icon

Nepríjemné stretnutie s agresívnym predajcom kebabu

30. sep 2024

Vzdy si hovorim, ze je zbytocne vychovavat cudzich ludi niekde na ulici a pod. Obcas ale podlahnem pokuseniu ako dnes: isla som na bus, na rohu zastavky je stanok s fastfoodom, parkrat som si tam aj ja dala jedlo ked som nestihala varit. A dnes idem okolo, dosiel mu zasobovatel na dodavke a zaparkoval na chu@a. Tak panovi co predava kebab hovorim, ze super zaparkoval (ten dodavatel) a ukazala som na auto dodavatela, ziadna arogancia ani hnev zo mna nesiel, povedala som to slusne, s usmevom na tvari. A on na mna agresivne vybehol, ze ci som chora, ze ved (dodavatel) zastal na minutu vylozit tovar (stal tam minimalne 5 minut, potom som uz nastupila na bus). Tak mu opat s kludom vysvetlujem, ze sa neda okolo neho prejst, lebo stoji koncom auta v strede cesty a predkom na chodniku a prechode pre chodcov. A pan opat to iste, ze ja som chora. Opat mu s kludom vysvetlujem, ze sa tadial neda prejst a kebyze mam kocik neprejdem vobec, lebo by ma nevideli auta iduce z lava ani zprava, kedze je to neprehladna krizovatka. To uz ku mne prisiel este blizsie, a este agresivnejsie po mne krical “ty si chora”. Netykame si, ale v jeho materinskej reci asi vykanie nemaju tak sa to ani v nasom jazyku neucil. Po tomto som sa otocila so slovami, ze u neho uz nenakupim a potom dal pokoj. Ide mi o to, ze namiesto “prepacte dodavatel tu bude stat minutu hej zaparkoval zle upozornim ho” na mna vybehol, ludia sa pozerali, samozrejme vsetci boli ticho lebo ved ich sa to netyka. A naozaj niekedy je lepsie byt ticho. Len potom si clovek povie, ze prave preto to vyzera na Slovensku (ale aj v inych krajinach) tak ako to vyzera, lebo slusnost a respektovanie pravidiel je udupane drzostou a ignoraciou…

Strana
z4
autor
1. okt 2024

Ludia ja uz nemam ani co sem napisat, napisala som snad vsetko, mozno uz len doplnim ze slnko svietilo ale bolo vcelku chladno. Kto chcel citat precital co som tu popisala, obraz si urobil, ja tiez. ♥️

autor
1. okt 2024

@jana_eyre_2 dakujem pekne, pises mi z duse 🥹

autor
1. okt 2024

@h2 ja som Ta pochopila neboj, viem vo chces povedat ☺️☺️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dasakasa
2. okt 2024
jana0412
2. okt 2024

Preto s Vami tak jednak, lebo pravdepodobne odkiaľ pochádza, tak tam nemajú ženy za nič. Keby mu toto povie nejaký muž, tak sa stavím, že by ani nepipol.

katjak78
2. okt 2024

Ja som pekne pozdravila, poprosila vodiča, ktorý stál na mieste pred mojím park.miestom aby sa posunul, lebo s väčším autom nedokážem zaparkovať a tak mi nadal, že som sa celý víkend z toho nevedela spamätať a ešte mal 10 ročneho syna v aute...krásny príklad pre budúcnosť detí...Fakt ľuďom preplo...

milanm12
3. okt 2024

Očividne si len nemala čo robiť v čase čakania na autobus a potrebovala si si rypnuť. Tiež by som ťa poslal do riti.

