 no spak ruky by ju mal,

amelia89
1. okt 2024

@mnamko ja neviem, ked takto reaguje slovne lebo sa mu objavi prekazka na ulici😂 predstav si co by robil keby som na neho fyzicky zautocila

tinatitti
1. okt 2024

@modrykolibrik rýpať? Debil hľadí len na seba a nevie zaparkovať a ty ešte povieš,že autorka rype? A toto je presne ono. U nás zvykne zadobovatel zastať tak,že blokuje vstup na parkovisko. Keď presne v tom čase potrebujete opustiť parkovisko,tak máte smolu. Musíte čakať 10 až 30 min. Už mu aj majiteľ obchodu vravel,že to nesmie. No zavoznik je tak arogantný, že jemu je jedno,hlavne ze on môže vyložiť tovar. A takýchto debilov je plno. Žiaľ v dnešnej dobe čím ďalej tým viac vidieť aroganciu ľudí a ich nezáujem o príp potrebu iného cloveka

h2
1. okt 2024

@tinatitti Vidíš, sama píšeš, že "Už mu aj majiteľ obchodu vravel,že to nesmie." Takže, aj keď majiteľ obchodu na to upozorňuje, aj tak si dodávateľ parkuje, ako chce. Čo myslíš, ako by sa cítil ten majiteľ obchodu, ktorého to tiež hnevá a chcel to riešiť, keby ešte jemu niekto za to prišiel vynadať? Toto je celý autorkin problém: že sa nesťažovala tomu, kto to spôsobil, ale tomu, kto s tým nič nemá.

kikappp
1. okt 2024

A kde je problém?ze si mala počkať 5 miut ?v skratke sa ta dá preložiť aj netolerantna čaká toleranciu ..To ti mal prísť osobne pohľadkat líčka aby si počkala v kľude a pochopila ,že je tam len na nevyhnutný čas?

jana_eyre_2
1. okt 2024

@h2 autorka mu predsa nevynadala, vynadal on jej.. fakt nerozumiem prečo sa to tu stále podsúva autorke..

h2
1. okt 2024

@jana_eyre_2 No, ja neviem, ako to on vnímal, keď mu ona prišla povedať, že jeho dodávateľ parkuje zle. Lebo možno to aj jeho samého štve, že jeho dodávateľ parkuje zle a robí tak jemu zlé meno.

jana_eyre_2
1. okt 2024

Hypotetická situácia.. idem si k stánku s časopisom kúpiť časopis.. pri stánku stojí dodávka tovaru tak, že musím prejsť po frekventovanej ceste.. prídem k okienku, pozdravím, vypytam si časopis a len tak skonštatujem - dobre parkuje pán dodávateľ.. predavač na mňa začne útočiť že som chorá.. to fakt si môže dovoliť a ja nemôžem ani povedať že jeho dodávateľ zaparkoval zle? SKONŠTATOVAŤ? To ma právo mi nadávať lebo sa mi nepáči ako niekto tretí niečo urobil zle? Predavač to mohol zobrať ako slovo do bitky, nie ako proste povdych okoloidúceho?

Čiže keď mne sa nabudúce na zastávke nejaká babička postazuje, že jej napríklad zavrel autobus pred nosom dvere, (napr."no fakt super mi zavrel dvere pred nosom" mám na ňu začať vrieskať že je chorá čo sa sťažuje mne, keď s tým nič nemám? To je taká istá situácia..

jana_eyre_2
1. okt 2024

@h2 a to mu dáva právo útočiť na ženu a obviňovať.ju že je chorá? Mňa normálne štve že sa tu úplne opomina to, čo povedal on jej, ale furt sa rieši ona že si dovolila použiť iróniu..

h2
1. okt 2024

@jana_eyre_2 A ja niekde tvrdím, že mu to dáva také právo? Veď hneď v prvom svojom príspevku píšem, že nemal tak reagovať. Ja ho predsa rozhodne neobhajujem. V tomto príspevku o 14:07 sa len snažím vysvetliť, prečo MOŽNO tak reagoval. Ale rozhodne to neznamená, že ho obhajujem.

jana_eyre_2
1. okt 2024

@h2 nie ty to netvrdis, že je to ok, ale tvrdis že mu "vynadala" ona mu ale nevynadala, vynadal on jej..

h2
1. okt 2024

@jana_eyre_2 Ahá, no áno, vlastne mu nevynadala. Napriek tomu to on tak mohol vnímať, keďže to povedala jemu.
Len pre istotu: ani tak mu to nedáva právo reagovať tak, ako reagoval.