Nespĺňam režim OP a u krajčírky si mám vyzdvihnúť šaty
Ahojte.V úvode hneď píšem,že nesplnam režim OP.Testujem sa pravidelne všade kde to vyžadujú.(práca, lekár)Rada by som vedela váš názor čo robiť v takejto situácii.
Zhruba pred mesiacom som si dala ušiť šaty u krajčírky,podľa jedného modelu.Zaplatila som zálohu.To ešte nebol tento OP rezim.Dnes mi písala krajčírka že zajtra budú hotové,môžem prísť a upozornila na,že na vstup do prevádzky má režim OP,čo ja samozrejme rešpektujem.Oznamila som jej ,že teda nie som ani jedno z toho.A že ak by to bolo teda možné,tak môžem pripraviť presnú sumu a cez výdajne okienko si môžeme tovar a peniaze vymeniť.Odmietla.Vraj netúži dostať covid,ani pokutu a mám sa dať očkovať.Navrhla som jej ďalšiu možnosť,že tam môžem poslať teda kamaratku,ktorá je očkovana a prevezme za mňa šaty .Nie,vraj cudzej osobe tovar nevydá.Dalej som navrhla,že jej pošlem peniaze na účet,to tiež nechce.Ja už som tak znechutená,že už neviem čo vymyslieť a tie šaty ani nechcem.Som si však vedomá toho,že to ušila a zaplatiť jej musím aj chcem.Len ako?Máte nejaký nápad ako to urobiť?
@petulda333 to ze ma obavu OK ale je zamestnanec cize plat frci, preto aj pandemicke ocr a pN zrusili v povodnom zneni lebo sa to zenuzivalo
ale tato pani si robi na vlastne bachory
@dzepeta tak chcieť môže 😁No veď uvidím čo odpíše.Ako mi tu uz ženy písali,žalovať má nemôže.Chcem to vyriešiť v kľude.
@panelacikova ja už tiež prestávam veriť takýmto príbehom...hlavne keď som včera čítala tento článok ako sa šíria dezinformácie🤦rozum sa mi zastavil 🤨
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/podcast-vi...
@evaachesa veď never,ja tu nebudem nikoho presviedčať a ani to nie je mojím cieľom.Ja som tu hľadala riešenie.
V prvom rade je to v jej záujme, ona chce predat a zarobit, ked tovar neda, tak nech si nechá a zalohu ti vráti. Vobec by som neriesila. Drzim palce nech poriesiis
Ja len konštatujem, nemusíš si to brať osobne ...všeobecne už málo čomu uverím 🤭 ale potom keď ťa odpinká, hoď sem jej vizitku, nech vieme, ktoré krajčírstvo z diaľky obísť 😏
@evaachesa asi tak nejak. Ak by chcela a to sa teda cudujem, ze nechce najst nejake riesenie. Mohol ich kludne prist prevziat niekto iny, obciansky si snad pytat nebude. Kazdy predajca chce predavat a tak sa hentej teda cudujem, ze sa takto tomu brani. Rieseni aby to bolo vsetko v ramci opatreni je podla mna dostatok
Určite ťa žalovať nemôže, žalovať môžeš ty ju že si zaplatila zálohu a ona nedodala tovar ak máš o tom doklad. Na tvojom mieste išla by som tam s nejakou kamarátkou aby si mala svedka a ak ti šaty nedá a ty ich už nechceš viac by som sa jej neprosila nech si ich nechá už keby mi potom volala že mám prísť po šaty tak by som už neprišla, veď určite ste malí nejaký termín, ešte jej povedz že ty šaty potrebuješ teraz , nie že ti zavolá o mesiac že máš prísť po šaty, čo ona je kto že tu káže sa dať zaočkovať? To čo má znamenať? Vykašľala by som sa na ňu aj na jej šaty
@michellia mňa celkom pobavilo zmýšľanie krajčírky...pred opatreniami s ňou v pohode jednala (nemohla sa nakaziť), no akonáhle sú opatrenia, už sa môže od nej nakaziť aj pri podaní šiat cez okienko 🤨 po tomto všetkom ak sa raz skončí, mám pocit že budeme potrebovať viac psychiatrických ambulancií 😳😩 Synova pediatrička mi minule vravela, že až teraz vidí ako sa formujú charaktery ľudí a že je to niečo hrozné ako sa poniektorí rodičia jej pacientov správajú 😒
Ja by som jej povedala, nech si ich necha. Sa uvedomi, lebo usit saty je vela prace a aspon sa spamata. Naschval by som jej to spravila. Aj ked no, tyxh 25 eur skoda..