sashulla
3. okt 2024

Proste Slováci. Už keď som pred 15 rokmi prišla po roku na Slovensko, bolo to citeľne. Ľudia chladni,pozerajú do zeme, keď človek chce komunikovať a odľahčiť situáciu je za blbca co otravuje. Cest výnimkám. A sucasna situácia v parlamente len prehlbuje to ako sa k sebe správame. Ja sa normalne v zahranui hanbim. Stojime v rade, kro sa rype dopredu a na drzovku predbehne? Slovak. Kto ako jediný hulaka v lietadle a nerešpektuje pravidla? Opat Slovak. Možno mam na toto šťastie. Ale tu sa nedivím už nikomu a ničomu.

jana_eyre_2
3. okt 2024

@sashulla áno, presne toto veľmi cítiť v spoločnosti.. keď sme v zahraničí je to veľmi veľká zmena ako sú ľudia nastaveni viac pozitívne.. u nás mám vždy pocit z okolia že vlastne okoliu zavadziam..

oblecenie99
3. okt 2024

@jana_eyre_2 Ja som si minule všímala ranný spoj v MHD a pozerala na tých ľudí... všetci sa tvárili úplne že až nasrato, neviem.. my sme takí zamračení v kuse. Kamoška pred pár rokmi bola kúpiť nejaké pečivo v malom rakúskom meste, a rozprávala nám, že predavačka sa jej začudovane pýtala, či sa hnevá, alebo čo sa deje, že sa tak mračí.. a ona bola v šoku, že tak toto je jej akože normálna každodenná tvár :D

akje
3. okt 2024

@autorka ahoj. Ja moc nerozumiem tomu, aky bol dovod zacatia tej konvezracie.
Chcela si od neho to spominane ospravedlnenie? Alebo aby si dodavatel nasiel nejake ine miesto na zastavenie?
Ci co si vlastne chcela tou usmievavou poznamkou o parkovani?
Ci pokecat si si chcela s predavacom?

Z toho co pises, stal uplne zle..
Ale nechapem ani, ci si chcela nieco vyriesit, postazovat sa mu na neho?
Ved ak si chcela dat radu o parkovani, stacilo oslovit dodavatela - majitela dodavky a priamo mu povedat, ze pane, nevidim tu ako chodec, ci ide auto, pretoze nestojite najstastnejsie, tuto to mate lepsie.

S predavacom by si sa nepohadala a nadalej mohla kupovat jedlo..

jana0412
3. okt 2024

Ekonomická situácia na Slovensku je čím ďalej tým horšia. Všetko zdražuje. Ľudia cítia neistotu a strach z budúcnosti, že čo bude. Myslím si, že toto je dôvod prečo ľudia reagujú podráždené . Prevláda arogancia. Vidím to každý deň. Myslím si, že dobré už nebude. Bude sa zhoršovať životná úroveň na SK a úmerne k tomu aj medziľudské vzťahy.

princezna_bosorka
3. okt 2024

@doriiis ty budes jedna z tych, co rada takto parkuje, ze ano? Dodavatel si to ma vyriesit tak, aby parkoval cely cas tam, kde sa parkovat smie.

ps: ak ti kvoli takemu parkovaniu niekto skalici dieta alebo aj len psa, tiez ho budes obhajovat?

pleja
3. okt 2024

Autorka, mala si pravdu. Zle zareagoval stánkár. Stačilo povedať, áno, vidím, prepáčte, druhýkrát ho upozorním. Hlavne ak je parkovacie miesto kúsok vedľa. Bolo by vyriešené. Vrešťať na niekoho že je chorý? cez čiaru. Žiaľ, bežne nato že upozorní človek človeka tak sú tu nadávky. U nás minule pri smetiaku niekto cudzí skladal svoj odpad, pani od nás ho upozornila a hneď bola .... . Ja som tiež minule upozornila pani na zastávke. Sedí v búdke, kočiar rovno k nej otočený a ona si vyfukuje cigaretu. Hovorím na zastávke sa nefajčí ...Otázka či je to moja starosť? Reku áno. Stojím zas na zastávke autobusu a prví sa hrnú mladí ľudia čo prišli poslední. Hovorím, prepáčte, prišli ste poslední kam sa hrniete? Prečo by ma mal predbiehať niekto evidentne mladší úplne na drzovku? Keď tam bude prvý, nech ide prvý...Možno som niekedy za kravu, ale to nie je môj problém. To je problém nazerania tých ľudí. Vezmi to aj ty tak. Ty si bola slušná, neslušný bol on a on sa prejavil.
Našťastie je veľa aj pozitívnych zážitkov, tie ale nie sú také zaujímavé 🙂.

