icon

Neuznaná reklamácia autosedačky

simonad7
17. jan 2023

Dobrý deň, chcem sa informovať ako postupovať pri neuznanej reklamácii autosedacky. Mame ju 14mesiacov, raz pri otáčaní začalo niečo v konštrukcii praskať, vzala som to na reklamáciu do obchodu brendon. Po 7dnlch prišlo vyrozumenie, že sú tam omrvinky a preto neuznávajú autosedacku s tým, že určite sú tam aj nejaký iné cudzie predmety. Syn tam občas zuval rožok, ale v návode autosedacky neni nikde napísané, že sa v nej nemôže jesť. V prílohe mi dali kontakt na odborne posúdenie, vybrala som si kto sa zaoberá autosedsckami a keď som tam zavolala, pani mi povedala, že ničím takým sa nezaoberajú, žiadnym odborným posúdením. Prosím poraďte, sedačka nestala malo peňazí (400€) a neverím že omrvinky by dokázali pokaziť železnú konštrukciu isofixu. Ešte dodám, že je to cybex sirona, jeden kus sedačka+isofix čiže sa to neda rozdeliť a pozrieť. V prílohe pridávam vyjadrenie ich odborníka. Za každú radu Dakujem. Pekný den

Neuznaná reklamácia autosedačky
Strana
z2
simonad7
autor
18. jan 2023

@jasminkaj wtf to akože vážne? Veď poťah je rovnako k sedačke ako ostatne komponenty. A po 17 dňoch? A ako ste to vyriešili? Lebo teda na vašu žiadosť ti ktorí predávajú cybex vy máte ako zákazník právo to poslať priamo cybex servisu do Nemecka.

jasminkaj
18. jan 2023

@simonad7 my sme to nevyriešili vôbec nijako. Museli by sme si sami zaplatiť nejaké špeci testy cca 200 eur a až následne ak by to bolo v náš prospech, by sme si mohli nárokovať spätne na túto sumu spolu s uznaním reklamácie, na čo sme fakt s malým nemali silu ani čas (r.2020, všade covid, obchody zavreté....). A okrem toho by sme boli mesiac bez sedačky, lebo obchod kde sme kupovali, nemal náhradnú, všetky že boli požičané 🙄 Tak sme ju predali na bazoši za smiešnu cenu a kúpili druhú (samozrejme už u iného predajcu aj inú značku). Pritom staršia dcéra má tiež Cybex ešte teraz ako 8-ročná a s tou nikdy problém nebol, ale ten postoj ma odradil od kúpy ďalšej.

paulinam99
18. jan 2023

@nafka0483 Neviem, čím Ti to zaváňa, ale vyhrážanie to určite nie je. Ani formálne a ani neformálne.
"... môžeš uviesť, že si znepokojená daným stavom a že zvážiš ..."

Zrejme naozaj nerozumieš obsahu slov "znepokojená" a "zvážiť".

Prajem Ti pekný zvyšok dňa.

vejuska27
15. jan 2025

@simonad7 prosim dajte mi vediet ako to dopadli a ci to zreklamovali. Vam sa prosim na sedacke nerobia zmolky a taka vytrhana latka, mala tam sedela par krat bo prioritne ju mam vo vajcku a nepaci ss mi to.

simonad7
autor
16. jan 2025

@vejuska27 neuznali mi nič, bolo tam niečo zaseknuté. Oznámili mi,že to tam je a nebudú s tým nič robiť. Musela som si to vytiahnuť sama. 🤷🏻‍♀️

simonad7
autor
16. jan 2025

@vejuska27 zmolky sa na sedačke netvoria vôbec, poťah je krásny dokonca sa dá aj ľahko očistiť vodou a pekne vysušiť.

vejuska27
16. jan 2025

@simonad7 u nas to je taketo

simonad7
autor
17. jan 2025

@vejuska27 my mame teda úplne hladný poťah a to ju syn používal dlho, 2,5r minimálne a veľmi často keďže aj do škôlky ideme autom 🤔 hento Vám buď niekto urobil nejakym suchým zipsom sa o to zachytil a povytrhávalo “očká” alebo teda naozaj nekvalitný poťah vhodný reklamácie

vejuska27
17. jan 2025

@simonad7 takuto latku mame na vajicku s ta latka je super tej nic nieje uplne sko nova.

Strana
z2