icon

Nesplnený sen

20. nov 2022

Ahojte, mám takú dilemu čo a ako ďalej
Mojím snom bolo vždy vyštudovať medicínu, a pracovať ako lekár. Proste už od mala som to chcela robiť,fascinovali má aj také seriály a dokumenty. Biológia aj chémia ,fyzika mi išli, chodila som aj po sutaziach. Ale v maturitnom ročníku ma odradila učiteľka chémie a nakoniec som vyštudovala technický odbor,statiku. Prácu mám fajn. Mám dve deti a ako som s nimi na rodičovskej a ako je teraz ťa kríza s lekármi,veľmi uvažujem že to bola veľká chýba vzdať sa svojho sna. Ze ako by vyzeral môj život keby som sa na to dala. Čo robiť a tým ? Ísť študovať ? (Finančné by nám to vyšlo ale neviem, popri deťoch a tak ? Alebo už to kašľať a dáko prežiť a pracovať v Tom čo mám vyštudovanú ? Alebo ešte mi napadla jedna možnosť, že vyštudovať externé zdravotnú sestru a robiť aspoň to ? Je to podobné aspoň trochu,že to uspokojí moju túžbu a môj sen ? )

Strana
z5
oli18
Autor odpoveď zmazal
oli18
21. nov 2022

Ja jej davam otazku, ci mala takych "starych" spoluziakov, ako ty.

autor
21. nov 2022

@oli18 skôr by som.anintak nepovedala že kvôli veku,ale to že mám malé deti a koľko času to vyžaduje aj po skončení školy.

sabinka022
21. nov 2022

@oli18 Vobec nie je stara. Skor to vztahujem vzhladom k detom a celkovo rodine. A ano, mala som spoluziakov dokonca ovela starsich, aj 45+.

karolinakr
21. nov 2022

Deti su malinke, neviem prečo som si myslela, ze maju 5-6 rokov
Tu knihu nemusiš čitat, poviem ti v skratke čo mne rezonovalo - chirurg doktor musi byt empaticky, trpezlivy s chorymi ludmi , velka disciplina, neustale vzdelavanie v knihach, na svojom tele on poznal bolest, tak potom vedel ako rezat, aby to nebolelo, nesmie byt mäsiar, jemne ruky, motoriku, šil napr.každy deň, trenoval, cudzie jazyky sa učil a furt čital novinky v odbore pisal članky, proste tam toho doktora opisal ako najväčšieho hrdinu a je pravda, ze sj zanedbaval rodinu, veĺa času travil na tej ambulancii, stavali nemocnicu, bol primar, rozpadlo sa mu prvé manželstvo..
A vždy ostal laskavy a ĺudský.Predviedol tam heroicky vykon. Takze v skratke - dobry doktor ma talent a zaroveň je húževnatý a nevzdáva sa

Zas na druhej strane, ked pišeš, že si šikulka, dobre ti to myslí a učivo skače do hlavy same, nechaj si to prejst hlavou, všetky za a proti..časom sa to vyvŕbi..

oli18
21. nov 2022

@sabinka022 diky za odpoveď, to som netušila, že aj takí starí študujú. Mám ďalšie kritérium pri výbere lekárov. koľko rokov praxe majú😉

sabinka022
21. nov 2022

@oli18 Na jednu stranu chapem,ale na druhu-mnoho starsich lekarov ide podla zauzivanych postupov spred "sto rokov" a boja sa vybocit zo svojho stereotypu aj ked uz nie su doporucovane alebo su ovela modernejsie pristupy k liecbe atd.

autor
21. nov 2022

@sabinka022 v tomto s tebou súhlasím,mladi lekári tam prinášajú taký pokrok,neboja sa inovácií. Za mňa aj mladi lekár je v pohode,veď predsa len na klinike má nad sebou skúsených lekárov.

mimi8383
23. nov 2022

Podľa mňa kašli na to. Zatiaľ. Ak budeš chcieť a budeš si veriť budeš aj lekárkou. Ale nerozmýšľaj nad tým a hlavne nerecni. Podľa mňa je to hlúpe. Buď studuj alebo nie. Nikto za teba nebude študovať a rady od iných sú iba mrhanim tvojho času lebo tá to bude iba pliest

karolinakr
16. dec 2022

Ahoj! Občas si na teba spomeniem.Chcem sa spytať, ako si sa rozhodla, či si si to nechala prejsť hlavou a pojdeš za tym svojim snom sa stať lekarkou?

gabrielle023
14. aug 2025
@alanko20

Naposledy som skúšala 3 dni po magisterských štátniciach. Potom som si našla prácu a nejak sa s tým zmierila. Teraz si to už neviem predstaviť, kto by mi to financoval. To je 6 rokov platiť štúdium hypo, stravu, financovať celú domácnosť, rodinu, dieťa, všetky základné potreby. Bohužiaľ, už nie. Ale rozumiem Ti. Aj mňa to stále štve a asi vždy bude. Sme v tom spolu ❤

@alanko20 mňa to serie tiež...viac ako 19 rokov dozadu, kedy som sa vzdala svojho sna...ešte v 27 som uvažovala...potom ale prišla rodina, deti...

Strana
z5