Ona peniaze na ucet nechce, lebo by musela zaplatit z nich dat a tebe dat fakturu. 😁
Vsetko ries pisomne, nech mas doklad.
to je aka krava. inak napr nay u nas to ma tak ohradene, ze sa k pokladni vedie jedna cesticka, ohradena kartonmi kde maju v podstate vydajne okienko a potom je este bokom pani, ktora kontroluje qr kody, tym chcem povedat, ze vydajne okienka funguju systemom zaklad. ale pri tejto obavam sa ze nepochodis. ako fakt nechapem preco to nechce vydat kamaratke, a keby ste tam isli spolu, ze Ty cakas pred predajnou a ona by Ti to isla vyzdvihnut, ved skusat si to nebudes, ci hej? a ja som ockovana ale teda normalne preberam doklady od svojich klientov a viem ze niektori su ockovani a viem ze niektori su riadni antivaxery.
ľuďom už riadne zahrabáva. Ja by som sa vykašlala na šaty. Aby sa takýto jednoduchý problém nedal vyriešiť? A tá reakcia, že nechce dostať Covid. Veď asi keby ste boli chorá tak sa tam netrepete. A keď je očkovaná, čoho sa bojí. Neskutočné, ako ľudia osprostievajú.
@autorka Ja rozumiem tej krajčírke ..,jej nejde o covid, ale o "krajčírsky princíp". Šaty ušila na mieru na Vás. Nepredá ich ďalej len tak....poda vám ich cez okienko alebo ich dá kamarátke, vy si ich doma vyskúšate a jasné že sa vám nebude niečo ľúbiť a budete ju hneď kontaktovať že toto je zle a ono. Preto sa veci na mieru pri prevzatí skúšajú....jej už je jedno či ju ohovorite pre covid alebo pre "krajčírsky princíp". Ale to druhé by ju mrzelo viac, lebo ruky ju živia. Keď niekoho ohovorite pre covid tak tomu počúvajúcemu je to vcelku aj jedno už teraz.
Kovid môže dostať hocikde a od hocikoho.A urcitek sa budem utekať očkovať kvôli krajčírke. V dnešnej dobe by si mali služby vážiť každého zákazníka.A chrípky sa nebojí keď jej vojdú nezaockovani na chrípku?
@bykaterina tak človeku kt ma paničky strach,resp mu z toho riadne šibe,je jedno ci príde k jednu zakazku
@evaachesa stále čakám,že napíše,zatiaľ sa neozvala.Urcite však tu napíšem,ako to dopadlo.
@danusa63 ja ju nechcem ohovorit.Ja jej chcem jednoducho len zaplatit.Ja som spokojná s jej prácou.Robotu má dobrú,tu vznikol tento problém pre ten režim OP.
@petulda333 keby mala paniku tak ju ma aj pred mesiacom, nie az teraz ... takze za mna opat ako pisala @panelacikova spravy na rozostavanie ..a cely den sa takej veci venovat na MK
@bykaterina pred mesiacom som hej tam prišla s čerstvým testom.Sama dobrovoľne som jej ho ukázala.Teraz je režim OP,test nepotrebuje.Pani dodržuje pravidlá,ja to rešpektujem,preto som hľadala riešenie.
@bykaterina práveže ja nemám pocit,že chce rozpútavat hádky. Také statusy vyzerajú inak

Mne z toho vyplyva ze ona nechce tvoje peniaze😁(po tolkych navrhoch z tvojej strany)ale chce aby si sa dala ockovat😁😅 tak ty jej povedz ze dakujem pekne teda ja tie saty nechcem. A tych 25€ nech si necha. Urcite by sa potom s tebou chcela dohodnut. No kazdopadne divny pristup pani krajcirky😅