icon

Nespravila som vodičský kurz

27. sep 2023

Je tu niekto kto neuspel ani na 3x na vodičáku? Vždy keď počúvam tak niekto nespravi 1x alebo druhý ale potom mu to vyjde predsalen.
Ja som však nespravila ani na 3x. Je niekto taký kto sa znova prihlásil a napokon to dokázal?
Zvažujem sa znova prihlásiť .

Strana
z2
mikadooo
28. sep 2023

Áno, choď do toho. Tu sú samí majstri pozerám. Ja som prvý krát nespravila vodičák a druhý krát som spravila - pán policajt ma nechal ísť si tak 200m po rovnej hlavnej ceste, normálne že brutál skúška 🙄. Potom som asi rok jazdila otrasne, proste skoordinovať všetky činnosti dá zabrať, robila som kopec chýb na ceste. Jazdením som sa ale naučila, oči, ruky, nohy sa postupne zosynchronizovali a teraz som úplne v pohode s jazdami kamkoľvek. Myslím si, že žiadna autoškola ťa nenaučí za tých pár kondičných jázd jazdiť rovnako, ako jazdia viacroční pravidelní šoféri. Jednoducho to chce viac cviku. Parkovať ma naučil až manžel 😁, plus vďakabohu za parkovacie senzory 😉. Takisto je jedna vec mať v aute automatiku verzus manuálnu prevodovku, to je úplne iný level zvládania šoférovania, lebo jednoducho brzdu plyn zvládne aj malé decko. Takže - choď do toho a držím ti palce, nenechaj sa odradiť.

lalala94
28. sep 2023

@mikadooo súhlas, inak ja si doteraz pamätám ako nám na jednej z prvých hodín teórie v autoškole inštruktorka povedala, že žiadna autoškola nás nenaučí šoférovať, oni nám dajú len základy a vysvetlia vyhlášku. Všetko je len o praxi a je úplne jedno, či bude mať človek manuál alebo automat- šoférovať, šoférovať, šoférovať - nijak inak sa to človek nenaučí. Očakávať, že človek, ktorý práve vyšiel z autoškoly bude mať také skúsenosti a reakcie ako aktívny vodič s niekoľkoročnou praxou je prudko naivné.

Strana
z2