Nepríjemné zážitky z drogérie. Prečo sa cítim ako zlodej?
Aj uvas v drogerii napr. 101 alebo teta chodia predavacky ako za zlodejom? Podla mna je to strasne neprijemne preto odtial vzdy rychlo aj idem prec a ani nic nekupim lebo ked mi stoja za chrbtom tak je to dost neprijemne …jedina drogeriia v ktorej sa necitim ako zlodej je DM 😅
Ja tiež nemám dobrú skúsenosť. Bola som v Tete a tiež furt za mnou tak som sa otočila a hovorím jej viete čo ani nemám chuť už niečo kupovať. Mňa to vždy odradilo
Inak dievcata, toto zazivam aj v hrackarstve, a najvacsia zahada je, ked hladam a prezeram regale, stale sa nejaka toci okolo mna, akoze naprava krabice atd a ked sa uz chcem nieco opytat, zrazu nikde nikto v okruhu 10 metrov. Oni maju v hlave nejaky 6ty zmysel, alebo radar na toto.
Inak to je pravda ja keď som niečo hľadala musel som hľadať v celom obchode predáva kg lebo ich nebolo
@biba_18 Ježiš sa rehocem na Tom koberci. To snáď ani možné nie je 🤣🤣🤣
@flatwhite použitú wc kefu🤮🤮🤮 no odpadnem
@biba_18 a ísť s ním MHD🤣 a ináč sú kompletní?
Do tety som kvôli tomu prestala chodiť. Keď sa rozhodujem medzi dvomi napr. Sprcháčmi, tak mi chvíľku trvá kým sa rozhodnem, to vždy stepovali pri mne. Ale po novom ma začal prenasledovať sbs v action 😄 tam tiež bývam dlhšie, kým si poprezerám a už je zle.
Ale keď som bývalými Trnave, tak v Dm v City Aréne býval fakt že nepríjemný sbskár. Zakaždým keď som tak bola tak ma prenasledoval do každej uličky. 😄 Ako keby z toho pomaly 100 eurového nakúpu potrebujem niečo kradnúť. Aj keď neviem kam, lebo tašku nenosím.
Cba vraj cez kamery sleduju v nejakej centrale, je to mozne? Lebo v tescu fyzicky cumia do obrazoviek aj v bille, Lidl neviem ako to riesi s tymi sbskarmi, co su v kondicii ako kone v poslednom tazeni. Ked bol ten maler cez covid, ze si ludia nachamlali plne voziky a tovar nechali tam, tak povolali aj 30.tnikov do sbs, potom sa vratili k osvedcenym 70.tnikom.
Do 101 nechodim, ale bezne sa mi to stavalo v DM, ze za mnou chodil taky ujo. A minule tiez v pirexe 🤣😂
A raz sa nam tusim to bolo v tete? Uz neviem, stalo, ze si vyberala korektor. Nemali tester, tak jeden otvorila, len si to skontrolovala a aj ten otvoreny vzala. A pri pokladni ujo z SBS, ktory chodil stale za nami, ju vyzval, aby mu ukazala, ci si vzala ten otvoreny 🤷♀️
Za mnou nechodili, ale pri pokladni mi predavacka pozrela do krabicky, ci je v nej vsetko a je to v poriadku, lebo ze im neskutocne ludia chodia kradnut, alebo sa napr. nasprejovat vonavkami, ci posuchaju prstom schvalne pudrove tiene v paletke a strcia to naspat do regala (pritom su tam testery). A zakaznici sa potom vratia s tym, ze to bolo nekompletne, alebo poskodene.
Ze uz si pripada ako sbskarka.
Asi sa vracajú staré časy socializmu, vtedy predavačky takto pohľadom prepichovali každého, človek sa stále cítil ako zlodej. Mnohé predajne mali predaj cez pult, lebo sa ľudom neverilo a takto to mali predavačky lepšie pod kontrolou.
Ale môžeme poďakovať zmeneným zákonom, znížila nám vláda tresty a zo zlodejiny je už len priestupok, takže každý odvážny sa to snaží využiť.
Inak ja chodím na drogérku okrem DM do Tesca, tam asi sa spoliehajú na kamery, lebo som nevidela, žeby sa na mňa niekto tlačil. Čo sa však zvýšilo, asi ste si to všimli, tak niektoré tovary sú balené v tých zabezpečených uzamknutých obaloch.
Tri mesiace dozadu som si bola kupovať krém- fakt nie drahý, ktorý bol normálne voľne na regáli, o mesiac už bol takto zabezpečený a skoro všetky krémy okolo. Len som čumela, že asi sa im to riadne rozmohlo. Som si pripadala ako za starých čias v nejakom Tuzexe alebo luxusnom obchode. Kedysi už aj po páde socializmu, keď k nám prišli obchody s luxusnejším tovarom zo západu, tak pred takým obchodom stáli dvaja SBSkári. No a dnu pustili len toho, kto vyzeral, že na to má peniaze.