jana0412
3. okt 2024

@pleja veľa robí výchova v rodinách.

pleja
3. okt 2024

@jana0412 určite aj výchova.

simca06022011
3. okt 2024

to viete, ludia dnes su nasponovany ako take gumy v gatiach, spravat sa nevedia, len dobat do mobilov a nadavat kade tade.. a potom staci slusne nieco povedat neslnieckarske, netreba byt ani agresivny ani nic a vybuchuju ako sopky. Arogantni, namysleni... lebo niekto ich v tom ich svete vyrusil. Lepsie je niekomu vynadat, ako sa skludnit a ospravedlnit. Proste ta zlost musi ist von.. to sa neda na faceboooku vypisat ani na MK.. kde kopa ludi nasava protivost a agresivitu, nervoznost... :D Vsak uplne stacilo povedat, ze no.. hej, uz ide prec.. :D aj keby sa hned neospravedlnil.. a nie urazat niekoho.
ja vidim aj na mladych ludoch, ze vela ma normalne problem sa POZDRAVIT. A nie to este sa rozpravat, alebo ospravedlnit... A to teraz nemyslim deti, ale mladych, tinedzerov, 20+ a nech nekrividm, aj v inych "vekovych kategoriach" sa najdu. Ale potom sa tvaria chrumkavo a milo, pred znamymi..

doriiis
3. okt 2024

@princezna_bosorka ...nie,ja som ten typ,čo keď sa neponáhľa,tak musí parkovať presne,rovno a správne.A na druhej strane,keď sa ponáhľam,tak mi je suma fuk,že stojím nakrivo.Ale vždy vo svojej zóne.Podotykam
Ale zároveň mám v sebe pochopenie pre tých,čo sa živia tým,že niekam jazdia,vykladajú,nakladajú a dvíhajú ťažké veci.A mám ešte jednu dobru vlastnosť.Nezvykavam riešiť banality a ,,učiť" cudzích dospelých.
Tiež by sa mi nepáčilo,kebyže mi nejaký cudzí premudreli dáva rozumy.
Ale vám prajem veľa šťastia v boji s tou krutou nespravodlivosťou,ktorá tam vonku číha v podobe zle zaparkovaného zásobovacieho auta🙂

jana_eyre_2
3. okt 2024

@oblecenie99 áno v Rakúsko a Slovensko je taký dobrý príklad protipólov čo sú tak blízko seba.. ale tiež je rozdiel kde.. lebo vo Viedni mám veľa krát pocit ako v Bratislave, ľudia uponáhľani, zamračeni, niekedy nervózni, ale často mam v oboch mestách pocit že som skôr vzduch..

ale v malých rakúskych mestách a dedinách všetci milí, nech ide o čokoľvek, každý pomôže a zaujíma sa..
máme jedno veľmi obľúbené miesto kde je fakt super, ti ľudia tam, vždy sme nabití energiou a celý rok nám to miesto chyba..

A naopak zase v slovenských malých mestách,.či dedinách mám pocit že cudzích ľudí domáci pokladajú za votrelcov.. keď prídeme do dediny kam nepatríme, každý druhý zazera, akoby očakával konflikt, v restauracii sa síce v posledných rokoch snažia byť mili, ale často je to také priehľadne hrane.. keď o niečo požiadas tak to urobia neochotne až máš pocit, že si mal byť radšej ticho aj keď nešlo o nič zložité.. a takéto veci mám odsledované dlhodobo v oboch krajinach..

autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4