icon

Neurologické vyšetrenie 2,9 ročného dieťaťa

9. jún 2020

Ahoj maminky ,zo synom nás čaká neurologické vyšetrenie majú nám dať na hlávku tu čiapku ktorá snima mozog tvrdá to vraj viac ako polhodina stým že sa nesmie hýbať a byť ticho v našom prípade asi nereálne.... maminky ktoré ste takéto vyšetrenie absolvovali koľko trvá také vyšetrenie.....
pokiaľ vám deti uspali akym spôsobom to bolo
ako staré ste mali deti,
ako to znášali po prebudeni
a kde vás uspali priamo v ordinácii?alebo ste museli ísť do nemocnice na vyšetrenie a tam spravili vyšetrenie a ostali ste aj na pozorovaní po uspati? Dakujem

Strana
z2
24dzin24
13. máj 2021

@mirisaj podľa mňa sa nemusíš báť, môj názor. Určite ho sleduj, ak by niečo, volala by si neurologicke. Ale myslím, že keď ti povedali na to žmurkanie, že to vyzerá na alergiu, čo sa aj potvrdilo, tak to súvisí s tým...
To "nieco" zaznamenané môže byť, že sa dieťa vyvíja, stále spracúva rôzne podnety..
A prečo si si myslela, že to je epi? Teda pýtam sa preto, lebo skôr ako som to videla u dcéry a potom na iných deťoch v nemocnici, tak dovtedy som si myslela, že epi záchvat je keď človek spadne a trase ho.. Aj veľa ľudí si to tak myslí. Málokoho napadne, že sú rôzne prejavy záchvatov. Preto aj veľa rodičov prehliadne záchvat

mirisaj
13. máj 2021

@24dzin24 ja som si nemyslela vobec, ja som volala pediatricke ze mrka a ona nas poslala na ocne, na neuro a k alergologicke. cize sme sli vsade. na neurologii mu najprv urobili eeg a az potom siel k doktorke. ta ho klepkala, presiel sa,.chytal si nos, vyplazil jazyk. pytala sa ako spi, kedy zacal chodit, kedy rozpravat...ukazala som jej ze sme tam kvoli zmurkaniu, pustila som jej to na videu. povedala mi, ze tiky vyzeraju trochu inak, ze to su take silne zmurkania, nie take klipkanie ako on.robil, ze ona si mysli, ze je OK. len o tyzden som volala pre istotu za to EEG a vraj tam nieco zaznamenalo, ale nevie to specifikovat. tak ja som si myslela, ze eeg zistuje epi a aj tie jej otazky pri vysetreni boli takeho charakteru ci mal niekto v rodine epilepsiu a ci sa pocikava pocas spanku a take...takze teraz stresujem, ci fakt nemoze mat epi.aj ked nema.priznaky.

24dzin24
14. máj 2021

@mirisaj ja ti verím, sú to nervy, ale tak snáď nemá. držím palce, aby sa u vás ani nikdy neprejavila 🍀

mirisaj
14. máj 2021

@24dzin24 dakujem 🙏

noemi125
23. jan 2023

Mozem sa spytat ako ste na tom dnes ?

viktoria2023
6. mar 2024

@mirisaj dobrý deň čítam si tuto diskusiu a vás komentár momentálne riešim úplne to iste akurát dcéra nezmurka ale tak sa napína keď niečo chce tiež sme boli u neuro zhodou náhod v Leviciach ten istý postup ten istý výsledok ako bolo povedané vám dneska mi to pani dr oznámila a odvtedy lustim mame ísť aj na sono mozgu a opakovane eeg . Ako to dopadlo vám ? Ďakujem

lakebabe
6. mar 2024

Mne robili eeg keď som mala šesť musíš ticho ležať trvalo to pol hodiny trojročný to nemusí vydržat odležať.

Strana
z2