Nam sa uz davnejsie stala prihoda v lidli, stahovali sme sa a tak sme zhanali krabice. Nakolko vtedy lidl este v pohodicke rozdaval krabice tak sme si ich postupne zberali na stahovanie. Boli sme takto v obchode zameranom na stavebne veci a ze kusok je lidl skocime tam pozriet ci nemaju krabice. Stvrt na periferii mesta, stvrt znama tym ze tam su robotnicke ubytovne, okrem robotnikov tam je vela pristahovalcov, proste taka pofiderna zmeska ludi. Vosli sme do toho lidla, hned na zaciatku ovocie a zelenina, neake krabice tam boli tak muz ze on sa ide spytat sbs-kara ci si mozeme nejake zobrat, prisiel k nemu pozdravil a ze teda ci mozeme a ten sbs-kar na neho pozera a ze dole ruksak ukazte mi co tam mate. Moj muz mal taky sok ze koniec. Pozera na neho ze ci dobre pocul, on do neho nech mu ukaze co ma v ruksaku, tak mu ho otvoril muz tam mal akurat notebook pekny drahy pracovny mac. Sbs ze ok zavrite si to. Okolo nas xy ludi co vyzerali ako tretia cenova, od malty, farby, smradlavy, spoteny, proste od pohladu potencialny zlodej a tento si vybral mojho muza. To ste mali vidiet ako rychlo sme odtial odisli, moj muz sa az trasol co bol nastvany, od vtedy myslim ze tam nikdy ani nebol a to uz je teda roky.
Mne nie, ja si s nimi aj pokecam a su velmi mile. Ale tiez som od nich uz pocula vela pribehov,co vsetko su ludia schopni ukradnut :D
Kamaratka robi veducu v DM a teda ta rozprava prihody co vsetko a kde vsade si ludia dokazu napchat nakradnuty tovar ze niekedy jej ani verit nechcem. Takze ja aj chapem tie predavacky ze striehnu… Najhorsie su panicky, vymalovane, s nechtami a la Dracula, ktore sa tvaria ze vlastnia pol Slovenska, a zrazu im parfem, ruz, ci krem len tak sam od seba spadne do kabelky a oni netusia ako sa tam dostal a ked ich usvedcia, tak sa este pravnikom vyhrazaju 😂😂🤦♀️
Véd nakupujbv dmke nie si povinná chodiť nakupovať tam kde sa zle cítiš
Ano lebo tam pracuju zakomplexovane stare skatule a nie normalne predavacky
@biba_18 sbs karovi nedava ziadne pravo , aby ste otvorila ruksak bez toho aby mal dokaz ze ste kradla. Mohla ste odmietnut, akym pravom mi ma dakto cudzi pozerat do mojej tasky len tak , to iste ste mohli ziadat od neho aby ikazal osobne veci. Nezijem na sk , tu v Anglicku to take nie je, aspon som si nevsimla to, a to idem do drogerie dakedy rovno s nakupom z tesca s plnou taskou a nik si ma nevsima. Na sk nie su v obchodoch kamery? Nie je to lepsie riesenie nez ponizovat seba a zakaznikov??
@marorlinko to bolo dávno a vieš že som odmietla, ale potom som otvorila, chcela som vypadnúť, ale aj som im povedala že som tam bola prvý raz a naposledy ... neviem ako v anglicku, ale tu to majú zamestnanci na vlastnom triku keď majú manko ☹
No moja mama kedysi robila v 101 a nie je to sranda. Zabezpečenie minimálne a ani by si neverila koľko sa tak nakradne. A všetko hradia zamestnaci a najvyššiu položku hradí vedúca predajne aj napriek tomu že má možno len o “20” eur navyše k výplate. Áno je to nepríjemne stretávam sa s tým aj ja ale čo však nekradnem tak mi to môže byt fuk že je za mnou niekto nalepený.
Mne príde veľmi nefér, aby straty museli hradiť zamestnanci. To kde sme? Veď tá predavačka nemôže robiť prácu svoju a ešte prácu sbs. Skôr obchody chcú ušetriť na zabezpečení a potom to takto riešia, doplatia na to tie predavačky.
Neviem či toto funguje ešte niekde inde okrem Slovenska.
😂takto som si naposledy, pripadala v sobotu v nemenovanom obchodnom retazci kde je Sbs premotivovana a jej pohyby su pomalsie ako spomaleny film...
Kabelka zo shein pískala ako pripečená zlietli sa ako supy, hovorim im kabelka piska 100%, uz sa mi take stalo. Vsetko von z kabelky, bundu dole vrecka von, skusili bundu nič, ja nič bam! Prazdna kabelka pískala ako kanvica na plotni...hovorim vidite, a je prazdna a piska😅 teatralna poznamka ako v tej kabelke isto nieco ma niekde skrite...div, ze ju nechceli rozparat z nutra aby nasli otvor do ktoreho mam nieco niekde strcene🙄😑

@mmmonika ale čo! oni ten koberec ukradli v meste - a trepali sa s ním MHD-čkou na sídlisko! cez polku košíc 🤦♀️