Vadí vám, že Oravu klčujú?
Oravci, vám nevadí do akej miery sa tu denno denne zasahuje do okolitých lesov? Nevadia vám tie haldy dreva denne kamión za kamiónom, vagón za vagónom. Okolité lesy sú neskutočne preriedené, netuším z kadiaľ to stále berú, lebo už 10 rokov denne toto vidím.
@monikkatt Fico je pri moci moja drahá 20 rokov. Začalo to presne za tohto grázla.
Toto si jeho voliči nikdy neuvedomia.
Ja nie som tvoja draha 😄 a fico je debil, o tom niet pochyb ale dialo sa to za vsetkych vlad a urcite by sa to dialo aj keby tam bol hocikto iny. Ci si myslis ze ten tajtrlik simecka by to zastavil?? Nebud smiesna, vsetko je to jedna banda jak im zacnu pchat prachy tak rychlo zabudnu na vsetko
Nemeni to nic na situacii. Ale nielen Orava … zial.
@monikkatt prosim, zobud sa. Ano, vzdy sa niekto pri moci snazil nabalit. Ale teraz utrhli akukolvek brzdu. Fico je tu 16 rokov a teraz ide naplno. Zrusi vsetko. Aj prirodu. Teraz si to este aj uzakonili, tak ich prosim ta furt neobhajuj. Furt spominate Simecku. Uz fakt len drbly clovek moze stale spominat niekoho, kto NIKDY nebol pri moci. Teraz sa klcuje na 300% v sulade so ZAKONOM. haloookk Oni si urobili zakon na lyncovanie celeho pravneho statu. Spolu s retardami zo Sns. V spolupraci s ich retardovanymi volicmi.
@stanulienkat sa ukludni dobre? Napisala som ze fico je debil a robi tu zle od A po Z ale vyjadrila som tiez svoj nazor ze to robia vsetci a robili by to aj dalsi ktori by sa dostali k moci. Ak si myslis ze je tam nejaky spasitel tak to je tvoj problem, ja si to nemyslim. A jedina drbla si tu ty ked si dovolis urazat druhych a nazyvas ich retardami len preto ze ti nepritakavaju. Typicke pre volicov ps a ich podobnym ktori toleruju vsetko okrem ineho nazoru
@ivka225 odpoviem aj ja - legalnym spôsobom, nie drancovanim, na toto nemam svedomie, ale taki ludia ako ja, s k moci nikdy nedostanu..
každy povie, žeby sa nabalil, ale to je dost smutne, ked nikto nehladi na nikoho .Poznaš tu knihu Orwell Zvieracia farma?
@karolinakr Animal Farm som čítala v origináli, v slovenskom preklade aj počula ako audioknihu. No ale vidíš - pripúšťaš, že existujú ľudia (minimálne ty), ktorí nekradnú, aj keď na to majú príležitosť. Toto je ale za hranicami chápania ľudí, ktorí tvrdia, že "všetci sú rovnakí".
@andulka1988 čiže proti nevychovanym ľudom sa bude bojovať tým, že sa vyklcuju celé lesy.. kks ja fakt cumim čo sa tu denne naučím...
@jana_eyre_2 Má ale pravdu. Ak si vyrúbu lesy, nebudú mať nijakých návštevníkov. A teda ani nevychovaných.
@januelik Nehnevaj sa to sú také kecy. Vieš preto sú stromy napadnuté lykozrutami? Pretože sú choré z toho ako im sústavne ubližujú. V lesoch stále prebieha akože prebierkova ťažba. Napríklad výrubu každý piaty strom.
Pri tom vyrube tým ostatným štyrom stromom ťažkými mechanizmami poškodia koreňový systém, kôru alebo oboje.
O pár mesiacov sa vrátia a celé to zopakujú, kým majú stromy vôbec šancu sa spamätať.
Keby ti niekto pravidelne spôsoboval hlboké rezné zranenia na rukách a nohách tiež by si asi nebola zdravá a chytila rôzne infekcie a habadury.
@jana_eyre_2 ja len reagujem takto nie že je to dobré riešenie,ale hovoriť o Tom čo je prd a nič nerobiť a riešiť to príspevkami ne soc. sieťach je tiež úžas
Však Oravci to chceli, pozri ako volili 😂 im sa páči všetko zdevastovať :D
@autorka v Rakusku v prvom rade vlastnik sa musi starat o les, ktory vlastni. Je rad, ak pilcikovy, ktory sa postara o preriedenie lesa a orezavky, bude za tuto sluzbu stacit to drevo, ktore vytazi. Inak si to pekne mastne zacvaka, kedze pilcik v Rakusku nerobi za 800€. Musia si platit aj komercne poistky, ak by nahodou vznikli skody napr. kvoli poziaru a lykozrutovy ani sa nesplati do konca zivota. Slovac, ktora vlastni les by sa pri tychto podmienkach aj posrala.

Toto sa tu deje roky rokuce ze sa klcuju lesy, drevo sa vyvaza a nici sa priroda. Nezacalo to teraz po volbach 🤦♀️
Ale sak dalsia tema kde povyskakuju antificovci aby sa mohli ohanat ze by nam bolo lepsie s tromi hajzlami a inymi smakocinkami 👍😄
Autorka, je to smutne ze to dovolia, ze im nezalezi na nasej krajine. Bohuzial s tym asi nic nenarobime, deje sa to uz dlho a niektorym z toho tecu do vacku velke prachy