icon

Netradičné mená

cicushka
26. feb 2008

Su tu nejake maminky s detickami, ktore maju naozaj netradicne mena?

Strana
z76
zuzana123457
29. aug 2024

Momentálne čakáme 1 vytúžené bábätko po 4 ročnom snažení a po 2 umelých neúspešných oplodneniach.
Je to chlapček ❤️ a strašne sa nám páči meno NIO

vesna7
7. dec 2025
@sonenschein

Ahoj, kamoska ma Jasnenku aj to je pekne meno Jasna 😉

@sonenschein Krásne meno. Jemné, slovanské.

vesna7
Autor odpoveď zmazal
vesna7
Autor odpoveď zmazal
vesna7
7. dec 2025
@sonenschein

Ahoj, kamoska ma Jasnenku aj to je pekne meno Jasna 😉

@sonenschein Jasna je prekrásne slovanské a jemné meno. ❤️

vesna7
7. dec 2025
@mexx

Tak ja by som kazdopadne vyberala meno, ktore sa bude hodit k priezvisku, alebo teda aspon nebude nejako vyrazne hrozne (lebo zase kazdy ma iny vkus a co sa moze k priezvisku hodit mne, nemusi sa ostatnym)... 🙂 Paci sa mi vela zahranicnych mien, ale kedze moje buduce priezvisko neznie nijako zahranicne, tak si nebudem robit nadeje, ze si nikto nevsimne, ze som bola uletena a dala dietatu meno, pri ktorom bude cely zivot trpnut. 😉 Takze zrejme budem volit nejake "normalne" meno, aj z tych sa mi paci vela, tak mozno este bude jedneho dna problem vybrat. 🙂
No a k tym netradicnym - ked som bola mensia, u nas na sidlisku pobehovali (povacsine romske deti mali take exoticke mena - a pri nich bola vzdy sranda najma v tom, ze mamy im vymyslali zahranicne mena, ktore ale pisali normalne foneticky) deti s menami ako Sandokan, Vinetu, Rybana, Korádo (ako Corrado Cattani z vtedy popularnej Chobotnice), potom neskor Rosalinda, Esmeralda, Karmen, Skarlet, Dženifer a poznam aj chlapca menom Virdžil Beťár. Z tych romskych je to este Šarlota, ale jej rodina to ani vyslovovat nevie a tak jej hovoria Sara, a myslim, ze jedna pani sa vola Salome, ale velmi jej to meno vadilo, tak jej vsetci hovoria Ľuba. 🙂
A z tych neromskych - Kevin Pazúr, Debora Kapustová, Rómeo Tanuška (to je nejaký známy môjho otca, dospelý človek), Jasienka Praženicová... A jedna holka sa po manzelovi vola Izraelova, synovi dala meno Samko, ale vela ludi sa na kombinacii Samuel Izrael dost zabava...ale tak mohlo to byt aj horsie... 😉

@mexx
Jasnenka, Jasna, Jasienka je prekrásne slovanské alebo slovenské meno. Dievčatko je tiež krásne, s plavými slovanskými vlasmi a má slovenské priezvisko.
Podľa vás je slovenské meno Hana alebo Mara? To sú židovské, resp.hebrejské mená.
Chcela by som poznať vaše trápne meno.
Nepoznáte slovenské tradície, neovládate jazyky, neuvádzate vaše meno a chcete poučovať iných. 🌹

vesna7
7. dec 2025

Najkrajšie mená sú Vesna, Jasnenka, Margarétka, Tánička, Adelka, Ľubka.

Strana
z76